Menu

Hokej

Mistrovství světa

USA – Francie

5:0

konec (4:0, 0:0, 1:0)

16.05.2024, 20:20 • Ostrava Arena • Skupina B • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.06 15.5 36.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Američané se znovu představí už v pátek, kdy je čeká duel s Polskem. Francie se pak v sobotu utká se Slovenskem. (22:35:48)
Střely na branku: 54 – 10
Zásahy brankářů: 10 – 49
Nejlepší hráči utkání

Quentin Papillon (Francie)
Matthew Boldy (USA)
Je dobojováno! Američané zvládli duel s Francií a vítězí vysoko 5:0. Do vedení se favorit dostal už v první minutě, kdy se prosadil Brock Nelson. Na jeho zásah o tři minuty později navázal Matthew Boldy, který se trefil i ve 13. minutě. V závěru třetiny Američané uzamkli soupeře před jeho brankou, což přetavil ve čtvrtý zásah Johnny Gaudreau. Do druhé části naskočil do branky Francie Quentin Papillon, který dlouho deptal nervy americkým střelcům. Během dvou třetin si připsal 37 úspěšných zákroků! Až v závěru utkání jej překonal Shane Pinto.

Konec zápasu.

59:30

Matthew Boldy si s pukem na čepeli vybruslil do dobré pozice, ale svižnou střelou trefil rameno francouzského gólmana.

59:00

Minutu před koncem základní hrací doby Matthew Boldy posunul puk bekhendem na Zegrase, jenže rozhodčí odpískali postavení mimo hru.

58:20

Francie se ještě vydala do útoku. Souboj na pravé straně dohrál Aurélien Dair, který amerického obránce přišpendlil k mantinelu.

57:52

57:52 Shane PINTO - 5:0

57:52

Spojené státy právě vstřelily branku! Ani Louis Boudon dnes čisté konto neudrží! Po nedůrazu Francouzů ve vlastním obranném pásmu se k puku mezi kruhy dostal SHANE PINTO, který z těsné blízkosti poslal puk nad lapačku francouzského gólmana! Asistence: Brady Tkachuk.

57:27

Francie se nakonec dočkala své obrovské šance v samotném závěru! Na branku se sám řítil Kevin Bozon, který si chtěl Nedeljkovice položit, ale neposlal puk za jeho záda!

57:10

Jordann Perret se středem ledové plochy odhodlal na průnik do útočného pásma, kde srdnatě míchal kotoučem, ale nezakončil.

56:37

Až nyní musel americký brankář Alex Nedeljkovic po dlouhé době zasahovat. Sražený kotouč bez problémů ukryl ve výstroji.

56:15

Pierre Crinon si vzal nepovedené nahození soupeře a vyvezl puk středem ledové plochy až do útočného pásma. Na zakončení už ale neměl dostatek sil.

55:35

Američané se nastěhovali do útočného pásma. V rohu kluziště puk ale neudržel Kevin Hayes.

55:00

Michael Eyssimont předvedl fantastický průnik, po kterém ještě objel francouzskou branku, ale už nedokázal zasunout puk mezi tyč a beton.

54:35

Charles Bertrand zavezl puk po pravé straně do útočného pásma, jenže přihrávkou mezi kruhy nikoho v modrém dresu neoslovil.

54:06

Francie se znovu osvobodila jen za cenu vyhození kotouče na zakázané uvolnění. Quentin Papillon od nástupu do branky na startu druhé části stále neinkasoval.

53:32

Joel Farabee na pravé straně útočného pásma sice udržel kotouč, ale následné zakončení bylo dalším snadným zákrokem pro Papillona.

53:02

Utkání sleduje 5 494 diváků.

52:42

Will Smith mohl po nádherné přihrávce zakončovat do poloodkryté branky, jenže místo střely nad beton zvolil zakončení do protipohybu gólmana a úplně minul branku!

52:06

Tim Bozon nedokázal rozehrát a zbytečně se dostal pod tlak napadajícího soupeře. Američané dokonce posílají do útočného pásma čerstvé síly.

51:40

Další zakončení od modré čáry obětavě zablokoval Aurélien Dair. Američané ale nadále drží puk v útočné třetině.

