Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

HBC Most – HBC Hradec Králové 1988

3:1

konec (0:0, 1:1, 2:0)

12.06.2021, 14:00 • A.N.S. Most • Kateřina Kundertová

Tohle je z mojí strany všechno, takže s vámi pro dnešek loučím a někdy příště u extraligy hokejbalu na shledanou. (15:48:02)
Průběh zápasu: 0:1, 3:1.
Střely na branku: 20:30.
Vyloučení: 9:6.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:0.

Nejvyšší zápis kanadských bodů:
Radim Štěpáník 2+0.
Zdeněk Král 0+2.
Mostečtí hokejbalisté ve třetí třetině udeřili dvakrát během dvou minut, což určilo další ráz zápasu. Prosadili se Ondřej Novák a podruhé v zápase Radim Štěpáník.

Most se díky tříbodovému vítězství dostal na čtrnáct bodů.

Konec zápasu.

44:50

Most měl několik šancí před prázdnou bránou, ale ani jednou neuspěl!

Rány Hnízdila a Šěpáníka byly zblokované, následně Zdeněk Král z mezikruží místo střely zvolil přihrávku, která však nikoho nenašla.

43:36

Most sice vyhrál buly, ale neosvobodil se. Hradec Králové udržel pásmo a po kombinaci se k ráně odhodlal Jakub Král. Míček z jeho hole se snažili spoluhráči tečovat před brankou, ale ten prosvištěl pouze podél vzdálenější tyčky na mantinel.

43:14

Po stražené královéhradecké střele si hostě berou oddechový čas na poradu! Do pole jde šest hokejbalistů, za nimiž bude odkrytá brána.

43:02

Singer hledal od modré čáry před brankou Drože, jenž však na míček nedosáhl, takže skončil v rohu.

42:04

Hradec Králové mačká Most v pásmu a napadá i za brankou, odkud se vymanil Štěpáník a vysokým obloučkem vyslal Valentu. Ten vyslal pěknou ránu, kterou Biegl vytáhl betonem mimo prostor tří tyčí. Z rychlého kontru Březina našel pouze lapačku domácího brankáře.

40:19

Singer se protáhl podél mantinelu a dostal se ke střele, jeho bekhendový pokus však neuspěl.

40:00

Domácí v plném počtu.

39:36

Lux si počkal mezi obránci na modré čáře, kam dostal míček. Náznak úniku, ve kterém byl tísněn, trefil Svobodu, jenž vytěsnil jeho nepříjemný pokus do tyčky.

38:48

Most je ve čtyřech. Zároveň s tím Škoda z pravé strany zamířil mimo prostor tří tyčí.

38:35

Hradec Králové na chvilku zamkl Most, který se ale vyhozením přes všechny čáry osvobozuje. Svoboda nemusel vážněji zasahovat, pouze si pohlídal bližší tyčku.

38:06

Hosté v plném počtu.

38:00

Hradec Králové bude hrát šest vteřin ve čtyřech proti třem a následně v plném počtu přibližně čtyřicet vteřin.

38:00

Vyloučení v týmu HBC Most (Hnízdil – 2 min., podražení).

37:54

Šance na definitivní odskočení je zmařená. Mostečtí postupovali tři na jednoho, ale Chyba nenašel spoluhráče v tandemu, takže domácí ani neohrozili branku.

37:22

Mostečtí se osvobodili a v útočeném pásmu pošetřili pár cenný vteřin.

36:48

Minutu a osmnáct vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.

36:48

Vyloučení v týmu HBC Most (Markytán – 2 min., sekání).

36:06

Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Březina – 2 min., krosček).

35:42

Most právě vstřelil branku!
Míček šel od mantinelu na Pavla Krajíčka, který zadovkou posunul na mosteckého kanonýra odpoledne. RADIM ŠTĚPÁNÍK vyslal pěknou dělovku do vrchních pater branky a navýšil vedení na rozdíl dvou gólů. Asistence: Pavel Krajíček a Zdeněk Král.

35:17

Hosté vyhazují na icing.

