Menu

Hokej

NHL

Detroit Red Wings – Arizona Coyotes

4:3

po s.n. (1:0) (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)

26.11.2022, 02:00 • Little Caesars Arena, Detroit • Milan Huppert

Tipsport: 1.76 4.52 3.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky

Střely na bránu: 36 – 24 | Přesilová hra: 2/4 – 0/4 | Trestné minuty: 15 – 15

Kdo se postavil do brankoviště?

Ville Husso (DET) – 21 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 65:00
Karel Vejmelka (ARI) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 62:51

Česká a slovenská stopa v utkání

Filip Hronek (DET) – 1+1, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:43
Dominik Kubalík (DET) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:16
Karel Vejmelka (ARI) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 62:51

Tři hvězdy utkání

1. Filip Hronek (DET) – 1+1
2. Dylan Larkin (DET) – 0+0
3. Nick Schmaltz (ARI) – 1+1 (05:01:32)

Utkání přihlíželo 19 515 diváků.
Dramatické střetnutí nakonec skončilo vítězstvím domácího Detroitu, který udolal Arizonu 4:3 po samostatných nájezdech.

Dlouho to vypadalo na vítězství domácího celku po základní hrací době, avšak 25 vteřin před koncem třetí třetiny poslal zápas do prodloužení Jakob Chychrun. Ani nastavená pětiminutovka o vítězi nerozhodla a šlo se tak do nájezdů, v nichž jako jediný uspěl třetí sérii uzavírající domácí kapitán Dylan Larkin forhendovou střelou k pravé tyči.

Svěřenci kouče Lalondeho se díky vítězství udrželi na třetí příčce Atlantické divize o bod před Tampou, Arizona zůstává v Centrální divizi na předposlední sedmé pozici.

Konec zápasu.

65:00

65:00 Dylan LARKIN - 4:3

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
Autorem vítězné branky je DYLAN LARKIN.

Dylan LARKIN

3. série 1:0

Je konec, bonusový bod bere Detroit! Jako šestý v pořadí se rozjel Dylan Larkin, který si přehodil puk na forhend a Vejmelku prostřelil mezi pravou rukou a betonem.

Clayton KELLER

3. série 0:0

Domácí gólman Ville Husso skvěle přečetl, že Clayton Keller zkusí vystřelit mezi betony, finský strážce svatyně je včas srazil k sobě.

David PERRON

2. série 0:0

Na kličku si evidentně nevěřil ani David Perron. Forhendem nezakončil vůbec dobře, brankáře trefil do levého betonu.

Nick BJUGSTAD

2. série 0:0

Nick Bjugstad volil rychlé pojetí nájezdy. Nevymýšlel žádné složitosti a střílel forhendem, také Ville Husso zasáhl vyrážečkou.

Lucas RAYMOND

1. série 0:0

Za Detroit nájezdy odstartoval Lucas Raymond. Udělal kličku do forhendu, zakončení pod břevno Vejmelka pokryl vyrážečkou.

Nick SCHMALTZ

1. série 0:0

Jako první se rozjel hostující útočník Nick Schmaltz. Nevymýšlel nic složitého a střílel forhendem, jenže vedle pravé tyče.

Samostatné nájezdy začínají.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:37

Od modré čáry střílel Ben Chiarot. David Perron ve snaze o teč puk netrefil, ten tak znovu skončil pouze u českého gólmana ve službách Coyotes.

64:20

Z pravého kruhu střílel zápěstím Dominik Kubalík. Karel Vejmelka se výborně přesunul k levé tyčce a kotouč podržel ve výstroji.

63:47

Do úniku mohl mířit i Tyler Bertuzzi, jenže si neporadil se zpracováním, ztratil rychlost a úspěšně jej dostihl a obral Janis Moser.

63:21

Sám vstříc brankář mířil hostující zadák Jakob Chychrun. Ville Husso správně očekával střelu na lapačku, touš navíc vyklepal pro Hronka.

62:48

Před bránu Karla Vejmelky si nabruslil Michael Rasmussen. Střílel z posledních sil forhendem, ale pouze do brusle obránce Stechera.

62:11

A další přečíslení Detroitu! Andrew Copp si věřil a střílel ze zápěstí, forhendový pokus prosvištěl poměrně výrazně nad břevnem.

61:47

Přečíslení Detroitu nevyšlo a na druhou se vydali hosté. Clayton Keller vymýšlel pas na Shaynea Gostisbeherea, ten promáchl naprázdno.

