Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference před hokejovým MS

konec

05.05.2024, 20:40 • Helena Hegeďová, Jan Tajzler (@HonzaTajzler)

Nominační tisková konference před hokejovým MS je u konce. Děkujeme vám za pozornost. (21:05:55)
Alois Hadamczik na závěr: Různé cesty vedou k cíli. Radim Rulík dostal se svým týmem absolutní důvěru udělat nominaci. Samozřejmě jsme něco konzultovali, ale jsou to odborníci v hokeji. Věděli, jaké hráče vyberou a co budou hrát. Hráči na tomto turnaji neukázali to, co v nich je. Teď je kádr jasný, spadne z nich nejistota. Kluci dokážou víc, než tady předvedli. Je třeba si odpočinout a začít od začátku. A pro českou zemi a českého diváka předvést takový výkon, abychom byli spokojeni. Jsem taky v napětí a přeju trenérovi, aby v každý moment byl na ledě ten, kdo tam má být, aby se dařilo brankářům a abychom byli na konci všichni spokojení.
Alois Hadamczik o počtu prodaných vstupenkách na Mistrovství světa: Na to teď neumím konkrétně odpovědět, to má na starosti jiný tým. Každopádně víme, že zápasy českého týmu jsou vyprodány a evidujeme o turnaj obrovský zájem.
Radim Rulík o očekávání od domácího MS: Člověk chce samozřejmě vždycky uhrát co nejlepší výsledek. Budu se snažit na mužstvo působit tak, abychom nekoukali na to, co bude v úterý, když máme zápas v pátek. Musíme jít krůček po krůčku a odehrát výborný turnaj. Svá očekávání si ale nechám pro sebe.
Radim Rulík o nasazení brankářů do zápasu: Řešíme to s Ondrou Pavelcem, finální rozhodnutí mám já.
Radim Rulík o možnosti rozšíření nominace o další hráče, jmenovitě Jiřího Kulicha: Vím, že je v play-off, a samozřejmě uvidíme. Teď nemá cenu o tom spekulovat. S největší pravděpodobností ale počítám s tím, že mají opět nakročeno do finále, protože mají opravdu silný tým.
Radim Rulík o hráčích, kteří budou na startu mimo sestavu: Oznámíme to, až bude jasná situace s Davidem Kämpfem. Do té doby se může ještě něco změnit. Čeká ho prohlídka, jak říkal Petr Nedvěd. Ve čtvrtek oznámíme dvaadvacet hráčů, kteří budou na soupisce pro Mistrovství světa plus tři brankáři a pak oznámíme, kdo z hráčů bude na soupisce pro první utkání.
Radim Rulík o mentální odolnosti a tlaku před domácím MS: Jak přicházela nejistota, tak se hráči trošku odkrývali. Pod tlakem nedokáže každý hráč podat výborný výkon. Nebyl tam ale mezi nim žádný očividný pokles nebo rozdíl, což jsme ovšem také sledovali.
Radim Rulík o sestavení nominace obránců s Markem Židlickým: Je to společná práce. My jsme u diskuze všichni, je tam Petr Nedvěd i Martin Havlát, takže i manažeři jsou součásti. Vše je otevřené, nic mezi sebou neskrýváme. Vše vychází ze vzájemné komunikace. Samozřejmě Marek má postřehy a oddůvodnění k hráčům. Je to výsledek společného rozhodnutí, samozřejmě zodpovědnost nesu já.
Radim Rulík o tom, kdo si na posledním turnaji uhrál místo v sestavě: Nešlo o výsledky, ale o to, jestli byl u hráčů progres. A u některých byl. U některých z těch, kteří se nedostali, ten progres během EHT nebyl. Nebo tam byl naopak pokles. Kluci, kteří jsou v nominaci, si po celou dobu udrželi konstantní výkonnost bez výpadů, a proto si ji vybojovali.
Petr Nedvěd o Davidu Jiríčkovi: David momentálně hraje v play-off. Měl jsem hovor s generálním manažerem Davidsonem, ale momentálně nám nechtějí Davida pustit. Musíme počkat a jestliže vypadnou, tak šance na jeho příjezd bude.
Radim Rulík o tom, jak by se měl tým prezentovat: Já si myslím, že v současné době máme na první pohled méně hráčů z NHL než soupeři. Převažují hráči z Evropy a chceme se prezentovat srdcem a obětavostí. Na domácím mistrovství chceme pro výsledek udělat maximum.
Petr Nedvěd o očekávání dalších hráčů z NHL: Samozřejmě, že si prostor ještě dáváme, abychom s trenéry vše probrali. S největší pravděpodobností si místo necháme. Ve hře je Rangers s Carolinou a Boston s Floridou i Edmonton s Vacnouverem. Je ještě šance, že by nás hráči mohli posílit po druhém kole, takže prostor necháme.

