Menu

Fotbal

Evropská liga

SK Rapid Vídeň – KRC Genk

0:1

konec (0:0)

16.09.2021, 18:45 • Allianz Stadion, Vídeň • Skupina H • Petr Šatalík

Tipsport: 2.92 3.73 2.31 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+3

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Carel Eiting, přichází Mark McKenzie.

90+2

90+2. Paul ONUACHU - 0:1

90+2

Genk právě vstřelil branku!
Tak přece jen uvidíme v tomhle zápase platný gól! A je to po situaci, kterou jsme v tomto utkání sledovali nesčetněkrát. Džunja Ito se probil na pravé straně přes svého strážce k centru a PAUL ONUACHU se ve vápně konečně dokázal zbavit svých strážců. Přízemní ranou z voleje a také z bezprostřední blízkosti posílá Genk do strašně důležitého vedení krátce před koncem utkání! Paul Gartler byl naprosto bez šance zasáhnout! Asistence: Džunja Ito.

89

Rapid kombinuje na polovině soupeře, ale jeho hráči o míč ve středu hřiště přišli. Rychlý kontr Genku zastavuje za cenu žluté karty Thorsten Schick.

86

Christoph Knasmüllner si zezadu došlápl na paty Carlose Cuesty, za což vidí další kartónek žluté barvy.

84

Marco Grüll se nyní jako ještěrka protáhl podél levé lajny a následně i podél brankové čáry. Z nulového úhlu pak prověřil Maartena Vandevoordta, jenž měl přední tyč pokrytou.

83

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Leo Greiml, přichází Kevin Wimmer.

81

Rohový kop Rapidu byl tou nejméně zajímavou věcí, která se za posledních deset minut na trávníku udála, žádné nebezpečí nepřinesl. Leo Greiml stáhl před svým vápnem k zemi Ita a vidí žlutou kartu.

80

Paul Onuachu ve středu hřiště nyní skluzem poslal k zemi Emanuele Aiwa, jenž sice příliš netrpěl a sudí nechal hru běžet. Zpětně se ale k situaci vrátil a tasí žlutou kartu.

75

Domácí tedy už čtyřikrát střídali, zatímco hosté doposud jen jednou. Youssouf Ndayishimiye poslal další centr do vápna Rapidu, kde hlavou zakončoval znovu Paul Onuachu, na brankové čáře jeho hlavičku zastavil snad Maximilian Hofmann!

74

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Maximilian Ullmann, přichází Jonas Auer.

73

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Taxiarchis Fountas, přichází Christoph Knasmüllner.

72

Druhá půle je plná zajímavých situací. Hlavičkou se po centru Ita prezentoval Youssouf Ndayishimiye, jenž mířil jen kousek nad.

69

69. Pro ofsajd neuznaný gól hostí.

69

Genk právě vstřelil branku! Po parádní a děsivě rychlé kombinaci Youssoufa Ndayishimiyeho, Džunjy Ita a v pádu zakončujícího Paula Onuachua se míč ocitl v síti a sudí pískal gól! Jenže následně se ozval VAR, předfinální přihrávka na Ita šla totiž do ofsajdu, branka tedy neplatí!

68

A tohle byla první opravdu obrovská šance zápasu! Centr Youssoufa Ndayishimiyeho našel ve vápně hlavu Paula Onuachua, jenž se zbavil soupeře a merunu poslal do středu klece, kde skvěle zasáhl Paul Gartler! Dobrý zákrok gólmana Rapidu!

65

Tohle je fotbal, který se začíná líbit! Naprosto odlišný od první půle. Do rychlého kontru šli hráči Rapidu. Akci na levé straně zakončoval Marco Grüll, jenž svůj obstřel poslal jen kousíček za vzdálenější tyč svatyně Maartena Vandevoordta.

64

Džunja Ito ale následně předvedl, že fotbal hrát umí, když se s míčem dostal před vápno soupeře a svou ránu poslal jen kousek nad horní tyč!

63

Jhon Lucumi nyní marně stíhal na pravé straně Ercana Karu, který šel rychle kupředu a jeho zakončení z pravé strany šlo jen kousek za zadní tyč svatyně Genku!

