Menu

Hokej

NHL

Florida Panthers – New York Rangers

2:1

konec (1:0, 0:0, 1:1) Stav série: 4:2

02.06.2024, 02:20 • Amerant Bank Arena, Sunrise • Finále V. konference • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.96 4.18 3.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:01:59)
Statistika
Střely na bránu: 34 – 24 | Přesilová hra: 0/1 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 2

Kdo se postavil do brankoviště?
Sergej Bobrovskij (FLA) – 23 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,8 %, odchytal 60:00
Igor Šesťorkin (NYR) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 57:44

Česká a slovenská stopa
Filip Chytil (NYR) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:16

Tři hvězdy utkání
1. Sergej Bobrovskij (FLA) 23 zákroků
2. Sam Bennett (FLA) 1+0
3. Vladimir Tarasenko (FLA) 1+0
Florida bude druhý rok v řadě hrát finále Stanley Cupu! V šestém zápase série podala komplexní výkon. Vyčpěle působícím Rangers toho moc nedovolila a díky gólu Bennetta z času 19:10 si dlouho hlídala nejtěsnější vedení. Pak se ledy hnuly až ve třetí třetině, kdy se poprvé v sérii probudili ruští kanonýři. Tarasenkův gól na 2:0 byl nakonec tím vítězným, neboť hostům rovných sto sekund před koncem vykřesal naději Artěmij Panarin. Druhý gól v power-play už Newyorčané nedali a sen o zisku prvního Stanley Cupu od roku 1994 se jim rozplynul.

Konec zápasu.

59:40

Lafrenière neustál tvrdý náraz u útočné modré čáry. Montour zase vyhazuje za červenou čáru a to už vypadá pro Rangers hodně bledě.

59:25

Panarin ztratil puk a Forsling ho obloučkem poslal do vzdálenějšího rohu, kde si Zibanejad musel pospíšit před Tkachukem.

58:59

Zibanejad z pravého křídla Bobrovského nenachytal. Reinhartovi se poté povedlo odjet s kotoučem alespoň do středního pásma.

58:40

Při první příležitosti se Šesťorkin vydal na hráčskou lavici. Newyorčané už zase buší do domácí obrany v šesti lidech.

58:20

Sto sekund před vypršením času si Rangers vybírají oddechový čas. Šesťorkin se dočasně vrací mezi tyče.

58:20

58:20 Artěmij PANARIN - 2:1

58:20 6/5

Rangers právě vstřelili branku!
Vypadá to na drama do posledních sekund! Hostům vystřelil naději ARTĚMIJ PANARIN, který využil Trocheckovy přihrávky do pravého kruhu k parádní střele nad Bobrovského levé rameno. Asistence: Vincent Trocheck, Adam Fox.
Fox A., Panarin A., Lafrenière A., Trocheck V., Kreider C., Zibanejad M.
Ekblad A., Forsling G., Barkov A., Rodrigues E., Luostarinen E.

57:39

Igor Šesťorkin je na střídačce, Rangers to zkouší v šesti a už zahajují ostřelování Bobrovského brankoviště.

56:54

Přízemní centr Panarina se od nohy bránícího hráče odrazil před Chytila, jehož bekhend se nevešel do mezery mezi Bobrovského betonem a tyčkou.

56:32

Erik Gustafsson pokazil přihrávku podél modré čáry a zcela zbytečně zahnal Artěmije Panarina zpět do středního pásma.

55:50

Bennett ještě udržel puk u zadního mantinelu a počkal si na příjezd Reinharta, který zblízka neprostřelil Foxe.

55:44

Zase se Rangers masně snažili dostat do tlaku. Místo toho se museli věnovat aktivnímu Bennettovi, jenž to zleva zkoušel na bližší tyčku.

54:42

Panthers si pět minut před koncem příkladně hlídají střed hřiště. Za krajně nepříznivého stavu se hostům nedaří projít do palebných pozic.

54:02

Šesťorkin lapil neškodné nahození Mikkoly. Po přerušení se ještě srazil s Rodriguesem, přičemž na vině byl hlavně ruský gólman.

