Menu

Hokej

NHL

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

3:2

po s.n. (2:1) (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

27.01.2023, 01:00 • Capital One Arena, Washington • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 2.19 4.16 2.72 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistika
Střely na bránu: 45 – 37 | Přesilová hra: 1/3 – 0/1 | Trestné minuty: 6 – 10

Kdo se postavil do brankoviště?
Darcy Kuemper (WSH) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,6 %, odchytal 65:00
Casey DeSmith (PIT) – 43 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,6 %, odchytal 65:00

Česká a slovenská stopa
Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:18

Tři hvězdy utkání
1. Darcy Kuemper (WSH)
2. Casey DeSmith (PIT)
3. Marcus Johansson (WSH) 1+0 (04:05:22)

Mezi Washingtonem a Pittsburghem je velká rivalita, která dnes vyvrcholila nájezdy. První třetina střetnutí patřila Capitals, druhá Penguins a třetí byla naprosto vyrovnaná. Rozhodující nájezd dnes proměnil Nicklas Bäckström a Caps ani jedna ztráta vedení nakonec mrzet nemusela. Konečný výsledek dnešního zápasu v D.C. Washington Capitals 3 Pittsburgh Penguins 2.

Konec zápasu.

Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:2

V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
Autorem vítězné branky je NICKLAS BÄCKSTRÖM.

3. série 2:1

Jevgenij Malkin musel proměnit, jenže jeho střela z blízkosti skončila vedle levé tyče a je konec.

3. série 2:1

Nicklas Bäckström také před bránou zpomalil a rychlou střelou zápěstím zamířil k levé tyči brány!

2. série 1:1

Sidney Crosby chtěl z mezikruží také zamířit k pravé tyči, jenže Darcy Kuemper puk vytáhl lapačkou.

2. série 1:1

Jevgenij Kuzněcov extrémně zpomalil a rychlou střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány!

1. série 0:1

Rickard Rakell si sjel před bránu z levého strany a rychlou střelou zápěstím skóroval! Pěkné potažení.

1. série 0:0

T.J. Oshie se rozjel jako první a zvolil rychlé zakončení bekhendem, které Casey DeSmith zneškodnil.

Samostatné nájezdy začínají.
Prodloužení nerozhodlo a na řadu přijdou samostatné nájezdy. Washington Capitals 2 Pittsburgh Penguins 2.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:00

Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.

63:36

Jake Guentzel mířil střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování ke vzdálenější levé tyči, Darcy Kuemper ale jeho pokus dobře vykopl pravým betonem. Stále 2:2.

62:41

Alex Ovečkin vypálil ihned po vhazování na vrcholu pravého kruhu, Casey DeSmith ale dobře zasáhl.

62:10

Nicklas Bäckström se pokusil rozhodnout z podobného místa, jenže jeho ránu zablokoval Brian Dumoulin.

61:21

T.J. Oshie byl před pár okamžiky faulován a právě on mohl rozhodnout bombou z pravého kruhu, jenže Casey DeSmith vytáhl puk lapačkou mimo bránu. Stále 2:2.

60:47

Jevgenij Malkin ve středním pásmu podrazil T.J. Oshieho a Capitals si zahrají přesilovou hru. Timeout pro Caps.

60:01

Začalo prodloužení.
Washington dnes na domácím ledě dvakrát vedl, jenže Pittsburgh vždy dokázal zareagovat, a tak o extra bodu rozhodne prodloužení nebo nájezdy. Skóre po třetí třetině. Washington Capitals 2 Pittsburgh Penguins 2.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:21

Capitals se nepodařilo rozehrát podél střídaček a pískalo se zakázané uvolnění – 39 sekund od prodloužení.

59:00

Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

56:29

Kapitán domácího Washingtonu se chystal prosadit po komerční přestávce na pravém křídle, jenže Capitals bylo odpískáno postavení mimo hru. Hra přerušena.

54:48

Alex Ovečkin vypálil na levém křídle z ostrého úhlu a Casey DeSmith našel puk v lapačce. Reklamní brejk.

52:52

52:52 Bryan RUST - 2:2

52:52

Pittsburgh právě vstřelil branku! BRYAN RUST už cítil na zádech dvojici protihráčů a v pravém kruhu napřáhl k fantastické střele zápěstím, která nad lapačkou Darcyho Kuempera zapadla do bližšího pravého horního rohu brány Caps – 2:2! Asistence: Jake Guentzel a Sidney Crosby.

