Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Srbsko – Anglie

0:1

konec (0:1)

16.06.2024, 21:00 • Arena AufSchalke (Veltins-Arena), Gelsenkirchen • Skupina C • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 6.66 4.36 1.53 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (23:04:45)

Dnešní utkání sledovalo 48 953 diváků.
Dnešní soupeři půjdou znovu do akce ve čtvrtek, kdy svěřenci Garetha Southgatea vyzvou na souboj Dánsko a Srbsko si bude chtít spravit chuť proti Slovinsku.
V Gelsenkirchenu je hotovo, Three Lions slaví zisk prvních tří bodů! Srbové mohou litovat promarněného úvodního poločasu, jelikož v tom druhém hráli s favorizovanými soupeři rovnou partii a nebýt poměrně bídné koncovky, mohli pomýšlet i na remízu. Anglie nicméně souboj zvládla a díky gólu Bellinghama ze 13. minuty si zapisuje do tabulky vítězství.

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:8.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Po faulu u postranní čáry bude míč rozehrávat Pickford, jehož cílem bude bezpochyby ho nakopnout ideálně až někam do Rajkovićova rajonu.

90+3

Walker si pohlídal nepříjemný míč do své šestnáctky, srbské naděje na remízu už skomírají.

90+2

Tadić přihrávkou na křídlo vyslal dopředu Birmančeviće. Jeho následný centr byl zblokován, nicméně borci v červeném si přesto udrželi míč na kopačkách.

90+1

Ilić podrazil Gallaghera, hra se znovu na malou chvíli zastaví. Volný kop pro Anglii na půli Srbska.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.

89

Pomalu ale jistě míříme do finiše a v Gelsenkirchenu se zdá, že Anglie na úvod potvrdí roli favorita. Srbsku nelze upřít snahu, ale ve finální fázi to prostě vázne.

88

Po souhře s Mladenovićem zkusil štěstí Milinković-Savić, kterému ale zakončení nesedlo. Míč proletěl kolem vzdálenější spojnice, Pickford odkopává.

87

Hru na moment zastavil ostrý zákrok Veljkoviće. Anglie následně ale míč rychle ztratila, Stojkovićův tým se znovu dere dopředu a chce v závěru srovnat.

86

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Jude Bellingham, přichází Kobbie Mainoo.

84

Walker poslal míč Bellinghamovi, anglická akce ale jen pár sekund nato ztroskotala. Srbsko chce získat aspoň bod a znovu se tlačí do ofenzívy.

83

Nervy na uzdě neudržel hlavní trenér Dragan Stojković (SRB), který dostává žlutou kartu po krátké výměně názorů se čtvrtým rozhodčím.

83

Birmančević měl nakročeno k tomu být srbským hrdinou, jeho zakončení zpoza šestnáctky ale ještě před Pickfordem zblokoval clonící kapitán Kane.

82

82. Vlahović se přezentoval pohotovou střelou, kterou vyrážel nad bránu Pickford.

82

Pickford si připisuje snad vůbec první úspěšný zákrok v zápase, Vlahovićovu pěknou střelu vysunul nad bránu! Stojkovićův celek získává rohový kop a může znovu zatlačit.

81

Gallagher během souboje o neposedný míč přišlápl nohu jednoho z protihráčů, italský sudí přerušuje a nařizuje volný kop pro srbské borce.

80

Je to tak, Kieran Trippier již opustil hřiště. Zřejmě se na něj ale brzy vrátí, vypadá to "jen" na křeče.

78

Jeden z anglických zadáků usedl na trávník, zřejmě se jedná o Trippiera. Nějakou dobu se hrát nebude.

77

77. Kaneovu hlavičku vytlačil Rajković na břevno.

77

Při srbském týmu teď stáli všichni svatí! Anglie prořízla kouskovanou část utkání skvělou šancí, když Kane ve vápně přeskočil Veljkoviće a Rajkoviće prověřil nepříjemnou hlavičkou! Sbrský gólman ale udržel svůj tým nad vodou a balón rukou vyrazil do břevna!

76

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Jarrod Bowen.

75

Pro fanoušky Letenských se tento souboj rázem stal ještě atraktivnějším. Chvíli po Birmančevićově nástupu na pažit nicméně dostává žlutou kartu Dušan Tadić (SRB), a to za obranný zákrok na Fodena.

