Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

Bodö/Glimt – FK Zorja Luhansk

3:1

konec (0:0)

16.09.2021, 21:00 • Aspmyra, Bodo • Skupina C • Milan Huppert

Tipsport: 1.67 4.28 4.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:00:19)
Fotbalisté norského Bodo/Glimt v prvním skupinovém utkání Evropské konferenční ligy potvrdili roli favorita a ukrajinskou Zorju Luhansk porazili 3:1. Po nezáživném bezbrankovém prvním poločase svěřenci kouče Knutsena parádně zvládli úvodní čtvrthodinovku druhé půle, kdy skórovali hned třikrát. V rozmezí 48. a 49. minuty se trefili Ulrik Saltnes a Ola Solbakken, třetí zásah přidal po hodině zápasu Amahl Pellegrino. Hosté se alespoň čestného zásahu dočkali v nastaveném čase, o čisté konto Chajkina připravil Arťom Gromov.
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:10.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Tříbrankové vítězství chtěl domácím vystřelit Morten Konradsen. Z levé strany si navedl balón na střed, načež vypálil technicky vysoko nad.

90+3

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Lovro Cvek, přichází Maxim Imerekov.
Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Vladyslav Kabajev, přichází Raymond Owusu.
Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Dmitro Chomčenovskij, přichází Danylo Alefirenko.

90+2

Inkasovaný gól toho pro Bodo/Glimt tolik neřeší, tři body norský celek vybojuje i tak. Zorja se každopádně od závěrečné půlhodinovky může odpíchnout do dalších zápasů, neboť byla lepším týmem.

90+1

90+1. Arťom GROMOV - 3:1

90+1

Zorja Luhansk právě vstřelila branku! Chajkin v nastaveném čase přichází o čisté konto. Nedokázal napravit selhání obrany, jež pustila do úniku ARŤOMA GROMOVA, ukrajinský útočník zakončil akci velmi zkušeně, padajícího gólmana přeloboval.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Střídání v týmu FK Bodo/Glimt: ze hřiště odchází Marius Lode, přichází Marius Höibraaten.

88

Střídání v týmu FK Bodo/Glimt: ze hřiště odchází Ola Solbakken, přichází Joel Mugisha.

87

Brankář Dmytro Macapura zapisuje na své konto zákrok poté, co jej hlavičkou ohrozil Patrick Berg, balón ovšem směřoval přímo do středu brány.

86

Dmitro Chomčenovskij si narazil s Kočerginem a postupoval středem hřiště vstříc svatyni soupeře. Z dvaceti metrů vypálil pravačkou těsně nad.

85

Střílený centr Sampsteda zleva se stal kořistí Dmytra Macapury, jehož nerozhodil ani fakt, že balón se těsně před ním nebezpečně odrazil od země.

84

Znovu jsme byli svědky malé domů v podání domácích. Arťom Gromov se vydal napadat Chajkina, ale k zaváhání ho nepřiměl.

83

Hugo Vetlesen se kličkou zbavil Luňova a těsně za hranicí šestnáctky vystřelil pravačkou. Macapura zasahovat nemusel, úkol za něj vyřešil blokující Cvek.

82

S blížícím se koncem utkání je čím dál tím častěji zapojován do hry Nikita Chajkin. Nyní gólman zvolil variantu dlouhého odkopu.

81

Dmitro Chomčenovskij moc dobře věděl, kde je Ola Solbakken. Proto beze strachu pustil centr Sampsteda za sebe, kulatý nesmysl doskákal do zámezí.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství Bodo/Glimt není sporu, tříbrankový náskok nemá Zorja šanci smazat, i vzhledem k tomu, jak momentálně vypadá dění na hřišti, kdy domácí skvěle brání.

79

Střídání v týmu FK Bodo/Glimt: ze hřiště odchází Amahl Pellegrino, přichází Gilbert Koomson.
Střídání v týmu FK Bodo/Glimt: ze hřiště odchází Fredrik André Björkan, přichází Morten Konradsen.

78

Nadýchaný centr pro změnu zleva, a to v podání Igora Snurnicyna. Ukrajinec našel krajana Gromova, který míč hlavou posunul vedle pravé tyčky.

77

Více volného prostoru u pravé lajny využil k centru Vladyslav Kabajev. Adresátem měl být nejspíše Vitalij Verňdub, ten však na míč nedoskočil.

76

Fotbalisté norského týmu nechávají soupeře kombinovat v bezpečné vzdálenosti od vlastní brány. Jakmile se Zorja přiblíží, tak většinou o míč přijde.

