Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (B)

FK Pardubice B – FK Baník Most - Souš

2:0

konec (1:0)

24.09.2022, 10:15 • Stadion Pod Vinicí • 8. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.3 5.2 5.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pardubice B potvrdily roli favorita a na domácím hřišti porazily Baník Most – Souš výsledkem 2:0.

Střelecký účet střetnutí otevřel ve 41. minutě Dominik Mareš, který z levé strany šestnáctky skóroval střelou na zadní tyčku. Z podobné pozice a do podobného prostoru padla i pojistka na domácí vítězství, po pouhých třech minutách na hřišti se trefil Daniel Pandula. Hosté si také vypracovali pár zajímavých příležitostí, ale ani jedna se neujala, Nicolas Šmíd udržel čisté konto až do závěrečného hvizdu.

Svěřenci kouče Němečka se díky vítězství posunuli v tabulce na šesté místo, Baník Most Souš zůstává s jediným bodem na chvostu soutěže. (12:17:04)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Nicolas Šmíd udrží čisté konto, to už je jasné. Petr Glaser v závěrečných vteřinách za velkým vápnem ještě sklepl míč pro spoluhráče, jenž vypálil nad břevno.

90+2

Hosté na míči dlouho nepobyli. Po nepřesné nahrávce vystartoval do protiútoku Jakub Štichauer. Připletl se ale mezi tři soupeře, aby ve finále akce fauloval.

90+1

90+1. Šmíd si poradil s pokusem Glasera z přímého kopu

90+1

Most – Souš dostal výhody zajímavého volného přímého kopu kousek za šestnáctkou. Petr Glaser volil zakončení na stranu gólmana, Nicolas Šmíd se proletěl vzduchem a kulatý nesmysl levou rukou odpálil do zámezí.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Bernardo Rosa zkusil překvapit obranu soupeře dalekým nákopem po pravé straně. Adresát Filip Stýblo ale zabral pozdě a míč na hrací ploše nestihl.

88

Nechybělo moc, aby došlo k okamžitému snížení. Po centru z pravé strany zakončoval Hyun Woong Seol ve skluzu vedle pravé tyče.

86

Střídání v týmu FK Pardubice B:
ze hřiště odchází Nana Akosah-Bempah, přichází Filip Stýblo.

86

86. Daniel PANDULA - 2:0

86

Tým Pardubice B právě vstřelil branku!
Je to jasné, pardubická rezerva zvítězí! Rozhozené defenzivy Štichauer využil k nahrávce doleva na úplně volného DANIELA PANDULU, který dostal spoustu času na seřízení mířidel, za dobře umístěným křižným přízemním pokusem se Halouska jenom ohlédl.

85

Z rohového kopu druhý gól nepřišel. Přetažený centr nebyl dobrou volbou, hostující defenziva si s ním poradila bez problémů.

84

Už to vypadalo, že Jakub Štichauer bude zakončovat tváří v tvář brankáři, ale balón mu utekl. Hrací předmět získal Daniel Pandula, jenž z bezprostřední blízkosti napálil dobře vyběhnuvšího brankáře. Roh pro Pardubice.

83

Střídání v týmu FK Baník Most – Souš:
ze hřiště odchází Ondřej Kolařík, přichází Matyáš Stružinský.

83

Střídání v týmu FK Pardubice B:
ze hřiště odchází Dominik Mareš, přichází Daniel Pandula.

82

Štěstí vyzkoušel po levém křídle Samuel Šimek. Cestu mu zkřížil Daniel Kovář, který zvládl balón odvrátit do zámezí.

81

V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, kopal rohový kop Most – Souš. S centrem na přední tyč si poradil Štěpán Dostál.

80

Jindřich Novotný tentokráte převzal míč a po pravé lajně pokračoval v útočení. V plném sprintu nastřelil Hrnčíře a vybojoval rohový kop.

79

Pas za obranu byl pro Jindřicha Novotného příliš prudký. Nicolas Šmíd vystartoval z brankové čáry a u míče byl jako první.

78

Na malém prostoru udržel míč Nana Akosah-Bempah, jenž navíc zvládl přihrát Jakubu Štichauerovi, ten se však provinil útočným faulem.

77

Tlak Pardubic pokračoval rohovým kopem. Centr byl nasměrován do zajímavého prostoru, v tom ale úřadovali hráči v modrých dresech.