53:38

Sam Bennett nepochybně patří mezi nejlepší hráče tohoto klání. Teď to úplně nepotvrdil, ve snaze o obejití Gustafssona mu puk ujel do rohu.

53:23

Ze souboje ve středním pásmu se puk vznesl nad boční mantinely a stal se cenným úlovkem pro některého z přítomných fanoušků.

53:03

Reinhart po ose překonal útočnou modrou čáru a zhotovil se ke střele zápěstím, jež zůstala v moci Šesťorkina. Pokračovat se bude po komerční pauze.

52:33

Zatím to nevypadá, že by Rangers našli síly na zvrat. Kvůli zakázanému uvolnění je teď čeká vhazování po pravici Igora Šesťorkina.

51:13

Lafrenière vyjel před levý kruh a z otočky vyslal pozdrav k Bobrovského brankovišti, kde se puk zastavil na hokejce Bennetta.

49:08

49:08 Vladimir TARASENKO - 2:0

49:08 5/5

Florida právě vstřelila branku!
Lundell zablokoval nesmělý pokus Panarina a nahozením o krajní mantinel založil smrtící protiútok. Luostarinen přinutil k chybě Millera a vrátil puk Lundellovi, z jehož centru se u zadní tyče poprvé v sérii prosadil VLADIMIR TARASENKO. Ruského útočníka nedokázal zachytit Schneider. Asistence: Anton Lundell, Eetu Luostarinen.
Kulikov D., Ekman-Larsson O., Tarasenko V., Lundell A., Luostarinen E.
Schneider B., Miller K., Panarin A., Kakko K., Chytil F.

48:18

Bennett projel kolem Lindgrena a zprava se pokoušel nabídnout puk do okolí brankoviště, ke kterému se Mikkola nepřiblížil včas.

47:55

Aaron Ekblad si pomohl obloučkem přes střední pásmo. Při pozvolné rozehrávce Rangers se hráči opět vydávají na střídačku.

47:14

Lafrenière hledal z rohu Kreidera, kterému se nepodařilo puk zpracovat. Následné nahození Trouby skončilo v ochranné síti.

46:13

Kakkovu tvrdou střelu za sebe Bobrovskij nepustil. Zanedlouho se do protiútoku řítil Barkov, ale v důsledku skvělého návratu Panarina ho pořádně nezakončil.

45:32

Tvrdá rána od modré z produkce Kulikovovy hokejky se mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně tento Rus zablokoval pokus Schneidera.

45:14

Rodrigues nahodil puk přímo do těla čárového rozhodčího Berga, jenž zůstal chvíli na kolenou. Po chvilce se muž v pruhovaném zvedl a za potlesku publika přijal od Rodriguese omluvu.

44:45

Zibanejad řešil přečíslení tři na dva zadovkou pro Wennberga, který při přebírání kotouče schytal tvrdý hit od Montoura. Faul to nebyl a Tarasenko už míří vstříc Šesťorkinovi.

44:02

Čtvrtá řada Panthers se usadila v útočné třetině prostřednictvím série soubojů u hrazení. Až Roslovic dostal puk do středního pásma a oba týmy okamžitě začaly střídat.

43:22

Panarin dvakrát za sebou vyzval svého krajana Bobrovského. První táhlou střelu zápěstím gólman Floridy vyrazil. Napodruhé už puk udržel v lapačce.

42:46

Šesťorkin nabral puk na hokejku a vyhodil ho směrem k Chytilovi. Ten si kotouč sice nezpracoval, ale další icing Newyorčanů se pískat nebude.

42:30

Defenziva Rangers si jen tak neodpočine. Kvůli zakázanému uvolnění se chystá další vhazování u Šesťorkina. Panthers budou mít k dispozici čerstvé síly.

41:40

Tarasenko nezvedl puk nad Šesťorkinovu levou nohu, když bekhendem dorážel předešlou střelu Ekmana-Larssona. To byla velká šance, na kterou si v příštích minutách možná ještě vzpomeneme!

41:03

Lepší nástup Floridy do třetí třetiny vyústil v projektil Aarona Ekblada. Šesťorkin zdárně zasáhl a rozhodl se přerušit hru.