52:28

Z pravého kruhu pro vhazování to vzápětí zkoušel Sidney Crosby, ani kapitán hostí ale neuspěl a Darcy Kuemper našel puk v lapačce. Komerční přestávka.

52:04

Kris Letang mohl bodovat podruhé v řadě po svém návratu do sestavy Pittsburghu, když u levé tyče zakončoval bekhendem, Darcy Kuemper ho ale vychytal.

51:13

Danton Heinen odehrál skvělý zápas proti Floridě a dnes mohl skórovat podruhé, jeho střela z vrcholu levého kruhu poté ale byla přizvednuta nad bránu Capitals.

50:12

Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát necelých deset minut a z pohledu Pittsburghu už teď poběží čas hodně rychle. Capitals drží doma těsné vedení 2:1.

49:29

Penguins se vymanili z tlaku Capitals a na levém křídle se dostali ke střele, která skončila v lapačce Darcyho Kuempera. Oba brankáři dnes chytají naprosto skvěle.

49:00

Proti Penguins se pískalo zakázané uvolnění poté, co jistému gólu zabránil na brankové čáře zřejmě hokejkou Jake Guentzel! Málem 3:1!

47:45

Anthony Mantha dostal dvě minuty za krosček, zatímco Kris Letang sekání. Oba poté ještě dvě za hrubost.

47:05

Vracíme se zpět po krátké komerční přestávce, která proběhla poté, co střela Pens skončila v ochranné síti.

45:17

45:17 Marcus JOHANSSON - 2:1

45:17

Washington právě vstřelil branku! MARCUS JOHANSSON si srovnal puk na svou hokejku a nádhernou střelou zápěstím z vrcholu pravého kruhu pro vhazování vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Caps podruhé vedou. Nyní 2:1. Asistence: Nicklas Bäckström a Sonny Milano.

44:35

Pierre-Olivier Joseph na pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a málem se proháčkoval do zakončení, třetí protihráč už ho ale dokázal o puk připravit. Škoda.

42:48

Garnet Hathaway podstoupil v mezikruží osobní souboj, během něhož skončil i se Sidneym Crosbym na ledě, a oba společně poté sundali Caseyho DeSmitha. Stop.

40:55

Jevgenij Kuzněcov práskl do puku na levém křídle a jeho rána z úhlu mířila na bránu Pittsburghu, Casey DeSmith měl ale čistý výhled a puk vyrazil mimo bránu.

40:26

Sidney Crosby promeškal ideální okamžik pro střelu z vrcholu mezikruží a ještě mohl být rád, že se puk neodrazil tak, že by šli Capitals rychle do protiútoku.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 33-25; Zablokované střely: 12-12; Vhazování: 41%-59%; Hity: 15-14; Přesilové hry: 1/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
Třetí třetina začne přibližně v 3:01.

Pittsburgh po přestávce zlepšil hru a podařilo se mu vyrovnat, když se z dorážky prosadil Danton Heinen. Oba týmy touží po vítězství, a ačkoliv padly pouze dva góly, šance jsou vidět na obou stranách a není jich málo. Skóre po druhé třetině souboje o čtvrté místo v M. divizi. Washington Capitals 1 Pittsburgh Penguins 1.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

38:56

Anthony Mantha vystřelil na vrcholu pravého kruhu zápěstím a dobře mířil ke vzdálenější levé tyči, Casey DeSmith ale skvěle zasáhl vyrážečkou a odražený puk pak rychle zmrazil pod lapačkou. Další přerušení hry.

38:03

Trevor van Riemsdyk dobře podržel střelu na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho následný pokus zápěstím poté skončil v náručí Caseyho DeSmitha.

36:33

Hra není už v prostřední části tolik plynulá a naopak je velice často přerušována. Tentokrát vyhodili puk na zakázané uvolnění hokejisté Pittsburghu. Stav je 1:1.

35:38

Alex Ovečkin si najel na levém křídle na další skvělou přihrávku přes osu útočného pásma a vypadalo to, že z úhlu skóruje do prázdné brány, Casey DeSmith ale předvedl bleskový přesun a ukryl puk v svém náručí! Komerční přestávka.