75

Stoper Vitalij Verňdub si ublížil vlastní vinou. Naběhl do protihráče a místo odkopu trefil zespodu jeho kopačku. Prsty odolaly.

74

Dmytro Macapura obdržel nahrávku od Verňduba. Troufl si na zpracování, těsně před pravačkou presujícího Botheima poslal míč k levé lajně Snurnicynovi.

73

Samostatná akce Arťoma Gromova skončila v blízkosti pokutového území soupeře. Útočníkovi nevyšla klička proti Björkanovi.

72

Při plnění obranné práce nezaváhal Alfons Sampsted. V souboji tělo na tělo přetlačil Nazarynu a pak bez zaváhání vyslal malou domů Chajkinovi.

71

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Serhij Buleca, přichází Maxym Luňov.

70

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Allahjár Sajjádmaneš, přichází Cristian.

69

69. Střelu Saltnese tečoval Chomčenovskij do tyče

69

Domácímu kapitánovi Saltnesovi zamezila v druhém zásahu pravá tyč. Středopolař si vytvořil prostor na levé straně šestnáctky, odkud vystřelil a s přispěním lehké teče Chomčenovského míč orazítkoval brankovou konstrukci.

68

Hosté bojují alespoň o čestný úspěch. Gromov si zkusil narazit s Kočerginem, nadějný pokus ovšem ve skluzu zastavil Sampsted.

67

Střídání v týmu FK Bodo/Glimt: ze hřiště odchází Sondre Fet, přichází Hugo Vetlesen.

66

Z velkého úhlu pokusil střelecké štěstí Patrick Berg. Dmytro Macapura reagoval pozdě, ale nemusel smutnit, míč rozvlnil boční síť.

65

Utkání pokračuje v deseti na obou stranách. Gólman Nikita Chajkin hledal dlouhým odkopem Pellegrina, jehož přeskočil Dmitro Chomčenovskij.

64

Pokračuje ošetřování. Naštěstí nejde o krvavé zranění, což je první dobré znamení. Snad budou moci oba hráči pokračovat v zápase.

63

K nepříjemnému střetu hlavami došlo mezi Moem a Gromovem. Arbitr Higler okamžitě přivolal na trávník zdravotníky obou celků.

62

S velkou pravděpodobností je rozhodnuto. Norský celek ve druhém poločase dominuje a tříbranková ztráta se rozložené Zorje bude stahovat ztěžka.

60

60. Amahl PELLEGRINO - 3:0

60

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Obrovské zaváhání potrestal AMAHL PELLEGRINO exkluzivním způsobem. Nejprve vystihl zpětnou přihrávku Nazaryny, aby následně zkontroloval postavení vyběhnuvšího gólmana a skvěle provedeným technickým kopem ho přeloboval.

59

Levý obránce Igor Snurnicyn se nechal u lajny školácky obehrát Solbakkenem. Nebezpečí řešil podražením protihráče, za nějž zaslouženě vyfasoval kartu žluté barvy.

58

Velmi dobrou práci odvedl Fredrik André Björkan. Sice narazil do Kabajeva, ale ještě před tím do něj nastřelil balón a vybojoval autové vhazování.

57

Allahjár Sajjádmaneš ukázal, že disponuje velkou rychlostí. U rohového praporku odcentroval, těsně před Gromovem zakročil Lode.

56

Moment překvapení zkusil Patrick Berg průnikovým pasem na Botheima. Zaskočil ovšem i útočníka, který přešel do sprintu příliš pozdě.

55

Domácí za současné situace nemají kam spěchat. Stačí jim kombinovat kolem středového kruhu, což také dělají. Soupeř běhá bez míče.

54

Třetí žlutá karta v utkání, druhá do hostujících řad. Vladyslav Kabajev šel v půlkruhu do skluzu, jenže místo míče bolestivě zasáhl pravý kotník Feta.

53

Je logické, že dva inkasované góly s hosty pořádně zamávali. Zorja se rázem trápí i při snadných nahrávkách, má velký problém vůbec přejít na útočnou polovinu.

52

Po přerušení hry došlo k menší roztržce mezi Bergem a Kočerginem. Arbitr Higler udělil žlutou kartu pouze hostujícímu hráči, jenž celou situaci vyprovokoval.

51

Nechybělo moc, aby Bodo/Glimt skórovalo potřetí. Odražený balón si totiž našel na hranici šestnáctky Solbakken a Macapura měl štěstí, že trefil jednoho ze svých spoluhráčů.

