Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Wales – Švýcarsko

1:1

konec (0:0)

12.06.2021, 15:00 • Olympijský stadion, Baku • Skupina A • Tomáš Kubečka

Tipsport: 3.49 2.93 2.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:04:48)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 6:9.
Je konec! Wales na úvod letošního evropského šampionátu uhrál se Švýcarskem remízu 1:1. V prvním poločase byli mnohem aktivnější Švýcaři. Úvodní šanci měl ale Kieffer Moore, jehož hlavičku musel Sommer vyškrábnout nad břevno. Následně hrozil patičkou Fabian Schär, ale také brankář Ward vytáhl dobrý zákrok. Ve zbytku první půli hrozil hlavně Haris Seferović, který měl tři dobré možnosti, ale ani jednou netrefil branku.

Po změně stran vstoupilo na hřiště opět aktivněji Švýcarsko. Ve 49. minutě Embolo po krásném průniku nechal vyniknout Warda. Po následném rohovém kopu už právě Breel Embolo otevřel skóre. Wales mohl vyrovnat po hodině hry, ale Daviesův pokus obrana srazila na roh. O pět minut později zkoušel technický obstřel Embolo, ale těsně minul branku. Wales se vyrovnání dočkal v 74. minutě. Hlavou se prosadil Kieffer Moore. V 83. minutě vyslal Brooks přízemní centr na malé vápno a Ramsey na míč ve skluzu těsně nedosáhl. Švýcarský kouč poslal na hřiště v závěru Gavranoviće, který dopravil míč do sítě, ale VAR odhalil ofsajd. V 90. minutě pak ještě jednou hrozil Embolo, ale brankář Ward udržel pro Wales remízu.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Akanji ještě nakopl míč na polovinu Walesu, ale hráči v červeném míč bez problémů odehráli do bezpečí. Vše nasvědčuje tomu, že uvidíme remízu.

90+4

Švýcarsko zahrávalo další roh. Rodríguez poslal centr na malé vápno, jenže míč proletěl klubíčkem hlavičkářů bez jakéhokoliv zakončení.

90+4

Po delší době se Wales dostal z vlastní poloviny. Švýcaři se na vlastní polovině dostali k míči a mohou rozjet další útočnou akci.

90+3

Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Ethan Ampadu.

90+2

Právě Zakaria se z pravé strany vydal do blízkosti velkého vápna. Pobídku do šestnáctky nakonec zkoušel procedit Xhaka, ale obrana Walesu byla připravená.

90+1

Švýcarsko v úvodu nastavení zahrávalo další rohový kop. Na centr sice nedoskočil Akanji, ale na pravé straně udržel míč ve hře Denis Zakaria.

90

Nastavuje se pět minut!

90

90. Embolova hlavička

90

Švýcarsko mohlo v samotném závěru duelu rozhodnout o svém triumfu! Po rohovém kopu se do zakončení hlavou dostal Breel Embolo, ale Ward míč vyškrábl nad břevno!

89

Na opačné straně se v pokutovém území dostal se štěstím k míči Gareth Bale, který zkoušel zakončení pravačkou, nicméně důrazný Fabian Schär zakončení ztlumil.

88

Gavranović je po nástupu na trávník při chuti. Švýcarský fotbalista si opět navedl míč do střelecké pozice, ale slabou střelou ze střední vzdálenosti mířil hodně nepřesně.

87

Nico Elvedi si splnil své defenzivní povinnosti na vlastní polovině. Zadák Švýcarska si dal pozor na Brookse a raději si pomohl malou domů na Sommera.

85

85. Neuznaný gól Švycarska z ofsajdu

85

Švýcaři už se radovali ze vstřelené branky, jelikož Gavranović z voleje napálil míč do sítě! Celou akci ještě zkoumal VAR, který odhalil, že střídající fotbalista se prosadil z ofsajdu!

84

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Haris Seferović, přichází Mario Gavranović.

83

83. Nebezpečná akce Walesu

83

Velmi zajímavá akce Walesu! Po patičce se na levé straně zjevil Brooks, který vyslal přízemní centr na malé vápno, ale Aaron Ramsey na pobídku nedosáhl ani ve skluzu.

