Menu

Fotbal

Evropská liga

SK Rapid Vídeň – KRC Genk

0:1

konec (0:0)

16.09.2021, 18:45 • Allianz Stadion, Vídeň • Skupina H • Petr Šatalík

Tipsport: 2.92 3.73 2.31 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, věřím, že vás především druhý poločas duelu Rapidu s Genkem bavil a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou. (20:52:33)
Aktuální tabulka skupiny H:

1. West Ham United – 3 body (skóre 2:0)
2. KRC Genk – 3 body (skóre 1:0)
3. SK Rapid Vídeň – 0 bodů (skóre 0:1)
4. GNK Dinamo Záhřeb – 0 bodů (skóre 0:2)
Statistiky zápasu z pohledu domácích

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 4:2.
Střely mimo: 4:8.
Rohy: 4:8.
Ofsajdy: 1:2.
Fauly: 11:8.
Souboj Rapidu s Genkem tak ve finále končí těsnou výhrou belgického celku! Ze svého pohledu mohu konstatovat, že se jedná o vítězství zasloužené. KRC sice nevyslalo na bránu soupeře tolik pokusů jako Vídeňští, ale míč mělo častěji na svých kopačkách a jeho akce byly podstatně nebezpečnější. O všem rozhodlo až nastavení a parádní spolupráce centrujícího Džunjy Ita se zakončujícím Paulem Onuachuem, jenž byl v tomto utkání určitě nejpilnějším střelcem, za což byl nakonec také po zásluze odměněn. Genk tedy bere těsnou, ale o to sladší tříbodovou výhru a v tabulce skupiny H jde na druhé místo za West Ham, jenž porazil v Záhřebu místní Dinamo 2:0.

Co se týče zápasu samého, můžeme ještě konstatovat, že jsme sledovali duel dvou naprosto rozdílných polovin. Zatímco v prvním poločase jsme místy lehce klimbali, protože kombinace ve středu hřiště nebraly konce, druhá půle byla strhující fotbalovou podívanou, kdy šance střídala šanci a jeden nedovolený zákrok následoval další faul. Sudí Tohver se rozhodně nenudil, nakonec celkem sedmkrát sahal pro žlutou kartu.

90+4

I poslední nákop na svou půli zvládla obrana Genku poměrně pohodlně odvrátit a obránci Rapidu už tentokrát rozehrát nestihli. Konec zápasu.

90+4

Hrajeme už několik vteřin nad rámec nastavení, které předurčil sudí Tohver. Rapid se rychlým nákopem na útočnou polovinu snaží ještě srovnat, ale už mu dochází čas.

90+3

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Carel Eiting, přichází Mark McKenzie.

90+2

90+2. Paul ONUACHU - 0:1

90+2

Genk právě vstřelil branku!
Tak přece jen uvidíme v tomhle zápase platný gól! A je to po situaci, kterou jsme v tomto utkání sledovali nesčetněkrát. Džunja Ito se probil na pravé straně přes svého strážce k centru a PAUL ONUACHU se ve vápně konečně dokázal zbavit svých strážců. Přízemní ranou z voleje a také z bezprostřední blízkosti posílá Genk do strašně důležitého vedení krátce před koncem utkání! Paul Gartler byl naprosto bez šance zasáhnout! Asistence: Džunja Ito.

90+1

Centr Daniela Muñoze z levé strany zvládla obrana Rapidu odvrátit do bezpečí, Kara na druhé straně poslal špatnou finální přihrávku před vápno soupeře.

90+1

Sudí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty. Hráči Rapidu odkopávají míč daleko od své brány a snaží se jít napadat.

90

Hrajeme poslední minutu základní hrací doby. Ito i trenér Genku se zlobí, že za zákrok na japonského fotbalistu nebyla udělena kartu, belgický celek ale může vhazovat.

89

Rapid kombinuje na polovině soupeře, ale jeho hráči o míč ve středu hřiště přišli. Rychlý kontr Genku zastavuje za cenu žluté karty Thorsten Schick.