51:03

Valentin Claireaux z levé strany útočného pásma hledal bekhendem spoluhráče mezi kruhy, kde však kraloval pozorný Seth Jones.

50:15

Baptiste Bruche bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, nicméně zadák v bílém dresu USA si s ním poradil a odrazem o mantinel rozehrál.

49:35

Sacha Treille projel do útočného pásma, kde v souboji přetlačil Sandersona, jenže následně nedokázal zpětnou přihrávkou vybídnout spoluhráče.

49:06

Zach Werenski chtěl pro změnu otevřít prostor pro spoluhráče na levé straně, ale trefil prostor, kde číhal obránce v modrém dresu.

48:36

Brady Tkachuk z rohu útočného pásma přihrával na modrou čáru, ale příliš prudkou přihrávkou zahnal své spoluhráče do středního pásma.

48:15

Cole Caufield pro změnu zakončil z pravého kruhu zápěstím, nicméně od hole francouzského obránce se puk odrazil mimo tři tyče.

47:48

Luke Kunin zavezl puk do rohu útočného pásma, ale nedokázal přihrát do prostoru mezi kruhy.

47:16

Louis Boudon se zjevil v dobré pozici, ale jeho rána zápěstím byla obráncem sražena mimo tři tyče. Američané okamžitě otáčejí směr hry.

46:42

Joel Farabee se po šikovném průniku protlačil do zakončení bekhendem, jenže puk v tísni zvedl až nad horní tyč francouzské branky.

46:15

Justin Addamo nahodil puk do rohu útočného pásma, kde si jej bez váhání vzali hráči USA. Francie je dnes směrem vpřed bezzubá.

45:57

Francie hraje v plném počtu.

45:14

Tentokrát si Papillon pohlídal ránu od modré čáry, kterou jeho směrem vyslal Zach Werenski. Vhazovat se bude po levici francouzského brankáře.

45:05

Shane Pinto se snažil dorážet u pravé tyče francouzské branky, ale Quentin Papillon po svém příchodu do brankoviště skutečně čaruje.

44:15

Francouzi získali puk v obranném pásmu a bez váhání jej poslali přes celé kluziště.

43:57

Krátce po návratu Cantagalla přichází další vyloučení na straně Francie. Podruhé v utkání je vyloučen Justin Addamo, tentokrát za držení.

43:51

Francie hraje v plném počtu.

43:10

Po další akci dostal přihrávku zpoza branky Brady Tkachuk, ale z těsné blízkosti trefil francouzského gólmana. Následnou menší potyčku sudí bleskově rozehnali.

42:54

Rozhodčí si všiml postavení útočícího hráče v brankoviště a vykazují hru do středního pásma. Přesilovka Američanům zatím moc nejde.

42:25

Quentin Papillon si pohlídal zakončení z pravé strany a vytáhl jistý zákrok vyrážečkou. Francie následně dokázala kotouč vyhodit.

41:51

Američané si navíc zahrají další přesilovku. Enzo Cantagallo vyfasoval dvě minuty za sekání.

41:36

Cole Caufield střílel v jízdě z levé strany útočného pásma, ale jeho projektil skončil vedle vzdálenější tyče. Američané dnes nechtějí připustit žádné drama.

41:10

Další nahození od modré čáry zablokoval dobře postavený Kevin Bozon. Francie následně získal kotouč na své hole a snaží se uklidnit hru.

40:21

Johnny Gaudreau se po skvěle sehraném přečíslení zjevil ve vyložené šanci, jenže zvolil zakončení po ledě a trefil beton francouzského brankáře!

40:10

Francouzi se hned v úvodu závěrečné periody tlačili vpřed, jenže jejich akci zastavilo zakázané uvolnění. Hra se přestěhuje před Papillona.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 39 – 6
Zásahy brankářů: 6 – 35
I po čtyřiceti minutách platí v Ostravě stav 4:0 ve prospěch USA. Američané i ve druhé třetině na ledě naprosto dominovali. Do branky Francie se postavil Quentin Papillon, který si za třetinu připsal neskutečných 23 úspěšných zákroků! Američané měli k dispozici i dvě přesilovky, ale pátou branku zatím nepřidali. Skvostný zákrok předvedl Papillon zejména proti Zegrasovi.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:41

Jake Sanderson zavezl puk do útočného pásma, ale z levého křídla už nedokázal přesně přihrát. Defenziva Francie druhou třetinu zvládla výborně.