82

Aktivní Ben Davies podpořil ofenzivu Walesu náběhem po levé straně. Na poslední chvíli se mu pod nohy vrhl Mbabu, který míč srazil do zámezí.

81

Na zpětnou přihrávku na hranii velkého vápna si naběhl Denis Zakaria, který ihned zakončoval pravačkou, ale jeho přízemní ránu zablokoval Mepham.

80

Embolo si došel pro míč na vlastní polovinu, kde si ukousl příliš velké sousto. Z těžké situace jej vysvobodil nedovolený zákrok Garetha Balea.

79

Freuler sváděl na polovině hřiště souboj s Mephamem. Freuler soupeři přišlápnutím nohy dokonce vyzul kopačku. Wales může pokračovat v kombinaci.

78

Ben Davies chtěl trošičku změnit rytmus hry centrem do pokutového území. Jeho pobídka ale vylétla příliš vysoko a míč doplachtil až mimo hrací plochu.

77

Zakaria se na pravé straně dostal k volnému míči a pohotově odcentroval na zadní tyč. Embolo hlavou netrefil branku a podle asistenta rozhodčího byl v ofsajdu.

76

Švýcarsko kombinuje na polovině hřiště, ale hráči Walesu najednou začali rozehrávku soupeře napadat. Mbabu na pravé straně získal vhazování.

75

Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Daniel James, přichází David Brooks.

74

74. Kieffer MOORE - 1:1

74

Wales právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Wales se dočkal vytoužené branky po rohovém kopu. Fotbalisté v červeném jej rozehráli do kombinace. K odcentrování se dostal Morrell, který parádní pobídkou našel KIEFFERA MOORA, který krásnou hlavičkou rozvlnil síť!

73

Allen dohnal dlouhou přihrávku na levou stranu, dokázal si míč zpracovat a rozehrál na střed hřiště. Zadáci Švýcarska se však opět srovnali a vyčkávají na hranii šestnáctky.

72

Gareth Bale se snaží strhnout své spoluhráče a chodí si pro míče hluboko na polovinu hřiště. Hvězda Walesu ale potřebuje podporu spoluhráčů.

71

Ben Davies se po autovém vhazování snažil uvolnil na levé straně, ale nevyzrál na Elvediho. Hráči Walesu se však dostali k odraženému míči a pokračují v kombinaci poblíž velkého vápna.

70

Mepham získal odražený míč a rozjel další akci Walesu. Kouč ostrovního celku stále čeká s prvním střídáním. Pro míč si zatím došel Ramsey, ale dlouho jej neudržel.

69

Švýcaři bez větších problémů drží míč na svých kopačkách a prakticky jej nepůjčují soupeři. Wales navíc rozehrávku soupeře nenapadá úplně vysoko.

68

Mbabu dostal moře prostoru na pravou stranu, ale sám si netroufl na průnik do blízkosti velkého vápna. Rychlonohý fotbalista raději zvolil přihrávku do zadních řad.

67

Ben Davies měl dostatek prostoru na levé straně, ale fotbalistům Walesu schází větší aktivita při nabídce. Po následném útoku upadl Moore, ale sudí faul nepíská.

66

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Denis Zakaria.

65

Shaqiri poslal přihrávku na levou stranu, kde byl Embolo, který si míč navedl na pravačku, ale technickým obstřelem o kousek minul zadní tyč!

64

Exekuce následného přímého kopu se ujal Ramsey, který vyprodukoval nadýchaný centr na malé vápno. Do nebezpečného prostoru se dostal Moore, ale o kousek na míč nedosáhl.

63

Mbabu fauloval v blízkosti velkého vápna a vidí žlutou kartu. Pro Wales se navíc rýsuje zajímavý přímý kop.

63

Aaron Ramsey kouzlil s míčem na polovině Švýcarska, nicméně důrazný Nico Elvedi soupeře vytlačil k postranní čáře. Zadáci Švýcarska se zatím stačili srovnat.

62

Švýcarsko se po ubráněném rohovém kopu mohlo vydat do protiútoku, ale Ricardo Rodríguez přihrávkou na pravou stranu odevzdal míč fotbalistům Walesu.