40:38

Bennett po objetí Šesťorkinovy klece dával nabídku do brankoviště. V těchto místech se pohybovali i Tkachuk s Rodriguesem, ale puk se s jejich hokejkami nepotkal.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 24 – 18 (13:9, 11:9).
Florida byla ve druhé třetině pocitově lepším týmem. Rangers působili zvadlým dojmem a s ohledem na dění na ledě mohou být rádi, že stále prohrávají o jediný gól. Ofenzivní fáze Newyorčanů se ve třetí části bude muset markantně zlepšit. Všichni útočníci mají v této chvíli maximálně jednu střelu. Hodně za očekáváním zůstávají i hvězdy jako Panarin a Zibanejad.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Panarin odhodil kotouč k červené čáře. Lafrenière ho nechával Trocheckovi, nicméně ten ho víceméně odevzdal domácím.

38:50

Verhaegheho individuální akce skončila střelou vedle pravé tyče. O zastavení hostující protiakce se postaral Ekblad.

38:02

Wennberg se podílel i na nepřesné střele Millera. Puk se po ní nebezpečně vracel do předbrankového prostoru. Domácích tam bylo víc Rodrigues ho úspěšně zahodil za červenou čáru.

37:42

Wennberg na sebe navázal pozornost tří bránících hráčů Floridy. Skrz Ekblada šikovně prošťouchl puk doleva, ale Kreider zakončoval jen do vnějšího oblouku brány.

37:01

Lindgren nepustil k brance Mountourův pokus z levé strany. Tarasenko si na vlastní polovině zahrával s ohněm, nepřipravená rozehrávka se málem stala kořistí Rangers.

36:43

Lorentz se v situaci jeden na jednoho chystal udělat kličku Foxovi. Zezadu ho však překvapil Cuylle a domácí útočník se po promáchnutí poroučel k zemi.

36:12

Lafrenière se zastavil u pravého mantinelu a předložil puk pod sebe na úplně volného Troubu, jenž z lukrativní pozice ani netrefil bránu.

35:29

Miller chyboval v pozici posledního obránce. Bennett přes něj poslal do úniku Tkachuka a ten z blafáku zakončil do Šesťorkinova levého betonu!

34:52

Dvakrát po sobě zkoušel štěstí Miller. Po bloku Tarasenka pálil ještě jednou a to už zapojil do hry zatím bezchybného brankáře Floridy.

34:39

Šesťorkin si dal pozor na Forslingovu vychytralou střelu kopírující brankovou čáru. Wennberg na druhé straně nevypustil snahu dojet nechráněný puk a přes Forslinga se ještě natáhl ke střele, kterou musel řešit Bobrovskij.

34:15

Ekblad ještě zadržel puk v útočném pásmu. Lundell po jeho přihrávce branku minul, zatímco Forslingově střele z levého mantinelu vystavil stopku jistý Šesťorkin.

33:23

Bobrovskij si vybruslil za branku pro nahození Lindgrena a svou rozehrávkou se podepsal pod akci Panthers, jež nebyla o moc smysluplnější.

32:45

Z rozehrávky Rangers vyústil nevynucený icing. Hra se posouvá před branku Igora Šesťorkina.

32:07

Roslovic zabrzdil před levým kruhem a z otočky zasáhl nohu Tarasenka. Tím byl krátký pobyt Rangers v útočné třetině u konce.

31:22

Oliver Ekman-Larsson se v levém kruhu z jedničky opřel do Reinhartovy přihrávky a pořádně vyprášil vytasený levý beton Igora Šesťorkina.

30:45

V souvislosti s Lindgrenovou ztrátou u zadního mantinelu mířil Montour ze svého pohledu k levé tyči. Šesťorkin pohotově zasáhl rukou.

30:16

Sergej Bobrovskij nebyl v permanenci po Lindgrenově zakončení. Puk se zatřepotal pouze v ochranné síti. Newyorčané zůstávají na patnácti střelách na branku.

29:31

Zibanejad vyhrál vhazování k Roslovicovi. Ten u modré přenechal puk Troubovi, jenže ani tento pokus hostujícího kapitána gólové parametry neměl.