88

Zápas je teď poněkud kouskován zdravotními trablemi některých hráčů, které už berou křeče. Genk se snažil jít po pravé straně kupředu, ale Itovi utekl míč do zámezí.

87

Souboj ve středu hřiště podstoupili Ercan Kara a Jhon Lucumi, obránce Genku povalil zezadu svého soupeře na zem a je mu pískán nedovolený zákrok.

86

Christoph Knasmüllner si zezadu došlápl na paty Carlose Cuesty, za což vidí další kartónek žluté barvy.

85

Křeče nyní lehce berou i Emanuele Aiwa, jenž si chvilku poležel na trávníku, ale teď už bude schopen pokračovat.

84

Marco Grüll se nyní jako ještěrka protáhl podél levé lajny a následně i podél brankové čáry. Z nulového úhlu pak prověřil Maartena Vandevoordta, jenž měl přední tyč pokrytou.

84

Po centru z rohového kopu se dalším útočným faulem provinil Paul Onuachu, jenž rukama poslal k zemi Maximiliana Hofmanna. I on už by se přitom měl mít na pozoru.

83

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Leo Greiml, přichází Kevin Wimmer.

82

Obránce Leo Greiml si při obranném zákroku na Ita, který se dožadoval karty pro něj, lehce natáhl nějaký sval, jeho grimasa nevypadá dobře. Doktoři jej pomalu odvádí za postranní lajnu.

81

Rohový kop Rapidu byl tou nejméně zajímavou věcí, která se za posledních deset minut na trávníku udála, žádné nebezpečí nepřinesl. Leo Greiml stáhl před svým vápnem k zemi Ita a vidí žlutou kartu.

80

Paul Onuachu ve středu hřiště nyní skluzem poslal k zemi Emanuele Aiwa, jenž sice příliš netrpěl a sudí nechal hru běžet. Zpětně se ale k situaci vrátil a tasí žlutou kartu.

80

Rozběhla se nám 80. minuta utkání a zápas nám bude pomalu vrcholit. Oba výpady kupředu teď ale byly nepřesné, takže brankář Paul Gartler může v klidu vykopávat od své klece.

79

Bílo-zelení kombinují podél postranní čáry, kde se snaží najít prostor k centru. Hráči Rapidu jej nakonec našli, ale bylo to až z ofsajdové pozice. Rozehrávat může Maarten Vandevoordt.

78

Fotbalisté Vídně se po výkopu Paual Gartlera dostali rychle kupředu a nyní budou vhazovat ze zajímavé pozice, míč si bere Jonas Auer.

77

Sudí znovu přerušuje hru poté, co Marco Grüll jasně stáhl za dres jednoho ze soupeřů. Za tohle podle mě mohla být karta a hráči Genku jsou určitě stejného názoru.

76

Sledujeme neskutečně zajímavý fotbal. Po pravé straně se nyní prohnali hráči Rapidu a Marco Grüll se už už dostával ve vápně k zakončení. Na poslední chvíli balon odkopl Daniel Muñoz.

75

Domácí tedy už čtyřikrát střídali, zatímco hosté doposud jen jednou. Youssouf Ndayishimiye poslal další centr do vápna Rapidu, kde hlavou zakončoval znovu Paul Onuachu, na brankové čáře jeho hlavičku zastavil snad Maximilian Hofmann!

74

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Maximilian Ullmann, přichází Jonas Auer.

73

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Taxiarchis Fountas, přichází Christoph Knasmüllner.

72

Druhá půle je plná zajímavých situací. Hlavičkou se po centru Ita prezentoval Youssouf Ndayishimiye, jenž mířil jen kousek nad.

71

Opakované záběry se ještě jednou vrací k brance Paula Onuachua, my už ale sledujeme živě střet ve vápně Genku, kde po souboji s Carlosem Cuestou padl na zem Marco Grüll. Sudí ale za tohle penaltu nařídit nemůže.

70

Konzultace si vyžádala trochu delší čas, nyní už se ale zase hraje, Ito poslal střílený centr na hranici malého vápna, tam však skvěle zasáhl Paul Gartler, jenž vyběhl z brány a vyboxoval míč daleko od svatyně.