61:12

Hosté při útočení nikam nespěchali. Nakonec získali útočné pásmo, avšak střelu Janise Mosera zblokoval David Perron.

60:43

Lucas Raymond nepřesnou nahrávku dopustil přečíslení. Nick Bjugstad vzal zodpovědnost na sebe, křižný pokus zprava se mezi tři tyče nevešel.

60:19

Prodloužení začalo pořádně zostra. Dylanu Larkinovi se nejprve nepodařilo obkroužit soupeřovu svatyni, načež střelu Moritze Seidera srazil do ochranné sítě Keller.

60:01

Začalo prodloužení.
Střely na bránu po 3. třetině: 32 – 21.
Základní hrací doba vítěze nepoznala, uvidíme prodloužení. Detroit do posledních vteřin sahal po vítězství po základní hrací době, avšak 25 vteřin před sirénou srovnal po dlouhotrvajícím tlaku svého týmu ránou z pravého kruhu Jakob Chychrun.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:34

59:34 Jakob CHYCHRUN - 3:3

59:34

Arizona právě vstřelila branku!
Odměnou za neutichající tlak je hostujícímu mužstvu vyrovnání! O další ránu z pravého kruhu se přihlásil JAKOB CHYCHRUN, jehož ostrý projektil si bruslí srazil do vlastní brány Seider. Asistence: Shayne Gostisbehere.

59:25

Tyler Bertuzzi je na ledě, Detroit je kompletní! Tlak Arizony nicméně pokračuje, pokus Kellera vyrazil Husso levým betonem.

58:47

Rána Shaynea Gostisbeherea o modré čáry byla sražena jenom do pravého kruhu k Jakobu Chychrunovi, jemuž ovšem dorážka vůbec nevyšla, odkrytou levou část brány netrefil.

58:23

Oddechový čas pro tým Arizona Coyotes.

58:23

Hosté se dokázali usadit v útočném pásmu. Hokejisté v červených dresech mohou na chvíli vydechnout po střele Claytona Kellera, které Ville Husso vyrazil do ochranné sítě.

57:45

Ačkoliv se Dylanu Larkinovi podařilo vyhodit, tak trenér André Tourigny sáhl k odvolání brankáře! Od vlastní brány rozehrává akci Jakob Chychrun.

57:24

Tyler Bertuzzi komplikuje domácímu celku cestu za vítězstvím. Ve střední třetině nataženou hokejkou minul kotouč, naopak podrazil rozjetého Boyda.

56:57

Arizoně nelze upřít snaha, probít se přes dobře pracující obranu soupeře ovšem není vůbec jednoduché. Clayton Keller narazil na Moritze Seidera.

56:24

Z vlastní obranné třetiny rozehrával Filip Hronek. Volil dlouhý pas na Davida Perrona, jeho úspěšnému provedení se postavil do cesty Troy Stecher.

55:51

Už při hře pět na pět se touš před bránou soupeře příhodně odrazil k Travisu Boydovi, překvapený útočník forhendovou střelou minul.

55:16

A znovu Jakob Chychrun zakončoval zprava. V tomto případě už mezi tři tyče, ale úspěchu zabránil Ville Husso, který srazil betony k sobě.

54:53

Konečně se hokejisté v bílých dresech usadili v útočné třetině. Z pravého kruhu mířil na přední tyč Jakob Chychrun, cílový prostor těsně minul.

54:11

Hosté ztratili pásmo hned po buly a neúspěšný byl i pokus Nicka Schmaltze o jeho znovuzískání, puk mu ukázkově vypíchl Moritz Seider.

53:48

Arizona má možnost vyrovnat v početní převaze. Při forčekinku si faulem pomohl Jonatan Berggren, Mosera lehce, byť viditelně přidržel.

53:28

Nick Ritchie využil volnějšího středu kluziště. Natáhl na sebe dva protihráče, švihem vypálil v plní rychlosti nad břevno.

52:49

Kdo vypálil, to byl Moritz Seider. Karel Vejmelka instinktivně zvedl vyrážečku, ale zasahovat nemusel, puk totiž zblokoval Janis Moser.

52:16

Do levého kruhu dostal pobídku Ben Chiarot. Při zpracování ovšem zaškobrtl o rýhu v ledu, takže ke střele vůbec nedošlo.