29:28

Gustafsson si rozmyslel střelu a ještě rozhodil puk na pravou stranu k Troubovi, jehož nesmělý pokus nepředstavoval vážnější ohrožení Bobrovského pracoviště.

28:50

Skoro v polovině šestého zápasu série se Tkachuk s Bennetem marně snažili dotlačit za Šesťorkina původní štiplavou střelu od Rodriguese.

28:30

Zatímco Lundell ztroskotal na bloku obětavého Goodrowa, tak Forsling poslal dalekonosný pokus k přichystanému Šesťorkinovi. Následuje komerční pauza.

28:04

Ze souvislé kombinace Panthers nebylo zhola nic. Fox dobře vystoupil proti Forslingovi a vyrazil jeho nahození od modré čáry do středního pásma.

27:15

Lorenz si sám pro sebe nahodil puk do rohu, ovšem Stenlund byl po jeho zadovce vytlačen do míst, odkud nebyl pro Šesťorkina nebezpečný.

26:35

Will Cuylle na vlastní pěst převážel puk do útočného pásma. Najel si však mezi několik červených dresů a ty ho čistě odzbrojily.

25:10

Další buly už dopadlo pro hosty lépe a Lindgrenův bekhend způsobil zmatek kolem brankoviště. Z druhé vlny měl v úmyslu dorážet Fox, ale vyrovnávající gól z toho nebyl.

25:02

Dmitrij Kulikov zahrál na icing. Goodrowovi se nepovedlo vyhrát buly za sebe na Filipa Chytila a kotouč odklouzal pod Bobrovského lapačku.

24:55

V důsledku stříleného centru Adama Foxe zůstal puk ležet u brankoviště. Jako první se k němu dostal Bobrovskij a hra je opět přerušena.

24:51

Vicent Trocheck protečoval Panarinovu přihrávku hodně vedle branky. Tento brejk tři na dva určitě šlo vyřešit lepším způsobem.

24:22

K´Andre Miller trefil Bobrovského do hrudníku. Z ruského gólmana puk nevypadl a na programu je buly po jeho pravé ruce.

23:41

Lundell byl natlačen k zadnímu mantinelu. Stejný osud potkal i Luostarinena a Okposa, takže Rangers našli cestu ven z obranného pásma.

23:04

Po dalším úspěšném zákroku už hostující gólman hru přerušil. Nedaleko od levého mantinelu to na něj zkoušel Gustav Forsling.

22:48

Rodrigues neměl s kým spolupracovat, neboť měl všechny spoluhráče za sebou. Zkusil tedy vystřelit přes Troubu a tím nadělal Šesťorkinovi trošku starostí.

21:50

Při Lindgrenově střele zpoza levého kruhu Bobrovskému překáželi ve výhledu dva projíždějící hráči. I tak si puk našel a vyrazil ho zpátky do hry.

21:41

Cuylleho pokus z levé strany k brance Floridy nedoletěl. Foxova střela od modré už ano, ale Bobrovskému puk přistál někde u břicha.

21:16

Chytil nabíral rychlost ve středním pásmu. Domácí obránce mu puk příkladně vypíchl a hru pak přerušila další přihrávka rukou v podání Floridy.

20:42

Pád Zibanejada před modrou čarou trochu zaváněl podrážením. Rozhodčí faul neviděli a Rangers musí začínat útok od nuly.

20:11

Tkachuk se zjevil úplně volný v mezikruží jen díky přihrávce rukou, která tomu předcházela. Panthers jsou vykázáni do středního pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 13 – 8.
V porovnání s jinými play-off zápasy patřila první třetina tohoto klání mezi ty poklidnější. Nehrálo se příliš tvrdě a moc nebylo ani gólových šancí. Oba týmy nevyužily po jedné přesilové hře a na gól jsme si museli počkat až do dvacáté minuty, kdy Šesťorkin neměl nárok na golfák Sama Bennetta. Rangers tedy prohrávají 0:1 a pokud v dalším průběhu skóre neotočí, bude jejich letošní sezóna u konce.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Zibanejad pod tlakem nezvládl rozehrávku. Závěrečnou šanci v prvním dějství mohl mít Rodrigues, jenže to by mu při střele z pravého kruhu nesměl puk sjet z hokejky.

