Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Hertha BSC – FC Augsburg

2:2

konec (2:2)

18.12.2018, 20:30 • Olympiastadion Berlin • 16. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.29 3.44 3.37 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:13. (22:30:50)
Hlavní rozhodčí nakonec ve druhém poločase přidal čtyři minuty, ale ani v ty vítěze zápasu nenašly. Augsburg si tak z Berlína odváží bod za remízu 2:2.

Úplný úvod zápasu patřil berlínského týmu. Do vedení šli ale zničehonic hosté, po rozehrávce rohového kopu umístil svou hlavičku přesně do rohu branky Martin Hinteregger. Po půlhodině hry se Hertha nadechla k velkému obratu. Nejprve zužitkoval přihrávku Selkeho Mathew Leckie a hned o dvě minuty později dorazil míč do sítě Ondrej Duda. Domácí i nadále bušili do obrany Augsburgu, ale o překvapivé vyrovnání se postaral ještě do přestávky Ja-Čeol Ku. Po změně stran oba týmy marně navazovaly na tempo z první půle, šancí bylo k vidění minimum a tak se Hertha rozešla s Augsburgem smírně.

Do druhého poločasu naskočil v dresu Augsburgu také Jan Morávek. Na závěrečnou půlhodinu poté přišel do hry i po zranění vracející se Vladimír Darida z Herthy.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Córdova držel míč nebezpečně blízko pokutového území Herthy. Přihrávka na Schiebera ale už nebyla z nejpřesnějších a tak jsou v samém závěru zápasu u balonu domácí.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90+1

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Michael Gregoritsch, přichází Julian Schieber.

90

Jonathan Schmid vhazoval zpoza postranní lajny na vlastní polovině. Po faulu na Baiera se ještě rozčiloval na rozhodčího Valentino Lazaro, který je tak prvním potrestaným hráčem zápasu.

89

Darida se snažil vymyslet přihrávku za obranu na Ibiševiće, ale míč mu na poslední chvíli vypíchl od kopaček Max. Hosté u balonu příliš dlouho nevydrželi a musí se znovu bránit.

88

Lazaro centroval do pokutového území od rohového praporku. V šestnáctce se ale prodral k hlavičce jen hostující Philipp Max. Tlak Herthy pokračuje před vápnem.

87

Po pádu Ibiševiće s Dansem bylo v pokutovém území Augsburgu pořádné horko. Hlavní rozhodčí byl ale celé situaci velmi blízko a ihned gestikuloval, že to penalta nebude.

86

Berlínská Hertha se nadechuje k závěrečnému tlaku. Ibišević se ve vápně odtrhl od obránce, dokázal si najít míč, ale hlavičkou bez razance nemohl Lutheho překonat.

85

Dolného přímého kopu se ujal Marvin Plattenhardt. Na přední tyči ale hlavičkoval jen hostující obránce Kevin Danso. U balonu však zůstávají domácí fotbalisté.

84

Hosté si sice pohledně posouvali míč u středového kruhu, ale na vysunutou obranu Herthy to nestačilo. Následně byl ale fauloval Leckie, kterého zasáhl k zemi Danso.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu. Ani jeden tým nechce udělat chybu, která by ho stála body z dnešního utkání.

81

Po strhujícím prvním poločase čekáme po přestávce na větší šance. Maxova přihrávka do vápna měla najít Gregoritsche. Ten byl ale hlídán Lustenbergerem.

80

Brankář Herthy Rune Jarstein se vrhl po centrovaném balonu z levé strany. Před Córdovou stačil balon ukrýt do rukavic a tím i ukončit útočnou snahu Augsburgu.

79

Augsburg ztratil míč před vápnem soupeře. Darida vyvážel hru na útočnou polovinu, ale nedostal se s míčem ani ke středové čáře. Hosté však další zisku neproměnili v zakončení.

78

Schmid dokázal udržet míč na hrací ploše, po sprintu před polovinu trávníku dokázal odcentrovat do vápna, ale hlavičkující Gregoritsch poslal pokus nad břevno.

77

Jastein si přišel pro balon až před vlastní vápno. Pohotovou rozehrávkou posla míč jen do souboje Baierovi, který utržil pořádně tvrdý úder od Pekaríka.

Hertha BSC – FC Augsburg

2:2

konec (2:2)

Zpět na online

Branky: 29. Leckie (Selke), 31. Duda – 9. Hinteregger (Schmid), 39. Ku Ja-Čeol (Finnbogason)

Karty:   90. Lazaro (HER)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:13.

Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Lustenberger (C), Torunarigha, Plattenhardt – Pekarík, Maier, Mittelstädt – Duda (66. Darida), Leckie, Selke (75. Ibišević).
Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Darida, Köpke, Ibišević, Dárdai, Baak.

FC Augsburg: Luthe – Schmid, Danso, Hinteregger (46. Morávek), Max – R. Khedira – Ku Ja-Čeol, Gregoritsch (90+1. Schieber), Baier (C), Či Tong-won – Finnbogason (63. Córdova).
Náhradníci: Giefer – Morávek, Callsen-Bracker, Schieber, Córdova, Hahn, Framberger.

Rozhodčí: Willenborg – Aarnink, Sather