51:56

Před svatyní Coyotes zůstal nepokrytý Tyler Bertuzzi. Natočil se čelem ke Karlu Vejmelkovi, bekhendovým pokusem mezeru mezi jeho betony nenašel.

51:29

Do protiútoku vystartoval Jack McBain, jenže se mu nedostalo podpory, takže u útočné modré čáry celou akci výrazně zbrzdil.

50:49

Od modré čáry nahazoval Janis Moser. Ville Husso toho příliš neviděl, ale měl štěstí, kotouč zamířil mimo tři tyče.

50:15

Detroit si s přesilovou hrou neporadil vůbec dobře. Karel Vejmelka byl prakticky bez práce a Juuso Välimäki už je zpátky na ledě.

49:55

Moritz Seider se v oslabení pořádně zapotil, když měl co dělat, aby udržel na zádech Claytona Kellera. Uspěl a i zvládl rozehrát na Perrona.

49:12

Zpoza pravého kruhu střílel příklepem Dominik Kubalík. Český ostrostřelec namířil kotouč o kousek nad horní tyčku.

48:40

Hosté se osvobodili dvakrát v krátkém časovém sledu. Nejprve úspěšně vyhodil Jakob Chychrun, navázal na něj Patrik Nemeth.

48:06

Arizona míří do čtyř. Na lavici hanby usedl finský obránce Juuso Välimäki, který při bránění Oskara Sundqvista zvedl hokejku příliš vysoko a protihráče jí trefil do ucha.

47:57

Zničehonic vyplaval v levém kruhu nikým nehlídaný Dylan Larkin. Po rychlém zpracování mířil do bližšího horního rohu, Karel Vejmelka se blýskl zákrokem lapačkou.

47:20

Michael Rasmussen nabral velkou rychlost po levém mantinelu. Vyzkoušel se natlačit až před bránu, leč Patrika Nemetka nepřetlačil.

46:55

Přečíslení tří proti dvěma neskončilo vyrovnávací trefou. Clayton Keller totiž zazdil dobře vypadající akci pasem za Moserovy brusle.

46:21

Prostor se po pravém mantinelu otevřel před Oskarem Sundqvistem. Zakončení příklepem proletělo vysoko nad břevnem.

45:50

Mezi kruhy obdržel pobídku Pius Suter. Švýcarský útočník natáhl k ráně ze zápěstí, ta se s přesností nesetkala.

45:27

Situaci jeden na jednoho Dylan Larkin nevyřešil dobře. Od mantinelu se pokusil o kličku na osu kluziště, s čímž však Janis Moser počítal.

44:55

Od modré čáry nahazoval Shayne Gostisbehere. Moritz Seider touš zblokoval, načež ji odpálil mimo bezprostřední nebezpečí před Schmaltzem.

44:18

Od startu třetí části se ještě nepřerušovalo. Detroitu nyní hrozilo zakázané uvolnění, leč Tyler Bertuzzi v poslední chvíli tečoval vyhození Oesterleho.

43:58

Tlak domácího mužstva nepokračoval, protože u levé tyčky vlastní svatyně získal kus černé gumy Patrik Nemeth, vysoký oblouček směřující na Ritchieho sebral do rukavice Ben Chiarot.

43:22

Olli Määttä z pochopitelných důvodu od modré čáry bekhendem nestřílel, volil pas do levého kruhu na Michaela Rasmussena. Střelu z úhlu Vejmelka jenom vyrazil.

42:58

Domácí přesunuli hru zpátky do útočného pásma. Pius Suter nabil na modrou čáru Moritzu Seiderovi, ostrá rána z první se vznesla nad břevno.

42:25

Švédský forvard Oskar Sundqvist ze vzduchu sklepl touš pro Adama Erneho, tomu ale vůbec nevyšlo zpracování, čehož na jedničku využil Juuso Välimäki.

41:47

Daleko vyjel z brány Karel Vejmelka, aby spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou. Tu však nezvládl a měl velké štěstí, že Dominik Kubalík puk lépe nezpracoval.

41:11

Aktivní Lawson Crouse ještě udržel útočné pásmo a za bránu přihrál Nicku Bjugstadovi, jemuž nevyšla klička proti Chiarotovi.