61

61. Nebezpečná střela Bena Daviese

61

První možnost Walesu po změně stran! Davies se na hranici velkého vápna levačkou opřel do odraženého míče, ale jeho pokus byl sražen nad branku.

61

Dalším hráčem, který má zdravotní problémy, je autor úvodní branky Breel Embolo. Švýcarského střelce trefil Daniel James do achilovky.

60

Je za námi hodina hry a Švýcarsko drží těsné vedení. Švýcaři navíc v defenzivě hrají velmi pozorně a nenechávají fotbalistům Walesu moc prostoru ke kombinaci.

59

Mbabu poslal přihrávku na pravou stranu, kam sprintoval Shaqiri, jenže míč nabral opačnou rotaci a propadl do zámezí. Vhazovat bude Wales.

58

Akanji dalekým nákopem na pravé křídlo našel prostor, kam spěchal Mbabu. Obránce Davies se ale nenechal odstavit a hlavou odehrál míč do bezpečí.

57

Po delší době se Wales dostal do pokutového území. Na nadýchaný centr si naběhl Daniel James, ale Fabian Schär z malého vápna odkopl míč do bezpečí.

56

Connor Roberts nákopem na pravou stranu hledal Jamese, ale opět byl nepřesný. Švýcarsko se zatím brání bez problémů. Hráči v bílém sbírají odražené míče.

55

Bale poslal zajímavou přihrávku na polovinu Švýcarska. Mbabu balón lehce podcenil a musel hodně zrychlit, aby si jej stačil píchnout do prostoru před Ramseym.

54

Shaqiri chtěl zrychlit hru pobídkou na Seferoviće, ale obráne Rodon proti němu vystoupil a zpracoval si balón hrudí. Wales potřebuje hrát mnohem aktivněji.

53

Aktivní Embolo prošel další individuální akcí na hranici velkého vápna, sklepl míč na pravou stranu, kam si naběhl Mbabu, ale jeho pokus o střílenou přihrávkou nenašel nikoho v bílém.

52

Ward se musel zapojit do rozehrávky Walesu. Ostrovní celek se vydal vpřed po pravé straně, odkud centroval Gareth Bale, ale Yann Sommer si pro míč dokráčel.

51

Švýcaři jsou po vstřelení úvodní branky nadále aktivní. Wales se sice hnal vpřed po levé straně, ale důrazní zadáci v bílém rychle vybojovali míč pro sebe.

49

49. Breel EMBOLO - 0:1

49

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Po dalším rohovém kopu už se Švýcarsko dostává do vedení! Švýcaři tentokrát rozehráli rohový kop centrem na zadní tyč, kde se v souboji prosadil BREEL EMBOLO a hlavičkou odrazem o zem uklidil míč nechytatelně mimo dosah brankáře Warda.

49

49. Skvělý zákrok brankáře Warda

49

Parádní akce Švýcarska! Breel Embolo se díky své rychlosti dostal mezi obránce Walesu, z hranice velkého vápna pálil pravačkou, ale Ward zakročil!

48

Fabian Schär zůstává po předchozím zákroku Moora ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření. Branku jsme sice neviděli, ale ošetřování je v dnešním duelu hodně.

47

První žlutá karta přichází také na straně Walesu. Prvním potrestaným na straně ostrovního celku je Kieffer Moore.

46

Výkop do druhého poločasu obstarali fotbalisté Walesu. Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nesáhl ke změnám v sestavách.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce byli mnohem aktivnější Švýcaři. První šanci si ale připravil Wales, jenže Moore hlavičkou nechal vyniknout Sommera. Od té doby už hrozili jen Švýcaři. Nejprve Fabian Schär zkoušel po rohovém kopu patičku, ale Ward zasáhl. Následně pálil Seferović, který levačkou minul zadní tyč. Pět minut před přestávkou se do šance opět dostal Seferović, ale slabší pravou nohou přestřelil branku. V nastavení měl Seferović třetí a dosud největší možnost, ale ani tentokrát nemířil mezi tři tyče. Do kabin se proto odchází bez branek.

45+2

První poločas skončil.

