Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

SK Sigma Olomouc B – Slezský FC Opava

1:0

konec (0:0)

07.04.2024, 10:15 • Andrův stadion, Olomouc • 21. kolo • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 2.25 3.26 3.17 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas je u konce. Ani v druhém poločase jme neviděli nějaké fantastické ofenzivní představení. Viděli jsme ale rozuzlení, které přišlo už v 51. minutě, kdy Zifčák rozhodl z pokutového kopu. Sigma si tak připsala tři body a vyhrála na jaře už potřetí. Opava prohloubila své jarní trápení a odjíždí bez bodů. (12:10:20)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Muritala si na levém křídle seběhl k tyči. Nikdo ho nedobíhal, ale jeho zakončení skončilo pouze v boční síti opavské branky.

90+2

Opavští fanoušci si ještě žádají vstřelenou branku, zatím to ale nevypadá, že by k něčemu takovému mělo dojít. Hraje se totiž spíše na útočné polovině Sigmy.

90+1

Oba týmy se několikrát vystřídaly na svých útočných polovinách, ale nic zajímavého z toho nevzniklo.

90

Hlavní rozhodčí nastavil k tomuto poločasu ještě tři minuty nad rámec standardní hrací doby.

89

Digaňa vyčkával hodné dlouho, až si k němu seběhl Yahaya Mohammed Marzuq. Brankář Olomouce ale míč sebral do rukou dřív, než opavský útočník dokázal něco vymyslet.

88

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
ze hřiště odchází Jáchym Šíp, přichází Moses Emmanuel Amasi.

88

Opavský rohový kop nebyl vůbec špatný. Míč propadl k jednomu z hráčů, který ho prodloužil na zadní tyč, kde si ale skočil Digaňa, který nebezpečný míč zlikvidoval.

87

Jeden z hostů to zkusil z velké dálky. Míč vypálil do obránce soupeře, od kterého se balon dostal hodně nad branku.

86

Střídání v týmu Slezský FC Opava:
ze hřiště odchází Jaroslav Málek, přichází Matěj Helebrand.

86

Sigma B se dopustila faulu na levé straně útočné poloviny, kde se snažila získat zpět již ztracený míč.

85

Janoščin dobře vykopl míč ve vápně, na který se musel hodně protáhnout. Jinak by mohl jeden z olomouckých uniknout na branku sám.

83

Opava to myslela dobře, dlouhý centr z obrany na pravé křídlo měl dobrou myšlenku, ale mnohem horší provedení. Míč zapadl za čáru dřív, než ho opavské křídlo dostihlo.

82

Jáchym Šíp se na druhé straně utrhl obraně a sprintoval za volným míčem do vápna, o malinkou chviličku před dním ale míč nakonec ukořistil Richter.

81

Opava kombinovala po pravé straně, před vápnem se ale při přechodu do šestnáctky dopustila útočného faulu, a tak nakonec ani nezakončila.

80

Do konce standardní hrací doby zbývá deset minut. Hra se sice přelévá ze strany na stranu, ovšem ani jeden z týmů si netvoří nějaké příležitosti, a nice nenasvědčuje tomu, že by se skóre mělo nějak změnit.

78

Střídání v týmu Slezský FC Opava:
ze hřiště odchází Tomáš Rataj, přichází Čun-hjong Kim.

78

Sigma následně pressingem vysunula Opavu až zpět ke své brance a brankáři Richterovi. Ten pak dlouhým výkopem přenesl hru zpátky k brance Sigmy.

77

Volného přímého kopu z pravé strany se zhostil Jaroslav Málek. Ten míč zatočil do chumlu hráčů před malým vápnem, kde ale balon vyhlavičkovala obrana.

76

Opava vybojovala aut na pravém křídle. Tam následně kombinovala, ale po chvíli došlo k faulu. Slezský měl k dispozici vilný přímý kop.

75

Sigma sehrála dobrou akci, z pravé strany poslal dlouhý centr do vápna k zadní tyči, kde se vytáhl jeden z fotbalistů, který ale hlavičkoval pouze do boční síťky.

74

Žlutá karta pro tým Slezský FC Opava (Patrik Haitl).

71

Střídání v týmu Slezský FC Opava:
ze hřiště odchází Filip Blecha, přichází Patrik Haitl.