40:37

Po pravém mantinelu bruslící Travis Boyd viděl před bránou Nicka Schmaltze, jenže nahrávku mu nevyšla, trefil jenom Hronkovu brusli.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Detroit hájí těsný jednobrankový náskok, Arizona nadále živí šanci na druhé vítězství v řadě.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 4:00.
Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 16.
Prostřední část byla na góly bohaté, ke změně skóre došlo hned čtyřikrát. Oba celky skórovaly dvakrát, takže v těsném vedení zůstává domácí Detroit. Rudá Křídla zásluhou obránců Filipa Hronka a Jordana Oesterleho dvakrát odskočila na rozdíl dvou branek, avšak Arizona dokázala v obou případech odpovědět trefami Nicka Schmaltze a Janise Mosera. Třetí dvacetiminutovka slibuje napínavou podívanou.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:53

V rámci prostřední části vystřelil na bránu ještě i Dominik Kubalík, krajan v dresu soupeře Karel Vejmelka včas vystrčil vyrážečku.

39:21

Detroit si vytvořil velký tlak v útočném pásmu. Završil ho David Perron, forhendová rána příklepem vyletěla těsně nad břevno.

38:40

Akci hokejistů v červených dresech zastavil hvizd čárového rozhodčího. Po levém mantinelu nastartoval motory Lucas Raymond, jenže ještě o něco rychlejší byl bez puku jedoucí Tyler Bertuzzi.

38:17

Po buly nabral kus černé gumy na čepel hole Dylan Guenther a vez váhání ej nasměroval za domácí svatyni, kam vyjel domácí brankář.

37:52

Pod tlakem Filip Hronek zacouval za Hussovu bránu. Zde počkal na vystřídání spoluhráčů, načež rozjel útočnou akci přes Andrewa Coppa.

37:18

Za bránou soupeře úřadoval Michael Rasmussen. S nahrávkou váhal příliš dlouho, načež došlo k jeho zdvojení a Jakob Chychrun soka obral.

36:30

Na vyrovnání měl políčeno Patrik Nemeth. Vypálil ihned po přejetí modré čáry, puk ovšem napálil vysoko nad břevno.

35:31

35:31 Janis MOSER - 3:2

35:31

Arizona právě vstřelila branku!
V pokračujícím tlaku se Tourignyho družina dočkala kontaktní trefy. Clayton Keller svým pasem znovu oslovil JANISE MOSERA a švýcarský zadák pálil z pravého kruhu forhendem na přední tyč, přesunující se Husso zvedl lapačku příliš pozdě. Asistence: Clayton Keller a Nick Schmaltz.

35:08

Clayton Keller si dvakrát vyměnil puk s Niem Schmaltzem, aby následně nahrál na modrou čáru Janisi Moserovi, jeho ostrá rána proletěla vedle pravé tyče.

34:45

Na střeleckou listinu se chtě přidat Moritz Seider. Natáhl k ráně zápěstím od modré čáry, touš nasměroval o pár decimetrů nad břevno.

34:06

Zasahovat musel Ville Husso. Neřešil ovšem nic moc složitého, hrací předmět schoval po nahození Schmaltze od mantinelu v lapačce.

33:49

Patrik Nemeth strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Ještě před jeho nájezdem do obranného pásma střílel Filip Hronek o kousek vedle levé tyčky.

33:03

Obrana Arizony propadla a za jejím zády se zničehonic zjevil Andrew Copp, střela zleva na zadní tyčku skončila na betonu Vejmelky.

32:40

Od modré čáry střílel Moritz Seider. Zřejmě doufal v teč, protože střela nebyla z nejprudších, k té ovšem nedošlo, takže měl brankář snadnou práci.

32:06

Do pravého kruhu dostal nabito Dominik Kubalík. Zakončení z první českému útočníkovi nevyšlo, touš se vznesl vysoko nad břevno.

31:48

Tyler Bertuzzi chtěl ke dvěma asistencím přidat i vstřelený gól. Ke střele jej nepustil Patrik Nemeth pouze za cenu nedovolených prostředků, inkasoval dvouminutový trest za držení.

31:11

Znovu se český brankář ve službě Arizony zapojil do hry, tentokráte za vlastní bránou zastavil puk pro Shaynea Gostisbeherea, ten rozehrával přes Coppa na Stechera.

30:46

Po Larkinem vyhraném vhazování střílel od modré čáry Jake Walman, křižnou ránu vyrazil pozorný Karel Vejmelka levým betonem.

30:10

Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. Detroit si bleskově vzal zpět dvoubrankový náskok, zatím potvrzuje roli favorita a míří za ziskem dvou bodů.

