Menu

Hokej

Mistrovství světa

USA – Česko

3:0

konec (1:0, 1:0, 1:0)

25.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Čtvrtfinále • Lukáš Mihal (@mihal_lukas), David Jabůrek

Tipsport: 1.85 4.29 3.99 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je od nás z Nokia Arény pro tuto chvíli vše. Loučí se dvojice komentátorů ze Zlína Lukáš Mihal a David Jabůrek. (17:36:34)
České trápení je u konce. Čtvrtfinále s USA se ani jinak popsat bohužel nedá. Jedna obdržená branka v každé třetině vedla k jasnému skonu poměrem 3:0. V naprosto tiché atmosféře, jež neměla s bojem o semifinále na mistrovství světa nic společného, se národní tým nebyl schopný dostat vlastně ani do větší šance, natož skórovat. Američanům pomohlo i trochu štěstí, třeba když se hned při prvním gólu puk odrazil hned od dvou českých obránců. Do semifinále však postupují zcela zaslouženě. Svěřencům Kariho Jalonena naopak cesta turnajem končí a mluvit lze jednoznačně o velkém neúspěchu. Češi si totiž neporadili s jediným větším soupeřem, navíc podlehli i Lotyšsku a trápili se třeba se Slovenskem či Norskem.
Statistiky utkání:

Střely na branku: 34 – 15
Zásahy brankářů: 15 – 31
Trestné minuty: 4 – 2
Tři nejlepší hráči české reprezentace

Karel Vejmelka – brankář
Michal Kempný – obránce
Dominik Kubalík – útočník
Nejlepší hráči utkání

USA: Matt Coronato
Česko: Tomáš Dvořák

Konec zápasu.

59:49

V posledních sekundách je to totální trápení. Český národní tým bohužel skončí na tomto mistroství světa ve čtvrtfinále.

59:10

Češi nejsou schopni v závěru ani přes hru v šesti absolutně vymyslet kloudnou akci. Od národního týmu je naprostá mizérie a trápení.

58:50

Rocco Grimaldi se také mohl prosadit, před bránu se ale nenatlačil. Alespoň tak koupil další sekundy v útočné třetině.

57:53

Mohlo být definitivně rozhodnuto, protože po zblokované střele Romana Červenky posílal kotouč do prázdné klece Tyler Kleven, na poslední chvíli se však vrátil jeden z českých hráčů a zabránil jasnému gólu!

57:49

Českou marnost podtrhuje Kubalíkova střela od modré, která mu ale vůbec nevyšla a puk ujel sotva dva metry naprosto mimo.

57:25

Puk se odrazil zřejmě od Ondřeje Beránka někam do prostoru mezi střídačkami. Buly ve středovém kruhu.

57:21

Oddechový čas pro Česko.

57:10

Kundrátek jen nahodil za americkou bránu, kde byl však nejrychleji Samberg, jenž vyhazuje českou reprezentaci zase ven z pásma.

56:30

Vejmelka opustil svou bránu, český tým to zkouší v šesti bruslařích!

56:23

Nejspíš už je dobojováno. Čeští hráči se dopředu příliš neženou a Karel Vejmelka musí dlouho čekat za svou klecí na spoluhráče, kterému by mohl předat puk.

55:52

T.J. Tynan při své střele dokonce vystřelil hokejku Michala Jordána. Možná kvůli tomu zakončení nebylo příliš nebezpečné, Karel Vejmelka ho bez problémů lapil.

55:23

Špaček si extrémně nepříjemně a zcela nezaviněně zkroutil nohu při brždění v útočném pásmu a doslova odkulhal na českou střídačku.

USA – Česko

3:0

konec (1:0, 1:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Coronato (Hutson, Mackey), 29. Perbix (Grimaldi), 50. Gauthier (Tynan)

USA: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – Grimaldi, Bonino (C), A. Tuch (A) – Bjork, O'Connor, Garland (A) – Gauthier, Tynan, Mazur – Farrell, Brown, Coronato – L. Tuch.

Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka (A), Kubalík – Flek, Černoch, Beránek – Smejkal, Zohorna, Kaut – Voženílek, Špaček, Tomášek – Lenc.

Rozhodčí: Frandsen (DEN), Sewell (SWE) – Wyonzek (CAN), Yletyinen (SWE)

Průběh zápasu
1. třetina
08:57 USA 2 Samberg, podrážení
12:04 USA 1:0 Coronato (Hutson, Mackey)
Po 1. třetině
2. třetina
28:53 USA 2:0 Perbix (Grimaldi)
30:14 CZE 2 Kempný, držení
Po 2. třetině
3. třetina
43:44 USA 2 Farrell, podrážení
49:57 USA 3:0 Gauthier (Tynan)
Konec