19:34

Trocheck zezadu klepl Reinhartovi do hokejky, když vedl puk podél brankové čáry. Toho využil Šesťorkin k přerušení hry.

19:11

19:11 Sam BENNETT - 1:0

19:11 5/5

Florida právě vstřelila branku!
V poslední minutě první třetiny přestává platit bezbrankové skóre! SAM BENNETT na hranici ofsajdu překročil útočnou modrou a po rychlé výměně puku s Evanem Rodriguesem poslal monstrózní ránu golfákem do Šesťorkinovy šibenice! Asistence: Evan Rodrigues.
Ekblad A., Mikkola N., Bennett S., Rodrigues E., Tkachuk M.
Trouba J., Gustafsson E., Goodrow B., Kakko K., Chytil F.

18:33

Luostarinen tečoval nahození Ekmana-Larssona do výstroje Šesťorkina. Na druhé straně se představil Kakko, ale propagační střela z pravého křídla se stala snadným soustem pro Bobrovského.

18:16

Luostarinen obdržel od krajana Lundella šikovnou přihrávku do jízdy, nicméně razantní střele příklepem ve finále scházela přesnost.

17:30

Verhaeghe u pravého mantinelu neposunul puk k Barkovovi. Rangers neprodleně zahájili protiofenzivu, ale Kreiderovi kvůli Ekbladovi utekl puk k Bobrovskému.

17:07

Bennett nezkrotil přihrávku z pravého křídla. Od protějšího mantinelu se puk odrazil k Forslingovi a ten ho příklepem nasměroval do Šesťorkinovy náruče.

17:06

Lorentz vystihl rozehrávku Rangers a z poloviny hřiště započal akci Rodriguese, jenž si sice pokryl puk před Goodrowem a Roslovicem, ale z levého kruhu si na dobře postaveného Šesťorkina nepřišel.

16:21

Do této chvíle se hrálo velmi čistě a bez velkých hitů. Částečně to nyní změnil Kulikov, jenž si počkal na nováčka Cuyllea.

15:30

Schneiderova střela neprošla přes Luostarinena. Ten se na druhé straně natlačil před Schneidera, ale Šesťorkin mu v klíčový okamžik kotouč vypíchl.

14:50

Sergej Bobrovskij měl dvojnásobně zacloněný výhled, ale Foxova střela z pravé strany si cestu do jeho brankoviště stejně nenašla.

14:20

Verhaeghe objel branku, ale pak dal až moc razantní přihrávku na Barkova, kterému kotouč přeskočil přes hokejku na čepel Kreidera.

13:40

Bobrovského levá ruka měla práci s bekhendovou střelou Chytila. O pár sekund později domácí obraně ulevil Sam Bennett.

13:30

Domácí v plném počtu.

13:15

Lundell nesměle vyrazil v oslabení do útoku. V tandemu měl Ekblada, nicméně hosté jeho horizontální přihrávku ztečovali mimo hru.

12:56

Hosté v této sérii využili jedinou ze čtrnácti přesilovek. Další gól je zatím v nedohlednu, Gustafsson musí zakládat novou akci od vlastní branky.

12:22

Po nabití od Foxe Panarin svůj gólový půst neukončil. Akce Rangers definitivně skončila na hokejce Barkova, jež zachytila křížný pas Trochecka.

12:00

Trocheck vyhrál buly a Rangers se ihned usadili v útočném pásmu. Dlouho tahali puk po obvodu. K nepřesné střele se odvážil až Adam Fox.

11:30

Vyloučení v týmu Florida Panthers:
Kyle Okposo – 2 min., nedovolené bránění.

11:29

V ponechané výhodě za faul Okposa se obrana Floridy nebezpečně otevřela. Šanci Cuyllea Bobrovskij vyrazil do pravého kruhu a pak měl velké štěstí, že dorážka Roslovica nezapadla do jeho brány.

