Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Nizozemsko – Kanada

2:1

konec (0:0)

20.06.2019, 18:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Skupina E • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.59 3.23 2.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:6. (19:55:20)
Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Nizozemky zdolaly ve vyrovnaném duelu Kanadu 2:1.

Zápas začal ve velkém stylu. Již ve třetí minutě mohly Kanaďanky kopat penaltu, ale faul byl po poradě s videem odpískán ještě před vápnem. Následně se do tempa dostaly také Oranjes. Gól mladé Huitemaové nebyl uznán pro jasný ofsajd, poté také na druhé straně zakončovala nebezpečně Miedemaová, ale její pokus skončil jen na tyči.

Po změně stran otevřela skóre po parádním centr Spitseové Anouk Dekkerová, která uklidila míč nechytatelně k tyči. Následně ale dokázala velmi rychle srovnat krok Christine Sinclairová pohotovým zakončením ze zadní tyče. Poslední slovo ale měla střídající Lineth Beerensteynová a její doklepnutí do sítě po vyhraném souboji.

Nizozemky tak postupují do playoff z prvního místa. Také Kanada si zahraje vyřazovací část po postupu z druhé pozice.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Kanaďanky zkouší dlouhé nákopy do vápna, ale ty nefungují podle představ. Osmnáctiletá Jordyn Huitemaová si nemůže balon zpracovat.

90+2

Jill Roordová ve středu pole přišlápla Lawrencovou a dostává od hlavní rozhodčí přísnou žlutou kartu.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90

Nizozemská obrana má co dělat, ale i v devadesáté minutě drží jednobrankové vedení. Bloodworthová s klidem odvrátila nebezpeční dlouhým odkopem.

89

Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Daniëlle van de Donková, přichází Renate Jansenová.

88

Ani těsně před koncem druhé půle se nemohou Kanaďanky usadit na útočné polovině. Beckieová ale dokázala vybojovat alespoň autové vhazování.

87

Buchananová byla přistrčena ve středu pole Van Dongenovou. Kanaďanky rychle rozehrávaly z místa přestupku, ale obrana nizozemského týmu se stačila zformovat.

86

Zadorskyová si nenechala vzít míč v souboji s Miedemaovou. Kanada se pustila do útoku po pravé straně, kde byla také Flemingová. Pokus Beckieové ale neměl šanci na úspěch.

85

Flemingová se snažila najít v pokutovém území Beckieovou, ta se opravdu prosadila k hlavičce, ale po tvrdém souboji zakončila jen vedle branky.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Kanaďanky se snaží o vyrovnání, ale nemohou se dostat do tlaku.

82

Quinnová se na trávníku neuvedla zrovna nejlépe. Ve středu pole faulovala Dekkerovou za žlutou kartu.

81

Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Desiree Scottová, přichází Rebecca Quinnová.

80

Nizozemky drží balon pod kontrolou. Groenenová si narazila s Van de Donkovou, ale zpoza vápna se do šestnáctky přes staženou obranu nedostala.

79

Kanada okamžitě usiluje o srovnání stavu. Beckieová přihrávala Leonové, která ale neměla na hranici vápna příliš mnoho šancí proti výrazné přesile.

77

77. Lineth BEERENSTEYNOVÁ - 2:1

Nizozemsko – Kanada

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 57. Dekkerová, 77. Beerensteynová – 62. Sinclairová

Karty:   25. Dekkerová (NED), 90+2. Roordová (NED) – 41. Buchananová (CAN), 82. Quinnová (CAN)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:6.

Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, Dekkerová, Bloodworthová, van Dongenová – Spitseová (71. Roordová), van de Donková (89. R. Jansenová), Groenenová – van de Sandenová, Miedemaová, Martensová (71. Beerensteynová).
Náhradníci: Kopová, Geurtsová – van der Gragtová, van Esová, Pelovaová, R. Jansenová, Kaagmanová, Jansenová, Kerkdijková, Roordová, Beerensteynová, van der Mostová.

Kanada: Labbéová – Lawrencová, Buchananová, Zadorskyová, Chapmanová (70. Riviereová) – Flemingová, Scottová (81. Quinnová), Schmidtová – Huitemaová, Sinclairová (C) (69. Leonová), Beckieová.
Náhradníci: Sheridanová, D'Angelová – Quinnová, Roseová, Grossová, Riviereová, Carleová, Princeová, Leonová, Woellerová, Agnewová, Hellstromová.

Rozhodčí: Frappartová – Nicolosiová, Oneillová (vš. FRA)