70

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
ze hřiště odchází Jakub Elbel, přichází Filip Slavíček,
ze hřiště odchází Štěpán Langer, přichází Yunusa Muritala.

69

Opava centrovala znenadání z levé strany, jeden z hráčů se ve vápně sehnul a míč trefil hlavou, ale dost nepovedeně.

68

Jeden z Olomouckých si míč předkopl na levé straně až příliš. Už za ním nedokázal sprintovat, protože se na míč jednoduše stáhl Richter.

67

Richter nyní docela riskantně rozehrál na svého stopera, který ale i před blížícím se presujícím útočníkem Sigmy dokázal míč přenést směrem dopředu.

66

Dlouhý nákop Digaňi po pravé straně skončil pouze zapadnutím míče do autu. Opava vhazovala před svým vápnem

64

Žlutá karta pro tým SK Sigma Olomouc B (Jakub Elbel).

63

Jeden z domácích se nyní dostal do velké šance z pravé strany. Míč chtěl zatočil z vápna na zadní tyčku, ale vyběhnutý Richter skvěle jeho střelu zneškodnil.

62

Opava po faulu soupeře provedla volný kop z půlící čáry. Míč byl ale pouze prodloužen do vápna, kde si pro něj došel Digaňa.

61

Žlutá karta pro tým SK Sigma Olomouc B (Štěpán Langer).

61

Hodina hry je za námi. Hra se ve druhém poločase moc nezměnila, oproti tomu prvnímu, ale Sigma vede po trefě Zifčáka z penalty.

60

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
ze hřiště odchází Pavel Zifčák, přichází Yunusa Muritala,
ze hřiště odchází Jan Fiala, přichází Matěj Mikulenka.

59

Žlutá karta pro tým Slezský FC Opava (Matěj Hýbl).

58

Po chvíli se míč odrazil za polovinu a sprintoval za ním jeden z olomouckých fotbalistů. Adam Richter musel vyběhnout skoro na půlku, míč ale stihl odkopnout.

57

Rohový kop Opavy sice byl zahrán tak, že míč propadl do vápna, jenže nikdo z hostů ho nedokázal usměrnit na branku.

56

Hosté si kopli volný kop, ovšem téměř až z půlící čáry. Míč poslali na hlavy soupeře, ten ale odhlavičkoval za lajnu, a tak následoval roh.

55

Zifčák sprintoval za posledním obráncem Opavy, kterého taky následně předběhl a vzal mu míč. Ovšem vybíhal z ofsajdu, a tak sudí akci ukončil.

54

Na útočné polovině Sigmy došlo k útočnému faulu, a míč se tak opět dostává do moci Opavských.

53

Opava přenesla hru na útočnou polovinu, ale ani tentokrát nedokázala vymyslet nic směrem dopředu.

51

Olomouc B právě vstřelila branku! Sigma se ujímá vedení! PAVEL ZIFČÁK se postavil k pokutovému kopu a zhostil se ho nejlépe, jak mohl. Míč poslal přízemní ránou pod gólmana do pravé části branky.

50

Žlutá karta pro tým Slezský FC Opava (Miloš Kopečný).

49

Jeden z domácích dostal dlouhý centr do pokutového území, tam se uvolnil a zastavit ho musel až soupeř za cenu faulu. Buse se tak kopat penalta.

48

Opavský nástup do druhého poločasu je mohutný. Pokud tedy mluvíme o fanoušcích. Hra se z obou stran rozjíždí zatím docela pomalu.

47

Střídání v týmu Slezský FC Opava:
ze hřiště odchází Jakub Rezek, přichází Jan Kadlec,
ze hřiště odchází Adam Ondráček, přichází Yahaya Mohammed Marzuq.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je u konce. Viděli jsme docela pomalý fotbal z obou stran. Sigma i Opava se hodně zaměřovaly na obranu, nevypracovaly si moc šancí. Sigma přece jen dvakrát zahrozila, ale míč zlikvidoval brankář Richter. Před námi je ale ještě 45 minut, které můžou změnit zatím bezgólový výsledek.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Digaňa si nyní vyskočil a vytáhl se do vzduchu na dlouhý centr k zadní tyči. míč jednoduše lapil a následně poslal míč na druhou stranu.

45

Sigma dovezla míč až k vápnu soupeře, kde ho ale jen pomalu poslala na brankáře Richtera. Ten si ho vzal do náruče a poslal ho na druhou stranu.

