Menu

Hokej

STILMAT extraliga inline hokeje

IHC Devils Zlín – Mission Roller Brno

4:3

konec (2:2, 2:1)

27.05.2023, 10:05 • PSG aréna, Zlín • Petr Komárek (@petrkomarek7)

Zlín tak udržel vedoucí příčku tabulky extraligové skupiny Východ. Před druhými Boskovicemi má nadále tříbodový náskok, Jihomoravané totiž v souběžně hraném duelu zdolali Uherský Brod 3:2. Brno po těsné porážce zůstalo čtvrté, šance spravit si chuť se mu naskytne od 14 hodin na hřišti uherskobrodských Kanců. Zlín ve dvě hodiny odpoledne hostí Boskovice, v Baťově městě tedy dojde na souboj prvního s druhým. (11:20:43)
Je konec. Zlín se ve druhém dějství dvakrát dostal do vedení o jednu branku, Brno dokázalo odpovědět pouze jednou. O třetí gól Devils se ve 21. minutě postaral Daniel Gazda, pro kterého šlo o čtrnáctou trefu v probíhajícím ročníku. Mission Roller vyrovnal ve 29. minutě, kdy se zdálky prosadil David Sedláček. Rozhodující moment celého zápasu přišel v čase 32:50, kdy o těsném vítězství Zlína 4:3 rozhodl nekompromisní střelou z první jeho nejproduktivnější hráč Lukáš Chludil. Závěrečný nápor Jihomoravanů už další srovnání a případné prodloužení nepřinesl.

Konec zápasu.

39:39

Kotouč jel po hraně k prázdné brněnské brance, nakonec ji minul a jeden z hostů ho dojel. Mission Roller už moc času nezbývá.

39:30

Velký závar před Kořénkem. Puk vyplaval před Dominikem Hrachovinou, ale ten ho zblízka nedokázal usměrnit do volné části branky.

39:20

Zpod Kořénka vydoloval kotouč David Sedláček, puk se odklouzal k zadnímu mantinelu.

38:45

Nyní už je hostující brankář opět na střídačce a Jihomoravané hrají znovu power-play.

38:22

Hrachovina je zpátky v brance Brna.

38:22

Nad kruhy příklepem vystřelil z první Kučeřík. Kořének se pohotově přemístil k zemi a kotouč schoval na své hrudi.

37:50

Hosté to zkoušejí bez brankáře!

37:13

Před brankou Zlína bylo pořádně husto. Před tímto chumlem hráčů střílel Kučeřík, nicméně nemířil přesně.

36:08

Minuty ubíhají a Brno se snaží s nepříznivým stavem něco udělat. Kořének nyní předvedl dva výborné zákroky, druhý proti ráně Krále z pravé strany.

35:10

Na druhé straně zakončoval po zemi ke vzdálenější tyči Pavlůsek a Hrachovinovi pomohla tyčka.

34:43

Velká možnost brněnského Dufka, který vypálil bez přípravy z pravého kruhu. Kořének se rychle natahoval, jak mohl, puk ale nakonec proletěl těsně kolem jeho brány, takže zasahovat nemusel.

32:50

Devils právě vstřelili branku!
Šindelek nejprve střílel z pravé strany na vyrážečku, ale hostující branku táhlým pokusem minul. Zanedlouho rozjel další útočnou akci Zlína brankář Kořének a na jejím konci stál LUKÁŠ CHLUDIL. Ten po přihrávce Bachánka vypálil z první a Hrachovina byl bez šance na zákrok. Tohle se opravdu chytat nedalo, kotouč skončil v pravém horním rohu hostující branky nad lapačkou Petra Hrachoviny. Asistence: Adam Bachánek a Michal Kořének.

31:34

Dlouhou přihrávku Gazdy, respektive pas, tečoval těsně před brankou najetý Šindelek. Kotouč skončil o kousek vedle levé tyče hostující brány.

30:07

Na jedné straně si Hrachovina poradil nejprve se střelou na lapačku a poté také s pokusem jednoho z Devils mezi betony. Zanedlouho vypálil zdálky hostující Kachlík a Kořének maskou vyhlavičkoval kotouč před sebe.

28:25

Brno právě vstřelilo branku!
Dominik Hrachovina nejprve dostal přízemní nahrávku před branku a po jeho blafáku a přízemní střele zazvonila buď tyčka nebo boční oblouk domácí branky. Brněnský nápor nicméně pokračoval a dalekonosný pokus DAVIDA SEDLÁČKA směrem někam na lapačku Kořénka se zastavil až v síti. Jihomoravané tak srovnávají stav. Asistence: Jan Dufek a Dominik Hrachovina.

27:52

Dufek obdržel puk na pravou stranu útočné poloviny hřiště. Poté si nabruslil mezi kruhy, odkud zápěstím minul pravý horní roh zlínské branky.

IHC Devils Zlín – Mission Roller Brno

4:3

konec (2:2, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Chludil (A. Hamrla), 16. Gazda (Brida, Luža), 21. Gazda (Chludil, Suhrada), 33. Chludil (Bachánek, Kořének) – 14. Kučeřík (D. Hrachovina), 20. Dufek (D. Sedláček), 29. D. Sedláček (Dufek, D. Hrachovina)

IHC Devils Zlín: Kořének – Gazda (C), Suhrada, Brida (A), A. Hamrla, Šindelek – Pavlůsek, Chludil, Bachánek, Luža, R. Hrazdira
Trenér: Jiří Suhrada

Mission Roller Brno: P. Hrachovina – Dufek, Ondráček – D. Sedláček, Kachlík, Obdržálek (C), Kazlepka, Rosendorf (A), Klaus, Král, T. Sedláček, D. Hrachovina, Kučeřík
Trenér: Petr Hrachovina

Rozhodčí: Lerch, Šico

Průběh zápasu
1. poločas
11:18 IZL 2 R. Hrazdira, vysoká hůl
13:03 IBN 0:1 Kučeřík (D. Hrachovina)
13:50 IZL 1:1 Chludil (A. Hamrla)
15:04 IZL 2:1 Gazda (Brida, Luža)
19:57 IBN 2:2 Dufek (D. Sedláček)
Přestávka po pol.
2. poločas
20:44 IZL 3:2 Gazda (Chludil, Suhrada)
28:25 IBN 3:3 D. Sedláček (Dufek, D. Hrachovina)
32:50 IZL 4:3 Chludil (Bachánek, Kořének)
Konec