Menu

Hokej

Turnaj čtyř (ženy U18)

Finsko – Česko

0:5

konec (0:1, 0:3, 0:1)

19.04.2024, 15:00 • Lassalyckans Ishall A-hall, Ulricehamns (SWE) • Alžběta Žižková

S tímto se s Vámi pro dnešek loučím a zase někdy napočtenou! (17:07:12)
Celkový počet střel na branku: 22 – 40.
Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny na finské straně brankářka Emilia Piekkariová,na té české pak taktéž brankářka, Kateřina Fialová.
První zápas mladých lvic na turnaji v Ulricehamnsu byl úspěšný! Češky udeřily poprvé v sedmé minutě, ovšem zlomovým momentem byly dvě branky ze druhé třetiny, které padly v rozmezí pouhých sedmnácti vteřin. Ve třetí dvacetiminutovce už skóre jen upravila na konečných 5:0 dnes dvougólová Adéla Pánková.

Konec zápasu.

59:35

Nepřesný český přechod do pásma znamená další vyhození.

59:14

Prošková dostala přihrávku před branku zpoza finské branky a rychlým pokusem prověřila Piekkariovou, ta ale byla ve střehu a vyráží. Následně se Finky osvobozují.

58:40

Rosenbaumová si na levé straně srovnala kotouč ke střele, Piekkariová si ale i přes clonu dokázala puk najít a vyráží.

58:22

Vyloučení v týmu Finsko:
E. Pohjanahová – 2 min., podrážení.

58:14

Paroubková vystřelila od modré, její rána byla ale sražena do rohu.

57:28

57:28 A. PÁNKOVÁ - 0:5

57:28

Česko právě vstřelilo branku!
Češky skórují popáté! Češky se dostaly do přečíslení dvou na jednu, které už se zdálo že Finky přestojí, protože jej stihla dobruslit ještě jedna hráčka v modré. To byl ale omyl. Linda Vocetková z pravé strany zkusila střelu, jež skončila někde ve výstroji blokující hráčky a vyplavala na led znovu až přímo před ADÉLU PÁNKOVOU, která pohotovou dorážkou Piekkariovou překonala dnes už podruhé. Asistence: Linda Vocetková.

56:31

Granrothová posílala nahození z levé strany, to ale tečované skončilo v rohu kluziště.

55:37

Tapaniová si v útočném pásmu najela do pasti a ocitla se mezi čtyřmi českými hráčkami, odkud nevedla cesta ven. Češky ji o puk obraly a otáčí hru.

54:22

Finky si nepřesně předaly kotouč v útočném pásmu. Češkám ale nevyšla dlouhá přihrávka a přechod do pásma. U puku tak jsou znovu finské dívky.

54:00

Zakončení Rosenbaumové od modré má Piekkariová ve své výstroji.

53:15

Nepřesná česká souhra v útočném pásmu. Hráčka před brankovištěm čekala na přihrávku marně.

52:33

Hraje se teď bez větších šancí na obou stranách. Obou reprezentačním celkům se nedaří rozehrávka a přechody do pásma, jak potvrdily i Finky, které se vystavily do ofsajdu.

50:48

Wessmanová z vlastního obranného pásma projela přes celé hřiště až do obranného pásma Češek, tam ale narazila na obránkyně, které jí znemožnily zakončení.

50:07

Zákázané uvolnění Češek.

49:36

Finkám je odpískán ofsajd.

48:54

Kolmonenová dlouho manévrovala nebráněná v útočném pásmu, až nakonec přihrávkou zpoza branky našla najíždějící Nurmistovou, tu ale skvělým zákrokem ramenem vychytala Fialová.

48:13

Fialová chytá nahození od modré z hokejky Pohjanahové.

47:39

Bombu vyslala na Piekkariovou z vrcholu levého kruhu Vocetková, finská brankářka ale zasahuje.

46:09

Ve vlastním oslabení Fialovou prověřila Siivonenová, česká brankářka ale byla připravená zasahovat a puk chytila do lapačky.

45:47

Vyloučení v týmu Finsko:
2 min. – příliš mnoho hráček na ledě, odpyká Eva Lambergová.

44:43

Jarabková po finském nátlaku nedokázala udržet kotouč v útočném pásmu a hra tak míří do neutrální zóny.

44:35

Byskataová ujela s pukem na hokejce do útočného pásma, tam ale byla na čtyři české bránící hráčky sama, a tak o hrací předmět zase rychle přišla.