44

Digaňa znovu dost zariskoval, ale v tomto zápase hraje dost s klidem. Soupeře obehrál a míč poslal dlouhou přihrávkou na spoluhráče.

42

Dele Ola Israel získal míč na útočné polovině, ale nepodařilo se mu obkličkovat posledního obránce Opavy. Alespoň ale vytěžil autové vhazování z blízkosti vápna.

41

Míč se dostal až ke gólmanu Richterovi. Ten ho vyslal do rychlého brejku Opavských po pravé straně, který ale nakonec taky žádnou střelu nepřinesl.

40

Opava vyvezla míč na útočnou polovinu, ale znovu se tam nedokázala nijak prosadit. Zatímco výkon opavských fanoušků v hledišti je dost dobrý, na hřišti to hostům zatím dost pokulhává.

39

Olomouc kombinovala na levé straně. Nakonec vyprodukovala střelu, která ale mířila pouze do boční síťky Richterovy branky.

37

Z pravé strany od lajny míč poslal do vápna Zifčák, jenže míč lapil gólman Richter.

36

Nákop Opavy skončil pouze v autu u opavské střídačky. Olomouc sehrála míč do obrany a následně si ho tam chvíli ponechala.

35

Do vápna Opavy doletěl míč z levé strany do autového vhazování. Dobře postaveni tam byli dva hráči Sigmy, ovšem ani jeden z nich míč hlavou netrefil.

34

Šance Sigmy, která se k vápnu blížila po levé straně, nakonec skončila jen odkopem míče od autu.

33

Matěj Hýbl poslal autem od střídaček do rychlého náběhu po křídle svého spoluhráče, jenže ten po chvíli míč ztratil.

31

Půlhodinka hry je za námi. V Olomouci jsme zatím gól neviděli. A je pravdou, že jsme neviděli ani moc šancí, které by ke gólu mohly vést. Největší příležitost byla pravděpodobně ta z 28. minuty, kdy střelu zpoza vápna vytahoval nad víko brankář Richter.

30

Nyní na stadioně hodně vzplály emoce mezi oběma střídačkami, když podle jedné z nich sudí otočil aut. Olomouc pokračuje v kombinaci.

29

Následný rohový kop Sigmy skončil velkým nezdarem, Olomouc míč poslala přímo na kopačky soupeře.

28

Jeden z opavských podklouzl, čehož využil Dele Ola Israel. Ten sebral míč, sprintoval s ním ještě pár metrů, a pak poslal pumelici z dálky, která mířila pod víko. Adam Richter v poslední chvíli míč vytáhl nad břevno.

27

Opava se po delší době dostala na útočnou polovinu. Tam ale nedokázala vytvořit žádný závar, a nakonec jen odevzdala míč.

25

Zahrál si po delší době znovu i Digaňa, který míč po chvíli držení poslal na útočnou polovinu a založil rychlou akci Sigmy. Ta se ale neposunula až k vápnu.

24

Volného kopu z pravé strany od lajny se opět ujal Štěpán Langer. Ten poslal velice zajímavý zatočený centr na zadní tyčku, ale na míč si nakonec naskočil brankář Richter.

23

Ola Dele Israel dobře protáhl míč po pravé straně asi deset až dvanáct metrů. Následně mu ho soupeř odkopnul, ale přitom samotného Israela fauloval.

22

Po nepřehledné akci ve vápně se musel činit i brankář Adam Richter, který zachytil propadnutý míč do malého vápna. Následně ho vyrazil na rohový kop.

21

Uriča se tedy ujmul i dalšího autu, jenže Sigma zahrála po pár sekundách míč až do obrany na svou polovinu hřiště.

20

Sigma vhazovala poblíž pravého rohového praporku. Míč uvedl do hry Adam Uriča, Opava ho získala, ale pak zase rychle poslala do autu.

19

Stoper Sigmy musel nyní řešit nedobrou přihrávku spoluhráče a blížícího se soupeře. Míč ale dokázal dlouhým odkopem nakonec odklidit.

18

Domácí vhazovali u levé autové lajny. Opava ale rychle míč vzala a přenesla hru na druhou stranu, kde se ale pak dopustila útočného faulu.

17

Štěpán Langer se zhostil i tohoto přímého volného kopu. Míč zakroutil do chumlu hráčů ve vápně, ale sudí hvizdem po chvíli akci přerušil.