45+2

V závěru nastavení už se fotbalisté Walesu alespoň na chvíli dostali na polovinu soupeře. Pokus o nákop za švýcarskou obranu si pohlídal důrazný Akanji.

45+1

45+1. Třetí příležitost Harise Seferoviće v první půli

45+1

Švýcarsko zahodilo obrovskou šanci! Embolo v pokutovém území ustál souboj s Mephamem, sklepl míč do dobré pozice pro Seferoviče, ale tomu nevyšel krok a zakončil nad břevno!

45

Nastavují se dvě minuty!

45

Rozehrávky rohového kopu se pro změnu ujal Ricardo Rodríguez. Tentokrát se k odraženému míči dostal Shaqiri, ale na hranici velkého vápna neobešel dva hráče v červeném.

44

Exekuce přímého kopu se poté ujal Xherdan Shaqiri, který narýsoval pobídku na malé vápno. Gareth Bale hlavou raději přizvedl míč na rohový kop.

44

Ještě před rozehrávkou přímého kopu je na řadě ošetření. Mbabu po zásahu do achilovky potřebuje minimálně obstřik. Pokračovat však bude.

43

Mbabu si naběhl na prudkou přihrávku na pravou stranu. Ben Davies proti soupeři vystoupil, ale provinil se nedovoleným zákrokem. Švýcarsko bude zahrávat přímý kop.

42

Breel Embolo se tlačil za přihrávkou do pokutového území, ale důrazný Rodon se do něj opřel tělem a odstavil švýcarského hráče mimo střeleckou pozici.

41

41. Další šance Harise Seferoviće

41

Haris Seferović si znovu našel pozici pro zakončení. Švýcarský útočník předvedl dva rychlé kroky, natlačil se před obránce, ale podklouzl a zakončil nad břevno!

40

Švýcarský kapitán Xhaka si zatím chodí pro míče a snaží se rozehrávat. Fotbalisté Walesu po delší době napadali rozehrávku soupeře kolem půlící čáry.

39

Remo Freuler si na polovině hřiště zpracoval prudkou přihrávku a zapojil do rozehrávky stopery. Švýcaři pokračují v dobývání velkého vápna soupeře.

38

Ricardo Rodríguez na levé straně na poslední chvíli napálil střílený přízemní centr do pokutového území. Ve vápně však kralovala přesila zadáků Walesu.

37

Švýcarsko znovu zvolilo rozehrávku rohového kopu na přední tyč, kam se tlačil Akanji. Wales se ale poučil a z nebezpečného prostoru odhlavičkoval míč do bezpečí urostlý Moore.

36

Breel Embolo se zpoza hranice velkého vápna opřel do odraženého míče. Jeho technickou ránu obránce Walesu tečoval na další rohový kop.

35

Fabian Schär a další zadáci Švýcarska hrají hodně vysoko na polovině soupeře. Wales se v posledních minutách prakticky jen brání a vyčkává na hru soupeře.

34

Švýcarsko po rohovém kopu znovu zkoušelo zakončení od přední tyče. Tentokrát se tam tlačil stoper Akanji, který ze souboje získal další rohový kop.

33

Akanji se jako stoper vydal na výlet na polovinu Walesu. Švýcaři nakone zvolili útok po levé straně. Freuler odcentroval na malé vápno, ale Davies míč odhlavičkoval do bezpečí.

32

Stopeři Švýcarska opět rozjeli kombinaci na polovině hřiště. Prudkou přihrávku si následně zkoušel zpracovat Embolo, ale míč mu uskočil k nohám soupeře.

31

Wales po předchozím faulu zahrával přímý kop. Z netradiční pozice si míč postavil levák Gareth Bale. Hvězda Walesu zvolila centr na malé vápno, jenže nikdo z hráčů balón netečoval.

30

Na světě je první žlutá karta dnešního souboje. Fabian Schär sestřelil unikajícího Jamese a vidí žlutou kartu.

30

Xhaka narýsoval nadýchanou pobídku do pokutového území, kde si míč našel Kevin Mbabu, který ještě zkoušel dávat míč pod sebe, ale nedal přihrávce dostatek razance.

29

Švýcarsko se hnalo vpřed se zajímavým protiútokem. Na pravé straně byl chvíli volný Mbabu, ale Daniel James se skvěle vrátil. Obrana Walesu ustála i tuto situaci.