34:49

Most právě vstřelil branku!
I když královehradečtí hokejbalisté stihli vystřídat kvůli přerušení hry, v dalším útoku domácích kapitulovali. Ze souboje u levého mantinelu vyplaval míček u ONDŘEJE NOVÁKA, jenž si ho zpracoval a zamířil na zadní tyčku. Asistence: Jan Plachý a Jan Drenčko.

34:33

Hradci Králové nevyšla rozehrávka, takže je pískáno zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Biegla, po jeho pravici padne buly.

33:41

Hosté v plném počtu.

33:29

Hrubý předvedl obětavý zákrok a vypíchl Chybovi míček, takže domácí museli vyklidit pásmo, do kterého se však okamžitě vrátili.

32:33

Štěpáník se dral do zakončení, ale skončil i s míčkem v rohu. Toho můžou domácí využít, protože se do hry vrátil vyloučený, takže znásobí sílu. Začíná oslabení hostů.

31:41

52 vteřin se bude hrát ve čtyřech proti čtyřem.

31:41

Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Tesař – 2 min., nedovolené bránění).

31:15

Hrabica po kombinaci vystřelil od levého mantinelu a znervózněl Svobodu v Mostecké brance, protože, i když měl míček v moci, ohlížel se, aby z něj nevypadl. To se stalo až po odpískání.

30:51

Most s návratem prvního vyloučeného vyhodil až k brankáři hostů, takže Hradec Králové musí početní výhodu zahojovat znovu.

30:33

Vyloučení v týmu HBC Most (Krajíček – 2 min., zdržování hry).

30:33

Hradec Králové rozestavil přesilovkový vzorec a nyní svoji výhodu zdvojnásobí, jelikož došlo k nedovolenému vyhození míčku.

18 vteřin pět na tři pro hosty!

30:01

Začala třetí třetina.
Prostřední třetiny byla na gólové akce ještě o poznání zajímavější než ta první, o čemž vypovídá i průběžné skóre 1:1.
Do vedení se dostali hosté ve dvacáté minutě, kdy se trefil díky povedené teči Pavel Malý, na něhož za pár minut odpověděl Radim Štěpáník střelou z prostoru mezi kruhy.
Třetí třetina začne přibližně v 15 hodin a jedenáct minut.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:32

Fanderlík se v přesilovce napřáhl na levé straně, ale minul branku, takže se míček od sítě odrazil zpátky do hry. Na opačnou stranu vyrazil Krajíček, jenž však v tísni tváři v tvář Bieglovi stav utkání neotočil.

28:51

Vyloučení v týmu HBC Most (Valenta – 2 min., vysoká hůl).

28:25

Lux si v souboji s obráncem vypíchl puk směrem k brance, na kterou se následně řítil sám, už měl ale celkem málo času, takže jeho střela nebyla z nejnebezpečnějších. Vyražený míček se v pokračující hře dostal k Březinovi, ani on si na Svobodu nepřišel.

27:37

Hned po buly se ke střele dostal Zdeněk Král, ale Biegl byl připravený, nadvakrát míček zkrotil a opět přerušil hru.

26:52

Kastner se napřáhl u levého mantinel a vyslal nepříjemnou ránu, kterou však Biegl vyrazil. Volný míček si přebrali hostující obránci.

26:23

Most právě vstřelil branku!
Tohle byla pěkná akce, která napodruhé už vyšla, a taky využitá přesilovka. Od modré si přebral puk Zdeněk Král, jenž mezi kruhy našel RADIMA ŠTĚPÁNÍKA. Rychlá rána zapadla k levé tyčce, kam se Biegl natahoval marně. Asistence: Zdeněk Král a Tomáš Chyba.

25:48

Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové (HL – 2 min., příliš mnoho hráčů na hřišti). Trest odpyká Tesař.

24:51

Zdeněk Král si seběhl na osu, ale jeho rána byla zblokována.

24:35

Hosté v plném počtu.