39:10

Brady Tkachuk dostal přihrávku do jízdy, jenže v pravou chvíli k němu přistoupil Pierre Crinon, který jej odstavil od kotouče.

38:15

Anthony Rech střílel z pravé strany útočného pásma, ale dobře postavený gólman Alex Nedeljkovic nemusel hasit nebezpečí. Znovu mu pomohla obrana.

37:46

Matthew Kessel si našel střeleckou pozici na modré čáře. Quentin Papillon měl dobře zakrytý výhled, ale přesto ukryl kotouč do lapačky.

37:05

Matthew Kessel uspěl v souboji na pravé straně útočného pásma a rozehrál na modrou čáru. Jake Sanderson však trefil jen prvního hráče v modrém.

36:35

Tim Bozon v rohu útočného pásma vykoupal soupeře, přihrál na modrou čáru, ale následné zakončení Galleta branku minulo.

36:00

Po dobře sehraném přečíslení zakončoval útok Američanů Trevor Zegras, ale Quentin Papillon se stačil přemístit k pravé tyči!

35:41

Francie ubránila i druhou početní převahu soupeře. Vyloučený hrdina z duelu s Polskem Justin Addamo je zpět na ledě.

35:20

Johnny Gaudreau chtěl rozhodit defenzivu soupeře křížnou přihrávkou, ale jeden z Francouzů puk stačil přizvednout do bezpečí.

34:45

Tkachuk mohl střílet od modré čáry, jenže zvolil roztáhnutí hry na pravé křídlo. Američané kombinují, jejich přesilovce chybí střelba.

34:05

Brock Nelson obdržel dobrou přihrávku mezi kruhy, odkud chtěl puk poslat mezi betony francouzského brankáře, ale Quentin Papillon vytáhl výborný zákrok!

33:41

Američané si zahrají další přesilovku. Justin Addamo si vysloužil dvě minuty za podražení.

33:35

Po delší době musel do akce Alex Nedeljkovic, který si pohlídal zakončení od modré čáry a jednoduše kotouč vyrazil do rohu kluziště.

33:13

Joel Farabee chtěl protečovat prudkou přihrávku do útočného pásma, ale místo toho poslal puk na americkou střídačku. Vhazuje se ve středovém kruhu.

32:57

Francie hraje v plném počtu.

32:26

Michael Eyssimont mohl pálit po přiklepnutí mezi kruhy, jenže puk netrefil ideálně a odevzdal jej soupeři. Francie přesto nevyhodila.

31:56

Quentin Papillon se skvěle roztáhl proti šikovné teči v předbrankovém prostoru a znovu podržel Francii. Američané ale rozhodně nehrají v maximálním nasazení.

31:15

Kevin Bozon vybojoval v obranném pásmu odražený kotouč a bez váhání vyhodil puk přes celé kluziště.

30:57

Američané si zahrají úvodní přesilovku dnešního utkání. Enzo Cantagallo dostává dvě minuty za sekání.

30:35

Alex Vlasic se od modré čáry opřel do volného kotouče, ale poslal jej mimo tři tyče. Quentin Papillon raději vyrazil i puk směřující mimo branku.

30:07

Tim Bozon upadl na pravém křídle při pokusu o prudkou brzdu a v pádu proklouzal za modrou čáru. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.

30:00

V polovině základní hrací doby si Francouzi ze sílícího tlaku soupeře znovu pomohli jen vyhozením kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

29:20

Luke Hughes se před brankou Francie probil k odraženému kotouči, ale z ostrého úhlu nedokázal střídajícího gólmana propálit!

29:02

Po dlouhé době museli rozhodčí přerušit hru. Tim Bozon sice spěchal za dlouhou přihrávkou, ale v souboji neuspěl. Zakázané uvolnění.