34:45

Jeff Petry v rychlém sledu dvakrát vypálil, jednou od modré čáry a podruhé na vrcholu pravého kruhu, obě střely ale fantasticky zablokoval Garnet Hathaway.

34:23

Garnet Hathaway teď neměl šanci puk dojet, protože přihrávka Capitals podél střídaček byla příliš prudká a skončila na zakázaném uvolnění. Hra byla přerušena.

33:44

Marcus Pettersson na levém křídle vypálil od modré čáry a Darcy Kuemper na přední tyči ukryl puk v náručí. Brankář si pro pohodu poházel s pukem v lapačce.

32:25

Vypadalo to, že se bude vylučovat, nakonec se ale pouze jedno o postavení mimo hru Pittsburghu, ve kterém se na levém křídle nyní ocitl Ryan Poehling.

31:27

Nick Jensen prudce vypálil z pravého křídla a Casey DeSmith nedokázal puk udržet, Capitals poté hledali puk kvůli dorážce, nakonec se k ní ale nedostali.

31:00

Před bránou Washingtonu vznikl obrovský závar a Pittsburgh nebyl daleko od toho, aby utkání otočil na svou stranu. Caps ovšem přežili. Komerční přestávka.

29:59

29:59 Domácí Nicolas Aube-Kubel a jeho velmi nebezpečná teč

29:59

Nicolas Aube-Kubel před bránou skvěle tečoval střílenou přihrávku z vrcholu levého kruhu, Casey DeSmith ale puk sevřel v levém podpaždí!

29:33

Marcus Pettersson na levém křídle vlétl do útočného pásma a od hrazení napřáhl k táhlé střele zápěstím, která skončila na hrudi gólmana Darcyho Kuempera.

28:35

Rickard Rakell předvedl na levém křídle spinoramu a centroval puk skvěle před bránu, Chad Ruhwedel se ale na vzdálenější tyči do zakončení nedostal. Skóre je 1:1.

28:00

Conor Sheary se pokusil skórovat proti svému bývalému týmu, když rychle vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, Casey DeSmith ovšem puk vyrazil za bránu.

26:16

26:16 Lars Eller v první třetině trefil tyč a měl další velkou šanci

26:16

Capitals vyrazili do přečíslení dva na jednoho a Lars Eller se ocitl po bekhendové přihrávce před bránou úplně sám, z blízkosti ale trefil pouze hruď Caseyho DeSmitha! Obrovská šance Caps.

26:03

Darcy Kuemper přišel během zákroku o helmu a hra byla přerušena. Domácí brankář má spoustu času dát výstroj do pořádku. Následuje komerční přestávka.

23:07

Capitals bleskově zareagovali, když vystřelili z úhlu na levém křídle, Casey DeSmith si ale opět dokázal pokrýt přední tyč, kde tentokrát zasáhl pravým betonem.

22:37

22:37 Danton HEINEN - 1:1

22:37

Pittsburgh právě vstřelil branku! Drew O'Connor orazítkoval nádhernou střelou z vrcholu pravého kruhu přední tyč a puk se odrazil pod výstroj Darcyho Kuempera, ze kterého puk vypadl, a zůstal volný za jeho zády, čehož využil DANTON HEINEN, a dorazil ho v pohodě do prázdné sítě! Asistence: Drew O'Connor a Brian Dumoulin.

21:52

Penguins vzápětí nepřesně rozehráli podél trestných lavic a puk tedy zamířil na zakázané uvolnění. Casey DeSmith byl ve střehu, vhazování po jeho pravé ruce.

21:06

Svěřenci Mikea Sullivana se snaží o dobrý vstup do prostřední části, a tak vystřelili na bodu levého kruhu, jenže střela skončila v lapačce Darcyho Kuempera.

20:45

Capitals vyslali na bránu soupeře během úvodní třetiny 23 střel, což je nejvyšší počet v letošní sezóně NHL. Střel bylo ještě více, jenže skončily mimo nebo blokem.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 23-7; Zablokované střely: 3-9; Vhazování: 38%-62%; Hity: 13-9; Přesilové hry: 1/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
Druhá třetina začne přibližně v 2:02.