69

69. Pro ofsajd neuznaný gól hostí.

69

Genk právě vstřelil branku! Po parádní a děsivě rychlé kombinaci Youssoufa Ndayishimiyeho, Džunjy Ita a v pádu zakončujícího Paula Onuachua se míč ocitl v síti a sudí pískal gól! Jenže následně se ozval VAR, předfinální přihrávka na Ita šla totiž do ofsajdu, branka tedy neplatí!

68

A tohle byla první opravdu obrovská šance zápasu! Centr Youssoufa Ndayishimiyeho našel ve vápně hlavu Paula Onuachua, jenž se zbavil soupeře a merunu poslal do středu klece, kde skvěle zasáhl Paul Gartler! Dobrý zákrok gólmana Rapidu!

67

Na druhé straně byl dostatečně aktivní Youssouf Ndayishimiye, jenž si svým rychlým průnikem vybojoval alespoň rohový kop.

66

Teď je to zase Rapid, kdo chvilku tahá pilku, centr z pravé strany posílal na hranici malého vápna Dejan Petrovič. Maarten Vandevoordt však byl opět připraven.

65

Tohle je fotbal, který se začíná líbit! Naprosto odlišný od první půle. Do rychlého kontru šli hráči Rapidu. Akci na levé straně zakončoval Marco Grüll, jenž svůj obstřel poslal jen kousíček za vzdálenější tyč svatyně Maartena Vandevoordta.

64

Džunja Ito ale následně předvedl, že fotbal hrát umí, když se s míčem dostal před vápno soupeře a svou ránu poslal jen kousek nad horní tyč!

63

Na zemi se zase jednou ocitl Džunja Ito, který ale nyní zahrál divadlo, za které ho pískotem odměnili jen fanoušci Rapidu, sudí nikoliv.

63

Jhon Lucumi nyní marně stíhal na pravé straně Ercana Karu, který šel rychle kupředu a jeho zakončení z pravé strany šlo jen kousek za zadní tyč svatyně Genku!

62

Gólman Vídně vyhání své spoluhráče dál od své brány, jeho výkop však nenašel požadované kopačky a kupředu tak opět míří belgický celek.

61

Hráči Genku se znovu ujali iniciativy, ale tentokrát jejich dva výpady po stranách neskončí ničím jiným, než výkopem gólmana Paula Gartlera od brány Rapidu.

60

Již před nějakou dobou se Daniel Muñoz dostal do dalšího osobního souboje, kdy poslal k zemi Taxiarchise Fountase. Měl by mít na paměti, že už žlutou kartu má...

59

Máme tu druhé zakončení na bránu a znovu v podání Rapidu, jenž poslal do hry dva čerstvé hráče. Ercan Kara si naběhl na centr z pravé strany a ve vzduchu jej patičkou poslal na klec Genku. Maarten Vandevoordt byl připraven.

58

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Srdjan Grahovać, přichází Dejan Petrovič.

58

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Kelvin Arase, přichází Thorsten Schick.

58

Na hřišti se poměrně přiostřilo, dalším na zemi je Youssouf Ndayishimiye. Zákrok na něj ale není pískán, jeho celek bude jen házet aut.

57

Daniel Muñoz vidí po dalším nedovoleném zákroku žlutou kartu. Zezadu nyní na útočné polovině podkopl stojnou nohu Maximiliana Ullmanna.

56

Na zemi se po souboji ve středu hřiště ocitl Marco Grüll, jehož tam poslal Daniel Muñoz, sudí faul viděl a odpískal.

55

Youssouf Ndayishimiye nakonec rozehrál rohový kop na zadní tyč, kde s ním obrana domácích neměla větší problém. Vrácený vysoký balon do vápna si pohlídal gólman Paul Gartler.

54

Youssouf Ndayishimiye bude zahrávat další rohový kop, mezitím si ale sudí volá k sobě Bryana Heynena a Srdjana Grahovaće. První jmenovaný totiž před zahráním standardky povalil svého soupeře na zem jako při zápase v judu.