49

49. Ola SOLBAKKEN - 2:0

49

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Další obrovská rána pro Zorju, ta inkasovala druhý gól v rozmezí dvou minut! Botheim přistrčil míč do pokutového území OLU SOLBAKKENOVI, který si nechal míč skočit a pak jej levačkou nechytatelně napálil pod břevno.

48

48. Ulrik SALTNES - 1:0

48

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Parádní start norského celku do druhého poločasu! Berg zakroutil centr od rohového praporku na hlavu ULRIKA SALTNESE, jenž potrestal špatné vyběhnutí brankáře, míč uklidil do odkryté brány.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:01.
První poločas zápasu mezi týmy Bodo/Glimt a Zorja Luhansk příliš fotbalové krásy nepobral. Sledujeme nezáživné střetnutí, které zatím nepřineslo ani jednu gólovou příležitost. V úvodu měli lehce navrch domácí, ale postupně to byli hosté, kteří začali častěji držet míč na svých kopačkách, jenže k žádné šanci tato skutečnost nevedla. Doufejme, že ve druhém dějství předvedou celky o poznání lepší výkon, průběhu by hodně mohl pomoci první gól.

45

První poločas skončil.

44

Erik Botheim si načasoval náběh za obranu ideálně, Saltnes zároveň v pravý čas nahrával. Jediná smůla, že útočníkovi nevyšlo zpracování, jinak by postupoval sám na bránu.

43

S těžkým zpracováním si Brede Moe poradil na jedničku. Následně nezazmatkoval a místo bezhlavého odkopu se otočil a zapojil do hry brankáře.

42

Ulrik Saltnes mohl střílet, nicméně se rozhodl ještě přiťuknout míč do lepší pozice Bergovi, střela středopolaře z první prosvištěla nad břevnem.

41

Potlesk solidně zaplněných tribun si vysloužil Alfons Sampsted. Tělem odstavil Kočergina, ale pak nezvládl nahrávku, míč bez cizí pomoci vyslal do zámezí.

40

Přenesená hry Björkanovi nevyšlo podle představ. Sice viděl volného Sampsteda, jenže kulatý nesmysl podkopl až příliš, spoluhráč na něj nedosáhl.

39

Ofsajd a v něm přichycen Dmitro Chomčenovskij. Příliš pozdě se vracel na linii se stopery, a protože se zapojil do hlavičkového souboje, tak arbitr Higler musel přerušit hru.

38

Ola Solbakken vyzval k rychlostnímu souboji Igora Snurnicyna. Levý bek ztrácel, ale v kritický okamžik šel do skluzu, kterým zblokoval střílený centr.

37

Rozehrávka volného přímého kopu hostům vůbec nevyšla. Gromov hledal Nazarynu, ten ovšem zůstal stát a jen nepochopeně sledoval spoluhráče.

36

První žlutou kartu střetnutí obdržel domácí obránce Fredrik André Björkan. Moc dobře věděl, co dělá, když ve sprintu na obrannou polovinu stáhl za dres k zemi unikajícího Kabajeva.

35

Narážečka mezi Fetem a Bergem nevyšla. Zpětný pas druhého jmenovaného výborně přečetl Cvek, hosté se ubránili i v tomto případě.

34

Allahjár Sajjádmaneš vybojoval nedovolený zákrok na svou osobu. Kabajev na nic nečekal a rychle rozehrál, není proč zdržovat.

33

V plném sprintu odcentroval z blízkosti rohového praporku Ola Solbakken. Balón však zvedl málo, Juninho neměl problém s obranným odkopem.

32

Stopeři celku Bodo/Glimt si s balónem u nohy věděli rady. Lode zapojil Moeho, jenž nadýchaným obloučkem oslovil u levé lajny volného Björkana.

31

Fotbalisté ve žlutých dresech zaútočili po delší časové odmlce. Pravou lajnou pokusil štěstí Ola Solbakken, na Verňduba nevyzrál.

30

Vladyslav Kabajev kopal druhý rohový kop v krátkém časovém sledu. V hlavičkovém souboji zvítězil Patrick Berg, ovšem odražený balón si našel Dmitro Chomčenovskij, rána z voleje prosvištěla jen těsně vedle levé tyčky.

29

U pravé lajny si počkal na nahrávku Serhij Buleca. Zvedl hlavu a vyslal centr do šestnáctky protivníka. Osamocený Lode neměl přehled o situaci, proto hlavou jenom posunul míč do autu.