76

Dominik Mareš šikovně posunul míč za sebe na Maxe Jarkovského, jenž si věřil proti dvěma protihráčům, o balón byl ovšem připraven čistým způsobem.

75

Po centru z levé strany sice Ondřej Kolařík dostal k hlavičce, ale z těžké pozice střílel o několik metrů vedle pravé tyče pardubické svatyně.

74

Střídání v týmu FK Baník Most – Souš:
ze hřiště odchází Ondřej Novický, přichází Hyun Woong Seol.

74

Střídání v týmu FK Baník Most – Souš:
ze hřiště odchází Jan Štefko, přichází Michal Rjaska.

73

Na žluté karty je vyrovnáno. Ve vzdušném souboji si faulem pomohl Max Jarkovský, když zezadu tvrdě naletěl do protihráče.

72

Hosté měli výhodu standardky v podobě rohového kopu. Centr na přední tyč si pohlídal Bernardo Rosa, kulatý nesmysl odkopl mimo šestnáctku.

71

Na druhé straně domácí rychle rozehráli přímý kop, načež do vápna centroval Jakub Štichauer, skluzující Rudolf Novák ve skluzu posunul hrací předmět do rukou Halousky.

70

Zakončení z dvaceti metrů Nicolase Šmída pořádně vystrašilo. Domácí gólman letěl vzduchem naprázdno, naštěstí pro něj se míč nevešel mezi tři tyče.

69

Skákavý balón si Nana Akosah-Bempah nastřelil ruku. Je běžné, že podobné momenty se dle současných pravidel pouští, nicméně pomezní odmával nepovolenou hru, což se fanouškům vůbec nelíbilo.

68

V posledních chvílích vidíme hodně nepřesností na obou stranách. Taková situace samozřejmě více vyhovuje Pardubicím, které udržují těsný náskok.

67

První žlutou kartu zápasu vyfasoval Ondřej Novický. Hostující hráč nezachytil rychlost Samuela Šimka, pomohl si lehkým zatažením za jeho dres.

66

Max Jarkovský středem vysunul Štěpána Dostála, který si věřil jeden na jednoho proti Radku Cibulkovi. Ze souboji vyšel vítězně obránce.

65

Jindřich Novotný na sebe natáhl dva soupeře, aby následně zleva nahrál do středu Kolaříkovi, který si posunul míč kousek doleva a vypálil do prvního clonícího soka.

64

Do pokutového území obdržel přihrávku Filip Brdička. Jako ale kdyby nevěděl, co chce udělat, kličkou na střed vběhl do protihráče Glasera.

63

Těžkou zpětnou nahrávku obdržel Vladimír Pátek. Hlavou si zkusil balón posunout před sebe, ale dal mu přílišnou razanci, umožnil tak hrát Dostálovi.

62

O kartónek žluté barvy si hlasitě řekl Dominik Bína, když zastavil slibně se rozvíjející brejk soupeře. Rozhodčí Šulcová ale ponechala kartu v kapse, spokojila se s odpískáním faulu.

61

Hodina střetnutí je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Pardubice B udržují těsné jednobrankové vedení, hosté tedy stále mohou živit šanci na bodový zisk.

60

Tomáš Hrnčíř v rychlostním souboji udržel na zádech Daniela Kováče. Zvládl se i otočit po pravé lajně posunout míč k nohám Sedláčka.

59

Rychlý útok Pardubic kýženým druhým gólem neskončil. Dobrou práci odvedl Rudolf Novák, jenž čistým způsobem odstavil Akosaha-Bempaha.

58

Konečně se Baník Most – Souš dočkal rohového kopu. Centr směřoval na úroveň penalty, kde do vzduchu nejvýše vyšplhal Tomáš Hrnčíř.

57

Střídání v týmu FK Pardubice B:
ze hřiště odchází Sedrik Řehák, přichází Samuel Šimek.

57

Střídání v týmu FK Pardubice B:
ze hřiště odchází Tomáš Zahradníček, přichází Filip Brdička.

56

Na trávníku zůstal sedět domácí kapitán Sedrik Řehák. Po ošetření odkulhal za postranní čáru a vypadá to, že se bude muset střídat.