53

Druhý poločas se nám rozhodně rozjíždí zajímavěji než první půle. Belgický celek jde kupředu, aktivní Džunja Ito se s míčem znovu prodral do šestnáctky Rapidu a jeho ránu z pravé strany musel Leo Greiml srazit na roh.

53

Hráči Genku už jsou zase nastěhovaní před šestnáctkou Rapidu, do které vyslali centr z levé strany, který se snažil zpracovat Paul Onuachu, ale neúspěšně.

52

Na druhé straně zase evidujeme první zakončení na bránu! Taxiarchis Fountas se dokázal ve vápně zbavit bránícího hráče a vysoký centr přetavil v nepříliš důraznou hlavičku, kterou ale musel zastavit první zákrok brankáře Maartena Vandevoordta.

51

Zajímavý projektil vyslal Youssouf Ndayishimiye, jenž se dostal k míči asi pět metrů před šestnáctkou soupeře a z první se snažil trefit levý horní roh, který neminul o moc!

50

Hráči Genku od startu druhé půle ještě přidali na tempu a tlačí nyní Rapid k jeho brance. Džunja Ito znovu stihl míč ještě na hrací ploše a získal pro svůj celek autové vhazování z dobré pozice.

49

Třetí rohový kop byl asi nejméně nebezpečný, po něm se ale Youssouf Ndayishimiye kličkou mezi dvěma hráči dostal do dobré pozice, ve které ještě vylepšil pozici pro Carela Eitinga, jehož ránu z levé strany vápna ale zastavili beci Rapidu.

48

Centr Youssoufa Ndayishimiyeho byl nyní protažen k zadní tyči, kde zakončovali nejprve Jhon Lucumi a po něm Džunja Ito, první pokus odvrátila obrana k druhému jmenovanému, jeho pokus byl sražen na další roh.

47

Nový muž na trávníku, Youssouf Ndayishimiye, poslal rohový kop na přední tyč, kde ho obrana odvrátila za brankovou čáru, takže se celá situace opakuje.

46

Džunja Ito se nyní vysunul po pravé straně kupředu a Maximilian Hofmann musel jeho centr z pravé strany srazit na rohový kop.

46

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Théo Bongonda, přichází Youssouf Ndayishimiye.

46

Začal druhý poločas.
Oba celky jsou zpět na trávníku. Druhý poločas začíná.
Druhý poločas by měl začít přibližně v 19:46.
Statistiky 1. poločasu z pohledu domácích

Držení míče: 42%:58%
Střely na bránu: 0:0
Střely mimo bránu: 2:4
Rohové kopy: 3:1
Fauly: 5:5
Žluté karty: 2:0
Máme za sebou nepříliš atraktivní první půli duelu Vídně s KRC. Střely na bránu jsme se v něm bohužel nedočkali, jistou optickou převahu a snad i zajímavější situace si vypracovali hosté z Genku, ani oni však zatím Paula Gartlera v bráně Rapidu příliš nezaměstnali a do druhého poločasu mají také co zlepšovat. Doufejme, že po změně stran nás čeká atraktivnější podívaná.

45+0

Sudí Tohver neviděl jediný důvod nastavit k tomuto poločasu byť jen minutu navíc a tak ho ihned ukončil.

45

Théo Bongonda nyní dostal míč na osu hřiště jen kousíček před vápno Rapidu a ihned vypálil. Mířil do vzdálenějšího horního rohu, ale jeho rána byla také hodně nepřesná.

44

Kristian Thorstvedt a Maximilian Hofmann se nyní hádali u postranní čáry po zákroku druhého jmenovaného na Onuachua, sudí ale oba kohouty rozehnal od sebe.

44

Rapid v závěru poločasu přece jen stupňuje tempo. Po centru Ercana Kary bude Vídeň házet další aut ze zajímavé pozice.

43

Lehké povzbuzení na Allianz Stadionu vyvolal souboj Kary s Lucumim, jenž forvarda Vídně čistě odzbrojil, domácímu publiku se ale pochopitelně nelíbí ani to.

42

Centr do vápna poslala obrana KRC daleko před své vápno, kde se i přesto odhodlal ke střele Leo Greiml, jeho pokus byl ale hodně, hodně nepřesný.