23:54

Nevystřelíš, nedáš gól. Toho se nyní drží domácí hokejbalisté. Nejprve z pravé strany stříle Singer, jehož za pár okamžiků napodobil i Drož, ale ani jeden si ránou na bližší tyčku na Biegla nepřišli. Střelbu jako z kanónu zakončil opět bez úspěchu Kastner.

22:54

Krajíček na modré pokazil přihrávku, takže se Hradec Králové alespoň vypíchnutím puku z pásma na chviličku osvobozuje. Následně Králíček rozehrál dobrý útok, ale k ohrožení branky to nepomohlo.

22:35

Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Malý – 2 min., podražení).

22:02

Kastner vyslal neskutečnou bombu od modré, ale pro jeho smůlu, i když prostřelil všechny před sebou, netrefil se mezi tři tyče. Míček se zastavil o zadní mantinel.

21:40

Tesařova přihrávka byla sice mírně zblokována, ale i tak se k míčku dostal Král. Jeho ránu přibrzdil obránce a Svoboda následně skákavý míček podržel, přerušuje se.

20:58

Šimůnek z rohu posunul na Tesaře, který však od mantinelu poslal míček až nad ochrannou síť za brankou. Vhazuje se ve středním pásmu.

20:34

Most se tlačí za vyrovnáním, zatím z toho je však pouze postavení útočícího hráče v brankovišti. Vhazuje se před trestnou domácích.

19:35

Oba týmy jsou v plném počtu.

19:11

Hradec právě vstřelil branku!
Tohle je rychlý úder hostů. Hned po buly se ke střele z osy dostal Petr Škoda, jehož ránu ztečoval PAVEL MALÝ mimo dosah Svobody. Asistence: Petr Škoda.

19:04

Hra ve čtyřech týmům nesvědčí. Fáze plná nepřesností a neúspěšných výpadů snad nyní končí, kdy míček po střele skončil mimo hrací plochu.

17:35

Vyloučení v týmu HBC Most (Valenta – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Březina – 2 min., hrubost).

Hra pokračuje ve čtyřech na obou stranách.

17:24

Domácí v plném počtu.

17:23

Po křižné přihrávce se k ráně z první odhodlal Fanderlík, jehož vychytal i přes clonu Svoboda. Hra pokračuje.

16:04

Most se i v oslabení dostal dopředu, ale jeho postup zatavil ofsajd. Mužstva střídají a bude se vhazovat před střídačkou domácích.

15:24

Vyloučení v týmu HBC Most (Štěpáník – 2 min., zdržování hry).

15:20

Most se po vyhraném buly chvíli zdržel v pásmu, měl i náznaky šancí, ale nikdy ji nedotáhl. Z protiútoku byla rána Březiny zblokována až ke střeše, takže se vhazuje po levici Svobody.

15:01

Začala druhá třetina.
První třetina je za námi. Na ploše bylo cítit, že jde oběma mužstvům o důležité body, zároveň byly k vidění i pěkné akce, ale na gól zatím čekáme.
Druhá třetina začne přibližně ve 14 hodin a 33 minut.

15:00

První třetina skončila.

14:50

Tak teď měl Hradec Králové ohromnou smůlu! Hosté i přes plný počet hráčů na obou stranách udržel s vypětím všech sil pásmo. Od pravého mantinelu vyběhl Král a přestože ho stíhali soupeři dostal se ke střele mezi kruhy. Sraženou ránu získal Tesař, jehož míček vysokým obloučkem padal do branky, o kterou se nakonec zastavil.

14:16

Domácí v plném počtu.

13:55

Lux chtěl zadovkou najít svého spoluhráče, ale od domácí obránce ne míček ztečoval k domácí jednička, která míček přikryla a raději přerušila hru.

13:13

Tak tohle byla pěkná akce a viděli jsme ji hned dvakrát v rozmezí několika vteřin. Hrabica zpoza branky posunul na spodní hranici kruhu, kde byl na ránu z první připraven Březina, ani jednou však Svobodu neprostřelil.