43:37

Další zmatky v české obraně už řeší svým zákrokem Fialová.

43:11

Rychlý finský průnik do útočného pásma organizovala Lambergová, její spoluhráčka ale puk nezasáhla.

42:14

Nahození z rohu kluziště se snažila před Fialovou tečovat Byskataová, prudký pas ale nezasáhla.

41:45

Chladová střílela od modré, od Piekkariové se kotouč odráží na zadní plexisklo.

40:09

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu Finsko:
T. Tapaniová – 2 min., hrubost.

Vyloučení v týmu Česko:
T. Gildainová – 2 min., hrubost.

40:09

Úvodní buly třetí třetiny si přisvojily Finky a na branku nepřesně nahodila kotouč Tapaniová. Od zadního hrazení se kotouč vrátil k Fialové, která ho raději podržela. Poté se strhla i menší potyčka a rozhodčí bude vylučovat pravděpodobně na obou stranách.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:29.
Střely na branku po druhé třetině: 11 – 30.
Češky předvedly skvělý vstup do druhé dvacetiminutovky, když se už po dvou minutách prosadila po povedené individuální akci Lucie Šindelářová. A od poloviny druhé třetiny to byl tah na jednu branku. České reprezentantky těsně po přelomu zápasu do druhé poloviny přidaly dva góly v rozmezí osmnácti vteřin. Finky se od té doby ztěžka zmohly vůbec na to, dostat se do útočného pásma.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:33

Luxemburková se po levé straně prodrala z obranného pásma až do toho útočného, kde prověřila Piekkariovou prudkou střelou. Finská brankářka odrazila kotouč maskou do ochranné sítě.

39:00

Minutka zbývá do konce druhého dějství.

38:10

Nurmistová dokázala přebruslit dvě české obránkyně a nakonec se protlačila až do mezikruží odkud zakončovala. Fialová si ale povyjela a střelu bez problémů chytá.

37:39

Prošková našla povedenou přihrávkou zpoza branky nepokrytou Rosenbaumovou. Ta z bezprostřední blízkosti zakončovala jen těsně vedle branky Piekkariové.

36:06

Češky byly celou zatím dobu přesilovky usazeny v pásmu, střela ale přišla až teď od Hujové, ovšem nezamířila mezi tři tyče.

35:32

Vyloučení v týmu Finsko:
S. Holopainenová – 2 min., nedovolené bránění.

35:15

Šťástková obrala v útočném pásmu Finky o kotouč a před brankou hledala v ještě výhodnějším postavení Mazancovou, která ale kotouč usměrnila jen Piekkariové do výstroje.

34:29

Po souboji u finské branky se kotouč odrazil na před brankou úplně osamocenou Vocetkovou, ta ale finskou branku netrefila.

33:11

Po delší době šance Finek. Před branku se z rohu hřiště snažila protáhnout Lambergová. Když se dostala až před Fialovou, tak zkoušela bekhendem zvednout kotouč pod víko, Fialová ale nechala vyniknout svou lapačku.

31:57

Finky dostaly dva góly během ani ne dvaceti vteřin, na což lavička Suomi reaguje oddechovým časem.

31:57

31:57 A. PÁNKOVÁ - 0:4

31:57

Česko právě vstřelilo branku!
Češky se ihned po buly ve středovém kruhu dostaly do útočného pásma. Od modré čáry po nepřesném pokusu o vyhození vypálila Hujová, její pokus byl ale zblokovaný. Puk se ovšem odrazil příhodně pro ADÉLU PÁNKOVOU, která objela finskou obránkyni až stanula tváří v tvář Piekkariové, které poslala kotouč mezi betony a zvyšuje už na 4:0! Asistence: Veronika Hujová.

31:40

31:40 A. PAROUBKOVÁ - 0:3

31:40

Česko právě vstřelilo branku!
Máme tu další úder českých lvic a opět to je z přečíslení. Po pravé straně až na kruh projela ANETA PAROUBKOVÁ, která zamířila na vzdálenější tyčku mimo dosah Piekkariové. Bez asistence.

31:24

Lambergová hledala před brankou Nurmistovou, ta ale byla v péči české obránkyně a kotouč minula.

31:02

Zakázané uvolnění hráček Suomi.

30:43

Ihned po buly vyslala další puk na finskou branku Pěnčíková, Piekkariová znovu zasahuje.

