Menu

Fotbal

Anglický Ligový pohár

Chelsea FC – Liverpool FC

0:1

po prodl. (0:0)

25.02.2024, 16:00 • Wembley Stadium, Londýn • Finále • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 2.8 3.71 2.39 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky zápasu:
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:21. (19:01:45)

Virgil van Dijk společně s manažerem Jürgenem Kloppem zvedli nad hlavu pohár!

Kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk vyzval manažera Jürgena Kloppa a společně zvedli nad hlavu pohár pro vítěze! Medaile i trofeje jsou tedy rozdány. Já se s Vámi loučím a někdy zase u velkých fotbalových zápasů na počtenou!
Fotbalisté Liverpoolu už přicházejí do čestné lóže, kde si přebírají medaile pro vítěze a následně dostanou i pohár. Je jisté, že Jürgen Klopp se rozloučí s úspěšným angažmá u řeky Mersey ziskem trofeje.
V prvním poločase nejprve selhal ve velké šanci Palmer, který zblízka trefil levou ruku brankáře Liverpoolu Kellehera. Krátce po půlhodině hry poslal Sterling míč do sítě, jenže nahrávající Jackson byl v těsném ofsajdu, což odhalil VAR. Na straně Reds mohl pohnout se stavem pro změnu Gakpo, jenž hlavičkoval do tyče. Po změně stran nebyl uznán gól také Liverpoolu, když přesné hlavičce van Dijka po standardce předcházel útočný faul Endóa. V závěrečné čtvrthodině pak Blues sahali po vítězství, ovšem nešťastníkem duelu se stal Conor Gallagher. Ten nejprve zakončoval do tyče a poté nepřekonal Kellehera v situaci tváří v tvář. Již v nastavení pak skvělý gólman červených vychytal Palmera i dorážku Nkunkua.

V prodloužení ale nápor Chelsea nepokračoval. Liverpool naopak měl několik příležitostí. Tu největší zneškodnil nadvakrát na brankové čáře brankář Petrović, který nejprve nohou zastavil hlavičku Elliotta a míč za něj nedostal ani dorážející Danns. Ve 118. minutě však přišel rohový kop, po kterém hlavičkoval Virgil van Dijk a tentokrát už byla jeho trefa regulérní.
Fotbalisté Liverpoolu slaví desátý triumf v League Cupu v historii a potvrzují tak svou pozici nejúspěšnějšího týmu historie této pohárové soutěže.

Momentálně už můžeme sledovat obrovskou radost hráčů a fanoušků v červeném a naopak velký smutek na modré straně. Chelsea opět doplatila na to, co ji sužuje celou tuto sezónu. Na produktivitu. Blues totiž měli dost šancí na to, aby skórovali už v normální hrací době, ovšem recept na výborného brankáře Kellehera ani jednou nenalezli.

120+4

Konec zápasu.

120+3

Joe Gomez nejevil zájem uvézt míč do hry a dostal žlutou kartu za zdržování hry.

120+2

Žlutá karta pro tým Chelsea FC (Cole Palmer).

120+1

Ještě tři nastavené minuty, které dělí Liverpool od trofeje.

120

Noni Madueke střílel jen do van Dijka. Hráč Chelsea reklamoval ruku, ale rozhodčí Kavanagh zůstal v klidu.

118

118. Virgil van Dijk - 0:1

118

Liverpool právě vstřelil branku!
Tak přeci jen gól! Obrovská radost v kotli Liverpoolu. Druhý zásah VIRGILA VAN DIJKA v tomto utkání už platit bude. Kostas Tsimikas poslal od rohového praporku před bránu výborný centr. Kapitán Reds van Dijk předčil bránící duo Disasi – Mudryk a hlavou balón trknul k pravé tyči.

117

Liverpool získal rohový kop. Kotel Reds je teď za bránou, na kterou se bude kopat a fanoušci bouří...

115

115. Petrović zachránil Chelsea zákroky na brankové čáře.

115

To je neuvěřitelné! Výborný centr Tsimikase na zadní tyč. Tam hlavičkoval Harvey Elliott a Djordje Petrović zachraňoval levou nohou na brankové čáře! Poté se ještě snažil dotlačit míč do brány Jayden Danns, ovšem gólman Chelsea opět udržel hrací předmět na lajně!

115

Hráči Liverpoolu uklidňují hru a nahrávají si na půlce. V tomto čase už asi nebude nikdo riskovat.

114

Střelecké štěstí vyzkoušel Kostas Tsimikas. Míč končí v rukavicích pozorného Petroviće.

113

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Ben Chilwell, přichází Trevoh Chalobah.

Chelsea FC – Liverpool FC

0:1

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 118. van Dijk

Karty:   45+2. Chilwell (CHE), 120+2. Palmer (CHE) – 45+2. Bradley (LIV), 81. Mac Allister (LIV), 82. Konaté (LIV), 107. McConnell (LIV), 120+3. Gomez (LIV)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:21.

Chelsea FC: Petrović – Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell (113. Chalobah) – Caicedo, Fernández – Palmer, Gallagher (97. Madueke), Sterling (67. Nkunku) – N. Jackson (90. Mudryk).
Náhradníci: R. Sánchez, Bettinelli – Gilchrist, Gee, Tauriainen.

Trenér: Mauricio Pochettino

Liverpool FC: Kelleher – Bradley (72. B. Clark), Konaté (106. Quansah), van Dijk (C), Robertson (87. Tsimikas) – Mac Allister (87. McConnell), Endó, Gravenberch (27. Gomez) – Elliott, Gakpo (87. Danns), Díaz.
Náhradníci: Adrián – Nyoni, Koumas.

Trenér: Jürgen Klopp

Rozhodčí: Kavanagh – Scholes, Mainwaring