28

Švýcarsko nadále pokračuje v aktivním napadání rozehrávky soupeře. Freuler to v souboji s Daviesem přehnal s důrazem a dopustil se nedovoleného zákroku.

27

27. Střela Harise Seferoviće

27

Haris Seferović dostal přihrávku do pokutového území, po zpracování se rychle otočil a zakončil levačkou. Jeho projektil však prolétl kolem vzdálenější tyčky!

26

Davies si dal pozor na napadajícího soupeře a vysokým nákopem poslal míč na polovinu hřiště. Švýcaři ale znovu skvěle napadali rozehrávku a získali míč pro sebe.

25

Connor Roberts dostal přihrávku na pravou stranu, předal míč Allenovi, který chtěl vyslat pobídku za obranu Švýcarska, ale nikdo z útočníků jeho úmysl nepochopil.

24

Akanji přerušil hru, jelikož míč nesplňoval regule. Balón byl podle všeho měkký. Sudí tak přerušil hru a pokračovat se bude s jiným míčem.

23

Walesu se zatím nedaří přechod na polovinu Švýcarska. Moore je na polovině hřiště prakticky utopený a proti přesile Švýcarů nemá moc šancí.

22

Mbabu obral o míč jednoho ze soupeřů, prošel s ním po pravé straně do pokutového území, ale prudkým centrem neoslovil nikoho ze spoluhráčů.

21

Stopeři Walesu si vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině. Švýcaři soupeře chtějí napadat, ale zadáci v červeném jsou v kombinaci přesní.

20

20. Zakončení švýcarského stopera Schära

20

Švýcarsko se dočkalo rohového kopu. Xherdan Shaqiri poslal do pokutového území prudký centr. U přední tyče zakončil patou stoper Fabian Schär a brankář Ward musel zachránit Wales!

19

Roberts dostal na pravou stranu hodně těžkou přihrávku a musel si dát pozor na napadajícího soupeře. Krajní obránce Walesu si pomohl jen nákopem na polovinu soupeře.

18

Švýcaři sportovně odevzdali míč soupeři a můžeme opět pokračovat ve hře. Moore ještě dostane na čelo obvaz a rovněž se zapojí do dění na trávníku.

17

Moore si při předchozí srážce přivodil tržnou ránu nad obočím a nyní je v péči lékařského týmu Walesu. Hned v úvodu turnaje tak jeho obličej dozná kosmetických úprav.

16

Daniel James následně zahrával rohový kop Walesu. Do zakončení se opět tlačil Daniel Moore z Cardiffu, ale srazil se hlavou s obráncem. Sudí ihned přerušil hru.

15

15. Efektní zákrok brankáře Sommera

15

První obrovská šance dnešního souboje! James odcentroval do pokutového území, kde si míč našel Moore, jehož krásnou hlavičku Sommer efektně vyškrábl nad břevno!

14

Stopeři Švýcarska uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Následně se Švýcarsko vydalo vpřed, ale Freuler vyslal nepřesnou přihrávku.

13

Ramsey poslal přihrávku na Daviese, který míč potáhl na polovinu soupeře. Po přenesení na pravou stranu se chtěl uvolnit Bale, ale jeho centr skončil v zámezí.

12

Fabian Schär si dal pozor na přihrávku za obranu Švýcarska a jednoduše si pomohl malou domů. Wales se na polovinu soupeře podíval po delší době.

11

Švýcarsko se dostalo do blízkosti velkého vápna, jenže Elvedi si netroufl na centr do velkého vápna. Fotbalisté Švýcarska se postupně přibližují k velkému vápnu.

10

Mbabu znovu podpořil ofenzivu Švýcarska náběhem po pravé straně. Jeden ze soupeřů jej ale zatlačil až na čáru a Mbabu si musel pomoci zpětnou přihrávkou.

9

Po souboji s Allenem zůstává na trávníku ležet Breel Embolo, který přepadl přes soupeřovu nohu. Švýcarský fotbalista ale bude schopen nadále pokračovat.