74

Střídání v týmu Srbsko:
ze hřiště odchází Andrija Živković, přichází Veljko Birmančević.

73

Angličtí lvi po poměrně dlouhé pasáži pasivity znovu cení zuby a snaží se si připravit nějakou střeleckou příležitost skrz sérii přihrávek na levé straně.

71

Riceova slabá teč končí u Rajkoviće. Hraje se nahoru dolu, dopředu nyní může Stojkovićův tým.

70

Pickford napodobil Supermana a vyboxoval letící míč ven ze své šestnáctky, ale další srbské útočné tažení tak nepřineslo střelu na bránu. Anglie na míči.

69

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Trent Alexander-Arnold, přichází Conor Gallagher.

68

Chystá se první střídání na straně Anglie, při nejbližší příležitosti do hry naskočí Conor Gallagher.

67

Bellingham se sice na hraně vápna odpoutal od dotěrného Iliće, jeho následný slabý centr ale přistál přímo do natažených rukou pozorného Rajkoviće.

65

Southgateův tým po dlouhé pasáži v obraně vytěžil roh, zahrávat ho bude Alexander-Arnold.

64

64. Tadić vysouval Joviće, který nezpracoval. Jinak by to byla velká příležitost.

64

Souhra střídajících žolíků málem přinesla zásah, pasivní Anglie si koleduje o gól! Tadić se pokusil prostrčit míč do šestnáctky na Joviće, který ale nedokázal přihrávku zpracovat!

63

Milinković-Savić sice pěkným centrem našel spoluhráče na zadní straně vápna, jehož následná hlavička ale spadla jen k bránícímu Walkerovi.

61

Střídání v týmu Srbsko:
ze hřiště odchází Aleksandar Mitrović, přichází Dušan Tadić,
ze hřiště odchází Saša Lukić, přichází Luka Jović.

60

Srbové, hlavně tedy Mladenović, ještě protestovali a chtěli, aby celou situaci prověřili muži u videa. K údajnému faulu Trippiera na Mitroviće ale nejspíš nedošlo, tady penaltu neuvidíme.

59

59. Mitrović spadl před anglickou bránou po souboji s Trippierem. Podle sudího se jednalo o čistý zákrok.

59

Tohle mohlo být nebezpečné, borci v červeném se zničehonic dostali do skvělé akce! Mladenović si na křídle naběl na parádní pas za obranu, protáhl se do šestnáctky a pasem chtěl připravit zakončení pro Mitroviće, jenže Pickford byl o chlup rychlejší a míč schoval do svého náručí!

58

Sledujeme vesměs vyrovnanou pasáž utkání, Srbsko nyní pomalu startuje vpřed z vlastní obrany.

57

Nepřesný dlouhý pas jednoho z Angličanů, který měl nejspíš mířit na Kanea, končí u Rajkoviće.

56

Alexander-Arnold se s tím nemazal a prověřil Rajkoviće rychlou ranou zpoza vápna, kterou jednička španělské Mallorcy hravě vyrazila mimo nebezpečí.

55

Mitrović podle rozhodčího fauloval Kanea, Three Lions mají šanci po delší době zaútočit.

54

Držení míče ve druhém poločase: 72 % – 28 %. Nevím, co kouč Stojković během pauzy svým svěřencům v kabině řekl, ale evidentně to mělo úspěch.

53

Srbsko po Vlahovićově centru překombinovalo situaci před Pickfordem, Mitrovićův balón pak jen v klidu doskákal do náručí anglického brankáře.

52

Anglie se dostala pod tlak, srbský press se zintenzivňuje a začíná být nebezpečný. Pickford situaci nakonec vyřešil jednoduše a zahrál míč na střed hřiště.

51

Lukić sice na středu hřiště okradl o míč Alexandera-Arnolda, následně se na něj ale slétlo hned několik soků a záložník proti početní přesile neobstál.

49

Balkánská reprezentace je v úvodu druhého poločasu aktivnějším týmem na hřišti, defenzíva v bílých dresech ale působí naprosto neprostupným dojmem.

48

Rajković nákopem nastartoval další srbský útok, který pak po křídle táhl dopředu Milinković-Savić. Přes anglickou obranu se ale do vápna neprobojoval.