11:00

Verhaeghe to vyzkoušel přes Schneidera. Po zákroku Šesťorkina zůstal puk hratelný. Dva domácí hráči ho ale přejeli a Kreider vše vyřešil vyhozením do rohu.

10:35

Schneider se dostal pod tlak napadajícího Verhaegheho. Pro Rangers to neznamenalo větší trabl, puk do bezpečí odvezl Wennberg.

10:05

Lundell se netrefil do puku ve snaze o zakončení z levého kruhu, kam mu doručil přihrávku Tarasenko.

09:09

Sam Bennett střílel z levého křídla jen propagačním způsobem. Panarin se zbavil puku vyhozením k Bobrovskému.

08:36

A znovu je puk v ochranné síti. Poslala ho tam hokejka Montoura, která v situaci jeden na jednoho vychýlila střelu Cuyllea.

07:31

Z boje u červené čáry vzešlo nahození Gustafssona až do ochranné sítě. Wennberg a Barkov se staví na buly ve středovém kruhu.

06:52

V souvislosti se zablokovanou střelou Goodrowa byl u puku jako první Kaapo Kakko. Střílel ze slotu, ale Bobrovskij si i s touto zapeklitou situací poradil.

06:41

Trocheck se snažil odčinit nedávné vyloučení, jenže Millerovu prudkou střelu zápěstím ztečoval nad úroveň tvrzeného skla za Bobrovského klecí.

05:56

Hosté v plném počtu.

05:56

Rodrigues nepustil do souboje Zibanejada a navedl si puk na střed. Šesťorkin byl i v tomto případě jistý a svým zákrokem vyrazil kotouč do ochranné sítě.

05:31

Lundell si přejel do levé části útočného pásma, ale ruský gólman v hostujících službách byl na jeho střelu k bližší tyči nachystaný. Ekman-Larsson poté trefil Goodrowa.

05:08

Bennett si pečlivě narovnal puk na forhendu, jenže střelu mu překazila hned první překážka v osobě klečícího Trouby.

04:42

Tkachuk se zmocnil odraženého puku na ose kluziště. Šesťorkin vysokou střelu rukou vyrazil a Rangers se pak úspěšně vysvobodili.

04:17

Barkov nezvedl puk, když ho po narážečce s Tkachukem skvěle našel Reinhart. Finského kapitána na poslední chvíli vyrušil Kreider.

03:56

Vincent Trocheck vyfasoval menší trest za hákování v útočném pásmu. Došlo k němu při napadání Ekblada.

03:05

Brodzinski nepříjemně tečoval spoluhráčovu střelu od modré čáry. Bobrovskij první krušnou chvilku ustál bez gólové újmy.

02:37

Lundell vyvezl puk na útočnou polovinu Floridy, která poprvé zahrozila prostřednictvím Rodriguesovy střely od pravého mantinelu. K dorážce se metr před Šesťorkinem nezhotovil číhající Tkachuk.

02:05

Chytilovo nahození z otočky k brance Sergeje Bobrovského nedoletělo. Hostující tým se naopak musel vrátit pro puk do středního pásma.

01:46

Poprvé je na ledě i Filip Chytil. Český útočník nastupuje na centru třetí formace, která se přičinila o lapenou střelu Lindgrena.

01:25

Newyorčané se usadili v útočném pásmu. Opustit jej museli po střele Lindgrena, se kterou Bobrovskij neměl vážnější potíže.

00:42

Podruhé během zahajovací minuty odletěl puk mimo hrací plochu. Rozhodčí v tomto případě nesouhlasili s diváky, podle kterých šlo ze strany Rangers o zdržování hry.