29:00

29:00 Jordan OESTERLE - 3:1

29:00

Detroit právě vstřelil branku!
Odpověď přišla záhy! Aktivitu Red Wings v útočné třetině završil Bertuzzi pasem na modrou, kde byl JORDAN OESTERLE. Obránce a zároveň bývalý hráč Coyotes si sjel blíže bráně, aby následně propálil Vejmelku tvrdou ránou nad lapačku. Asistence: Tyler Bertuzzi a Lucas Raymond.

28:32

28:32 Nick SCHMALTZ - 2:1

28:32

Arizona právě vstřelila branku!
Kojoti se vrací na dostřel! Z levé strany nahodil od modré čáry Jakob Chychrun a byl to NICK SCHMALTZ, kdo puk letící mimo bránu šikovně ztečoval hokejkou nechytatelně k pravé tyčce. Asistence: Jakob Chychrun.

28:14

Středem kluziště nabral velkou rychlost Shayne Gostisbehere. Vystřelil přes bránícího Bena Chiarota, Ville Husso schoval puk pod levým betonem.

27:58

Joe Veleno obral váhajícího Dylana Guenthera a do protiútoku vyslal Jonatana Berggrena, ten střílel přes protihráče mimo tři tyče.

27:12

Z ostrého úhlu si Nick Schmaltz na ránu nevěřil. Nabil raději na modrou čáru Troyi Stecherovi, jehož nahození prosvištělo vedle pravé tyčky.

26:49

Rychlá kombinace hokejistů Coyotes brankou neskončila. Clayton Keller vymyslel křižný pas na Travise Boyde, jenž pokusem ze zápěstí přestřelil.

26:12

Kus černé gumy se odrazil před bánu, kde číhal Dylan Larkin. Domácímu kapitánu v poslední chvíli zablokoval hokejku Jakob Chychrun, takže ke střele vůbec nedošlo.

25:53

Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Oskar Sundqvist. Nechal se rozhodit dotírajícím Välimäkim, Rasmussenovi přihrál za brusle.

25:13

Ville Husso by určitě rád udržel čisté konto. Nyní se vydal vypomoci s rozehrávkou, s hlavou nahoře zapojil do hry Piuse Sutera.

24:02

24:02 Filip HRONEK - 2:0

24:02

Detroit právě vstřelil branku!
Pojistka náskoku má výrazný český podpis! Jonatan Berggren totiž nabil za levý kruh FILIPU HRONKOVI a ten křižnou ránou propálil krajana Vejmelka odrazem o levou tyčku, lépe to trefit nešlo. Pro Detroit se navíc jedná o druhou početní převahu přetavenou v gól. Asistence: Jonatan Berggren a Tyler Bertuzzi.

23:38

Situace dvou proti dvěma neskončila úspěchem. Pius Suter vyzkoušel štěstí individuálně, kličkou proti Patriku Nemethovi neuspěl.

23:12

David Perron obdržel křižnou přihrávku do levého kruhu. Neváhal a vypálil forhendem z první, kus černé gumy rozvlnil pouze boční síť.

22:44

Nahození od modré čáry způsobil velký rozruch před bránou Coyotes. Nakonec to byl Lawson Crouse, kdo touš dostal alespoň do rohu kluziště.

22:11

Zbytečný dvouminutový trest vyfasoval Zack Kassian. Nechal se vyprovokovat Larkinem, jehož nedovoleně atakoval až po přerušení hry.

21:45

Do útočné třetiny nahodil touš Ben Chiarot. Juuso Välimäki si celou situaci pohlídal, udržel na zádech Raymonda a pasem za bránu na Nemetha zklidnil hru.

21:13

Pod tlakem byl Moritz Seider donucen zacouvat do obranného pásma. Přes vytrvale forčekujícího Kellera nahrál o mantinel Bertuzzimu.

20:42

Na druhý gól v utkání si dělal zálusk Andrew Copp. Střílel forhendem od levého mantinelu, Karel Vejmelka úřadoval se svým pravým betonem.

20:10

Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Detroit do něj vstupuje s jednobrankovým vedením, které se určitě pokusí ještě vylepšit.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 3:07.
Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 9.
Úvodní dějství zápasu mezi Detroitem a Arizonou přineslo jediný gól, o nějž se postaralo favorizované domácí mužstvo. Stalo se tak na počátku 13. minuty, kdy forhendovou střelou využil přesilovou hru Andrew Copp. Domácí mužstvo je aktivnější a vytvořilo si i pár dalších slibných příležitostí, ale Karel Vejmelka zatím kapituloval pouze jednou, Kojoti nadále zůstávají ve hře o bodový zisk.

