Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Dortmund – 1. FC Kolín nad Rýnem

6:1

konec (4:1)

18.03.2023, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 25. kolo • Karel Jedlička

Tipsport: 1.57 4.51 5.79 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

89

A přesně o 19 vteřin zvoní i na opačné straně! Linton Maina po sólu přes celé hřiště poslal skvělý střílený centr před prázdnou bránu, jenže Kingsley Schindler ho přesměroval ve skluzu ze dvou metrů jen do tyče a do sítě nedobrovolně doklouzal místo míče sám.

88

Süle hlavičkoval Bellinghamův pěkný křížný pas zblízka a kozly zachránila od sedmého banánu zadní tyč! Odražený míč ještě zachytil Rothe a křížnou střelou o notný kus minul bránu.

83

Naposledy střídá 1. FC Kolín nad Rýnem:
ze hřiště odchází Dejan Ljubičić, přichází Kingsley Schindler.

79

Meyer vytahoval Mainův centr z pravé strany a z voleje se do míče opřel Dejan Ljubičić. Domácí brankář se musel vrhnout po levé ruce a skvěle trefenou dělovku vyškrábl vedle své levé tyče na roh. Pokud by míč skončil v síti, určitě by se posuzovalo ofsajdové postavení Tiggese, který mohl překážet brankáři ve výhledu.

79

Pro dnešek Borussia Dortmund dostřídala:
ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Mats Hummels,
ze hřiště odchází Julian Ryerson, přichází Tom Rothe.

72

Střídání v mužstvu Borussie Dortmund, odpočinout si mohou všichni aktéři poslední brankové situace:
ze hřiště odchází Donyell Malen, přichází Thomas Meunier,
ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Giovanni Reyna,
ze hřiště odchází Sébastien Haller, přichází Anthony Modeste.

70

Dortmund právě vstřelil branku!
Domácí góly dnes chodí po dvojicích. Haller si zpracoval chytrou průnikovku od pravé čáry a hlavou ji skvěle sklepl Malenovi, jeho finální přihrávku pak zúročil tvrdou střelou úplně volný MARCO REUS.
Dortmund se dnes může klidně po vzoru menšího berlínského klubu při tomto výsledku přejmenovat na Tennis-Borussii!

69

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Steffen Tigges.

68

Dortmund právě vstřelil branku!
Dahoud krásně zakroutil trestný kop z 22 metrů, Schwäbe se sice odrazil jako z pružin a zpod břevna míč vyškrábl, jenže úplně volný SÉBASTIEN HALLER snadno doklepl do prázdné brány.

66

Žlutá karta pro Borussii Dortmund za oplácení. Mahmoud Dahoud byl podražen Martelem a zbytečně se na zemi po soupeři ohnal kopačkou.

58

Trojnásobné střídání v mužstvu 1. FC Kolín nad Rýnem:
ze hřiště odchází Julian Chabot, přichází Eric Martel,
ze hřiště odchází Sargis Adamjan, přichází Linton Maina,
ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Denis Huseinbašić.

42

Kolín nad Rýnem právě vstřelil branku!
Syn české matky DAVIE SELKE střílí první bundesligový gól v novém klubu. Na Adamjanovu přihrávku si počíhal na ofsajdové hraně, napoprvé přes skluzujícího obránce nepropálil Meyera, ale dorážku již z úhlu procpal pod břevno za jeho záda.

36

Dortmund právě vstřelil branku!
Znovu slepené góly, koncert žlutočerných pokračuje. Dlouhou přihrávku z vlastní poloviny hřiště dostal od Süleho do běhu DONYELL MALEN a v plné rychlosti propálil na bližší tyč Schwäbeho, který si sáhnul, ale míči v cestě do sítě nezabránil.

32

Dortmund právě vstřelil branku!
Hosté se jen pár vteřin těšili, že přežili obrovskou šanci Malena, kterého našel samotného před brankářem dloubáčkem Bellingham. Donyell Malen totiž odražený míč zachytil a předal Guerreirovi, jehož přihrávku zúročil točenou střelou do šibenice MARCO REUS.

26

Krátký roh Kolína nad Rýnem rozehrál Kainz a hlavou prodlužoval v předklonu Hector. Pak přišel sporný zásah Dahouda, od jehož ruky se míč odráží na roh, ve hře byla ale i penalta. Nakonec VAR usoudil, že měl domácí hráč končetinu u těla.

21

Hosté byli centimetry od kontaktního gólu! Ljubičić krásně vysunul Adamjana a jeho šlehu z úhlu vytěsnil brankář Meyer s potížemi na tyč, načež odražený míč zalehl těsně před dorážejícím Arménem.

17

Dortmund právě vstřelil branku!
Bellinghamovu kolmici sklepl Reus na Guerreira, který byl u míče o zlomek vteřiny dříve než poslední kolínský obránce, a z jeho šikovnosti těžil SÉBASTIEN HALLER přesnou ranou z osy hřiště pod břevno. To je těžký dvojitý úder pro kozly, ze kterého se jen tak nevzpamatují.

15

Dortmund právě vstřelil branku!
Gólovou akci založil Wolf, RAPHAËL GUERREIRO si vyměnil míč s Malenem, který mu narazil zpět mezi nohama hostujícího Chabota, a osamocený Portugalec zblízka šajtlí obhodil bezmocného brankáře.

Borussia Dortmund – 1. FC Kolín nad Rýnem

6:1

konec (4:1)

Zpět na online

Branky: 15. Guerreiro (Malen), 17. Haller (Guerreiro), 32. Reus (Guerreiro), 36. Malen (Süle), 68. Haller (Dahoud), 70. Reus (Malen) – 42. Selke

Karty:   66. Dahoud (DOR)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:10.

Borussia Dortmund: Meyer – Wolf, Süle, Schlotterbeck, Ryerson (79. Rothe) – Malen (72. Meunier), Bellingham, Dahoud (79. Hummels), Guerreiro, Reus (72. Reyna) – Haller (72. Modeste).
Náhradníci: Lotka – Papadopoulos, Passlack, Njinmah.

Trenér: Terzić

1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Schmitz, Hübers, Chabot (58. Martel), Hector – Kainz (58. Huseinbašić), Schirí, Olesen, Ljubičić (83. Schindler) – Adamjan (58. Maina), Selke (69. Tigges).
Náhradníci: Horn – Soldo, Lemperle, Downs.

Trenér: Baumgart

Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn

Diváci: 81 365