Capitals odehráli zřejmě nejlepší první třetinu v letošní sezóně NHL, když Penguins během úvodní části jasně přestříleli a zaslouženě se ujali vedení, které zařídil během přesilové hry tradiční bombou bez přípravy Alex Ovečkin. Jeho gól s pořadovým číslem 812. Po první třetině. Washington Capitals 1 Pittsburgh Penguins 0.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Alex Ovečkin znovu vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu, jenže tentokrát do jeho střely vložil hůl Jeff Petry a odrazil kotouč do ochranné sítě. Hra byla přerušena.

19:00

Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.

17:56

Teddy Blueger nedodržel postup při vhazování a byl vyloučen za zdržování hry kvůli sevření puku rukou.

17:56

17:56 Dylan Strome namířil střelu zápěstím do horní tyče brány!

17:56

Casey DeSmith ukryl puk v náručí a přerušil hru, ještě předtím ale vystřelil na bodu pravého kruhu Dylan Strome a jeho střela trefila horní tyč! Už druhá tyč Capitals! Poté komerční přestávka.

15:57

15:57 Lars Eller orazítkoval v oslabení tyč a ještě měl dorážku!

15:57

Capitals byli hodně blízko toho, aby vedli o dva góly, když z velké blízkosti a dorážky u levé tyče orazítkovali v oslabení brankovou konstrukci!

15:26

Rickard Rakell vystřelil na vrcholu mezikruží a jeho rychlá střela zápěstím minula pravý horní roh brány. V hledišti to jen zahučelo. Slibná příležitost Pittsburghu.

15:02

Sidney Crosby operoval s pukem na levém křídle, jenže Capitals se dokázali ubránit, když kotouč odrazili na vlastní střídačku a hra byla přerušena. Caps vedou.

14:36

Garnet Hathaway byl vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení a po komerční přestávce přesilovka Pens.

13:26

Jeff Carter se ocitl na vzdálenější levé tyči v velké šanci po přihrávce napříč brankovištěm, Darcy Kuemper ho ovšem senzačně vychytal!

12:34

Jeff Petry se ocitl na chvíli na pravém křídle sám a rychle vystřelil z úhlu zápěstím, na přední tyči byl ale připraven Darcy Kuemper, který puk vyrazil do hry.

11:13

Sidney Crosby nádherně vystřelil zápěstím na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela skončila na horní tyči brány Capitals!

09:48

Conor Sheary vzápětí vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování a Casey DeSmith si připsal další zákrok, když na přední tyči ukryl kotouč v lapačce. Další šance.

09:23

Přesně po minutě na levém křídle vypálil od modré čáry Nick Jensen, Casey DeSmith byl ale na přední tyči opět připravený a ukryl puk v lapačce. Hra byla přerušena.

08:23

Martin Fehérváry se ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné brankové příležitosti, jenže už byl příliš blízko brány a hostující Casey DeSmith puk vyrazil. Caps dominují.

07:49

Capitals sice v úvodu zápasu přečkali velkou šanci Penguins, od té doby ale na ledě dominují a jejich vedení je naprosto zasloužené. Domácí mají deset střel.

06:04

Hra byla přerušena a následuje krátká komerční přestávka. Alex Ovečkin před pár okamžiky využil přesilovou hru a Washington vede nad Penguins 1:0.

06:00

06:00 Alexandr OVEČKIN - 1:0

06:00

Washington právě vstřelil branku! ALEXANDR OVEČKIN si počkal na bodu levého kruhu na přihrávku přes osu útočného pásma a tradiční bombou bez přípravy puk napálil k přední tyči brány Pens mezi vyrážečkou a pravým betonem přesouvajícího se Caseyho DeSmitha! Je to 1:0. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov.

05:29

Capitals v rychlém sledu dvakrát vystřelili na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Casey DeSmith ale první střelu vyrazil, zatímco druhou ukryl v náručí.

04:26

Pierre-Olivier Joseph dostal dvě minuty za hákování a Capitals si tak zahrají v úvodu zápasu přesilovou hru.

04:10

Penguins se poté dostali po zakázaném uvolnění pod obrovský tlak a Capitals se dostali v rychlém sledu ke třem střelám, všechny tři ale pokryl Casey DeSmith.