8

Shaqiri dostal přihrávku na levou stranu, kde se snažil umotat obránce, ale nakonec si míč ukopl daleko před sebe. Švýcarsko přesto zůstává u míče na polovině soupeře.

7

Švýcarsko zahrávalo úvodní rohový kop. Jeho exekuce se ujal Ricardo Rodríguez, jehož centr se kroutil od branky a nikdo ve vápně se do zakončení nedostal.

6

Tentokrát už se Mbabu dostal k odcentrování do pokutového území. Na jeho pobídku si naskočil jeden ze spoluhráčů, ale hlavička byla sražena na roh.

5

Xhaka získal míč na polovině hřiště, roztáhl hru na pravou stranu, ale Mbabu nedokázal odcentrovat do šestnáctky. Wales v úvodu brání v kompaktním bloku.

4

Ben Davies chvíli otálel s vhazováním na vlastní polovině. Rychlonohý fotbalista poslal aut až na polovinu hřiště, ale sudí viděl faul Moora.

3

Gareth Bale je v úvodních minutách dnešního souboje aktivní. Největší hvězda Walesu operovala s míčem kolem velkého vápna, ale k centru se neodhodlala.

2

Daniel James se při prvním útoku Walesu dostal k odcentrování do pokutového území. Bale situaci zavíral na zadní tyči, ale brankář Sommer si došel pro míč.

2

Ricardo Rodríguez dostal přihrávku na levou stranu, jenže daleko neprošel. Zkušený fotbalista si raději pomohl přihrávkou na stopery v bílém.

1

Švýcarsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Švýcaři se ihned vydali do útoku, ale první nákop na pravé křídlo si defenziva Walesu pohlídala.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hřišti. Ještě před samotným výkopem zazní hymny obou zemí.
Úvodní sestavy:

Wales: D. Ward – C. Roberts, Rodon, B. Davies, Mepham – Morrell, Allen, Ramsey – D. James, Moore, Bale (C).
Náhradníci: Hennessey, A. Davies – Brooks, T. Roberts, Lockyer, Norrington-Davies, H. Wilson, Jonathan Williams, Ampadu, N. Williams, Levitt, Gunter.

Švýcarsko: Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Xhaka (C), Freuler, Ricardo Rodríguez – Shaqiri – Embolo, Seferović.
Náhradníci: Mvogo, Omlin – Zuber, Benito, Zakaria, Sow, Vargas, Gavranović, Fassnacht, Mehmedi, Widmer, Cömert.

Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (FRA).
Dnešní duel bude hostit Olympijský stadion v Baku. Tento stánek byl otevřen v roce 2015 u příležitosti prvních Evropských her. Své zápasy zde pravidelně hraje ázerbájdžánská reprezentace.

Program v Baku během šampionátu

12. 6. 2021 Wales – Švýcarsko
16. 6. 2021 Turecko – Wales
20. 6. 2021 Švýcarsko – Turecko
3. 7. 2021 čtvrtfinále
Vzájemné zápasy

7. 10. 2011 Wales – Švýcarsko 2:0
12. 10. 2010 Švýcarsko – Wales 4:1
9. 10. 1999 Wales – Švýcarsko 0:2
31. 3. 1999 Švýcarsko – Wales 2:0
Wales

Wales prožil pohádku na posledním evropském šampionátu v roce 2016. Celek, který táhl Gareth Bale, dokráčel ve Francii až do semifinále, kde padl s pozdějším vítězem Portugalskem. Wales je však dobře známý také českým fanouškům. V kvalifikaci o postup na světový šampionát v Kataru prohrála Šilhavého parta ve Walesu 0:1. Na letošní šampionát si Wales zajistil vstupenku druhým místem ve skupině. Oproti Švýcarsku čeká Wales ve skupině méně cestování. Wales se přesune jen jednou. Po dvou utkáních v Baku bude následovat přesun do Říma na utkání s Itálií. Kouč Walesu navíc na závěrečném soustředění dlouho postrádal některé hráče. Daniel James si plnil klubové povinnosti, Roberts, Cabanga, Sheehan, King a Johnson hráli v klubech play-off nižších soutěží.