41

Zajímavě nyní postupoval středem hřiště kupředu Emanuel Aiwu, jehož musela zastavit dvojice bránících hráčů. Záložník Rapidu stihl ještě přihrát a Rapid má k dispozici rohový kop.

40

Hráči Vídně se se svou kombinací nedostali ani deset metrů před vápno Genku, jehož hráči si na druhé straně trávníku nevedli o mnoho lépe.

39

Paul Onuachu dostal přihrávku na pravou stranu vápna, zvládl se obtočit kolem svého strážce a z ne úplně ideálního úhlu vypálil. Bohužel pro Genk i atraktivitu zápasu vysoko nad. Následně ještě vysvětloval svým spoluhráčům, jak si představuje jejich náběh.

39

Rapid se odhodlal na jeden z mála výletů za půlící kruh, k zakončení se nedostal, a tak se jeho hráči musí vracet zase zpět.

38

Další průnik kupředu po levé straně Genku nyní uťal rázným skluzem Emanuel Aiwu, jenž se vrhl pod nohy Théa Bongondy a čistě jej obral o mičudu.

37

Fotbalisté Genku jsou v posledních minutách znovu častěji u míče a snaží se projít hlavně po levé straně, kde kombinují Bryan Heynen s Gerardem Arteagou.

36

Nyní už to pro obránce Genku vypadalo zajímavěji, pokud by míč stihl dostihnout, posílal by balón do vápna z interesantní pozice. Krok mu však chyběl.

36

Gerardo Arteaga dostal opět míč na svou oblíbenou levou stranu, ale prostor pro centr nenašel, a tak zase vrací merunu až dozadu svým stoperům.

35

Bohužel vidíme další delší nepříliš interesantní pasáž utkání, ve které se obě mužstva snaží překonat zahuštěný střed hřiště, což se daří jen velmi zřídka.

35

Hráči Rapidu sice často vysoko napadají, ale obrana Genku má zbraň po ruce, míče klidně odevzdává brankáři Maartenu Vandevoordtovi, jak to nyní předvedl Jhon Lucumi.

34

Po pravé straně se nyní snažili kupředu dostat hráči Rapidu, průniková přihrávka však byla až příliš prudká, Ercan Kara ji nemohl dostihnout.

33

Nedobře nyní rozehrál stoper Vídně Maximilian Hofmann, jenž trefil prudkým míčem před ním stojícího soupeře, který ale tohoto omylu využít nedokázal.

33

Vysoký nákop až na malé vápno si bez potíží pohlídal brankář Genku Maarten Vandevoordt, jenž míč pohodlně stáhl ze vzduchu do rukavic.

32

Rohový kop si Rapid zopakuje, zahrát ho spěchá Marco Grüll. Stejně jako v prvním případě balón ze své kopačky posílal na zadní tyč. A znovu bez úspěchu.

31

Po delší době se bílo-zelení dostali přes půlící kruh a Filip Stojković poslal do vápna zajímavý centr, který obrana Genku odvrátila na roh.

30

Fotbalisté Genku rozehráli další dvě standardní situace po nedovolených zákrocích protivníků. Aktuálně drží míč více na svých kopačkách, konkrétně v 54% případů. Do zajímavé pozice k zakončení se ale zatím nedostali. Rapid brání zuby nehty.

29

Rapid ztratil něco ze svého počátečního tlaku. Théo Bongonda si nyní pěkně obhodil Aiwa a chtěl jít kupředu, jenže záložník Rapidu ho zezadu stáhl k zemi a sudí Tohver tak tasí další žlutou kartu pro hráče Vídně.

28

Džunja Ito reklamuje další nedovolený zákrok po souboji s Filipem Stojkovićem, přidávají se k němu i jeho spoluhráči. Estonský sudí je ale od sebe mávnutím ruky odhání.

27

Následně se postižený Džunja Ito rozhodl naopak z pravé strany nacentrovat do šestnáctky Rapidu, ale míč z jeho kopačky byl pro jeho spoluhráče v náběhu příliš dlouhý, za což se Ito zdviženou rukou omlouvá.

