Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

konec

11.09.2023, 14:00 • Vlastimil Mourek (@04Vlastam)

Tím tisková konference končí, děkuji vám za pozornost. (14:23:07)
„Od Iikky Kangasniemiho a Jiřího Černocha budu chtít aby dělali body, od Dominika Frodla, aby ty body soupeřům nedělal,“ uzavřel David Bruk.
Padla i otázka na zářícího mladíka Víta Jiskru. „Doufáme, že se mu bude dařit i nadále. Je to bojovník a velmi důležitý hráč. Nesmí se v tomto chybovat a musí mít i trochu štěstí, pozici si vybojuje sám.“
„Partneři pro nás byla velká neznámá, vždy se vše odvíjí od minulé vlastnické struktury. Naštěstí se většina partnerů od klubu neodtrhla. Našli jsme spoustu dalších, kteří sice nepřispívají milionovými příspěvky, ale i tak jsou pro nás nesmírně důležití a doufám, že se nám podaří je udržet i nadále. Rozpočet klubu je cca 132 milionů korun na kalendářní rok.“
Podle Daniela Tobolky je to celé ještě běh na dlouhou trať, za příklad uvedl úvod loňské sezony, kdy se Energii vůbec nedařilo na domácím ledě a pak se forma zvedla. Nejen tím chce nalákat i nové fanoušky, například i prací na sociálních sítích. Ale samozřejmě záleží i na výkonech.
„Hráče jsme lákali na dobré zázemí, Karlovy Vary jsou krásné město, také naše filosofie je, podle mě, ta správná. To mohlo, myslím si, přilákat i Dominika Frodla,“ doplnil Daniel Tobolka.
Na dotaz o skautingu nových posil pak reagoval takto: „Klub musel vytvořit nové klima a naznačit, že se tým chce pořád zlepšovat. Není jednoduché tyto hráče najít. Bez osobností, jako Jiří Černoch nebo Ondřej Beránek, by to nešlo, museli jsme zajistit solidní zázemí. Oba zahraniční hráče jsme dlouho skautovali a v přípravě se jevili velmi dobře.“
David Bruk reaguje na dotaz o počtu inkasovaných gólů v přípravě, kterých energetici inkasovali málo: „Naše obranná hra určitě nebyla nejlepší. Je to příprava, týmy neměly stejné podmínky a budu se opakovat, v sezoně to bude jinak. Ta data nejsou úplně validní, v plné sestavě jsme odehráli jen ve dvou zápasech, z původních plánovaných pěti jsme museli vůči různým důvodům odstoupit.“

Slovo dostal i Jiří Černoch: „Povedlo se nám kádr dost posílit, hlavně tedy v brankovišti. Ambice jsou určitě vyšší, náš tým má určitě na vyšší příčky, než v minulých sezonách.“
„Soutěž nám ale začíná v pátek, to nejde srovnat s přípravou,“ uzavřel karlovarský hlavní kouč.
„Přípravná utkání nám dala o nových hráčích dobrý obraz, letos jsme si mohli dovolit díky klubu naši soupisku postavit seriozněji. Jsme konkurenceschopní na všech postech, což je vidět na ledě,“ věří trenér Energie.
Dále pokračuje trenér David Bruk: „Klukům jsme trochu zkrátili dovolenou, aby se pořádně navázalo na letní přípravu. Hráči měli volno asi 20 dní, pak jsme naskočili zpět na led. V přípravě jsme odehráli devět zápasů. U některých jsme hráli na kondici, nastoupili jsme s třemi útoky a třemi obrannými páry. Ti ostatní pak pilně trénovali.“
„Jdeme do této sezony s pokorou, samozřejmě si všechno musí sednout. Tato sezona bude pro nás opravdu ta nejdůležitější, troufnu si říct od titulové sezony 2008/09,“ uzavřel Tobolka.

„Našim pilířem je samozřejmě čtvrtfinále, které by pro nás mělo být dosažitelným cílem.“
Daniel Tobolka také vyzdvihl nové posily týmu, zejména pak tedy na postu brankáře. Také je rád za stabilní mužstvo, které se rozvíjí i například v Sokolově, jehož hráči budou moct být plnohodnotně připraveni na extraligový hokej.
„Máme nového kondičního trenéra, máme plnohodnotného kondičního trenéra a myslím si, že spolu s podepsáním nové smlouvy s trenérem Davidem Brukem, se jedná o dobré koncepční kroky,“ pokračuje Tobolka.
„Je to 26. sezona pro klub v extralize, ale pro nás, z vlastnické struktury, se jedná o velice důležitou sezonu. Jestli klub posuneme dopředu tím směrem, kterým si přejeme, zda se nám podaří Energii posunout někam výše. Loňská sezona pro nás byla, jak říkám, nultá. Naskočili jsme do rozjetého vlaku, vše se během sezony obměnilo,“ začal Daniel Tobolka.

Tisková konference týmu HC Energie Karlovy Vary právě začala.
Tisková konference začne co nevidět, budou na ni přítomni kapitán Jiří Černoch, trenér David Bruk a jednatel klubu Daniel Tobolka.

Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

konec