55

55. Štefko napálil padajícího Šmída

55

Obrovskou tutovku spálil Jan Štefko. Na střed dostal ideální přihrávku kousek za malé vápno. Střelu v pádu neumístil vůbec dobře, napálil k pravé tyči se přesunujícího Šmída.

54

V akci znovu Jakub Štichauer. Natlačil se před Cibulku a v pádu zakončoval levou nohou vysoko nad břevno.

53

53. Štichauer na Halousku nevyzrál

53

Nana Akosah-Bempah je dnes hodně vidět. V pravý čas nahrál do běhu Jakubu Štichauerovi, který zakončoval z pravé strany vápna z bezprostřední blízkosti, padající gólman Halouska zvládl zabránit druhému inkasovanému gólu.

51

Střídání v týmu FK Baník Most – Souš:
ze hřiště odchází David Matyáš, přichází Daniel Kováč.

51

Nana Akosah-Bempah periferně viděl Jakuba Štichauera, k němuž zkusil balón posunout patičkou, ale dobře zapracoval bránící Radek Cibulka.

50

Do přehuštěného prostoru střílel Jakub Štichauer. Pavel Halouska mohl zůstat ledově klidný, balón totiž trefil prvního bránícího fotbalistu.

49

Z levého křídla centroval Jindřich Novotný. Sedrik Řehák šel včas do vzduchu a nedal Janu Štefkovi šanci k zakončení.

48

Úvod druhé půle patří hostům. Ti kombinují na útočné polovině a hledají cestičku do pokutového území soupeře. Zatím bez úspěchu.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, týmy tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 11:18.
První poločas zápasu mezi Pardubicemi a Baníkem Most – Souš nabídl jediný gól, o nějž se postarali domácí fotbalisté. Stalo se tak ve 41. minutě, kdy z levé strany šestnáctky skóroval střelou na zadní tyč Dominik Mareš. Domácí jsou aktivnějším týmem a jejich vedení je zasloužené, byť v úvodu měli i štěstí, když Matyáš prostřelil brankáře, ale na brankové čáře inkasované brance zabránil obránce.

45

První poločas skončil.

44

Tomáš Zahradníček si narazil s Akosahem-Bempahem, aby následně odcentroval do pokutového území. Štichauer na míč těsně nedosáhl.

43

Penaltu chtěl Jan Štefko. Dvojice pardubických obránců si ovšem počínala čistě, stejného názoru byla i rozhodčí Šulcová.

41

41. Dominik MAREŠ - 1:0

41

Tým Pardubice B právě vstřelil branku!
Domácí se v koncovce prvního poločasu ujímají vedení! Jakub Štichauer po zpracování spatřil po levé ruce úplně volného DOMINIKA MAREŠE, jemuž adresoval nahrávku. Devatenáctiletý hráč posléze tváří v tvář Halouskovi skóroval křižnou střelou, jíž za brankovou čáru výrazně pomohla branková konstrukce.

41

Kapitán hostů Vladimír Pátek se zřejmě trochu zalekl blížícího se obránce. Hrací předmět si dal až moc před sebe, ve hře už ho nestihl.

40

Centr od levé lajny nebyl vůbec špatně provedený, jenže Nana Akosah-Bempah se nedomluvil s Tomášem Zahradníčkem a balón proletěl mezi nimi.

39

Útočný faul odpískán Janu Štefkovi, který si tvořil prostor nedovoleným způsobem, faulovaným hráčem byl Sedrik Řehák.

38

Za šestnáctkou si posunul míč do běhu Dominik Mareš, načež vypálil tvrdou střelu nártem, balón prosvištěl těsně nad břevnem.

37

Most – Souš rozehrával standardku z poměrně velké vzdálenosti od brány. Petr Glaser si přesto věřil na přímou střelu, aby nakonec trefil jednoho ze dvou hráčů stojících ve zdi.

36

Rohový kop úvodní gól střetnutí nepřinesl. Nicolas Šmíd se posunul z brankové čáry a balón vyboxoval pryč z šestnáctky.

35

Vladimír Pátek měl po pravé lajně ještě volno, ale volil střílený pas na hranu velkého vápna, kde Ondřej Sedláček pohlídal adresáta Jana Štefka.

34

Proti centru od levé lajny vystartoval Pavel Halouska. Hlasitě si zakřičel a ze vzduchu kulatý nesmysl s přehledem lapil.