28:34

Další rána Američanů se odrazila od zadního mantinelu přes celé kluziště. Oba trenéři stačili poslat na ledovou plochu čerstvé síly.

28:05

Tim Bozon se po chybě soupeře dostal k zakončení z pravé strany útočného pásma. Nedeljkovic zasahovat nemusel, jelikož za něj zaskočil obránce.

27:35

Alex Vlasic uklidnil rozehrávku USA v obranném pásmu. Nikdo v modrém dresu Francie nyní rozehrávku favorizovaného celku neatakoval.

27:10

Američané se nepřesností sami vyhnali z útočného pásma. Prudkou přihrávku na modrou čáru si nedokázal zpracovat Luke Hughes.

26:35

Francie se vydala vpřed po pravém křídle. Valentin Claireaux zakončil přes clonícího soupeře, ale Nedeljkovic jeho slabou ránu vykopl betonem.

26:10

Joel Farabee se otočil za brankou Francie a poslal přihrávku na modrou čáru. Následná dělovka z hole Setha Jonese byla sražena do ochranné sítě.

25:31

Brady Tkachuk připravil střeleckou pozici spoluhráči mezi kruhy, ale následný pokus zápěstím prolétl kolem francouzské branky.

25:15

Enzo Guebey nahodil puk po hrazení za americkou branku. Francouzi se poté ještě drželi na puku, ale nedokázali zakončit.

24:37

Quentin Papillon po svém příchodu do brankoviště působí jistým dojmem. Francouzský gólman se přesunul proti dorážce a přerušil hru.

24:20

Jake Sanderson znovu nahazoval kotouč od modré čáry, nicméně jeho pobídka skončila sražená v rohu ledové plochy.

23:51

Valentin Claireaux bekhendem poslal puk po hrazení za modrou čáru. Do útočného pásma poté projel Bertrand, který dokonce zakončil, ale trefil masku amerického gólmana.

23:10

Luke Kunin projel s pukem po levém křídle do rohu útočného pásma, ale bekhendovou přihrávku už neprocedil do nebezpečného prostoru.

22:52

Po ojedinělém výpadu Francie nahodil puk od pravého mantinelu Aurélien Dair. Jeho pobídka skončila sražená mimo led.

22:10

Baptiste Bruche protečoval kotouč za modrou čáru, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů. Z obou stran je vstup do druhé části hodně opatrný.

21:31

Francii se nepovedla rozehrávka. Dlouhá pobídka směřovala na Kevina Bozona, ale kotouč skončil až na zakázaném uvolnění.

21:09

Jake Sanderson střílel bez přípravy od modré čáry. Jeho pokus se odrazil zpátky před francouzskou klec, kde si Quentin Papillon připsal první zákrok.

20:35

Brady Tkachuk si řekl o přihrávku do jízdy, ale ke kotouči měl o krok blíže Crinon, který jej se štěstím dostal až za modrou čáru.

20:01

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Julian Junca, přichází Quentin Papillon.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 16 – 3
Zásahy brankářů: 3 – 12
Američané během první třetiny výrazně vykročili za vítězstvím a nad Francií vedou vysoko 4:0. Do vedení se favorit dostal už v první minutě, kdy se prosadil Brock Nelson. Na jeho zásah o tři minuty později navázal Matthew Boldy, který se trefil i ve 13. minutě. V závěru třetiny Američané uzamkli soupeře před jeho brankou, což přetavil ve čtvrtý zásah Johnny Gaudreau.

20:00

První třetina skončila.

19:35

Shane Pinto si vzal puk v obranném pásmu a vydal se na samostatný průnik, který ve středním pásmu zastavil Sacha Treille.

19:00

V hale nyní v nepřerušené hře začala hrát hudba, což možná rozhodilo Tkachuka, který při střele z pravého kruhu zlomil hokejku.

18:32

Francie se sice snaží o rychlé přechody do útočného pásma, jenže většinou ji brzdí nepřesnosti. Po jedné takové odpískal čárový rozhodčí ofsajd.

