Menu

Fotbal

Mistrovství světa lékařských týmů

Česko – Maďarsko

5:1

konec (1:0)

08.07.2023, 08:30 • Donau Sportcentrum, Vídeň • O 5. - 6. místo • David Bochňák

Příští Mistrovství světa lékařských týmů se uskuteční v Austrálii. (11:17:22)
Skončilo nám utkání o páté místo, ve kterém Česko poráží Maďarsko vysoko 5:1! Vstup do utkání byl z obou stran opatrný, ani jeden z týmů nechtěl udělat výraznější chybu. Těsně před přestávkou se prosadil Hladiš a náš tým šel do druhého poločasu v lepší pozici. Bohužel hned zkraje poločasu přišla chyba a srovnání. To bylo ale vše, co Maďarsko předvedlo. Potom začala úřadovat útočná síla české reprezentace, a po brankách Mencla, Točika, Bialka a Šindeláře se skóre zastavilo na 5:1. Česká reprezentace tak končí na Mistrovství světa lékařských týmů na pátém místě. Ve čtvrtfinále nestačil náš výběr na Velkou Británii, která odehraje odpoledne finále s Irskem.

80

Konec zápasu.

79

Poslední minuta zápasu, Sportovním Centrem koluje "Mexicko-česká vlna" a slaví se páté místo na Mistrovství světa lékařských týmů.

78

Česko právě vstřelilo branku! Pátá branka je na světě, český tým upravuje skóre! Za celé Mistrovství si ten gól zasloužil, pracoval na jedničku, měl na starost plno věcí a toto je odměna! LADISLAV ŠINDELÁŘ po akci Točika překonává brankáře naprosto s přehledem! – 5:1.

76

Nyní dal o sobě vědět Šindelář, který ukázal, že technicky je na tom skvěle. Zhruba z dvaceti metrů vystřelil, jeho pokus těsně minul levou šibenici.

75

Maďarsko neklade žádný odpor, vypadá to na klidný konec utkání.

73

Naše reprezentace si užívá poslední minuty na Mistrovství, páté místo je skvělé umístění a ví to i fanoušci, kteří skandují "Hoši, děkujem!"

72

Česko právě vstřelilo branku! Vypadá to, že je rozhodnuto! Své schopnosti a dovednosti nám předvedl JAN BIALEK, který obešel několik hráčů soupeře, za patou si hodil míč, přešlapovačkou poslal brankáře na druhou stranu a míč pro efekt o břevno posílá do branky! – 4:1.

69

Jedenáct minut do konce základní hrací doby, Česko vede o dvě branky a je velmi blízko vítězství. Maďarsko se pomalu nadechuje k závěrečnému tlaku, sil už ale příliš není.

67

Po delší době dali o sobě vědět hráči Maďarska.. V brance připravený Apostopoulos si pokus pohlídal a kryje míč ve své náruči.

66

Česko právě vstřelilo branku! Další změna skóre a vypadá to pro náš tým velmi dobře! Vinkler se dostal ke střele, brankář míč zneškodnil do míst, kde stál připravený DANIEL TOČIK, který hlavou posílá míč do sítě! – 3:1.

63

Ve Vídni panuje teplé počasí a je dobře, že si Mencl po vstřelené brance při oslavě nesundal dres. Teď totiž fauluje na polovině hřiště protihráče a vidí žlutou kartu.. Je tedy pro něj první v tomto zápase.

61

Určitě si pamatujete na neproměněnou penaltu proti Ukrajině, kterou měl na starost Ladislav Šindelář. I nyní se k ní nejprve stavěl, aby napravil své zaváhání, poté se ale ze střídačky ozval hlavní trenér Lukáš Trejtnar, jehož hlas šel slyšet až do sousedního města. Těžko říct, jestli mu nevěřil, ale míč si vzal jeho spoluhráč, který naštěstí pod enormním tlakem trenéra skóroval.

60

Česko právě vstřelilo branku! Dvacet minut před koncem zápasu jde náš tým do vedení! K míči se postavil PAVEL MENCL, přezdívaný "Kozel", který posílá brankáře na druhou stranu a přibližuje svůj tým k výhře! – 2:1.

59

Je tady penalta! Česko zvyšovalo aktivitu, Hladiš se dostal do vápna a byl faulovaný. Velká příležitost pro naši reprezentaci.

56

Česko stále aktivnější, aktivní je Hladiš, nebo třeba Fiala s Menclem. Maďarsko v obraně pozorné.

53

Maďarsko se neumí dostat z tlaku našeho soupeře, Fiala se ocitl v dobré šanci, jeho střela ale trefila připraveného obránce.

51

Na polovině hřiště vidí za faul žlutou kartu Nedvěd.

Česko – Maďarsko

5:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 36. Hladiš, 60. Mencl, 66. Točik, 72. Bialek, 78. Šindelář – 43. Fazekas

Karty:   51. Nedvěd (CZE), 63. Mencl (CZE)

Česko: Apostopoulos (Pavelka) – Šedivý, Šindelář, Chmela, Malý, Němec, Svoboda, Teplan, Čermák – Bořke, Hladiš, Fiala, Vinkler, Buchvald, Hlouch, Kintr, Hála, Pšenička, Kočí, Kysučan – Mencl, Nedvěd, Točik, Bialek
Trenér: Lukáš Trejtnar

Maďarsko: Gyimesi – Adam, Berta, Benke, Somogyi – Josza, Fazekas, Věren, Laszlo – Belak, Attila