33

Dobře zapracoval směrem do defenzivy Sedrik Řehák. Očekával míč za obranu, pravou nohou jej pak sklepl pro volného Dostála.

32

Domácí gólman Nicolas Šmíd si v posledních vteřinách na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Nyní dostal malou domů, z první hru posunul na Řeháka.

31

Nicolas Šmíd znovu v akci. I teď měl poměrně jednoduchý úkol, protože hostující kapitán vystřelil s nártem pod břevno, leč znovu doprostřed.

30

Zákrok i pro Nicolase Šmída. Mířila na něj prudká rána, ale rovněž do středu brány, brankář vyboxoval balón k pravé lajně.

29

A další práce pro Pavla Halousku. V tomto případě si s přehledem poradil se střelou z dvaceti metrů, jež směřovala do středu brány.

28

V poutovém území byl úplně volný Nana Akosah-Bempah. Nahrávka na jeho osobu ale byla příliš prudká, míč se stal kořistí dobře reagujícího brankáře.

27

Oblouček za obranu nevyšel. Jakub Štichauer byl v těsném obležení, i proto si neporadil s nelehkým zpracováním.

26

Pardubice kopaly rohový kop. Bránící Cibulka nechtěně prodloužil centr na přední tyč za sebe, kde jiný z bránících hráčů poslal míč do rukavic Halousky.

25

Narážečka mezi Ondřejem Novickým a Jindřichem Novotný nevyšla. První zmíněný nepočítal se zpětnou nahrávkou, domácí budou vhazovat.

24

Po hlavičce kousek za malým vápnem musel do vzduchu Pavel Halouska, míč směřující k pravé tyči bez větších problémů vyrazil do bezpečí.

23

Pro nepovedený nákop za obranu si pomalým klusem doběhl brankář Nicolas Šmíd, po chvilce přemýšlení posunul hru doprava na Rosu.

22

Ondřej Kolařík ve skluzu minul míč, proto Dominik Mareš mohl po levé lajně pokračovat. Byl však bleskově zdvojen, nahrávka mezi soky neprošla.

21

Jakub Štichauer na levé straně šestnáctky posadil na trávník osobního strážce, jenže pak vyslal příliš pomalý pas na střed, před Marešem uklízel do bezpečí Kolařík.

20

Vladimír Pátek si ukousl příliš velké sousto. Zbavil se dvou protihráčů, ale ještě si věřil na třetího, ten jej již úspěšně zastavil.

19

Vlastní nerozvážností se David Matyáš dostal na polovině hřiště pod tlak. Poradil si s velkým štěstím, když kolem levé nohy Akosaha-Bempaha našel Cibulku.

18

Neujal se ani centr na opačné straně. Bernardo Rosa pohlídal soka na zádech, hrudí posléze sklepl hrací předmět do rukavic Šmída.

17

Tentokráte Tomáš Zahradníček sám podpořil akci po pravé lajně a prodral se i k centru, v poutovém území Rudolf Nová přehlavičkoval Akosaha-Bempaha.

16

Protiútok Pardubic neměl dlouhého trvání. Tomáš Zahradníček prostrčil míč na Bernarda Rosu, jemuž balón trestuhodně podjel pod levou nohou do zámezí.

15

K levé lajně obdržel míč Jindřich Novotný. Byl ale pod tlakem, z mírného záklonu nasměroval kulatý nesmysl mimo hrací plochu.

14

Zápas se teď dost kouskuje. Jako další s faulem přispěchal Max Jarkovský, na polovině hřiště nedovoleně atakoval Glasera.

13

Útočný faul odpískán Dominiku Marešovi. Výrok se nelíbil jak samotnému hráči, tak ani fanouškům, což nic nemění na faktu, že hrát bude Most – Souš.

12

Na malém prostoru Jakub Štichauer nejprve vymíchal dva hráče, aby vyzkoušel oblouček na Akosaha-Bempaha, toho pokryl Rudolf Novák.

11

Slibný protiútok Pardubic úspěchem neskončil. Nana Akosah-Bempah viděl rozběhnutého spoluhráče, ve skluzu ovšem trefil jenom bránícího fotbalistu.

10

Nohama si zahrál hostující gólman Pavel Halouska. Po rychlém zpracování odpálil hrací předmět daleko na útočnou polovinu.