20:00

První třetina skončila.

19:47

Karel Vejmelka ještě musel do akce. Dylan Larkin zpětným pasem vybídl v pravém kruhu ke střele Jonatana Berggrena, český gólman s pokusem do středu brány neměl výraznější práci.

19:24

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Ville Husso, Nerozhodil jej dotírající Dylan Guenther, pas po mantinelu skončil u Filipa Hronka.

18:50

Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Michael Rasmussen okamžitě rozjel rychlou akci, jenže nepřesně nahrával Piusovi Suterovi.

18:33

S nahozením od modré čáry neměl Ville Husso vážnější problémy. Puk schoval mezi betony a počkal na hvizd rozhodčího.

17:44

Do levého kruhu dostal nabito Nick Schmaltz. Neváhal a střílel z první, hrací předmět usměrnil vysoko nad horní tyčku.

17:20

Od modré čáry střílel Shayne Gostisbehere. Ville Husso toho moc neviděl, naštěstí pro něj puk zamířil vedle pravé tyče.

16:44

David Perron v útočné třetině příliš dlouho ležel na Haytonovi. Následně se spoluhráče vydal ochránit Nick Ritchie. Domácí forvard dostal čtyři minuty za hrubost, mstící se hostující útočník pouze dvě.

16:22

Jako další se o slovo přihlásil Andrew Copp. Střílel forhendem z levé strany a poměrně velkého úhlu, český gólman v tomto případě zasáhl levým betonem.

16:06

Po Larkinem vyhraném buly v útočné třetině pálil Dominik Kubalík. Jeho krajan Karel Vejmelka byl v pozotu a puk schoval do lapačky.

15:55

Blíže brány si povyjel Troy Stecher. Pálil z osy kluziště ze zápěstí, kus černé gumy Ben Chiarot zblokoval mimo tři tyče.

15:21

Sám proti dvěma obráncům neměl Michael Rasmussen moc šancí na úspěch. Přesto pokusil štěstí, byť akce dopadla dle předpokladů ztrátou puku.

14:53

Tyler Bertuzzi nabral slušnou rychlost, avšak nebylo mu to nic platné, protože Patrik Nemeth měl k puku ještě přeci jen o kousek blíž, takže rozhodčí odpískal icing.

14:23

Do přehuštěného prostoru nahazoval Olli Määttä. Neúspěšně zkoušel tečovat Dylan Larkin, Karel Vejmelka proto zapsal snadný zákrok.

13:42

Přečíslení dvou na jednoho navýšením náskoku neskončilo. Joe Veleno z otočky pěkně nahrál doprava Piusi Suterovi, jehož forhendovou střelu na zadní tyč Vejmelka vykopl pravým betonem.

13:07

Do protiútoku vystartoval Michael Rasmussen. Nedostalo se mu podpory, takže musel zkusit štěstí sám, na posledního protihráče Chychruna kličkou na levou ruku nevyzrál.

12:39

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Clayton Keller. Úspěšně se natlačil až před bránu, odkud vypálil forhendem nad horní tyčku.

12:01

12:01 Andrew COPP - 1:0

12:01

Detroit právě vstřelil branku!
Přesilovka využita, Rudá Křídla se ujímají vedení! Ránu Lucase Raymonda z první zblokoval Välimäki pouze na střed na hokejku ANDREWA COPPA, jenž bez váhání zametl touš za záda bezmocného Vejmelky. Asistence: Lucas Raymond a Filip Hronek.

11:47

Střílenou přihrávkou před bránu se prezentoval David Perron. Brankář do akce nemusel, Jakob Chychrun touš pravou bruslí ztečoval do bezpečí.

11:02

Po buly nabral kus černé gumy na čepel hole Christian Fischer a vez váhání ej nasměroval za domácí svatyni, kam vyjel gólman Husso.

10:49

Dlouho domácí kombinovali v útočné třetině, ale dlouho nepřicházelo žádné zakončení. Nakonec hru přerušil Karel Vejmelka, jenž si poradil s lehce tečovaným stříleným pasem Coppa před bránu.