30:36

Nahození Chladové končí u Piekkariové ve výzbroji.

30:14

Střelu musela na druhé straně řešit také Fialová, skrytou střelu zpoza obránkyni ale má ve své rukavici.

29:30

Češkám se podařilo Finky zavřít v obranném pásmu a Piekkariová musela předvést hned několik dobrým zásahů. Ten poslední přišel po střele Pěnčíkové z mezikruží.

27:49

Loikkanenová se po pravé straně protlačila až ke střele, Fialové kotouč posílá vyrážečkou do rohu kluziště.

27:20

A znovu Finky posílají kotouč až k Fialové, tato přesilovka Češkám příliš nevychází.

26:05

Rosenbaumová hledala křižnou přihrávkou před brankou Pěnčíkovou, ta ale byla důsledně bráněna. Finky vzápětí kotouč vyhazují

25:49

Vyloučení v týmu Finsko:
I. Hämäläinenová – 2 min., nedovolené bránění.

24:01

Znovu se Finky nezvládly dostat ven z pásma, kdy modrou čáru ještě udržela Pánková. Češky ale z pobytu další střelu nevytěžily.

23:49

Češky znovu okupují útočné pásmo. S pukem dlouho kroužila Hujová, která se nakonec rozhodla zakončovat po objetí branky, Piekkariovou ale nepřekvapila.

22:36

22:36 L. ŠINDELÁŘOVÁ - 0:2

22:36

Česko právě vstřelilo branku!
Češky odskakují do dvoubrankového vedení! Tentokrát po propadu jedné z finských hráček ujížděly lvice ve dvou na jednu a zakončení na sebe nakonec vzala LUCIE ŠINDELÁŘOVÁ, která se s kotoučem protáhla až před branku, kde jej pak po povedené bekhendové kličce zametla za záda Piekkariové. Bez asistence.

21:23

Češky si v situaci dvě na dvě dokázaly vypracovat dobrou možnost, když si Finky přestaly všímat Šrámkové, ta ale nedokázala včas zpracovat křižný pas před poloodkrytou branku.

20:42

Byskataová vyvezla puk do útočného pásma což hráčkám Suomi pro tuto chvíli stačí k vystřídání.

20:26

Finky posílají kotouč na zakázané uvolnění.

20:03

Úvodní buly druhé třetiny pro Češky. Do útočného pásma byla hned vyslána Pánková, kotouč jí ale těsně před zakončení sjel z čepele.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 15:45.
Střely na branku po první třetině: 7 – 16.
Úvod první třetiny byl velmi vyrovnaný a váhy na českou stranu převrátil až úvodní gól Terezy Gildainové. Od této chvíle byly Češky lepším týmem a daleko více práce ve svém brankovišti měla Finka Piekkariová.

20:00

První třetina skončila.

19:37

Před první sirénou si ještě Fialová připisuje zákrok po tečovaném nahození Lambergové.

19:06

Brankářka Fialová během souboje v rohu kluziště upozorňovala na hráčky před svým brankovištěm, ke kterým se puk záhy také odrazil, po dobrém obranném zákroku se ale vše obešlo bez střely.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:08

Teď už to byla pro branářku Piekkariovou daleko přehlednější situace k řešení, jelikož střelu Pěnčíkové velmi dobře viděla. Hra je přerušena, vhazovat se bude na pravé straně finského obranného pásma.

17:23

Velmi nepřehledná situace před brankou Finek! Po přihrávce od modré z vrcholku pravého kruhu pálila Jílková a její střela ještě těsně před brankářkou Piekkariovou změnila směr o hokejku Rosenbaumové. Do branky mohla při všech zmatcích dorazit puk Prošková, na brankovišti ovšem ztratila rovnováhu, a tak kotouč kolem levé tyčky bohužel jen proskákal.

16:50

Nepřesné finské kombinace teď na druhé straně zkoušely využít také Češky, Jílková ale z dobré pozice nezamířila přesně.

16:05

Po nepřesné rozehrávce českých hráček se dostala ke střele Tapaniová, kotouč, který letěl po zemi, ale Fialová s přehledem chytá.

15:09

Češky se dobrým forčekingem drží v útočném pásmu. Z pravého kruhu pálila Nogová, zasáhla ale jen finský blok.

14:25

Ze souboje v rohu z ničeho nic přiletěl Fialové puk od Ketolaové. Fialová hru raději přerušuje.

