Menu

Fotbal

Mistrovství světa lékařských týmů

Ukrajina – Česko

1:5

konec (0:2)

04.07.2023, 15:00 • Donau Sportcentrum, Vídeň • David Bochňák

Skončilo nám utkání, ve kterém Česko poráží Ukrajinu 5:1 a postupuje tak do čtvrtfinále Mistrovství světa lékařských týmů! Po prvním poločase byl stav příznivý pro náš celek, když se prosadil Bořke a Mencl. Hned v úvodu druhého poločasu neproměnil penaltu Šindelář, ale to vůbec nevadilo, protože třetí branku za malou chvíli přidal Bialek. O dvacet minut později navýšili vedení Chmela a Točik a bylo jasné, že český tým vyhraje. Ke konci zápasu ale Pavelka inkasoval a bohužel čisté konto neudržel. Česko tak postupuje do čtvrtfinále, které se odehraje zřejmě ve čtvrtek a samozřejmě Vám tento zápas nabídneme opět v textové podobě.

Konečná tabulka skupiny:
1. Česko 7 bodů – skóre 7:2
2. Německo 6 bodů – skóre 6:5
3. Kolumbie 4 body – skóre 3:3
4. Ukrajina 0 bodů – skóre 4:10

Poslední zápas ve skupině vyhrálo Německo nad Kolumbií 2:1.

Česká reprezentace tak postupuje do čtvrtfinále z prvního místa. (16:37:15)

80

Konec zápasu.

79

Utkání se dohrává, česká reprezentace míří do čtvrtfinále.

77

Dobrý pokus, který se ale nevešel mezi tři tyče.

76

Standartní situace pro náš výběr, k míči se staví Fiala.

75

Posledních pět minut, v obranné řadě dobře zapracoval Buchvald, který spolu se Šindelářem zažehnali nebezpečí.

72

Ukrajina právě vstřelila branku! Náš soupeř upravuje skóre a bere Pavelkovi čisté konto. Centr ze strany nezachytila obrana, ani brankář a míč skončil až v síti. Střelec branky je SHEVCHUK. – 1:5.

71

Ukrajina se ale osměluje, že by se dočkala čestné branky?

69

Soupeř českého týmu neklade žádný odpor, je smířen s výsledkem a tlačí očima čas.

67

Česko právě vstřelilo branku! Kočka – myš! Pátou branku přidává DANIEL TOČIK, který dostal přihrávku od Vinklera a šel sám na brankáře. Toho se zeptal, kam to chce, a tam mu to také poslal! – 0:5.

66

Vypadá to, že je rozhodnuto. Česká reprezentace pomalu kráčí do čtvrtfinále Mistrovství světa lékařských týmů, které bude na programu ve čtvrtek.

65

Česko právě vstřelilo branku! Čtvrtá branka je na světě! Vinkler centroval ze strany, míč si našel DAVID CHMELA, který zakončil hlavou a brankáři nedal žádnou šanci! – 0:4.

62

Pavelka je bez výraznější práce, zatím na turnaji nedostal gól a budeme doufat, že i v tomto zápase si připíše nulu na své konto.

60

Definitivní pojistku mohl přidat Nedvěd, který dostal na malé vápno skvělý míč od Čermáka. Český útočník ale nevyzrál na dobře připraveného brankáře, který zachránil svůj tým od čtvrté inkasované branky.

58

Brankář Ukrajiny si došel pro míč a kryje ho ve své náruči.

57

Hladiš dostal skvělou přihrávku za obranu, jeho finální přihrávka do vápna ale obrana soupeře odvrací do zámezí. Je tady alespoň rohový kop.

54

Čeští hráči si užívají každý dotek s míčem, kontrolují pohodové vedení a čas plyne..

52

Neproměnit penaltu, to se stává.. Šindelář tento "zkrat" napravuje v obraně, kdy doslova ničí útočníky soupeře, kteří si neví rady s tím, jak přes něj projít.

Ukrajina – Česko

1:5

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 72. Shevchuk – 17. Bořke, 37. Mencl, 46. Bialek, 65. Chmela, 67. Točik

Neproměněná penalta: 44. Šindelář (CZE), brankář zneškodnil

Česko: Pavelka (Apostopoulos) – Šedivý, Šindelář, Chmela, Malý, Němec, Svoboda, Teplan, Čermák – Bořke, Hladiš, Fiala, Vinkler, Buchvald, Hlouch, Kintr, Hála, Pšenička, Kočí, Kysučan – Mencl, Nedvěd, Točik, Bialek
Trenér: Lukáš Trejtnar