10:08

Přesilovou hru si vyzkouší rovněž domácí mužstvo. Fauloval Dylan Guenther, který v útočné třetině neúmyslně zvedl hokejku do obličeje Bena Chiarota.

09:47

Individuálně pokusil štěstí David Perron. Nastartoval po pravém mantinelu a zastaven byl až čistým hitem Troye Stechera v útočné třetině.

09:11

Rozehrávku z vlastního obranného pásma si vzal na starosti Olli Määttä. Nevymýšlel nic složitého a obloučkem přes forčekujícího Kellera našel Berggrena.

08:48

Z ostrého úhlu zprava pálil Nick Schmaltz. Zakončení mu vůbec nevyšlo, kus černé gumy nasměroval až do ochranné sítě.

08:30

Za bránou soupeře úřadoval Andrew Copp. S nahrávkou váhal příliš dlouho, načež došlo k jeho zdvojení a Jakob Chychrun soka obral.

07:59

Svěřenci kouče Lalondeho zase začali aktivně útočit. Od modré vyzkoušel štěstí český zadák Filip Hronek, touš nasměroval vysoko nad břevno.

07:10

Domácí v plném počtu. Premiérové oslabení v zápase zvládli bez větších potíží, gólman musel zasahovat pouze v jednom případě.

06:53

Nakonec se Kojoti přeci jen dočkali. Rychlou akci zakončoval ránou z pravého kruhu Nick Schmaltz, Ville Husso zakročil pravým betonem.

06:22

Středem vzal zodpovědnost na vlastní pěst Clayton Keller. Útočné pásmo sice vybojoval, jenže hned vzápětí nepřesně nahrával Schmaltzovi.

05:50

Téměř minuta z početní převahy je pryč hostům se nedaří usadit v útočném pásmu. Hráči v červených dresech mezitím už třikrát vyhodili.

05:01

Tato bitka měla grády! Michael Rasmussen se vydal mstít ostrý hit Jacka McBaina na Filipa Hronka. Příliš úspěšný ale nebyl, více úderů totiž jednoznačně schytal právě domácí útočník. Přesilovku bude hrát Arizona, protože domácí forvard inkasoval dvě minuty navíc za sekání, které stálo na zrodu bitky.

04:49

Akci hokejistů v červených dresech zastavil hvizd čárového rozhodčího. Po levém mantinelu nastartoval motory Dominik Kubalík, jenže ještě o něco rychlejší byl bez puku jedoucí Adam Erne.

04:15

Po delší době chtěla zaútočit Arizona, jenže Nick Schmaltz vůbec nezvládl křižný pas, adresát Nick Ritchie na něj nedosáhl.

03:46

03:46 Střela Raymonda skončila na břevně

03:46

Detroit dělily od vedoucího gólu centimetry! Mezi kruhy dostal příliš mnoho volného prostoru Lucas Raymond. Zakončení švédského útočníka narazilo do břevna, následné nahození od modré čáry Karel Vejmelka snadno pokryl.

03:07

Pod tlakem Olli Määttä zacouval za Hussovu bránu. Zde počkal na vystřídání spoluhráčů, načež rozjel útočnou akci přes Piuse Sutera.

02:56

Tlak Rudých Křídel pokračuje. Na teč nahazoval do předbrankového prostoru Michael Rasmussen, Andrew Copp ztečoval touš mimo tři tyče.

02:23

U levého mantinelu v útočném pásmu ukázal Oskar Sundqvist velký přehled, když pasem před bránu oslovil Lucase Raymonda, ten zakončoval těsně vedle Vejmelkovy svatyně.

01:45

Na modrou čáru dostal nabito Jake Walman. Vypálil z první bez přípravy, kotouč prosvištěl o kousek vedle pravé tyčky.

01:14

Příliš dlouho si hrál s kotoučem Clayton Keller. Této skutečnosti potrestal Ben Chiarot, jenž soka ukázkovým hitem přišpendlil na mantinel.

00:42

Znovu si o pozornost řekl Dylan Guenther. Střílel od pravého mantinelu a gólman v tomto případě zasahovat nemusel, situaci za něj blokem vyřešil Filip Hronek.