47

Bellingham sice Mitroviće na křídle odzbrojil, následně ale míč neudržel. Stojkovićův tým je tak stále na tahu a snaží se se prodrat před Pickfordovu bránu.

46

Druhé dějství v Gelsenkirchenu rozehráli Srbové, kteří se nyní opatrně prokousávají dopředu.

46

Střídání v týmu Srbsko:
ze hřiště odchází Nemanja Gudelj, přichází Ivan Ilić.

46

Začal druhý poločas.
Úvodních pětačtyřicet minut hry v Areně AufSchalke nabídlo celkem jednostrannou podívanou. Anglie do zápasu naskočila naprosto suverénně a trpělivou hrou si už ve třinácté minutě vypracovala první gól. Svěřenci Garetha Southgatea pak měli na trávníku navrch i nadále a ač se Srbové postupně pomalu dostávali do tempa, větší nebezpečí si pro Pickforda nepřichystali. Inu, uvidíme, jak se bitva bude vyvíjet dál.
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 1:1. Rohy: 1:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:4.

Druhý poločas začne přibližně ve 22:05.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Lukićův nízký centr proplachtil až nebezpečně blízko k anglické svatyni, Stones jej nakonec nataženou nohou tečoval za bránu. První poločas uzavře roh.

45+1

Pickford nyní od své svatyně míč odkopl až za středový kruh, kde jej dostali pod kontrolu srbští hráči.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.

44

Sledujeme vesměs klidný závěr prvního dějství, za malou chvíli na stadionu Schalke začne nastavení.

43

Vynucené střídání v týmu Srbsko:
ze hřiště odchází Filip Kostić, přichází Filip Mladenović.

Je to vskutku tak, Kostićova premiéra na Euru trvala jen krátce přes čtyřicet minut. Záložník nicméně na střídačku míří po svých, což je pozitivní informace.

42

Tak pozor, pro Filipa Kostiće dnešní duel zřejmě skončí předčasně. Na srbské střídačce je rušno, svěřenci kouče Stojkoviće budou dočasně v deseti.

41

Závěr úvodního poločasu v Gelsenkirchenu se malinko protáhne, zdravotníci se věnují Kostićovi.

39

Chvilku nebylo jasné, jestli po srážce na středovém kruhu uvidí první kartu zápasu Nemanja Gudelj (SRB), nebo Jude Bellingham. Nakonec byl trestán Srb.

38

Stojaté vody před Pickfordem nerozvířil ani Kostić, jehož centr z křídla pohotově zlikvidoval Rice.

37

Úvodní poločas se pomalu chýlí ke konci. V posledních minutách jsou častěji na balónu reprezentanti Srbska, která ale anglická obrana nepouští do šancí.

36

Vlahovićovi se nabízel Mitrović, který přes střed nabíhal k Pickfordovi. První jmenovaný ale nezvládl souboj s Bellinghamem, jenž jej na křídle odzbrojil.

35

To chtěl změnit Milinković-Savić, jehož přímočarou přihrávku ovšem výborně vystihl Rice.

34

Pořád čekáme na nějakou první slibnější akci borců v červeném, útočné duo Vlahović–Mitrović je takřka neviditelné. Opomeneme-li šanci po chybě Alexandera-Arnolda, Pickford dnes dosud moc starostí neměl.

33

Guéhi si ve svém vápně poradil s nepříjemným srbským centrem a hlavou jej odrazil do bezpečí.

32

Pavlović napravo od šestnáctky přistrčil Saku, jenž míč následně tečoval rukou. Píská se druhá situace, Rajković tak bude za drobnou chvíli rozehrávat.

31

Saka před Rajkovićem hledal padající centr z dílny Bellinghama, ke kterému se ale nakonec jako první dostal jeden z bránících protihráčů.

30

Fanoušci Three Lions jsou bezpochyby zklamaní, Alexander-Arnold nařízený kop nasměroval jen do kvalitně postavené zdi před srbskou brankou.

28

Tak tohle pro Rajkoviće není nic příjemného. Gudelj jen kousek před pokutovým územím podrazil Alexandera-Arnolda, tohle by mohlo být nebezpečné...

27

Rozhodčímu se nelíbil souboj mezi Milenkovićem a Kanem na středovém kruhu, konkrétně se ohradil proti forvardovi v bílém. Volný kop pro Srbsko.