28

Polovysoký centr zamířil na přední tyč, kde kraloval Alfons Sampsted. Balón ovšem poslal přímo k nohám Cveka, takže pokračuje akce hostů.

27

Rychle na druhou stranu. Vladyslav Kočergin nabral velkou rychlost levou lajnou a po nastřelení Björkana čeká na hosty rohový kop.

26

V pokutovém území sebral míč Amahl Pellegrino. Míč si posunul až moc před sebe, ve skluzu pak zakončil pravačkou vedle brány.

25

Netrvalo dlouho a míč je zpět v držení domácích. Brede Moe vystál Chomčenovského a v pravý čas vystrčil pravou nohu, kterou zaznamenal úspěšný obranný zákrok.

24

Adresátem dlouhého autového vhazování se stal Patrick Berg. Zpracování zvládl na jedničku, avšak nezvládl nahrávku, míč poslal mimo hrací plochu.

23

Ofenzivu podpořil Fredrik André Björkan, ale právě u něj útok skončil. Viděl volného Pellegrina, nicméně míč poslal mimo jeho dosah.

22

Domácí gólman si vyzkoušel i hru nohama, když jej malou domů oslovil Alfons Sampsted. Dlouho neotálel a prvním dotekem odpálil balón na útočnou polovinu.

21

Nikita Chajkin vyběhl z brankové čáry, aby zamezil dlouhému nákopu na Gromova. Situaci zvládl s přehledem, před forvardem měl poměrně velký náskok.

20

V posledních okamžicích má navrch ukrajinská Zorja. Zkoušejí štěstí kombinačně, vlastní šestnáctka však mají domácí pokrytou velmi dobře.

19

Juninho se vytáhl proti Björkanovi, jemuž čistým způsobem odebral míč od kopaček. Navíc zvládl přesně nahrát volnému Lodemu.

18

Zdvižený praporek pomezního rozhodčího zastavil v útočném tažení Botheima, forvard vystartoval za beky příliš brzy.

17

Vladyslav Kabajev vyslal nebezpečný skákavý balón do pokutového území norského celku. Gromov rybičkou usměrnil míč vedle pravé tyče.

16

První zákrok zápasu musel předvést Dmytro Macapura. Neřešil nic moc složitého, pokus Solbakkena byl pomalý, navíc mířil do středu brány.

15

Ulrik Saltnes vymyslel parádní nahrávku mezi stopery na Botheima. Tomu ovšem vůbec nevyšlo zpracování, a než nad míčem převzal kontrolu, tak se obránci vrátili do svého postavení.

14

Dlouhým nákopem hledal Vladyslav Kočergin křídelníka Kabajeva. Nahrávka měla oči, ale obránce Marius Lode ji zvedl mimo dosah soka.

13

Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Jegor Nazaryna. Vystartoval proti Solbakkenovi a ve skluzu odjel i s míčem za autovou čáru.

12

Spíše propagační střelu vyslal Erik Botheim. Moc dobře věděl, že na míč nedoskočí, patičkou hranou přes hlavu výrazně přestřelil.

11

I přes velké úsilí Allahjár Sajjádmaneš dostihl balón až mimo hrací plochu. Vladyslav Kabajev přecenil rychlostní schopnosti kolegy.

10

Stříleným centrem se prezentoval Dmitro Chomčenovskij. Adresátem měl být nejspíše Vladyslav Kabajev, ten však ani ve skluzu míč nedostihl.

9

Fredrik André Björkan naznačil střelu, aby posléze přihrál Botheimovi. Útočník zády bráně nic převratného nevymyslel, kolem Juninha se obtočit nezvlál.

8

Ve středu hřiště se míče chopil Patrick Berg. Naběhl až do vnitra pokutového území, odkud vyslal technický pokus těsně nad břevno.

7

Oba týmy si jsou vědomi, že není kam spěchat. Zápas je stále ve svém začátku, nicméně případná chyba by jej mohla výrazně ovlivnit.

6

Allahjár Sajjádmaneš měl co dělat, ale nakonec balón na hrací ploše udržel, dostihl ho přesně na lajně. Následoval příliš vysoký centr, Vladyslav Kočergin na něj nedoskočil.

5

Hodně dlouho váhal s rozehrávkou Sampsted. Pravý bek nakonec pod tlakem presujícího Gromova jenom odkopl míč do autu.