13:45

Obrovská příležitost do které se dostala Pánková, kterou našla dlouhá přihrávka na útočnou modrou. Česká útočnice mířila sama na brankářku Piekkariovou, forhendovou stahovačku ale nezvládla podle představ, a tak puk skončil na betonech finské brankářky.

13:17

Po delší dobře si připisuje zákrok brankářka Fialová, kterou prověřila střelou ze slotu Loikkanenová.

12:45

Náznak českého přečíslení nakonec k ničemu nevedl, Nogová zvolila bezpečnější variantu a hra plyne dál.

11:39

Češky teď chybovaly při střídání, čehož se pokusila využít Kolmonenová, neměla ale podporu od spoluhráček, a tak naše obránkyně zvládly situaci dostat pod kontrolu.

10:04

Z pravé strany pálila Rosenbaumová, Piekkariová si připisuje další zákrok.

09:34

Gildainová sice vystavila své spoluhráčky po ne úplně přesné rozehrávce do problémů, Češky ale nakonec puk udržely a můžou dál kombinovat v útočném pásmu.

08:44

Další rána letěla od modré na finskou branku, tentokrát od Fromové, ta ale nezamířila přesně.

08:24

Na Piekkariovou letěla ihned po buly střela od modré, kterou vyslala Panešová, finská brankářka má ale puk ve své rukavici.

08:03

Vyloučení v týmu Finsko:
E. Pohjanahová – 2 min., podrážení.

06:39

Češky gól nabudil a jsou opět v útočném pásmu. Piekkariová si musela připsat hned dva zákroky proti prudkým střelám.

06:08

06:08 T. GILDAINOVÁ - 0:1

06:08

Česko právě vstřelilo branku!
Češky jdou do vedení! TEREZA GILDAINOVÁ se dokázala dostat za Finskou obranu a ujížděla sama na brankářku Piekkariovou. Před brankou s kotoučem rychle zamíchala, až ho nakonec poslala mimo dosah finské brankářky k pravé tyčce. Bez asistence.

04:15

Finky teď dvakrát prověřily Fialovou, první pokus byl ale zblokovaný a ten druhý namířila Siivonenová jen do brankářky Fialové, která si připsala úspěšný zákrok.

03:58

Do útočného pásma měla namířeno Finka Lambergová, mezi kruhy ji ale dobře připravila o puk jedna z českých obránkyň.

03:30

Další nepovedený přechod českých hráček, znovu je odpískán ofsajd.

03:12

Češky se vystavily do ofsajdu, vhazovat se bude na bodu blíže brankářce Fialové.

02:54

Nyní pálila z vrcholku levého kruhu útočnice Paroubková, ta ale stejně jako její spoluhráčka předtím nezasáhla branku.

02:02

Panešová zkusila vypálit z rohu kluziště a překvapit brankářku Piekkariovou, ovšem pokus české obránkyně nezamířil mezi tři tyče.

01:03

Žádná větší šance ale nenásledovala, Finkám se podařilo získat kotouč. Nyní o něj oba týmy bojují v prostoru mezi střídačkami.

00:13

Po úvodním buly se kotouče ujímají české hráčky. Útok budou zakládat zpoza brankářky Fialové.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráčky obou zemí už jsou nastoupeny na ledové ploše. Po vyslechnutí státních hymen může utkání začít.
Úvodní sestavy:

Finsko: Piekkariová (Kerttuová) – O. Hämäläinenová, Pohjanahová, Wessmanová, Ketolaová, Holopainenová, I. Hämäläinenová, Saarniová – Byskataová, Tapaniová, Lehikoinenová – Nurmistová, Lambergová, Siivonenová – Stenová, Kolmonenová, Granrothová – Hautalaová, Loikkanenová, Friederiksenová – Huovinenová.
Trenér: Juuso Nieminen

Česko: Fialová (Ortová) – Hujová, Paroubková, Fromová, Jarabková, Chladová, Šrámková, Luxemburková, Panešová – Pánková, Gildainová, Vocetková – Rosenbaumová, Jílková, Prošková – Ulbrichtová, Šindelářová, Pěnčíková – Mazancová, Šťástková, Nogová.
Trenér: Dušan Andrašovský

Rozhodčí: Lovensnövá – Johanssonová, Perssonová (všechny SWE).
Nominace finské reprezentace