00:10

Utkání mezi Detroitem a Arizonou odstartovalo! Vstoupila do něj aktivněji Arizona, Ville Husso měl okamžitě práci po nahození Guenthera.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Detroit Red Wings: Husso (Nedeljkovic) – Määttä, Hronek, Chiarot, Seider, Oesterle, Walman – Perron (A), Larkin (C), Kubalík – Raymond, Copp (A), Bertuzzi – Sundqvist, Rasmussen, Erne – P. Suter, Veleno, Berggren.
Trenér: Derek Lalonde

Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Gostisbehere, Moser, Nemeth, Chychrun, Stecher, Välimäki – Kassian, Bjugstad, Crouse (A) – Fischer (A), McBain, N. Ritchie – Keller (A), Schmaltz, Boyd – O'Brien, Hayton, Guenther.
Trenér: André Tourigny

Rozhodčí: MacDougall, Pollock – Barton, Apperson.
Arizona Coyotes

Postup Arizony do vyřazovací fáze by se rovnal velkému překvapení a papírové předpoklady se od úvodu sezóny naplňují. V Centrální divizi doposud Kojoti posbírali šestnáct bodů, o bod horší už je pouze Chicago a manko na vedoucí Dallas je již jedenáctibodové. Tourignyho družina nicméně půjde do dnešního střetnutí v dobrém rozpoložení, protože v Raleighu nečekaně porazila Carolinu přesvědčivě 4:0 a ukončila tak sérii čtyř proher za sebou. Týmové produktivitě vévodí Clayton Keller s 19 kanadskými body.
Detroit Red Wings

Detroitu se blýská na lepší časy, vypadá to, že by po delší době konečně mohl postoupit do vyřazovací fáze. Rudá Křídla se momentálně nachází v tabulce Atlantické divize na třetí příčce, přičemž za vedoucím Bostonem zaostávají rozdílem deseti bodů. Forma svěřenců kouče Lalondeho navíc není vůbec špatná, aktuálně disponují sérii tří vítězství v řadě, naposledy na domácím ledě porazili Nashville 3:0. Nejproduktivnějším hráčem týmu je třiadvacetibodový kapitán Dylan Larkin.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Detroitem a Arizonou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Detroit Red Wings – Arizona Coyotes

4:3

po s.n. (1:0) (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Copp (Raymond, Hronek), 25. Hronek (Berggren, Bertuzzi), 29. Oesterle (Bertuzzi, Raymond), rozh. náj. Larkin – 29. Schmaltz (Chychrun), 36. Moser (Keller, Schmaltz), 60. Chychrun (Gostisbehere)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Nick Schmaltz (ARI)
0:0   Lucas Raymond (DET)
2. série:
0:0   Nick Bjugstad (ARI)
0:0   David Perron (DET)
3. série:
0:0   Clayton Keller (ARI)
1:0   Dylan Larkin (DET)

Detroit Red Wings: Husso (Nedeljkovic) – Määttä, Hronek, Chiarot, Seider, Oesterle, Walman – Perron (A), Larkin (C), Kubalík – Raymond, Copp (A), Bertuzzi – Sundqvist, Rasmussen, Erne – P. Suter, Veleno, Berggren.
Trenér: Derek Lalonde

Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Gostisbehere, Moser, Nemeth, Chychrun, Stecher, Välimäki – Kassian, Bjugstad, Crouse (A) – Fischer (A), McBain, N. Ritchie – Keller (A), Schmaltz, Boyd – O'Brien, Hayton, Guenther.
Trenér: André Tourigny

Rozhodčí: MacDougall, Pollock – Barton, Apperson

Diváci: 19 515

Průběh zápasu
1. třetina
05:01 DET 2+5 Rasmussen, sekání+bitka, odpyká Perron
ARI 5 McBain, bitka
10:08 ARI 2 Guenther, vysoká hůl
12:01 DET 1:0 Copp (Raymond, Hronek)
16:44 DET 2+2 Perron, hrubost, odpyká Raymond
ARI 2 N. Ritchie, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
22:11 ARI 2 Kassian, hrubost
24:02 DET 2:0 Hronek (Berggren, Bertuzzi)
28:32 ARI 2:1 Schmaltz (Chychrun)
29:00 DET 3:1 Oesterle (Bertuzzi, Raymond)
31:48 ARI 2 Nemeth, držení
35:31 ARI 3:2 Moser (Keller, Schmaltz)
Po 2. třetině
3. třetina
48:06 ARI 2 Välimäki, vysoká hůl
53:48 DET 2 Berggren, držení
57:24 DET 2 Bertuzzi, podrážení
59:34 ARI 3:3 Chychrun (Gostisbehere)
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
65:00 DET 4:3 Larkin (rozh. náj.)
po s.n.