Menu

Fotbal

Liga mistrů

Manchester City – SSC Neapol

2:1

konec (2:0)

17.10.2017, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Skupina F • Karel Janeba (@Kajaneba)

Tipsport: 1.59 4.47 5.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (22:44:51)
Manchester City tak zůstává na prvním místě se ziskem devíti bodů. Na druhém s šesti body je Šachtar Doněck, na třetím se třemi body SSC Neapol a na posledním místě bez bodu je Feyenoord Rotterdam.
Máme dobojováno. Po prvním poločase to vypadalo na jednoznačnou demolici od Manchesteru City, nicméně Neapol se probrala, přidala na tempu a ve druhém poločase snížila ve 73. minutě, když se z penalty prosadil Amadou Diawara. Manchester City pak sice vstřelil třetí branku, gól ale nebyl uznán. Ke gólům Raheema Sterlinga a Gabriela Jesuse z prvního poločasu tak domácí v tom druhém žádné jiné nepřidali a oba týmy se tak rozešly za stavu 2:1 pro domácí. Body tak zůstávají na Etihad Stadium.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Mertensův centr odhlavičkoval pryč Fabian Delph, jenže pouze na Ounase. Ten si všiml nabíhajícího Josého Callejóna a právě i Mertense, tak centroval. Pravděpodobně jednu z posledních šancí Neapole však chytil do rukavic Ederson.

90+4

Kevin De Bruyne se vydal individuální cestou ve snaze otevřít si prostor pro centr, jenže se mu to moc nepovedlo a místo toho získal dvě autové vhazování po sobě. Celkově se Manchester City nyní drží hodně v tomto rohu hřiště bez odcentrování.

90+3

Leroy Sané sice ztratil míč, nicméně jej nazpět vybojoval a ještě předtím, než stihl poslat míč na Bernarda Silvu byl faulován. Manchester City tak získává volný přímý kop nedaleko od rohového praporku.

90+2

Manchester City se neúnavně tlačí k brance hostující Neapole ve snaze vsítit třetí branku, Neapol však poctivě brání.

90+1

Nastavovat se bude 5 minut nad rámec řádné hrací doby!

90

Fabian Delph našel Fernandinha, který ještě ve snaze posunout balón na útočníky hledal Danila. Balón však zůstal vesměs u půlící čáry v držení Citizens.

89

Ilkay Gündoğan se dostal do šance a i přes nabíhající jiné hráče, kteří však nebyli v nejlepší pozici, se rozhodl pálit. Pepe Reina však předvedl skvělý zákrok proti střele střídajícího hráče!

88

Po volném přímém kopu se dopředu tlačila Neapol, která standardní situaci Manchesteru City ubránila. Jejich snažení ovšem ukončil John Stones a dopředu tak jdou opětovně Citizens ve snaže vrátit si zpátky dvoubrankové vedení.

87

Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Danilo.

86

Gabriel Jesus byl zezadu přidržen Abiolem a zepředu sražen k zemi Koulibalym, nicméně karta se neuděluje, byť se toho Gabriel Jesus hojně dožaduje.

85

Hypoteticky nebezpečný centr Josého Callejóna na Ghoulama dokázal tečovat na rohový kop Fabian Delph. Onen rohový kop Neapoli ovšem moc nesedl.

84

Po celkem povedeném autovém vhazování se kopal i rohový kop pro Neapol, ten se ovšem hostům nepovedl. Na druhé straně zkoušel z bezprostřední blízkosti skórovat Leroy Sané. Situace prakticky kopírovala Saného gól z víkendu proti Stoke City, nicméně tentokrát mladý Němec jesle netrefil.

83

Dopředu se dral José Callejón, nicméně byl zastaven Nicolásem Otamendim ještě předtím, než se stihl rozkoukat. Od argentinského beka se však balón odrazil na autové vhazování pro Neapol.

82

Bernardo Silva dokázal zpracovat těžký míč a udržet jej ve hře, jenže Manchester City to stálo držení míče. Pepe Reina tak rozehrává od své branky, což by dělal i v opačném případě.

Manchester City – SSC Neapol

2:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 9. Sterling, 13. Jesus (De Bruyne) – 73. Diawara (pen.)

Karty:   37. Walker (MAC), 44. De Bruyne (MAC), 72. Fernandinho (MAC) – 77. Albiol (NEA), 79. Ch. Maggio (NEA)

Neproměněná penalta: 38. D. Mertens (NEA), brankář Ederson zneškodnil

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:8.

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) (76. Gündoğan) – Sterling (69. B. Silva), Jesus (87. Danilo), Sané.
Náhradníci: Bravo – Danilo, Gündoğan, Agüero, Mangala, B. Silva, Y. Touré.

SSC Neapol: Reina – Hysaj (70. Ch. Maggio), Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Diawara, Hamšík (C) (78. Ounas) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne (57. Allan).
Náhradníci: Sepe – Allan, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, Rog, Ounas, Jorginho.

Rozhodčí: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Roberto Díaz, Teodoro Sobrino (všichni Španělsko)