Menu

Hokej

STILMAT extraliga inline hokeje

IHC Night Birds Přerov – IHC KANCI Uherský Brod

6:5

konec (2:2, 4:3)

08.06.2024, 13:00 • ZS Přerov • Petr Komárek (@petrkomarek7)

Z utkání mezi Přerovem a Uherským Brodem se ve druhém poločase stalo drama. Domácí Night Birds rychle odskočili do vedení zásluhou gólu Tomáše Andrýska. Jenže pak vyrovnal kapitán Kanců Milan Šiller a dvakrát se prosadil Daniel Gazda a s Přerovany to vypadlo bledě. Naději pro ně čtyři a půl minuty před koncem vykřesal Radim Hradil a vzápětí se podařilo vyrovnat Mikuláši Zbořilovi. "Sovičky" nicméně potřebovaly vyhrát, aby se v tabulce vrátily na druhé místo a ve čtvrtfinále play-off měly výhodu domácího prostředí. Proto v závěru odvolaly brankáře a Tomáš Hanák jim druhým gólem v duelu vystřelil klíčové tři body. Díky nim Night Birds v tabulce předskočili Zlín a ve čtvrtfinále vyzvou Devils na svém stadionu. Uherský Brod se jako čtvrtý tým tabulky představí na hřišti lídra skupiny Východ Brna. (14:07:25)

Konec zápasu.

39:35

Nyní riskuje bez brankáře pro změnu Uherský Brod. Za Antonína Nowaka naskakuje na hrací plochu hráč do pole.

38:45

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Přerov při risku bez brankáře uspěl, minutu a 15 sekund před koncem otáčí skóre a vede. Karel Plášek oslovil na pravé straně útočné poloviny TOMÁŠE HANÁKA, který vystřelil přesně do levého dolního rohu branky Kanců, mimo dosah betonu Antonína Nowaka. Hanák se prosazuje podruhé v zápase, tohle je pro Night Birds hodně důležitý gól. Asistence: Karel Plášek.

38:19

Karel Plášek se propracoval k zakončení lehce z pravé strany, bekhendem ale poslal kotouč nad hostující branku.

37:52

Přerov to zkouší bez brankáře, Robin Šejba zamířil na střídačku.

37:00

Radim Hradil mohl dokonat přerovský obrat, nedokázal však zakončit do místa nad pravým betonem Antonína Nowaka.

35:38

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Během osmi sekund je vyrovnáno. Tentokrát si Radim Hradil a MIKULÁŠ ZBOŘIL role prohodili a přerovský kapitán zavěsil do pravého horního rohu Nowakovy branky. Asistence: Radim Hradil.

35:30

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Přerovu obléhání brodské branky čtyři a půl minuty před koncem vyšlo. Mikuláš Zbořil nahrál k levé tyči RADIMU HRADILOVI, jenž dostal puk přes klečícího Nowaka do sítě. Asistence: Mikuláš Zbořil.

35:10

Obrana Uherského Brodu ustoupila blíže k brance a Mikuláš Zbořil mohl střílet švihem z pravého kruhu. Našel však pouze připraveného Antonína Nowaka, který zaklekl u pravé tyče.

34:47

Oddechový čas pro tým IHC Night Birds Přerov.

34:47

Tomáš Hanák se z levé strany protáhl před bránu, zakončení bekhendem mezi betony mu ale nevyšlo. Antonín Nowak kotouč do branky nepropustil a dál drží dvoubrankový náskok Uherského Brodu.

34:23

Jiří Karafiát měl dost místa na střelu a nerozpakoval se ji vyslat. Robin Šejba jeho příklep vyrážečkou nasměroval před sebe.

33:17

Jeden z bránících hráčů Kanců teď "namazal" do stoprocentní šance Danielu Indrákovi. Útočník Přerova jel sám na Antonína Nowaka, prudkou střelu však poslal pouze vedle levé tyče jeho brány.

32:23

Tomáš Andrýsek oslovil těsně nad kruhy Daniela Indráka, jehož pokus přizvedl do ochranné sítě bránící Jiří Suhrada.

31:59

O ostrou střelu se z pravé strany postaral přerovský kapitán Mikuláš Zbořil, Antonín Nowak zakročil lapačkou a přerušil hru.

31:27

Karel Plášek posílal před branku bekhendové nahození. To bylo evidentně míněné na teč, ta však ani od jednoho z Pláškových spoluhráčů nepřišla.

29:56

Uherský Brod právě vstřelil branku!
Daniel Indrák chyboval na vlastní obranné polovině a rezultuje z toho pátá trefa hostů. DANIEL GAZDA přidává druhou branku v tomto zápase, když po přihrávce Jiřího Suhrady zamířil nad rameno Robina Šejby. Asistence: Jiří Suhrada.

IHC Night Birds Přerov – IHC KANCI Uherský Brod

6:5

konec (2:2, 4:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. T. Hanák (Hradil), 9. Plášek, 21. Andrýsek (Plášek), 36. Hradil (Zbořil), 36. Zbořil (Hradil), 39. T. Hanák (Plášek) – 6. Luža (Karafiát, Suhrada), 10. Suhrada (Gazda, Karafiát), 24. Šiller (Karafiát), 27. Gazda (Karafiát, Luža), 30. Gazda (Suhrada)

IHC Night Birds Přerov: Šejba – Svozil, Zbořil (C), Holík, T. Hanák – Hradil, Indrák (A), Andrýsek, Pekař, Plášek (A)
Trenér: David Podepřel

IHC KANCI Uherský Brod: Nowak – Suhrada, Rauš, Gazda (A), Oharek – Červenka, Šiller (C), Karafiát, Luža
Trenér: Jan Heča

Rozhodčí: Lerch, Obadal

Diváci: 88

Průběh zápasu
1. poločas
00:58 IPR 1:0 T. Hanák (Hradil)
05:50 IUB 1:1 Luža (Karafiát, Suhrada)
08:48 IPR 2:1 Plášek
09:06 IUB 2:2 Suhrada (Gazda, Karafiát)
Přestávka po pol.
2. poločas
20:26 IPR 3:2 Andrýsek (Plášek)
24:00 IUB 3:3 Šiller (Karafiát)
26:08 IUB 3:4 Gazda (Karafiát, Luža)
29:56 IUB 3:5 Gazda (Suhrada)
35:30 IPR 4:5 Hradil (Zbořil)
35:38 IPR 5:5 Zbořil (Hradil)
38:45 IPR 6:5 T. Hanák (Plášek)
Konec