9

Svěřenci kouče Němečka pokračují ve vyvíjení tlaku na konkurenta. Po centru Štichauera kraloval vzdušnému prostoru Radek Cibulka.

8

Také Most – Souš už zachránil od inkasovaného gólu obránce. Brankář nedokázal zastavit zakončení špičkou kopačky, ovšem obránce, jenž výborně přečetl situaci, ano.

7

Zajímavou příležitost měly už i Pardubice. Křižnou střelu k pravé tyči Pavel Halouska vyrazil jenom před sebe, dorážející Nana Akosah-Bempah zase napálil jenom padajícího beka.

6

V pokutovém území soupeře si dělal prostor Nana Akosah-Bempah. Ale až příliš agresivně, hlavní rozhodčí mu odpískala útočný faul.

5

Pod tlakem pardubický obránce Tomáš Hrnčíř nevymýšlel žádné složitosti a kulatý nesmysl poslal k nohám brankáře Šmída.

4

Úvod střetnutí patří hráčům v modrých dresech. Průnik středem vyzkoušel Jan Štefko, stoper jej ovšem zabrzdil čistým způsobem.

3

3. Matyáš překonal gólmana, nikoliv však na brankové čáře stojícího obránce

3

Hosté byli blízko vedoucímu gólu! Po centru od rohového praporku balón propadl k Davidu Matyášovi, jenž překonal vyběhnuvšího brankáře Šmída, za něj ovšem na brankové čáře zaskočil jeden z obránců!

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Hráči týmu Baník Most – Souš na sebe navlékli dresy barvy modré.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Pardubice B: Šmíd – Rosa, Řehák (C), Hrnčíř, Sedláček, Dostál, Jarkovský, Štichauer, Zahradníček, Akosah-Bempah, Mareš.
Náhradníci: Volšík – Vencl, Šimek, Brdička, Pandula, Stýblo.
Trenér: Pavel Němeček

FK Baník Most – Souš: Halouska – Novák, Cibulka, Novotný, Štefko, Glaser, Matyáš, Kolařík, Novický, Bína, Pátek (C).
Náhradníci: Nejedlý – Kovář, Seol, Stružinský, Rjaska, Smitka, Vlach.
Trenér: Daniel Sochor

Rozhodčí: Šulcová – Bohata, Šůma.
FK Baník Most – Souš

Baník Most – Souš poznává, že ČFL je oproti divizi kvalitativně trošku někde jinde. Nováček třetí nejvyšší české soutěže se momentálně krčí s jedním bodem na chvostu tabulky, zatím to vypadá, že tento celek čeká náročný boj o záchranu. Svěřenci kouče Sochora drží nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Nestačili na Žižkov a Ústí nad Labem, v rámci MOL Cupu doma prohráli výsledkem 1:4 s druholigovou Vlašimí.
FK Pardubice B

Rezerva Pardubic se po sedmi kolech pohybuje kolem poloviny tabulky. Má na kontě sedm bodů, za což jí aktuálně náleží devátá příčka, přičemž na vedoucí Žižkov zaostává rozdílem devíti bodů. Forma Východočechů nicméně není příliš dobrá, neboť na vítězství čekají už čtyři zápasy. Po remízách s Hradcem Králové B a Benešovem prohráli s Teplicemi B a Chlumcem nad Cidlinou.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování 8. kola ČFL, u zápasu mezi týmy FK Pardubice B a FK Baník Most – Souš.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Pardubice B – FK Baník Most - Souš

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 41. Mareš, 86. Pandula

Karty:   73. Jarkovský (PCB) – 67. Novický (MOS)

FK Pardubice B: Šmíd – Rosa, Řehák (C) (57. Šimek), Hrnčíř, Sedláček, Dostál, Jarkovský, Štichauer, Zahradníček (57. Brdička), Akosah-Bempah (86. Stýblo), Mareš (83. Pandula).
Náhradníci: Volšík – Vencl.

Trenér: Pavel Němeček

FK Baník Most - Souš: Halouska – Novák, Cibulka, Novotný, Štefko (74. Rjaska), Glaser, Matyáš (51. Kováč), Kolařík (83. Stružinský), Novický (74. Seol), Bína, Pátek (C).
Náhradníci: Nejedlý – Smitka, Vlach.

Trenér: Daniel Sochor

Rozhodčí: Šulcová – Bohata, Šůma

Diváci: 120