12:22

Na hrací ploše se přiostřuje. Hrabica vystřelil od modré, ale Svoboda míček viděl, takže ho v pohodě lapil a podržel. Před brankou se poté zajiskřilo, ale nakonec z toho nic nebylo.

12:16

Vyloučení v týmu HBC Most (Markytán – 2 min., vysoká hůl).

12:12

Hosté v plném počtu.

11:34

Most měl po buly tlak v pásmu, ale ke střele se nedostal a nakonec přišel i o pásmo.

10:57

Drož se dostal ke dvěma pokusům z pravé strany, ale Biegl byl pokaždé stoprocentní. Vhazuje se po jeho levici.

10:12

Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Malý – 2 min., sekání).

10:04

Tesař přihrál Škodovi, jehož střelu lapil Svoboda stejně jako o chvíli později vyzrál i na Šimůnka. Kvůli horlivosti v brankovišti se bude vylučovat na straně hostů.

9:39

Domácí v plném počtu.

8:50

Jakub Svoboda neudržel červenou, takže všichni jeho spoluhráči museli vyklidit pásmo.

8:22

Most je ve čtyřech, což se děje v momentě, kdy z osy vystřelil Jakub Svoboda. Ani on si na svého jmenovce v mostecké brance nepřišel.

8:07

Tohle se Mostu povedlo, dvakrát za sebou vyhodil přes všechny čáry.

7:39

43 vteřin pět na tři pro Hradec Králové!

7:39

Vyloučení v týmu HBC Most (Novák – 2 min., držení protihráče).

7:21

Hradec Králové je v tlaku, takže Svoboda využil možnosti přerušit hru, aby mohli spoluhráči vystřídat. Bude se vhazovat po levici domácí jedničky.

6:36

Šimůnek vystřelil od modré, čímž chtěl využít dobré clony před brankářem, ale domácí maskovaný muž si míček našel a vyrazil ho betonem.

6:26

Markytán po souboji v rohu nechal míček vyplavat na Svobodu, který přerušil hru. V podstatě po pár vteřinách se tak buly opakuje.

6:22

Vyloučení v týmu HBC Most (Drož – 2 min., sekání).

6:02

Březina vyzkoušel pozornost Dominika Svobody, který obstál. Rána z brankové čáry neměla moc šancí na úspěch, hra se přerušuje a vhazuje se v obranné třetině Mostu.

5:40

Plachý se dostal mezi kruhy, ale jeho rána byla zblokována, což pomohlo Bieglovi, aby míček v pohodě lapil a přerušil hru. Vhazuje se po jeho pravici.

4:45

Tohle byla první velká šance utkání. Malý se dostal sice stíhán ale v podstatě do samostatného úniku od útoční modré, z levé strany si však na Svobodu nepřišel. Přízemní střelu vyrazil a hra pokračovala.

4:13

Po souboji v rohu míček získal Šimůnek, který pouze obloučkem nahodil na Svobodu, jenž bez velkých problémů přerušil hru.

3:57

Mostečtí se usadili v pásmu a dlouho kombinovali podél mantinelů. Nakonec míček vyplaval u Drože, jenž však byl tísněn a ke střele se nedostal.

2:54

Mostecká obrana vyhodil míček ke stropu, takže se vhazovalo ve střením pásmu blíže mostecké branky.

1:23

Hnízdil přiťukl míček Štěpánkovi, jehož ránu od modré vyrazil Biegl. O dorážku se pokusil Chyba, ale ani on úspěšný nebyl.

1:13

Mostecký výpad zastavil ofsajd, vhazuje se u střídačky hostů.

0:51

Po nahození Kastnera se míčku ujali hosté, kteří se však k ohrožení soupeřovy branky nedostali.

0:01

Úvodní buly utkání vyhrál Most, takže má jako první právo útoku.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HBC Most: D. Svoboda (Dvořák) – Chyba "A", Kastner, Markytán, Valenta "C" – Drenčko, Drož, Hnízdil, Krajíček, Z. Král, Novák, Plachý, Singer "A", Štěpáník.

HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Vaněk) – Fanderlík, Hrabica, Jiřík, Škoda, Švanda – Březina, Černý, Hrubý, J. Král, Lux "A", Malý, Šimůnek "A", J. Svoboda "C", Tesař.

Rozhodčí: Kettner, Záhora.
Vítám vás u dnešního online přenosu z mostecké haly, kde se schyluje k bitvě o důležité body v závěru základní části. Obě mužstva – HBC Most a HBC Hradec Králové – bojují o udržení pozic zajišťující vyřazovací fázi ročníku.
Vítám vás u online přenosu z extraligy hokejbalu a ze sportovní haly v Mostě, kde na sebe narazí domácí HBC a hráči z Hradce Králové.

Utkání bude soubojem tabulkových sousedů na sedmém a osmém místě, kde obě mužstva mají shodně jedenáct bodů. Na dostřel se dvanácti body se nachází Plzeň a ze spodu duo soupeřů ohrožuje Hostivař.



Mosteční hokejbalisté se vrací na vlastní plochu po dvaceti dnech a třech venkovních kláních, ve kterých urvali jedno plné vítězství a jednu výhru v prodloužení. Podlehli pouze minulý týden Karviné.

Poslední tři duely Mostu:
TJ KOVO Praha – HBC Most 3:7
HBC Plzeň – HBC Most 3:4pp
HBK Karviná – HBC Most 4:1

Statistiky:
Lídr bodování a nejlepší nahrávač: Daniel Hnízdil 3+8.
Nejlepší střelec: Radim Štěpánek 4 góly (4+5).
Úspěšnost zákroků: Dominik Svoboda 85,2 %.



Hradec Králové má oproti svému nejbližšímu soupeři horší formu, jelikož v posledních třech duelech neuhrál ani bod a postupně podlehl Ústí nad Labem, Plzni a Kladnu.

Poslední tři duely Hradce Králové:
Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Hradec Králové 3:1
HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 3:2
HBC Hradec Králové – HBC Kladno 0:3

Statistiky:
Lídr bodování (střelec, nahrávač): Petr Novák 7+7.
Úspěšnost zákroků: Petr Brykner 87,4 %.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

HBC Most – HBC Hradec Králové 1988

3:1

konec (0:0, 1:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 27. Štěpáník (Z. Král, Chyba), 35. Novák (Plachý, Drenčko), 36. Štěpáník (Krajíček, Král) – 20. Malý (Škoda)

HBC Most: D. Svoboda (Dvořák) – Chyba "A", Kastner, Markytán, Valenta "C" – Drenčko, Drož, Hnízdil, Krajíček, Z. Král, Novák, Plachý, Singer "A", Štěpáník.

HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Vaněk) – Fanderlík, Hrabica, Jiřík, Škoda, Švanda – Březina, Černý, Hrubý, J. Král, Lux "A", Malý, Šimůnek "A", J. Svoboda "C", Tesař.

Rozhodčí: Kettner, Záhora

Průběh zápasu
1. třetina
6:22 MST 2 Drož, sekání
7:39 MST 2 Novák, držení protihráče
10:12 HKR 2 Malý, sekání
12:16 MST 2 Markytán, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
15:24 MST 2 Štěpáník, zdržování hry
17:35 MST 2 Valenta, hrubost
HKR 2 Březina, hrubost
19:11 HKR 0:1 Malý (Škoda)
22:35 HKR 2 Malý, podražení
25:48 HKR 2 HL, příliš mnoho hráčů na hřišti, odpyká Tesař
26:23 MST 1:1 Štěpáník (Z. Král, Chyba)
28:51 MST 2 Valenta, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
30:33 MST 2 Krajíček, zdržování hry
31:41 HKR 2 Tesař, nedovolené bránění
34:49 MST 2:1 Novák (Plachý, Drenčko)
35:42 MST 3:1 Štěpáník (Krajíček, Král)
36:06 HKR 2 Březina, krosček
36:48 MST 2 Markytán, sekání
38:00 MST 2 Hnízdil, podražení
Konec