18:07

18:07 Johnny GAUDREAU - 4:0

18:07

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané ještě před první přestávkou přidávají čtvrtou branku! Po dlouhém tlaku v útočném pásmu dostal přihrávku z mezikruží na pravý kruh volný JOHNNY GAUDREAU, který puk umístil nad beton francouzského gólmana! Asistence: Zach Werenski, Brock Nelson.

17:47

Další nahození od modré čáry si Junca pohlídal a před Nelsonem puk vyrazil do rohu kluziště. Američané stupňují tlak.

17:10

Američané se usadili v útočném pásmu. Johnny Gaudreau si klepl o křížnou přihrávku, jenže prudkou pobídku si nedokázal zpracovat.

16:34

Trevor Zegras se hnal za dlouhou přihrávkou do středního pásma, ale akci USA zastavil hvizd rozhodčího. Sudí vracejí vhazování před Nedeljkovice.

16:06

Sacha Treille střílel od modré čáry, ale z dobré pozice trefil jen prvního blokujícího hráče v bílém dresu USA.

15:45

Junca si pohlídal zakončení Alexe Vlasica od modré čáry. Francouzský brankář nepovedenou ránu dobře viděl a bez problémů puk ukryl v lapačce.

15:06

Shane Pinto se hnal za přihrávkou do středního pásma, jenže si nepotykal se zpracováním a puk mu uskočil k obráncům v modrém.

14:30

Yohann Auvitu střílel bez přípravy od modré čáry. Alex Nedeljkovic měl dobře zakrytý výhled, ale nakonec kotouč vyplaval přesně před ním.

14:06

Kevin Bozon se hnal vpřed s odraženým kotoučem, jenže místo zakončení ještě zadovkou zkoušel vylepšit pozici pro spoluhráče, čímž celou akci zmařil.

13:35

Kevin Bozon rozehrál prudkou přihrávkou na pravé křídlo, jenže rozjetý spoluhráč neměl ideální zpracování. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

13:10

Johnny Gaudreau dostal přihrávku za branku soupeře, odkud hledal spoluhráče mezi kruhy, jenže nedokázal přihrát přesně.

12:30

12:30 Matthew BOLDY - 3:0

12:30

Spojené státy právě vstřelily branku! Američané krátce po vyhraném vhazování v útočném pásmu přidávají třetí branku! Přihrávku na kruh dostal osamocený MATTHEW BOLDY, který pohotovým příklepem podruhé v utkání rozvlnil síť! Asistence: Johnny Gaudreau, Brock Nelson.

12:22

Kevin Hayes se v útočném pásmu opřel do sraženého kotouče, jenže z těžké pozice jej poslal jen nad branku.

11:38

Yohann Auvitu střílel z pravé strany útočného pásma. Tečovaný pokus vítkovického zadáka skončil těsně vedle americké klece.

11:10

Seth Jones zvládl bruslařský souboj s aktivním soupeřem a dokázal rozehrát za vlastní branku. Američané nepouštějí soupeře do střeleckých pozic.

10:09

Enzo Guebey nemohl pokračovat ve hře, neboť jeden z Francouzů projel do útočného pásma ještě před kotoučem.

09:31

Další přechod USA do útočného pásma skončil kotoučem sraženým v ochranné síti. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

09:13

Junca si v první třetině rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce. Další nahození od modré čáry udržel lapačkou na hrudi.

08:37

Po dalším nahození do útočného pásma skončil kotouč na síti ze zadní strany branky. Sudí po chvíli přerušili hru.

08:10

Justin Addamo bekhendem nahodil puk do středního pásma, kde byl Pierre-Édouard Bellemare, jenže u něj opět hlídkovali Američané.

07:33

Junca se přesunul k pravé tyči proti ráně z levého kruhu a ramenem puk vytěsnil do rohu ledové plochy. Američané stíhají do útočného pásma prostřídávat.

07:10

Enzo Guebey vypíchl puk do středního pásma, kde však neměl rozjetého spoluhráči. Američané zatím získávají odražené kotouče.

06:32

Matthew Boldy napadal rozehrávku na polovině soupeře, nicméně nikdo v bílém mu nepomohl a Francouzi puk dokázali odehrát.

