Menu

Fotbal

Africký pohár národů

Gambie – Tunisko

1:0

konec (0:0)

20.01.2022, 20:00 • Limbe Stadium (Limbe) • Skupina F • Milan Huppert

Tipsport: 5.05 3.23 1.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:06:52)
Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:7.
Fotbalisté Gambie potvrdili, že se na Pohár afrických národů připravili skvěle. Proti Tunisku sice po většinu času tahali za kratší konec provazu, ale nakonec sami jako jediní udeřili, ve třetí nastavené minutě rozhodl o hubeném vítězství 1:0 střídající Ablie Jallow.

Tunisko hrálo od prvních minut aktivněji a vypracovalo si i několik zajímavých příležitostí, štěstí v koncovce ovšem chybělo. Dvakrát Gayeho zachránila boční síť, na konci úvodního dějství pak gambijský gólman lapil penaltu Džazírímu. Druhý poločas už tak jednoznačný nebyl a i Gambie si vytvořila pár zajímavých šancí. V 74. minutě Musa Barrow ještě neskóroval, z přímého kopu vystřelil do břevna. Ve třetí nastavené minutě ovšem právě Musa Barrow odcentroval z levé strany a byl to Ablie Jallow, kdo po solidním zpracování dělovkou k levé tyči rozjásal spoluhráče a většinu fanoušků v ochozech.

Do další fáze turnaje postupují oba celky. Gambie se ziskem sedmi bodů vybojovala ve skupině F druhou příčku, za Mali zaostala o skóre. Tunisku stačil k postupu zisk pouhých tří bodů, v tabulce třetích míst obsadilo třetí příčku.

90+5

Konec zápasu.

90+3

90+3. Ablie JALLOW - 1:0

90+3

Gambie právě vstřelila branku!
Tak to je šok, Gambie z posledního útoku dává vítězný gól a stvrzuje druhé místo ve skupině! Propadnuvší centr Musy Barrowa si na prsa zpracoval nikým neatakovaný ABDIE JALLOW, načež vypálil dělovku nártem neomylně k bližší, levé tyčce.

90+2

Mexický rozhodčí Guerrero způsobil zmatky, když za faul udělil Mohamedu Drägerovi žlutou kartu a pak k překvapení všech vytáhl i červenou. Nejspíše si ovšem jen popletl čísla, neboť Dräger s č. 20 ještě trestán nebyl, zatímco hráč s č. 21 Hamza Mathlúthí ano, ten už je ovšem dávno vystřídaný. Sudí uznal omyl a červenou kartu zrušil, žlutou Medžbrímu za hlasité protesty však ponechal.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

90

Ne, skóre zůstává bezbrankové. Iljás Schirí podle očekávání zkusil přímou střelu na bránu, avšak balón zastavil jeden z hráčů stojící ve zdi.

89

Výborná příležitost pohnout bezbrankovým stavem se naskýtá Tunisku. Těsně za pokutovým územím totiž James Gomez stáhl k zemi Msákního, což pozornosti arbitra Guerrera neuniklo, faulujícímu hráči od cesty udělil i kartu žluté barvy.

88

Dvacet metrů od brány vypálil Jusúf Msákní. Těsné bránění Gomeze se na kvalitě projevilo, míč sotva doletěl ke Gayemu.

87

Narážečka mezi Abliem Jallowem a Omarem Colleym nevyšla podle představ. První jmenovaný se zpětným pasem nepočítal a balón jen prodloužil k nohám protihráče Medžbrího.

86

Dvojice tuniských stoperů udržela před sebou Musu Barrowa. Bilál Ifa jej tělem lehce zpomalil, Montassar Tálbí odkopl míč do bezpečí.

85

Střídání v týmu Gambie: ze hřiště odchází Modou Barrow, přichází Bubacarr Jobe.

84

U pravé lajny dlouho váhal s míčem Mohamed Dräger. Zvolil nahrávku po čáře, kterou přečetl Omar Colley, kulatý nesmysl uzmul pro sebe.

83

Rohový kop Tuniska ohrožení gambijské svatyně neznamenal. Přetažený centr sice Bilál Ifa vracel do ohně, jenže pouze nohám protihráče Jallowa.

82

Za ostrým nákopem Modou Barrowa sprintoval Pa Modou Jagne. Ve vzduchu na hrací předmět nedosáhl a ani u lajny už ho nezastihl ve hře.

81

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Střetnutí mezi Gambií a Tuniskem směřuje k bezbrankové remíze, tento výsledek by prvnímu zmíněnému celku stačil na konečné druhé místo v tabulce.

80

Pochvalu tentokráte zaslouží jiný obránce z Gambie, a sice James Gomez. Ten odvrátil pro změnu pas zleva, ve vzduchu nedal šanci Msáknímu.

Gambie – Tunisko

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+3. A. Jallow

Karty:   48. Adams (GMB), 89. Gomez (GMB) – 45+2. Mathlúthí (TUN), 90+2. Dräger (TUN), 90+2. Medžbrí (TUN)   45+3. bin Mustafá (TUN)

Neproměněná penalta: 45+1. Džazírí (TUN), brankář Gaye zneškodnil

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:7.

Gambie: Gaye – Janko (62. Badamosi), Sonko Sundberg (61. Touray), Gomez, O. Colley, Jagne (C) – Musa Barrow, Bobb, Mbye (46. A. Jallow), Sohna (46. Adams) – Modou Barrow (85. B. Jobe).
Náhradníci: Sibi – Adams, Badamosi, Ceesay, E. Darboe, A. Jallow, L. Jallow, B. Jobe, Ngum, Njie, Sanneh, Touray.

Trenér: Tom Saintfiet

Tunisko: ben Saíd – Abdí, Tálbí, Ifa, Mathlúthí (57. Dräger) – Schirí (C), Lajdúní, Slímán – Cháwí (57. Msákní), Džazírí, Rafia (68. Medžbrí).
Náhradníci: bin Mustafá, Džemal – Dräger, Haddadí, Medžbrí, Msákní, Reqíq.

Trenér: Mondher Kebaier

Rozhodčí: Guerrero (MEX) – Amaldine (COM), Ahmed (DJI)