02:03

Jake Guentzel si najel na vzdálenější levé tyči na nádhernou přihrávku z pravé strany a z úhlu se chystal skórovat do prázdné brány, jenže Darcy Kuemper předvedl senzační rozštěp a zákrok vyrážečkou! Nick Jensen pak na opačné straně ledové plochy vystřelil od modré čáry a Casey DeSmith ukryl puk v náručí. Fantastický začátek.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – T. van Riemsdyk, E. Gustafsson, Jensen, Orlov, Fehérváry, Irwin – Oshie (A), D. Strome, Ovečkin (C) – M. Johansson, Bäckström (A), Milano – Sheary, Kuzněcov, Mantha – Hathaway, Eller, Aube-Kubel.
Trenér: Peter Laviolette

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Tokarski) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Carter, Blueger, McGinn – Heinen, Poehling, D. O'Connor.
Trenér: Mike Sullivan

Rozhodčí: Ghislain Hebert, TJ Luxmore. Čároví: Kyle Flemington, Andrew Smith.

Pittsburgh Penguins

Penguins v posledním zápase využili tři přesilové hry a obrovskou bitku s Floridou, proti níž dokázali v první třetině střetnutí smazat dvoubrankové manko a vyhráli po prodloužení 7:6. Hrdinou Pittsburghu se stal Kris Letang, který se vrátil do sestavy po 11 zápasech a vstřelil 2 góly, k nimž přidal dvě asistence. Skvělý počin.

Washington Capitals

Ve Washingtonu se odehraje už v pátek v noci bitva o čtvrté místo v Metropolitní divizi. Danou pozici aktuálně drží Capitals, kteří mají stejně bodů (56) jako Penguins, odehráli ovšem o tři zápasy více. Caps prohráli dvakrát v řadě a po vynechání posledního zápasu proti Avs se do jejich sestavy vrací Nicklas Backstrom a T.J. Oshie.

Do sestavy Pittsburghu se vrátil Kris Letang, a přestože je obránce, Washington si na něj teď bude muset dát v pátečním zápase v domácí Capital One Areně obrovský pozor. Pětatřicetiletý Kanaďan se vrátil na kluziště po jedenácti zápasech a proti Floridě vstřelil dva góly, k nimž přidal stejné množství bodů, a není tedy divu, že byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Začátek v 1:00 hod.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

3:2

po s.n. (2:1) (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Ovečkin (Kuzněcov, Orlov), 46. M. Johansson (Bäckström, Milano), rozh. náj. Bäckström – 23. Heinen (D. O'Connor, Dumoulin), 53. Rust (Guentzel, Crosby)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   T. J. Oshie (WSH)
0:1   Rickard Rakell (PIT)
2. série:
1:1   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
1:1   Sidney Crosby (PIT)
3. série:
2:1   Nicklas Bäckström (WSH)
2:1   Jevgenij Malkin (PIT)

Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – T. van Riemsdyk, E. Gustafsson, Jensen, Orlov, Fehérváry, Irwin – Oshie (A), D. Strome, Ovečkin (C) – M. Johansson, Bäckström (A), Milano – Sheary, Kuzněcov, Mantha – Hathaway, Eller, Aube-Kubel.
Trenér: Peter Laviolette

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Tokarski) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Carter, Blueger, McGinn – Heinen, Poehling, D. O'Connor.
Trenér: Mike Sullivan

Rozhodčí: Ghislain Hebert, TJ Luxmore. Čároví: Kyle Flemington, Andrew Smith

Diváci: 18573

Průběh zápasu
1. třetina
04:26 PIT 2 P. Joseph, hákování
06:00 WSH 1:0 Ovečkin (Kuzněcov, Orlov)
14:36 WSH 2 Hathaway, vražení na hrazení
17:56 PIT 2 Blueger, zdržování hry / porušení postupu vhazování
Po 1. třetině
2. třetina
22:37 PIT 1:1 Heinen (D. O'Connor, Dumoulin)
Po 2. třetině
3. třetina
45:17 WSH 2:1 M. Johansson (Bäckström, Milano)
47:45 WSH 2+2+2 Mantha, krosček+hrubost
PIT 2+2 Letang, sekání+hrubost
52:52 PIT 2:2 Rust (Guentzel, Crosby)
Po 3. třetině
Prodloužení
60:47 PIT 2 Malkin, podrážení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
WSH 3:2 Bäckström (rozh. náj.)
po s.n.