26

Walker se vyznamenal pro změnu v defenzívě a srazil míč k Pickfordovi. Anglie startuje od své brány.

25

25. Walker na pravé straně utekl srbské obraně. V dobré příležitosti však nedokázal přesně zakončit, ani nahrát nabíhajícímu Kaneovi.

25

Stačilo jen pár čísel a už to v Gelsenkirchenu mohlo být o dvě branky! Walker se protáhl až do srbského vápna a následně nasměroval míč jen několik centimetrů vedle zadní tyče!

24

Na trávníku to zajiskřilo mezi Bellinghamem a Lukićem, slovní přestřelka okořeněná o postrkávaní se obešla bez karet. Italský sudí je zatím nechává v kapse.

23

Srbové se začínají probouzet a nyní se prezentovali celkem slibným brejkem, který ovšem vedl jen k zblokované střele Vlahoviće. Činil se Guéhi.

22

Chvilku to vypadalo, že Anglie získá roh. Místo bránícího Gudelja se ale letícího balónu ve vápně poslední dotkl Rice, a Rajković tak bude odkopávat.

20

Do srbských statistik putuje další faul, Pavlović okatým držením Saky nadělil soupeřům standardku.

19

19. Angličany vystrašil svou střelou Mitrović.

19

No ale pozor, po chybě Alexandera-Arnolda mohlo být vyrovnáno! Mitrović se dostal do ideální střelecké pozice na hraně šestnáctky a rovnou střílel, přičemž jeho zakončení prosvištělo jen těsně vedle přední tyče!

18

Míč nyní spadl až k Pickfordovi, kterému se sice vysunutý Kostić snažil aspoň trochu znepříjemnit život, ale gólman naprosto v klidu zahrál balón na zadáka.

17

Papíroví domácí chvíli uklidňovali hru, než se rozhodli se vypravit dopředu. Lukićova přihrávka ale pokrytého Vlahoviće na středovém kruhu nenašla.

15

Balón se po ose Alexander-Arnold – Stones dostal nalevo na Guéhiho, který jej pak obratem poslal zpátky. Srbští hráči stále tápou, na balón se jen dívají.

14

Blesková odpověď se nekoná, Anglie nepustila Srby k Pickfordovi a takřka okamžitě se vrátila k míči.

13

13. Jude BELLINGHAM - 0:1

13

Anglie právě vstřelila branku!
Trpělivost nese ovoce, Three Lions přetavují svou první výraznější šanci utkání v gól a hned ve třinácté minutě se ujímají vedení! Saka jen tak tak zvládl na pravém křídle vyslat centr na střed vápna, kde si nabíhající JUDE BELLINGHAM naskočil nad Živkoviće a hlavou balón tečoval přesně do levého horního rohu – 0:1!

11

Na pažitu je to pořád dost jednoznačné. Alexander-Arnold trpělivě drží míč na středovém kruhu, rozhlíží se a přemýšlí, kudy rozehraje další anglickou akci.

10

Bellingham si vynutil další nedovolený zákrok, tentokrát ho stáhl k zemi Lukić. Srbsko má s bráněním klíčového článku mistrovského Realu Madrid problém.

9

Faul na Bellinghama k žádné vážnější situaci nevedl, Srbové dostali míč pod kontrolu. Pár metrů před středovou čarou ho nyní bude vhazovat Kostić.

8

Pickford po malé domů zahrál míč nalevo na Trippiera, Angličané znovu pomalu míří do útoku.

7

Sledujeme další dlouhou sérii přihrávek borců v bílém, kteří se dopředu neženou. Srbové jim na středu hřiště nechávají možná až překvapivě moc prostoru.

6

Anglie se nyní musela stáhnout do obrany, centr zprava ale před Pickfordem paseku nenadělal.

5

Bellingham chtěl přihrávkou do vápna vybídnout Fodena k první střele zápasu, jenže otáčející se záložník City si nedokázal míč zachytit na kopačku.

4

Southgateův tým v úvodu kontroluje hru, o čemž svědčí i statistika držení míče: neuvěřitelných 5 % – 95 %.

3

Bránící Milinković-Savić neudržel nervy na uzdě a v souboji se Sakou si pomohl faulem, Anglie po zásahu sudího získává první standardku dnešního utkání.

2

Three Lions operují na srbské polovině. Kombinují hlavně na levém křídle, kde jim ale zatím pšenka moc nekvete. Soupeři se brání velmi houževnatě.