00:18

Erik Gustafsson byl autorem první střely na Bobrovského branku. Ruský gólman tento pokus zpoza levého kruhu levou nohou vykopl.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy nastoupily na led a po zaznění hymny USA už jim nebude nic bránit v zahájení šestého zápasu této série.
Úvodní sestavy:

Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Forsling, Ekblad, Mikkola, Montour, Ekman-Larsson, Kulikov – Verhaeghe, Barkov, Reinhart (C) – M. Tkachuk, Bennett, Rodrigues – Luostarinen, Lundell, Tarasenko – Lorentz, Stenlund, Okposo.
Trenér: Paul Maurice

New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Schneider, E. Gustafsson, Trouba (C) – Kreider, Zibanejad, Wheeler – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Goodrow, Chytil, Kakko – Cuylle, Brodzinski, Roslovic.
Trenér: Peter Laviolette

Rozhodčí: Rooney, St. Laurent – Berg, Daisy.
Vývoj série

Floridě se nepovedlo navázat na výhru 3:0 z prvního zápasu. V odvetě v Madison Square Garden i při domácí premiéře v Amerant Bank Areně nezvládla prodloužení a začala tahat za kratší konec. Do nastaveného času pak šel i čtvrtý zápas. Florida ho díky vítěznému gólu Reinharta tentokrát zvládla a získanou pohodu si přenesla i do zápasu číslo pět, který opět skončil nejtěsnějším možným rozdílem ve prospěch Panthers.
Florida Panthers

Mužstvo ze Sunrise je jeden vyhraný zápas od toho, aby si po roce opět zahrálo finále Stanley Cupu. Do letošního play-off postoupili Panthers ze třetího místa Východní konference, kde za prvními Rangers zaostali o čtyři body. V prvním kole Florida suverénně ovládla prestižní konfrontaci s největším rivalem. Tampu vyřadila 4:1 na zápasy. Ve druhém kole prohrála první zápas s Bostonem. Z dalších pěti ale čtyři zvládla a zajistila si místo v konferenčním finále, v němž má hlavní trenér Paul Maurice kompletně zdravý kádr.

Nejproduktivnější hráči v play-off:
• M. Tkachuk – 19 bodů (5+14)
• C. Verhaeghe – 17 bodů (9+8)
• A. Barkov – 17 bodů (6+11).
New York Rangers

Vítězové Prezidentovy trofeje pro nejlepší tým základní části jsou ve vrcholícím play-off jediným týmem, který dokázal z některé ze sérií postoupit bez porážky. V prvním kole Rangers přejeli 4:0 na zápasy Washington, zatímco k postupu do konferenčního finále potřebovali sehrát s Carolinou šest partií. Zkušený kouč Peter Laviolette má k dispozici Blakea Wheelera i Filipa Chytila, kteří velkou část sezóny promarodili. V probíhající sérii s Floridou se mezi zraněné naopak zařadil stabilní člen čtvrtého útoku, americký křídelník Jimmy Vesey.

Nejproduktivnější hráči v play-off:
• V. Trocheck – 19 bodů (8+11)
• M. Zibanejad – 16 bodů (3+13)
• A. Lafrenière – 14 bodů (8+16).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Florida Panthers – New York Rangers

2:1

konec (1:0, 0:0, 1:1) Stav série: 4:2

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Bennett (Rodrigues), 50. Tarasenko (Lundell, Luostarinen) – 59. Panarin (Trocheck, Fox)

Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Forsling, Ekblad (A), Mikkola, Montour, Ekman-Larsson, Kulikov – Verhaeghe, Barkov, Reinhart (C) – M. Tkachuk (A), Bennett, Rodrigues – Luostarinen, Lundell, Tarasenko – Lorentz, Stenlund, Okposo.
Trenér: Paul Maurice

New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Schneider, E. Gustafsson, Trouba (C) – Kreider (A), Zibanejad, Wheeler – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Goodrow, Chytil, Kakko – Cuylle, Brodzinski, Roslovic.
Trenér: Peter Laviolette

Rozhodčí: Rooney, St. Laurent – Berg, Daisy

Diváci: 19 865

Průběh zápasu
1. třetina
03:56 NYR 2 Trocheck, hákování
11:30 FLA 2 Okposo, nedovolené bránění
19:11 FLA 1:0 Bennett (Rodrigues)
Po 1. třetině
2. třetina
Po 2. třetině
3. třetina
49:08 FLA 2:0 Tarasenko (Lundell, Luostarinen)
58:20 NYR 2:1 Panarin (Trocheck, Fox)
Konec