06:00

Michael Eyssimont si z pravé strany nabruslil na kruh, odkud vypálil zápěstím přímo do míst, kde stál připravený Julian Junca.

05:30

Pierre-Édouard Bellemare kouzlil s kotoučem na levé straně útočného pásma, ale důrazný obránce v bílém jej čistým způsobem poslal na mantinel.

04:32

Anthony Rech na modré čáře vypíchl kotouč do středního pásma, kde však neměl nikoho v modrém dresu. Francie v úvodních minutách absolutně nestíhá.

04:01

Nabuzený Seth Jones se z pravé strany útočného pásma opřel do volného kotouče. Jeho ránu příklepem Junca ukryl v lapačce.

03:24

03:24 Matthew BOLDY - 2:0

03:24

Spojené státy právě vstřelily branku! Skvělý vstup USA do dnešního souboje! Američané se dostali do útočného pásma. Kotouč do střelecké pozice dostal MATTHEW BOLDY, který procedil puk mezi beton a tyč! Asistence: Jake Sanderson, Luke Hughes.

03:12

Pierre-Édouard Bellemare rozehrál na pravou stranu, nicméně Francii se následně nepovedl přechod do útočného pásma. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.

02:30

Kevin Bozon se štěstím projel do útočného pásma, kde zakončil zápěstím, ale jeho pokus po ledě Alex Nedeljkovic schoval do lapačky.

02:06

Až nyní se Francouzi dostali do útočného pásma, jenže nepřesnou kombinací se sami připravili o možnost ohrozit americkou branku.

01:45

Další nahození od modré čáry si Junca pohlídal a posunul kotouč mimo tři tyče. Francie stále čeká na svůj úvodní výpad vpřed.

01:10

Američané pokračují v aktivitě a nadále se tlačí vpřed. Brady Tkachuk však bekhendem z těžké pozice minul zadní tyč.

00:45

00:45 Brock NELSON - 1:0

00:45

Spojené státy právě vstřelily branku! Na úvodní branku jsme moc dlouho čekat nemuseli! Američané od pravého mantinelu vykombinovali situaci do prostoru mezi kruhy, kde byl BROCK NELSON, který našel mezírku mezi betony francouzského gólmana! Asistence: Matthew Boldy, Seth Jones.

00:20

Američané se hned po úvodním vhazování dostali do útočného pásma. Seth Jones od mantinelu poslal puk na modrou čáru, ale zakončení nepřišlo.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na ledě. I na večerní zápas ostravské skupiny si našla cestu řada dětí, které jsou převážně z moravských hokejových klubů. Nechybí mladí hokejisté z Poruby nebo Uničova.
Oba týmy už dorazily na předzápasové rozbruslení. Francie odehraje duel v modrých dresech, zatímco tým USA oblékne bílou sadu.
Úvodní sestavy:

USA: Nedeljkovic (Augustine) – Se. Jones, Werenski (A), Hughes, Sanderson, Kesselring, Vlasic, Kessel – Boldy, Gaudreau, Nelson (A) – Tkachuk (C), Caufield, Pinto – Zegras, Hayes, Farabee – Kunin, Eyssimont, Smith – Brindley.
Trenér: John Hynes

Francie: Junca (Papillon) – Gallet, Auvitu (A), Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Guebey, Thiry – Bellemare (A), Dair, T. Bozon – Bertrand, Claireaux, Perret – Boudon, Rech, Bruche – Addamo, Treille (C), K. Bozon.
Trenér: Philippe Bozon

Rozhodčí: Holm (SWE), Holm (SWE) – Durmis (SVK), Fuchs (SUI).
Překvapením je zatím i skutečnost, že nikdo z amerických hokejistů nefiguruje v elitní dvacítce kanadského bodování turnaje. Nejlépe je na tom Johnny Gaudreau, který má čtyři kanadské body a je čtyřiadvacátý. Naopak Francouz Stéphane Da Costa drží patnáctou pozici.
USA