1

Hned zkraje utkání se těsně k anglickému vápnu vysunul Vlahović, kterého ale nakonec Stones zvládl včas odzbrojit. Anglie se rychle vrací zpět na balón.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop provede Bukayo Saka, jdeme na to!
Nyní je tu ta srbská. Hráči, kteří jí teď zpívají, budou hrát v červeném, soupeři v ikonické bílé.
Oba celky jsou nastoupeny na ploše, zaplněným stadionem zazní hymny. Začneme tou anglickou.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný nedělní večer, utkání začíná za pár minut! Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

Srbsko: Rajković – Veljković, Milenković, S. Pavlović – Živković, S. Milinković-Savić, Gudelj, Lukić, Kostić – Vlahović, Mitrović (C).
Náhradníci: Petrović, V. Milinković-Savić – Stojić, Maksimović, Jović, Tadić, Babić, Mijailović, Ilić, Ratkov, Samardžić, Gaćinović, Spajić, Mladenović, Birmančević.
Trenér: Dragan Stojković.

Anglie: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane (C).
Náhradníci: Ramsdale, Henderson – Shaw, Konsa, Dunk, Gallagher, Toney, A. Gordon, Watkins, Bowen, Eze, Gomez, Palmer, Wharton, Mainoo.
Trenér: Gareth Southgate.

Rozhodčí: Orsato – Carbone, Giallatini (ITA).

DNEŠNÍ DELEGACE

Na dodržování pravidel budou dnes v Gelsenkirchenu dohlížet italští sudí. Tím hlavním bude velezkušený Daniele Orsato, jenž dosud odřídil téměř 300 zápasů v Serii A a skoro šest desítek bitev v Lize mistrů. Na stranách mu budou asistovat Ciro Carbone a Alessandro Giallatini. U videa bude Massimiliano Irrati.
POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Srbsko čeká první velký turnaj od rozdělení s Černou Horou v roce 2006, který odstartuje svým historicky prvním kláním s Anglií. Dosud naposledy se dnešní soupeři střetli v přátelském utkání v roce 2003, přičemž předchozí souboje s datují až do osmdesátých let.

3. 6. 2003 (přát.): Anglie – Srbsko a Černá Hora 2:1
13. 12. 1989 (přát.): Anglie – Jugoslávie 2:1
11. 11. 1987 (ME-kval.): Jugoslávie – Anglie 1:4
ANGLIE

„Pokud nevyhrajeme, dál už tu asi nebudu,“ nechal se v nedávném rozhovoru s německými novináři slyšet lodivod Gareth Southgate. Pro něj je tak tento turnaj po osmi letech u kormidla nejspíš poslední šancí dovést Anglii zpátky na fotbalový vrchol, kterého naposledy dosáhla na zlatém Mistrovství světa v roce 1966.

Desítky let dlouhé čekání na trofej z velkého turnaje přitom mohlo skončit už před třemi lety, jenže v penaltovém rozstřelu ve Wembley byli tehdy úspěšnější Italové. Domácí se tak museli spokojit se stříbrem, rok a půl nato pak Katar opouštěli už ve čtvrtfinále.

Southgate během své kariéry pravidelně čelí velkému mediálnímu tlaku, který se tentokrát zintenzivnil ještě před začátkem šampionátu. Důvod byl prostý: absence Jacka Grealishe v nominaci. Dle dostupných zdrojů rozhodnutí padlo čistě z výkonnostních důvodů, stejně jako v případech Jamese Maddisona či defenzivní stálice a občasného kapitána Harryho Maguira.

Naděje šedesátimilionového a fotbalem posedlého národa se tak budou upínat hlavně na Harryho Kanea v útoku, Bellinghama a Fodena v záloze, Walkera a Stonese v obraně a Pickforda mezi třemi tyčemi. Naplní Three Lions očekávaní a zvládnou dnešní premiéru?

Výsledky Anglie v přípravě

7. 6.: Anglie – Island 0:1
3. 6.: Anglie – Bosna a Hercegovina 3:0
26. 3.: Anglie – Belgie 2:2
23. 3.: Anglie – Brazílie 0:1

Nominace Anglie

Brankáři (3): Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal).

Obránci (9): Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guéhi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City).

