Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

1. FC Kolín nad Rýnem – Bayern Mnichov

1:2

konec (0:1)

27.05.2023, 15:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • 34. kolo • Daniel Fekets (@DFekets)

Tipsport: 6.39 5.43 1.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Bayern se dnes poprvé prosadil v 8. minutě, kdy Kingsley Coman parádně utáhl svou ránu k zadní tyči. Poté jsme viděli šance na obou stranách, ale do poločasu už gól nepadl. Kolín se ve druhém poločase zvedl, často dostával Bayern do úzkých a zhruba deset minut před koncem navíc skóroval z penalty, trefil se Dejan Ljubičić. Najednou byl kousek od titulu Dortmund, který sice prohrával, ale stačilo mu jakékoliv zaváhání Bayernu. Hrdinou hostů se ale stal střídající Jamal Musiala, jenž parádně zavěsil v 89. minutě a definitivně rozhodl, že dnes se raduje družina Thomase Tuchela.

Titul v Bundeslize tedy opět bere Bayern Mnichov, Dortmund končí druhý. Ligu mistrů si v příští sezoně zahrají Lipsko i Union Berlín. Z postupu do evropských soutěží se mohou radovat také celky Freiburgu a Leverkusenu, naopak smutní Hertha a Schalke, kteří sestupují. Baráž o udržení si zahraje Stuttgart.

Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost, na počtenou! (17:35:12)
V Kolíně nad Rýnem tedy probíhají oslavy mnichovského velkoklubu. Bayern to znovu dokázal a pojedenácté za sebou slaví prvenství v německé nejvyšší soutěži. Naopak v Dortmundu vládne obrovský smutek, poněvadž letos byl opravdu blízko k tomu, aby giganta sesadil.
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:8.

Ačkoliv Dortmund v poslední minutě vyrovnal na 2:2, obrat už nestihl, takže Bayern slaví jedenáctý mistrovský titul v řadě. V posledním kole se dostal před svého rivala, hrdinou mnichovského celku je Jamal Musiala, který vstřelil v 89. minutě rozhodující branku.
Bayern ještě úplně titul slavit nemůže, poněvadž v Dortmundu se stále hraje. Je však velice pravděpodobné, že velký obrat tam nepřijde.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Bayern navíc stále pobývá na útočné polovině, tudíž vše má ve svých rukou.

90+4

Do konce utkání už zbývají jen dvě minuty. Jamal Musiala pravděpodobně bude mnichovským hrdinou.

90+3

Hra se sice už přenesla na útočnou polovinu domácích, ale vypadá to, že celek v bílých dresech už nemá síly na to, aby se vůbec k nějakému zakončení dostal.

90+2

Mathys Tel se z levé strany hnal do otevřenější obrany, ale ve své snaze pokračovat nemohl, poněvadž byl pískán i máván ofsajd.

90+1

Nad rámec řádné hrací doby se bude nastavovat 5 minut! Tento čas dělí Bayern od titulu.

90

Žlutá karta pro tým 1. FC Kolín nad Rýnem (Jan Thielmann).

89

Bayern právě vstřelil branku!
Gól, který Bayernu pravděpodobně přihraje titul! Zhruba deset sekund před brankou na 1:2 neproměnil Leroy Sané obrovskou šanci, ale nakonec jej to mrzet nemuselo. JAMAL MUSIALA dostal na kopačku přihrávku Gnabryho a balón dokonale poslal po zemi k zadní tyči. 1:2. Asistence: Serge Gnabry.

88

Tim Lemperle se snažil prosadit v šestnáctce soupeře, ale až k zakončení se neprobil.

87

Timo Hübers byl na vlastní polovině faulován. Rozhodně se nechce zvedat úplně rychle, takže vteřinky utíkají ve prospěch Kolína i Dortmundu.

86

Kristian Pedersen ale podržel míč na útočné polovině a za chvíli rozehraje aut.

1. FC Kolín nad Rýnem – Bayern Mnichov

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 81. Ljubičić (pen.) – 8. Coman (L. Sané), 89. Musiala (Gnabry)

Karty:   24. Schmitz (KLN), 82. Ljubičić (KLN), 90. Thielmann (KLN)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:8.

1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Schmitz (62. Huseinbašić), Hübers, Chabot, Hector (C) – Schirí, Martel – Ljubičić (82. K. Pedersen), Kainz (62. Schindler), Maina (82. Lemperle) – Selke (62. Thielmann).
Náhradníci: T. Horn – Kilian, Limnios, Olesen.

Trenér: Steffen Baumgart

Bayern Mnichov: Sommer – Pavard, Upamecano, de Ligt, Mazráwí (85. Musiala) – Gravenberch (71. Goretzka, 85. Tel), Kimmich – L. Sané, T. Müller (C) (62. Cancelo), Coman (71. Choupo-Moting) – Gnabry.
Náhradníci: Ulreich – Blind, Stanišić, Mané.

Trenér: Thomas Tuchel

Rozhodčí: Sven Jablonski