26

Máme tu první žlutou kartu utkání, kterou vidí domácí Maximilian Ullmann, který zezadu zkosil Džunja Ita, který se snažil jít rychle kupředu po levé straně.

26

Emanuel Aiwu se snažil prosadit na ose hřiště, kde přihrál snad Marcu Grüllovi, jenž však držel míč až příliš dlouho u své nohy, byl dostoupen dvojicí soupeřů a z možné narážečky a zakončení tak nebylo nic.

25

Gerardo Arteaga se opět vysunul po levé straně, aby zahrozil hráčům Rapidu, kteří však byli tak dobře postaveni, že ho ani nenechali nacentrovat.

24

Rapid nyní vyslal dva nebo tři zajímavé centry do šestnáctky Genku, jeho hráčům ale vždycky chybí krok, aby se dostali do zakončení.

23

Emanuel Aiwu je během krátkého úseku na zemi podruhé, jeho celek bude rozehrávat další volný přímý kop od pravé lajny přibližně u půlící čáry.

22

Další souboj, po kterém se na zemi ocitá Emanuel Aiwu, kterému na nohu došlápl Carel Eiting, sudí píská faul, ale kartičky stále nechává pečlivě uschované.

21

Oba celky se nyní prezentovaly něčím, čemu se s přimhouřenýma očima dá říci zakončení. Ani jedna ze "střel" však nemířila do prostoru mezi třemi tyčemi.

21

Gerardo Arteaga nyní podstoupil další vzdušný souboj s Filipem Stojkovićem a tomu se moc na nohy nechce, vypadá to ale, že bude v pořádku.

20

Gerardo Arteaga je na levé straně hrací plochy hodně aktivní. Jeho centr do vápna obrana Rapidu zvládla odvrátit. Následně jeho další kombinaci zkazil jeho spoluhráč a kapitán Bryan Heynen.

19

Zatím vidíme ve hře obou celků poměrně mnoho nepřesností. Jhon Lucumi nyní musel být pozorný, když mu byl vrácen míč k vlastní šestnáctce a on ho musel před napadajícím soupeřem ještě rychle odehrát ke svému brankáři.

18

Výkop Maartena Vandevoordta šel na pravou stranu hřiště, jeho spoluhráčům se jej ale zpracovat nepovedlo a meruna tak končí zase v zámezí.

17

Hráči Rapidu volí pozvolný útok. Na pravou stranu spěchá znovu napadat Kelvin Arase, kterému míč utekl a obránci Genku už se postarali o to, aby jejich gólman mohl rozehrávat až poté, co si míč dle libosti postaví.

17

Carel Eiting poslal z levé strany centr od rohového praporku přímo na penaltový puntík, ale míč šel jen nahoru po souboji dvou fotbalistů. Navíc Paul Onuachu v osobním souboji povalil Maximiliana Hofmanna a sudí píská útočný faul.

16

Centr z levé strany sráží za brankovou čáru Srdjan Grahovać, uvidíme první rohový kop zápasu, který rozehrají fotbalisté Genku.

15

I Vídeňští se snaží odpovědět svým zakončením, ale Kelvin Arase se na pravé straně trávníku nedokázal probít přes své dva strážce.

14

A byla z toho první zajímavá situace zápasu! Gerardo Arteaga si navedl balón k levé lajně vedle vápna a následně do něj poslal solidní střílený centr, který se v ideálním prostoru na ose hřiště u malého vápna snažil usměrnit Paul Onuachu na bránu Rapidu. Pravou tyč svým nepříliš důrazným projektilem o kousek minul!

13

Brankář Maarten Vandevoordt vykopává od své branky až daleko za půlící kruh, kde ve vzdušném souboji neuspěl Paul Onuachu, přesto může Gerardo Arteaga postupovat po levé straně vpřed.

12

Daniel Muñoz nyní na levé straně trávníku podkopl Marca Grülla a sudí Tohver píská znovu. Fotbalista Genku se dušoval, že nic neprovedl, zatímco jeho protějšek se dožadoval karty pro svého soupeře. Rozhodčí ale zůstal jen u nedovoleného zákroku.