59

Máme tu druhé zakončení na bránu a znovu v podání Rapidu, jenž poslal do hry dva čerstvé hráče. Ercan Kara si naběhl na centr z pravé strany a ve vzduchu jej patičkou poslal na klec Genku. Maarten Vandevoordt byl připraven.

58

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Srdjan Grahovać, přichází Dejan Petrovič.

58

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Kelvin Arase, přichází Thorsten Schick.

57

Daniel Muñoz vidí po dalším nedovoleném zákroku žlutou kartu. Zezadu nyní na útočné polovině podkopl stojnou nohu Maximiliana Ullmanna.

52

Na druhé straně zase evidujeme první zakončení na bránu! Taxiarchis Fountas se dokázal ve vápně zbavit bránícího hráče a vysoký centr přetavil v nepříliš důraznou hlavičku, kterou ale musel zastavit první zákrok brankáře Maartena Vandevoordta.

51

Zajímavý projektil vyslal Youssouf Ndayishimiye, jenž se dostal k míči asi pět metrů před šestnáctkou soupeře a z první se snažil trefit levý horní roh, který neminul o moc!

49

Třetí rohový kop byl asi nejméně nebezpečný, po něm se ale Youssouf Ndayishimiye kličkou mezi dvěma hráči dostal do dobré pozice, ve které ještě vylepšil pozici pro Carela Eitinga, jehož ránu z levé strany vápna ale zastavili beci Rapidu.

46

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Théo Bongonda, přichází Youssouf Ndayishimiye.

45

Théo Bongonda nyní dostal míč na osu hřiště jen kousíček před vápno Rapidu a ihned vypálil. Mířil do vzdálenějšího horního rohu, ale jeho rána byla také hodně nepřesná.

39

Paul Onuachu dostal přihrávku na pravou stranu vápna, zvládl se obtočit kolem svého strážce a z ne úplně ideálního úhlu vypálil. Bohužel pro Genk i atraktivitu zápasu vysoko nad. Následně ještě vysvětloval svým spoluhráčům, jak si představuje jejich náběh.

29

Rapid ztratil něco ze svého počátečního tlaku. Théo Bongonda si nyní pěkně obhodil Aiwa a chtěl jít kupředu, jenže záložník Rapidu ho zezadu stáhl k zemi a sudí Tohver tak tasí další žlutou kartu pro hráče Vídně.

26

Máme tu první žlutou kartu utkání, kterou vidí domácí Maximilian Ullmann, který zezadu zkosil Džunja Ita, který se snažil jít rychle kupředu po levé straně.

14

A byla z toho první zajímavá situace zápasu! Gerardo Arteaga si navedl balón k levé lajně vedle vápna a následně do něj poslal solidní střílený centr, který se v ideálním prostoru na ose hřiště u malého vápna snažil usměrnit Paul Onuachu na bránu Rapidu. Pravou tyč svým nepříliš důrazným projektilem o kousek minul!

SK Rapid Vídeň – KRC Genk

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+2. Onuachu (Ito)

Karty:   26. Ullmann (RVI), 29. Aiwu (RVI), 81. Greiml (RVI), 86. Knasmüllner (RVI), 89. Schick (RVI) – 57. D. Muñoz (GNK), 80. Onuachu (GNK)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:8.

SK Rapid Vídeň: Gartler – Ullmann (74. Auer), M. Hofmann (C), Greiml (83. Wimmer), Stojković – Grüll, Grahovać (58. Petrovič), Aiwu, Arase (58. Schick) – Kara, Fountas (73. Knasmüllner).
Náhradníci: Unger, Hedl – Auer, Ballo, Kitagawa, Knasmüllner, Petrovič, Schick, Sulzbacher, Wimmer.

KRC Genk: Vandevoordt – Arteaga, Lucumi, Cuesta, D. Muñoz – Heynen (C), Eiting (90+3. McKenzie), Thorstvedt – Ito, Onuachu, Bongonda (46. Ndayishimiye).
Náhradníci: Leysen, Chambaere – Hrošovský, Jukleröd, McKenzie, Oyen, Paintsil, An. Preciado, Sadick, Toma, Ndayishimiye, Ugbo.

Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen – Frischer (všichni EST). VAR: Stegemann, Borsch (oba GER).