Američané přivezli do Ostravy tým plný hvězd. Úvod šampionátu ale ve dvou duelech přinesl rovněž dvě ztráty. Na úvod turnaje se tým kolem Tkachuka, Zegrase nebo Setha Jonese utkal se švédskou mašinou, které podlehl 2:5. Ve druhém utkání si Američané zlepšili chuť, když porazili Německo vysoko 6:1. V utkání se však zranil brankář Alex Lyon, který musel dějiště šampionátu opustit. Do pondělního utkání proti Slovensku se do branky postavil Alex Nedeljkovic. Ve třetí třetině prohrávali Američané už 1:4, nicméně dokázali duel protáhnout do prodloužení, v němž nakonec padli. Po třech duelech tak mají na kontě jen čtyři body a patří jim pátá pozice. V případě dnešního vítězství se však dostanou na třetí místo.
Francie

Francie zatím může být s výkony na šampionátu spokojená. V jeho úvodu sice nezvládla utkání s Kazachstánem, kterému podlehla 1:3. V neděli se pak Francie střetla s ambiciózním Lotyšskem, které pořádně potrápila a prohrála 2:3 v prodloužení. Klíčový duel z pohledu záchrany v elitní divizi svedla Francie proti Polsku, které v úterý přehrála 4:2. Hrdinou Francie se stal dvoubrankový střelec Justin Addamo. Francie tak po třech odehraných duelech se čtyřmi body drží šestou pozici skupiny B. Francouze však čekají těžká utkání se Švédskem, USA, Německem a Slovenskem.
Soupiska Francie

Brankáři: Julian Junca (Chicago Wolves), Sebastian Ylonen (Cergy)

Obránci: Vincent Llorca (Angers), Pierre Crinon (Grenoble), Hugo Gallet (KaiPa), Yohann Auvitu (Vítkovice), Enzo Cantagallo (Rouen), Florian Chakiachvili (Rouen), Thomas Thiry (Ajoie)

Útočníci: Charles Bertrand (Ingolstadt), Valentin Claireaux (Vítkovice), Stephane da Costa (Jekatěrinburg), Pierre-Edouard Bellemare (Seattle Kraken), Tomas Simonsen (Amiens), Jordann Perret (Hr. Králové), Sacha Treille (Grenoble), Anthony Rech (Rouen), Tim Bozon (Lausanne), Kevin Bozon (Ajoie)
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání MS v ledním hokeji mezi USA a Francií. Úvodní vhazování je na programu ve 20:20.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:20.

USA – Francie

5:0

konec (4:0, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Nelson (Boldy, Se. Jones), 4. Boldy (Sanderson, Hughes), 13. Boldy (Gaudreau, Nelson), 19. Gaudreau (Werenski, Nelson), 58. Pinto (Tkachuk)

USA: Nedeljkovic (Augustine) – Se. Jones, Werenski (A), Hughes, Sanderson, Kesselring, Vlasic, Kessel – Boldy, Gaudreau, Nelson (A) – Tkachuk (C), Caufield, Pinto – Zegras, Hayes, Farabee – Kunin, Eyssimont, Smith – Brindley.
Trenér: John Hynes

Francie: Junca (21. Papillon) – Gallet, Auvitu (A), Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Guebey, Thiry – Bellemare (A), Dair, T. Bozon – Bertrand, Claireaux, Perret – Boudon, Rech, Bruche – Addamo, Treille (C), K. Bozon.
Trenér: Philippe Bozon

Rozhodčí: Ch. Holm (SWE), M. Holm (SWE) – Durmis (SVK), Fuchs (SUI)

Diváci: 5 494

Průběh zápasu
1. třetina
00:45 USA 1:0 Nelson (Boldy, Se. Jones)
03:24 USA 2:0 Boldy (Sanderson, Hughes)
12:30 USA 3:0 Boldy (Gaudreau, Nelson)
18:07 USA 4:0 Gaudreau (Werenski, Nelson)
Po 1. třetině
2. třetina
20:01 FRA -Junca +Papillon (Střídání)
30:57 FRA 2 Cantagallo, sekání
33:41 FRA 2 Addamo, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
41:51 FRA 2 Cantagallo, sekání
43:57 FRA 2 Addamo, držení
57:52 USA 5:0 Pinto (Tkachuk)
Konec