11

Carel Eiting byl nyní pozdě v souboji s Ercanem Karou, kterému lehce podkopl stojnou nohu, estonský sudí ponechal Rapidu výhodu, ze které však nic nebylo krom autu Filipa Stojkoviće.

10

Běží nám desátá minuta a zápas je zatím hodně svázaný taktikou. Oba celky si doposud dávali obrovský pozor na defenzivu a na to, aby v ní neudělaly nejmenší chybičku.

9

Hráči Genku opět volí postupný útok ve středu hrací plochy, Théo Bongonda seběhl dolů z pozice hrotového hráče a pomohl spoluhráčům s kombinací, ti se však zatím do nebezpečného prostoru nedostali.

8

Urychlit hruse nyní snažil Carel Eiting, jenž poslal vysoký balón až do vápna Vídně, kde však sebejistě zasáhl brankář Paul Gartler, který si stáhl míč rukama do náruče.

7

Fotbalisté Genku nyní předvádějí solidní práci s míčem ve středu hřiště, kde se dokázali několika přihrávkami posunout trochu kupředu, obrana Rapidu ale couvá připravená zasáhnout.

6

Na Allianz Stadionu vládne parádní atmosféra, o kterou se starají domácí fandové, kteří ženou svůj tým kupředu. Jejich miláčkům ale kulatý nesmysl zase jednou unikl do zámezí a Maarten Vandevoordt může vykopávat.

6

Další autové vhazování na levé lajně Rapidu, fotbalisté domácího celku si ale nerozuměli v kombinaci a nyní mohou vrátit míč rukama do hry zase jejich soupeři.

5

Belgický celek jde kupředu po pravé straně, kde se už do šestnáctky dokázal protlačit Džunja Ito, včas však byl dostoupen dvojicí bránících hráčů a odzbrojen.

4

Kelvin Arase nyní zezadu tvrdě dostoupil kapitána Genku Bryana Heynena, jenž se po jeho zákroku poroučel k zemi a sudí Tohver píská faul.

3

Rychlou akci středem hřiště nyní předvedli fotbalisté Rapidu, ale Taxiarchisi Fountasi míč v klíčovém momentu přece jen trochu utekl.

3

Džunja Ito se snažil projít po pravé lajně k vápnu Vídně, ale mičuda mu utekla do zámezí, takže domácí mohou vhazovat.

2

Rapid se tlačí po levé straně kupředu, když se postupným útokem snaží projít skrz hodně zahuštěný prostor, přesun hry na střed trávníku už se ale nepovedl, dobře zapracoval Gerardo Arteaga, jenž merunu odkopl.

1

Zápas byl zahájen, úvodního výkopu se chopili hráči Vídně, kteří rozehráli dozadu na své beky, kteří poslali první nákop na hranici šestnáctky Genku. Jeho obrana odehrála balón do bezpečí.

1

Utkání právě začalo.
Máme za sebou los, kapitáni obou celků si ještě jednou podali ruce i se sudími, čímž bylo ceremoniím učiněno zadost. Zápas může začít!
Oba celky už přichází na trávník. Rapid oblékl tradiční bílo-zelené dresy, hosté nastoupí v modrých dresech s bílými šortkami. Zní hymna Evropské ligy.
Krásný dobrý podvečer přeji ještě jednou všem příznivcům kvalitního evropského fotbalu. Utkání mezi Rapidem Vídeň a Genkem začne přibližně za dvacet minut, oba celky už absolvovaly rozcvičku a vy se můžete podívat na to, v jakých sestavách nastoupí.
Úvodní sestavy:

SK Rapid Vídeň: Gartler – Ullmann, M. Hofmann (C), Greiml, Stojković – Grüll, Grahovać, Aiwu, Arase – Kara, Fountas.
Náhradníci: Unger, Hedl – Auer, Ballo, Kitagawa, Knasmüllner, Petrovič, Schick, Sulzbacher, Wimmer.

KRC Genk: Vandevoordt – Arteaga, Lucumi, Cuesta, D. Muñoz – Heynen (C), Eiting, Thorstvedt – Ito, Onuachu, Bongonda.
Náhradníci: Leysen, Chambaere – Hrošovský, Jukleröd, McKenzie, Oyen, Paintsil, An. Preciado, Sadick, Toma, Ndayishimiye, Ugbo.

Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen – Frischer (všichni EST). VAR: Stegemann, Borsch (oba GER).
Evropská liga – Skupina H

1. GNK Dinamo Záhřeb
2. KRC Genk
3. SK Rapid Vídeň
4. West Ham United
KRC Genk

Belgický celek si zahrál kvalifikaci o Ligu mistrů. Do její základní skupiny však musel projít přes ukrajinský velkoklub Šachtar Doněck, který byl nad jeho síly. Genk nejprve podlehl svému soupeři na domácí půdě 1:2 a následně stejným výsledkem prohrál i na Olympijském stadionu v Kyjevě. Dál tedy postoupil Šachtar, zatímco KRC si to namířilo do Evropské ligy.

No domácí půdě se Genku poměrně daří, z předchozích pěti zápasů prohrál jen jeden, když už na konci července podlehl na svém hřišti Oostende 3:4. Následovaly tři výhry, z nichž ta poslední (1:0 nad Anderlechtem), byla asi nejcennější. V neděli ale KRC na vlastní půdě jen remizovalo s celkem Royale Union SG, a tak ani ono nevstupuje do tohoto zápasu v dokonalém rozpoložení.
SK Rapid Vídeň

Borci z rakouského hlavního města prošli do základní skupiny Evropské ligy z kvalifikace, v jejímž posledním kole přetlačili ukrajinskou Zoryu. Tu nejprve porazili na vlastním trávníku hladce 3:0 a získali tak skvělou pozici do odvety. Ani tu však popravdě nepotřebovali, jelikož i druhé utkání ovládli poměrem 3:2 a suverénně tak postoupili do skupinové fáze.

Kde se naopak Rapidu vůbec nedaří, to je domácí soutěž. Z předchozích pěti odehraných klání v rakouské nejvyšší lize vyhrál pouze dvě, obě již v srpnu před domácím publikem. Co se týče dvou posledních duelů, sehráli Vídeňané derby na půdě městského rivala z Austrie, kde dokázali získat bod za remízu 1:1. Následně však na Allianz Stadionu podlehli 1:2 Admiře, a tak u nich může být patrná jistá nejistota a nervozita.
Krásný dobrý podvečer všem fanouškům kvalitního evropského fotbalu. Evropská liga otevírá brány svých základních skupin, dnes se odehraje hned patnáct utkání, která tuto fázi soutěže načnou. Do akce půjde i pražská Sparta, my ale začneme už ve tři čtvrtě na sedm a budeme sledovat duel, v němž se SK Rapid Vídeň pokusí využít domácího prostředí proti belgickému celku KRC Genk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

SK Rapid Vídeň – KRC Genk

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+2. Onuachu (Ito)

Karty:   26. Ullmann (RVI), 29. Aiwu (RVI), 81. Greiml (RVI), 86. Knasmüllner (RVI), 89. Schick (RVI) – 57. D. Muñoz (GNK), 80. Onuachu (GNK)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:8.

SK Rapid Vídeň: Gartler – Ullmann (74. Auer), M. Hofmann (C), Greiml (83. Wimmer), Stojković – Grüll, Grahovać (58. Petrovič), Aiwu, Arase (58. Schick) – Kara, Fountas (73. Knasmüllner).
Náhradníci: Unger, Hedl – Auer, Ballo, Kitagawa, Knasmüllner, Petrovič, Schick, Sulzbacher, Wimmer.

KRC Genk: Vandevoordt – Arteaga, Lucumi, Cuesta, D. Muñoz – Heynen (C), Eiting (90+3. McKenzie), Thorstvedt – Ito, Onuachu, Bongonda (46. Ndayishimiye).
Náhradníci: Leysen, Chambaere – Hrošovský, Jukleröd, McKenzie, Oyen, Paintsil, An. Preciado, Sadick, Toma, Ndayishimiye, Ugbo.

Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen – Frischer (všichni EST). VAR: Stegemann, Borsch (oba GER).