Brankářky:
Emilia Piekkariová (Kärpät Oulu), Kuja-Halkola Kerttuová

Obránkyně:
Oona Hämäläinenová (Kärpät Oulu), Neea Ketolaová (Uplakers Ylöjärvi), Piia Saarniová (Kiekko-Espoo), Iiris Hämäläinenová (Tappara Tampere), Sara Holopainenová (Team Kuortane), Jenna Wessmanová (TPS Turku), Elli Pohjanahová (HC Nokia)

Útočnice:
Siiri Friederiksenová (TPS Turku), Ella-Sofia Hautalaová (Hermes), Minea Huovinenová (Sawo Hockey), Leni Granrothová (Team Kuortane), Yenna Kolmonenová (Vaasan Sport), Vilma Nurmistová (TPS Turku), Jannika Stenová (Pelicans Lahti), Senja Siivonenová (Team Kuortane), Sara Loikkanenová (HIFK Helsinki), Abigail Byskataová, Aino Lehikoinenová (HIFK Helsinki), Eva Lambergová (HPK Hämeenlinna), Tanja Tapaniová (LaJy)
Nominace české reprezentace

Brankářky:
Kateřina Fialová (HC Čerti Ostrov), Veronika Ortová (Slovan Ústí nad Labem)

Obránkyně:
Adéla Fromová (SC Kolín), Aneta Paroubková (HC Pilsen Wolves), Hana Panešová (HC Roudnice nad Labem), Klára Šrámková (HC Motor České Budějovice), Veronika Hujová (Slovan Ústí nad Labem), Ellen Jarabková (HC Hvězda Praha), Madlen Chladová (HC Světlá nad Sázavou), Alena Luxemburková (HC Poděbrady)

Útočnice:
Kateřina Pěnčíková (HC Poruba), Adéla Pánková (HC Tábor), Viktorie Jílková (HC Spartak Žebrák), Lucie Šindelářová (BK Mladá Boleslav), Veronika Ulbrichtová (HC Roudnice nad Labem), Věra Šťástková (HC Bílí Tygři Liberec), Anna Mazancová (HC Benátky nad Jizerou), Tereza Gildainová (HK MD Šumperk), Kateřina Nogová (HC Orlová), Linda Vocetková (Djurgårdens IF), Barbora Prošková (Brynäs IF), Ester Rosenbaumová (HC Slavia Praha)
Hezké páteční odpoledne! Ve Švédsku startuje Turnaj čtyř zemí ženských reprezentačních šestnáctek. V prvním zápase se Češky utkají s Finkami.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Finsko – Česko

0:5

konec (0:1, 0:3, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Gildainová, 23. Šindelářová, 32. Paroubková, 32. Pánková (Hujová), 58. Pánková (Vocetková)

Finsko: Piekkariová (Kerttuová) – O. Hämäläinenová, Pohjanahová, Wessmanová, Ketolaová, Holopainenová, I. Hämäläinenová, Saarniová – Byskataová, Tapaniová, Lehikoinenová – Nurmistová, Lambergová, Siivonenová – Stenová, Kolmonenová, Granrothová – Hautalaová, Loikkanenová, Friederiksenová – Huovinenová.
Trenér: Juuso Nieminen

Česko: Fialová (Ortová) – Hujová (A), Paroubková, Fromová, Jarabková, Chladová, Šrámková, Luxemburková, Panešová – Pánková, Gildainová, Vocetková (C) – Rosenbaumová, Jílková, Prošková (A) – Ulbrichtová, Šindelářová, Pěnčíková – Mazancová, Šťástková, Nogová.
Trenér: Dušan Andrašovský

Rozhodčí: Lovensnövá – Johanssonová, Perssonová (všechny SWE)

Diváci: 55

Průběh zápasu
1. třetina
06:08 CZE 0:1 Gildainová
08:03 FIN 2 Pohjanahová, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
22:36 CZE 0:2 Šindelářová
25:49 FIN 2 Hämäläinenová, nedovolené bránění
31:40 CZE 0:3 Paroubková
31:57 CZE 0:4 Pánková (Hujová)
35:32 FIN 2 Holopainenová, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
40:09 FIN 2 Tapaniová, hrubost
CZE 2 Gildainová, hrubost
45:47 FIN 2 příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Lamberg
57:28 CZE 0:5 Pánková (Vocetková)
58:22 FIN 2 Pohjanahová, podrážení
Konec