Brankáři: Adam Davies (Stoke City), Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Leicester City)

Obránci: Ethan Ampadu (Chelsea), Ben Cabango (Swansea City), Ben Davies (Tottenham), Chris Gunter (Charlton Athletic), Tom Lockyer (Luton Town), Chris Mepham (Bournemouth), Rhys Norrington-Davies (Sheffield United), Connor Roberts (Swansea City), Joe Rodon (Tottenham), Neco Williams (Liverpool)

Záložníci: Joe Allen (Stoke City), David Brooks (Bournemouth), Rubin Colwill (Cardiff City), Daniel James (Manchester United), Dylan Levitt (Manchester United), Joe Morrell (Luton Town), Aaron Ramsey (Juventus), Matthew Smith (Manchester City), Jonny Williams (Cardiff City), Harry Wilson (Liverpool)

Útočníci: Gareth Bale (Real Madrid), Kieffer Moore (Cardiff City), Tyler Roberts (Leeds United)
Švýcarsko

Švýcarsko se v posledních letech zapsalo na fotbalovou mapu Evropy. Na evropském šampionátu už hrálo celkem jedenáctkrát. Největším úspěchem Švýcarů je osmifinále z posledního šampionátu ve Francii. V kvalifikační skupině Švýcarsko bez problémů obsadilo první místo. V přípravě před samotným šampionátem si Švýcarsko připsalo dvě vítězství. V domácím utkání s USA nejprve zvítězilo 2:1, aby následně rozstřílelo 7:0 Lichtenštejnsko. Během základní skupiny čeká na Švýcarsko náročné cestování. První duel totiž odehraje v Baku, poté se přesune do Říma, aby celou skupinu ukončilo opět v Baku.

Brankáři: Yvon Mvogo (PSV), Jonas Omlin (Montpellier), Yann Sommer (Mönchengladbach)

Obránci: Manuel Akanji (Dortmund), Loris Benito (Bordeaux), Eray Cömert (Basel), Nico Elvedi (Mönchengladbach), Jordan Lotomba (Nice), Kevin Mbabu (Wolfsburg), Becir Omeragic (Zürich), Ricardo Rodríguez (Torino), Fabian Schär (Newcastle), Silvan Widmer (Basel)

Záložníci: Christian Fassnacht (Young Boys), Edimilson Fernandes (Mainz), Remo Freuler (Atalanta), Xherdan Shaqiri (Liverpool), Djibril Sow (Frankfurt), Ruben Vargas (Augsburg), Granit Xhaka (Arsenal), Denis Zakaria (Mönchengladbach), Steven Zuber (Frankfurt)

Útočníci: Breel Embolo (Mönchengladbach), Mario Gavranović (Dinamo Zagreb), Admir Mehmedi (Wolfsburg), Haris Seferović (Benfica)
Program skupiny A

11. 6. 2021 Turecko – Itálie 0:3
12. 6. 2021 Wales – Švýcarsko
16. 6. 2021 Turecko – Wales
16. 6. 2021 Itálie – Švýcarsko
20. 6. 2021 Itálie – Wales
20. 6. 2021 Švýcarsko – Turecko
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Mistrovství Evropy ve fotbale mezi Walesem a Švýcarskem. Výkop je stanoven na 15 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Wales – Švýcarsko

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 74. Moore (Morrell) – 49. Embolo (Shaqiri)

Karty:   47. Moore (WAL) – 30. Schär (SUI), 63. Mbabu (SUI)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 6:9.

Wales: D. Ward – C. Roberts, Rodon, B. Davies, Mepham – Morrell, Allen, Ramsey (90+3. Ampadu) – D. James (75. Brooks), Moore, Bale (C).
Náhradníci: Hennessey, A. Davies – Brooks, T. Roberts, Lockyer, Norrington-Davies, H. Wilson, Jonathan Williams, Ampadu, N. Williams, Levitt, Gunter.

Švýcarsko: Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Xhaka (C), Freuler, Ricardo Rodríguez – Shaqiri (66. Zakaria) – Embolo, Seferović (84. Gavranović).
Náhradníci: Mvogo, Omlin – Zuber, Benito, Zakaria, Sow, Vargas, Gavranović, Fassnacht, Mehmedi, Widmer, Cömert.

Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (FRA)

Diváci: 8 782