Radim Rulík o očekávání hráčů z NHL a prožívání zápasu Davida Pastrňáka: Samozřejmě jsme to sledoval a na dálku blahopřeji k postupu. Loni se jim to nepovedlo, ale letos byl v prodloužení David tím šťastným střelcem a měl obrovský podíl na vítězství svého týmu. Z hlediska naší nominace to sehrálo roli, každopádně tihle hráči jdou do druhého kola play-off. My budeme trénovat v počtu třiadvaceti hráčů. Připravíme plán a samozřejmě ne všechna místa budou na startu turnaje obsazené. Série druhého kola začínají za chvíli, uvidíme jaký budou mít vývoj. Vše důležité se bude odvíjet i od našeho vstupu do šampionátu.
Petr Nedvěd o Davidu Kämpfovi: David by se měl k týmu připojit ve čtvrtek, kontaktoval jsem jej hned po zápase, dnes něco kolem půl druhé ráno, i když vím, že je těžké volat hráči takhle po prohraném sedmém zápase. Samozřejmě má nějaké šrámy, ale jinak je fit a má přijet. Teď už čekáme jen na zelenou od Toronta.

Radim Rulík o vlivu závěrečného turnaje na nominaci: Výsledkově to byl jednoznačně nepovedený turnaj. Už jsem ale zmínil, že jsme si představovali, že momentální forma některých hráčů je jinde. A to s výsledky taky souvisí. Až na jeden případ jsme plán vytížení nezměnili, chtěli jsme si být stoprocentně jistí, a tak došlo k tomu, že hráči prostor dostali, abychom měli jasnou představu. Výsledky samozřejmě sehráli roli.
Radim Rulík o Radimu Zohornovi a kapitánovi týmu: S Radimem se znám osobně, trénoval jsem ho v Boleslavi. Je to obdobné jako u dalších hráčů, kteří přijeli ze zámoří. Rozhodla momentální forma a je hrozně krátký čas na to, abychom je dostali do potřebné formy, Proto jsme se tak rozhodli.

Co se týče kapitána, tak v úterý budeme mít meeting, kde oznámíme kapitána i asistenty. Bude to věc i kabiny nejen trenérů.
Radim Rulík o nominaci: Na posledním kempu jsme měli více hráčů, oproti loňskému roku jsme měli o tři útočníky a jednoho obránce víc. Chtěli jsme rozložit sílu a sestavy tak, aby žádný hráč neodehrál více jak dvě utkání. Sestavu jsme různě kombinovali a došli jsme k tomuto rozhodnutí.

Radim Rulík o rozhodování: Po zápase jsme byli v kabině, kde jsme malinko zhodnotili utkání a vyjádřili se k výkonům v zápase. Součástí hodnocení byl také pan prezident Hadamczik, který poděkoval hráčům. Pak jsme hráče seznámili s organizací. Nejprve jsme se s trenéry poradili, udělali jsme závěrečný meeting. Sedli jsme si na to, udělali jsme finální nominaci. Měli jsme to trochu připravené, takže to netrvalo dlouho. Hráčům jsme nominaci oznámili a ti, kteří nebyli přečteni, se za námi ještě osobně stavili na menší pohovory.

Radim Rulík o Noskovi a Vránovi: U Tomáše jsem se rozhodl už po prvním utkání. Důvody jsem mu osobně sdělil, nebudu je tady říkat. Zvolili jsme jiné hráče, rozhodl výkon proti Finsku. Jakub Vrána je talentovaný hráč, který v letošní sezoně odehrál většinu času na farmě a nepřišel v takové formě, jak jsme si představovali.

Radim Rulík o Davidu Špačkovi a absenci Ticháčka: Jedna z věcí je ta, že David je pravák, Jirka je levák. David je ze zámoří obouchanější, jinak jsou ale na stejné úrovni a jsem rád, že jsme jednoho zařadili. Pro dva ale místo není.
Nominace národního týmu na Mistrovství světa 2024:

Brankáři: Lukáš Dostál (Anaheim Ducks, NHL), Karel Vejmelka (Arizona Coyotes, NHL), Petr Mrázek (Chicago Blackhawks, NHL)​​
​​​​​
Obránci: Jan Ščotka (HC KOMETA BRNO), Jakub Krejčík, Michal Kempný (oba HC Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild, AHL), Radko Gudas (Anaheim Ducks, NHL), Jan Rutta (San José Sharks, NHL), Libor Hájek (HC Dynamo Pardubice), Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec).
​​​
Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Jakub Flek (HC KOMETA BRNO), Jáchym Kondelík (Motor České Budějovice), Radan Lenc (HV 71, SWE), Pavel Kousal (HC Sparta Praha), Ondřej Kaše (HC Litvínov), Ondřej Palát (New Jersey Devils, NHL), Dominik Kubalík (Ottawa Senators, NHL), Lukáš Sedlák (HC Dynamo Pardubice), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), Matěj Stránský (HC Davos), David Kämpf (Toronto Maple Leafs), Michal Kovařčík (Mikkelin Jukurit).

20:37

Dobrý večer, vítejte u online přenosu z nominační tisková konference před hokejovým MS, která právě začíná.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:40.

Nominační tisková konference před hokejovým MS

konec