4

Fotbalisté norského celku jsou pasováni do role favorita, což od prvních minut potvrzují. Hrají na útočné polovině a hledají mezery v defenzivě soupeře.

3

Do první příležitosti se hnal Ola Solbakken. Norský křídelník udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři, ale z velkého úhlu nedokázal trefit prázdnou bránu.

2

Domácí fotbalisté vstoupili do prvního skupinového zápasu Evropské konferenční ligy ve žlutých dresech, hráči Zorji pro dnešní střetnutí oblékli dresy bílé barvy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Bodo/Glimt: Chajkin – Sampsted, Moe, Lode, Björkan – Fet, P. Berg, Saltnes (C) – Solbakken, Botheim, Pellegrino.
Náhradníci: Smits – Hagen, Höibraaten, Konradsen, Koomson, Kvile, Moberg, Nordäs, Pernambuco, Vetlesen.

FK Zorja Luhansk: Macapura – Chomčenovskij, Verňdub (C), Cvek, Juninho – Nazaryna, Buleca, Kočergin – Sajjádmaneš, Gromov, Kabajev.
Náhradníci: Žylkin – Alefirenko, Cristian, Favorov, Hladkij, Imerekov, Luňov, Owusu, Snurnicyn.

Rozhodčí: Higler (NED) – Schaap (NED), Diks (NED).
FK Zorja Luhansk

Podobně jako Bodo/Glimt, tak i Zorja Luhansk začala v lepší evropské soutěži, a sice v Evropské lize. Byla nasazena do posledního 4. předkola a soupeřem byl rakouský Rapid Vídeň, který potvrdil roli favorita a ukrajinského soupeře přehrál 3:0 doma a 3:2 venku.

Skrypnykova družina s úvodem nového ročníku ligy spokojena být nemůže, protože po sedmi zápasech má na kontě jedenáct bodů, což znamená průběžnou sedmou pozici. O víkendu Zorja nepotvrdila roli favorita a na půdě Ruchu Lviv pouze remizovala 1:1.
FK Bodo/Glimt

Norský celek začal svou pouť pohárovou Evropou v Lize mistrů, ale už v 1. předkole nestačil celkovým výsledkem 2:5 na polskou Legii. Spadl tedy do nově vzniklé Evropské konferenční ligy, kde si zatím vede o poznání lépe. Nejprve svěřenci kouče Knutsena vyřadili islandský Valur, načež si poradili i s kosovskou Prištinou a účast v základních skupinách vybojovali proti litevskému Žalgirisu, po venkovní remíze 2:2 následovalo domácí vítězství 1:0.

Tuzemská Eliteserien už má za sebou kompletních 18 kol. Bodo/Glimt je ve hře o titul, když je na 2. místě s odstupem jediného bodu na vedoucí Molde. Na ligovou porážku čeká už dva a půl měsíce, koncem června tento celek padl 0:1 se Sanderfjordem.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný čtvrteční večer. Vítám vás při sledování Evropské konferenční ligy, u zápasu skupiny C mezi týmy FK Bodo/Glimt a FK Zorja Luhansk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Bodö/Glimt – FK Zorja Luhansk

3:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 48. Saltnes (P. Berg), 49. Solbakken (Botheim), 60. Pellegrino – 90+1. Gromov (Cristian)

Karty:   36. Björkan (BOG) – 52. Kočergin (ZOR), 54. Kabajev (ZOR), 59. Snurnicyn (ZOR)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:10.

Bodö/Glimt: Chajkin – Sampsted, Moe, Lode (89. Höibraaten), Björkan (79. Konradsen) – Fet (67. Vetlesen), P. Berg, Saltnes (C) – Solbakken (88. Mugisha), Botheim, Pellegrino (79. Koomson).
Náhradníci: Smits – Hagen, Höibraaten, Konradsen, Koomson, Kvile, Moberg, Nordäs, Pernambuco, Vetlesen, Mugisha.

FK Zorja Luhansk: Macapura – Chomčenovskij (90+3. Alefirenko), Verňdub (C), Cvek (90+3. Imerekov), Snurnicyn – Nazaryna, Buleca (71. Luňov), Kočergin – Sajjádmaneš (70. Cristian), Gromov, Kabajev (90+3. Owusu).
Náhradníci: Žylkin, Saputin – Alefirenko, Cristian, Favorov, Hladkij, Imerekov, Luňov, Owusu.

Rozhodčí: Higler (NED) – Schaap (NED), Diks (NED)