Záložníci (7): Jude Bellingham (Real Madrid), Phil Foden (Manchester City), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Cole Palmer (Chelsea), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace).

Útočníci (7): Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).

Hlavní trenér: Gareth Southgate.
SRBSKO

Srbský fotbal dnes večer čeká velká premiéra. Od rozpadu soustátí s Černou Horou sice uběhly už skoro dvě dekády, ale samostatná země se dosud ani jednou neprobojovala na finálový turnaj Mistrovství Evropy. Dosud naposledy se mezi kontinentální smetánkou představila v roce 2000, tehdy ještě jako Jugoslávie.

Svěřenci kouče Stojkoviće nicméně zkušenosti s velkým turnajem mají, před rokem a půl se ostatně představili v Kataru. Tam ovšem v konkurenci Švýcarska, Brazílie a Kamerunu pohořeli a skončili poslední ve skupině G, a letošní Euro tak pro ně představuje příležitost si napravit mírně pochroumanou reputaci.

K tomu by měli primárně pomoci ofenzivní dynama jako Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić či Sergej Milinković-Savić, kteří do Německa přijíždí ve výborné formě. První jmenovaný byl dokonce druhým nejlepším střelcem saudské ligy, lepší byl jen legendární Cristiano Ronaldo.

Pokud mluvíme o týmových oporách, opomenout nelze ani forvarda Dušana Vlahoviće, záložníky Mladenoviće a Živkoviče či mladého zadáka Pavloviće, který má za sebou dvě výborné sezóny v rakouském Salcburku a rychle se stává pilířem srbské defenzívy.

Výsledky Srbska v přípravě

8. 6.: Švédsko – Srbsko 0:3
4. 6.: Rakousko – Srbsko 2:1
25. 3.: Kypr – Srbsko 0:1
21. 3.: Rusko – Srbsko 4:0

Nominace Srbska

Brankáři (3): Vanja Milinković-Savić (Turín FC), Djordje Petrović (Chelsea), Predrag Rajković (Mallorca).

Obránci: (7): Srdjan Babić (Spartak Moskva), Nikola Milenković (Fiorentina), Filip Mladenović (Panathinaikos), Strahinja Pavlović (RB Salcburk), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Nemanja Stojić (TSC), Miloš Veljković (Brémy).

Záložníci (9): Veljko Birmančević (Sparta Praha), Mijat Gaćinović (AEK Atény), Nemanja Gudelj (Sevilla), Ivan Ilić (Turín FC), Saša Lukić (Fulham), Nemanja Maksimović (Getafe), Srdjan Mijailović (Crvena zvezda), Sergej Milinković-Savić (Al-Hilal), Lazar Samardžić (Udinese).

Útočníci (7): Luka Jović (AC Milán), Filip Kostić (Juventus), Aleksandar Mitrović (Al-Hilal), Petar Ratkov (RB Salcburk), Dušan Vlahović (Juventus), Dušan Tadić (Fenerbahçe), Andrija Živković (PAOK).

Hlavní trenér: Dragan Stojković.
Příjemnou neděli u sledování Mistrovství Evropy! Nabitý program třetího hracího dne uzavře atraktivní souboj mezi Srbskem a Anglií v Gelsenkirchenu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Srbsko – Anglie

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 13. Bellingham (Saka)

Karty:   39. Gudelj (SRB), 75. Tadić (SRB), 83. Stojković (trenér) (SRB)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:8.

Srbsko: Rajković – Veljković, Milenković, S. Pavlović – Živković (74. Birmančević), S. Milinković-Savić, Gudelj (46. Ilić), Lukić (61. Jović), Kostić (43. Mladenović) – Vlahović, Mitrović (C) (61. Tadić).
Náhradníci: Petrović, V. Milinković-Savić – Stojić, Maksimović, Babić, Mijailović, Ratkov, Samardžić, Gaćinović, Spajić.

Trenér: Dragan Stojković.

Anglie: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold (69. Gallagher), Rice – Saka (76. Bowen), Bellingham (86. Mainoo), Foden – Kane (C).
Náhradníci: Ramsdale, Henderson – Shaw, Konsa, Dunk, Toney, A. Gordon, Watkins, Eze, Gomez, Palmer, Wharton.

Trenér: Gareth Southgate.

Rozhodčí: Orsato – Carbone, Giallatini (ITA).

Diváci: 48 953