16

Opava se dopustila faulu na Dele Ola Israela. Ten se potácel k zemi několik metrů před vápnem. Následovat tak bude další přímý kop rezervního týmu Sigmy.

14

Zifčák prodloužil skluzem míč dopředu na útočníka Sigmy, jenže ten se k míči nedostal. Situace pokračovala odkopem gólmana Opavy.

13

Tomáš Digaňa si nyní trošku riskantně zahrál s míčem, kličku před dobíhajícím obráncem ale zvládl bravurně.

12

K faulu nyní došlo i na druhé straně hřiště. Kopu od lajny se zhostil záložník Štěpán Langer. Míč propadl do vápna, pak se ale odrazil na kopačky soupeře, který ho poslal do pravé strany. Po následném dalším centru přišly před brankářem zmatky, které ale nakonec Opava vyřešila.

11

Opavský rohový kop nebyl úplně nejhorší. Ujal se ho Jaroslav Málek, ten ho zatočil kousek nad břevno domácí svatyně.

10

Při akci Opavy směrem dopředu byl kousek před vápnem faulován jeden z opavských. Slezský tak má k dispozici volný přímý kop. Fanoušci, kterých přijelo docela dost, si žádají gól.

9

Po minutě herní pauzy, kdy hráči něco řešili s rozhodčím, se opět hraje. Rozehrával gólman Adam Richter.

7

Olomouc si vybojovala rohový kop z pravé strany. Ten následně sehrála jen na kopačky soupeře, ale míč se odrazil ještě k jednomu centru z pravé strany. Nakonec přišla hlavička do náruče gólmana.

6

Na druhé straně si zahrál taky Digaňa, který si pro míč musel trochu vyběhnout, a pak rozehrál akci Sigmy z obrany.

5

Sigma kombinovala před vápnem, nakonec z toho ale byla pouze slabá střela, která se jednoduše dostala k brankáři Adamu Richterovi.

3

Na pravé straně bojoval o míč Zifčák, který ho pak sice získal, ale posunul ho asi jen o tři metry vpřed, a následně mu byl zase ukradnut.

2

Ola Dele Israel se snažil uniknout po pravé straně, kde mu ale míč byl odkopnut.

1

Utkání právě začalo.
Vzájemné zápasy:

Opava – Sigma B 1:2 (25.8.2023)
Opava – Sigma B 2:2 (4.3.2023)
Sigma B – Opava 1:0 (14.8.2022)
Sigma B zažívá zatím docela dobré jaro. Ze čtyř zápasů bodovala ve třech, dvakrát vyhrála, když porazila Jihlavu a Vyškov, v minulém kole remizovala na Žižkově a prohrála pouze s Prostějovem. S 27 body je nyní Sigma devátá se skóre 26:32. Mimo jiné mají Hanáci shodně bodů jako osmé Brno. Opava naopak jarní fázi nemá úplně nejlepší. Klub rozhodně čekal více, než jednu výhru nad Příbramí, dvě remízy, na Žižkově a posledně s Kroměříží, a prohru v Líšni. Slezský FC je nyní až dvanáctý s 26 body. To je stejný bodový zisk, jako má desátá Jihlava a jedenáctá Sparta B.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

SK Sigma Olomouc B – Slezský FC Opava

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 51. Zifčák (pen.)

Karty:   61. Langer (OLB), 64. Elbel (OLB) – 50. Kopečný (OPA), 59. Hýbl (OPA), 74. Haitl (OPA)

SK Sigma Olomouc B: Digaňa – A. Uriča, Dohnálek, Ventúra, Elbel (70. Slavíček) – Matys, Langer (C) (70. Muritala) – Zifčák (60. Muritala), Israel, Šíp (88. Amasi) – Fiala (60. Mikulenka).
Náhradníci: Koutný – Cahel, Hadaš.

Trenér: Tomáš Janotka

Slezský FC Opava: A. Richter – Kopečný, Janoščín (C), Srubek, Hýbl – Omale, Blecha (71. Haitl) – Málek (86. Helebrand), Rataj (78. Kim), Rezek (47. Kadlec) – Ondráček (47. Marzuq).
Náhradníci: Číž – Pejša.

Trenér: Miloslav Brožek

Rozhodčí: Petr Líkař – Jakub Mojžíš

Diváci: 401