Menu

Hokej

Euro Hockey Tour (ženy)

Finsko – Německo

4:0

konec (2:0, 1:0, 1:0)

11.02.2024, 11:00 • Jonáš Majtyka

Tipsport: 1.03 14.0 14.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Němky se sice vydaly ze všech sil, na skandinávské soupeřky ale nestačily. Finky měly až na pár chybiček utkání celou dobu pod kontrolou a po výhře 4:0 vítězí i v celém turnaji. Nejlepšími hráčkami zápasu byly zvoleny Lisa Hemmerleová (GER) a Jenni Hiirikoskiová (FIN). Od mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek nedělního odpoledne. (13:17:40)

Konec zápasu.

58:18

Zápas už se v podstatě jen dohrává.

55:18

Finsko právě vstřelilo branku!
A nakonec jsme svědky ještě jedné branky! NOORA TULUSOVÁ úspěšně vložila hůl do střely Eve Savanderové a puk po její teči nakonec zapadl až za záda Hemmerleové. Sudí si ještě u videa ověřily, že se nejednalo o vysokou hůl a poté ukázaly na středový kruh. Asistence: Eve Savanderová, Viivi Vainikkaová.

54:20

Noora Tulusová byla nepokrytá mezi kruhy, ještě ale chtěla situaci vyšperkovat další přihrávkou, kterou Němky stačily zblokovat.

52:41

Tiia Pajarinenová musela po hodně dlouhé době do akce. Od Kathariny Häckelsmillerové to nebylo z levého křídla špatné zakončení, finská gólmanka ale byla se svou vyrážečkou připravena.

50:11

Závěrečné dějství už se nehraje v kdovíjakém tempu, Finky kontrolují puk i výsledek a čekají na otevřená okénka v defenzivě soupeře. Němky se sice snaží, nicméně Emily Nixová je z nich v podstatě jediná schopna nějaké akce směrem dopředu.

47:36

Finky rozjely ťukes na jeden dotek a dostaly německou gólmanku zcela mimo pozici, jenže zakončující Täksová se nacházela ve velmi ostrém úhlu a místo odkryté klece trefila boční síť.

46:09

Po dalším zásahu německé brankářky následuje komerční přestávka.

44:41

Noora Tulusová si udělala okružní jízdu po útočném pásmu a nakonec pálila z levého kruhu. Lisa Hemmerleová její pokus chvíli krotila a nakonec byl její zákrok zapsán do kolonky úspěšných.

42:57

Podobnou akci teď na druhé straně předvedla Nieminenová a málem byla úspěšná. Překonané Hemmerleové ale pomohly spoluhráčky, které těsně před brankovou čárou odpálily kotouč pryč.

41:16

Finsko hraje v plném počtu, Němky početní výhodu nevyužily.

40:30

Emily Nixová se z pravé strany natlačila až před bránu, jenže Pajarinenovou nepřekonala a v následných dorážkách si ani její spoluhráčky nevedly lépe.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé části mohlo Německo snížit na rozdíl jediné trefy, jenže Nixová nevyužila svůj únik a z následné protiakce navíc Finsko přidalo třetí gól. Seveřanky zatím mají duel pevně ve svých rukách a míří za vítězstvím v turnaji. Uvidíme, zda Němky do závěrečné části něco vymyslí.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Němky musely po vyhození Německa začít za svou bránou, i přes málo zbývajícího času se ovšem dostaly ke střele. Ta ale nebyla vůbec přesná.

39:15

Vyloučení v týmu Finsko:
Nylundová – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.

38:57

Elisa Holopainenová nabrala rychlost v neutrální zóně a prokličkovala se až mezi kruhy. Tam ale o puk přišla.

Finsko – Německo

4:0

konec (2:0, 1:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Hiirikoskiová (Nieminenová), 16. Hiirikoskiová (Nieminenová, Tulusová), 33. Tulusová (Karvinenová, Eronenová), 56. Liikalaová (Savanderová, Vainikkaová)

Finsko: Pajarinenová (Keisalaová) – Hiirikoskiová (C), Yrjöläová, Savolainenová, Rantalaová, Koukkulaová, Savanderová, Eronenová, Karjalainenová – Karvinenová, Tulusová, Nieminenová – Liikalaová, Vanhanenová, Vainikkaová – Yrjänenová, Nylundová, Holopainenová – Schalinová, Täksová, Antti-Roiková

Německo: Hemmerleová (Abstreiterová) – Gleissnerová (C), Strobelová, Schaffrathová, Harková, Schmitzová T., Betthofová, Schricková, Hoppeová – Eisenschmidová, Schieferová, Nixová – Feldmeierová, Delarbreová, Häckelsmillerová – Poindlová, Karpfová, Amortová – Kleinová, Schmitzová L., Millerová

Rozhodčí: Svobodová, Henrikssonová – Cheyrouxová, Suchaneková

Průběh zápasu
1. třetina
04:32 GER 2 Schmitz T., nedovolený zásah tělem (ženy)
06:33 FIN 2 příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Antti-Roiková
08:29 GER 2 Amortová, podrážení
09:33 FIN 1:0 Hiirikoskiová (Nieminenová)
15:28 FIN 2:0 Hiirikoskiová (Nieminenová, Tulusová)
Po 1. třetině
2. třetina
28:37 GER 2 Häckelsmillerová, podrážení
32:06 FIN 3:0 Tulusová (Karvinenová, Eronenová)
39:15 FIN 2 Nylundová, zdržování hry / zašlapování puku
Po 2. třetině
3. třetina
55:18 FIN 4:0 Liikalaová (Savanderová, Vainikkaová)
Konec