Menu

Hokej

1. liga (SR)

HK VITAR Martin – HC Topoľčany

3:0

konec (2:0, 0:0, 1:0)

25.11.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 18. kolo • Daniel Modrovský sk

Tipsport: 1.4 4.93 5.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vyjadrenia po zápase:

Jozef Kováčik (tréner HC Topoľčany): "Mali sme výborné nohy, parádny vstup do zápasu. Po prvej tretine sme mohli vyhrávať minimálne 2:0. Na to, že sme mali za sebou tretí zápas za tri dni a dve cesty za sebou, úvod bol z našej strany výborný. Nie je to určite v nohách, je to v našich hlavách, keďže nedávame góly od začiatku sezóny. Sme najslabším tímom, čo sa týka strelených gólov a tento trend v našom podaní pokračuje. Ak nerátam včerajší zápas, kedy sa nám strelecky darilo, je to veľmi málo. Žiaľ, toto bolo stretnutie s "18"kou, aj keď som na jednej strane rád, na druhej strane treba uviesť, že sme v zápasoch s Humenným, Skalicou a Martinom za 180 minút dokázali streliť iba jeden gól, čo je úbohá vizitka. Je to fakt, treba sa z našej strany viac tlačiť do bránky, byť tam, kde to bolí – to je celé. Čo sa týka zápasu, chalanom nemôžem nič iné vytknúť. Bolo tu nasadenie, chcenie, odohrali sme vyrovnanú partiu. Martin má rozdielových hráčov, čo sa týka strieľania gólov. My takýchto nemáme, z nášho tímu odišlo veľa strelcov, čo je pre nás veľké mínus. Na vylúčenia si vo všeobecnosti dávame pozor. Dnes to bol férový zápas hore – dole, čo sa divákom muselo páčiť. Videli množstvo striel, príležitostí, ako som už ale spomenul, bez gólu sa zvíťaziť nedá. Po dvoch mesiacoch sme sa konečne vrátili domov, keďže všetky úvodné kolá sme hrali vonku. Máme novo vyskladaný tím, dnes za nás nastúpilo šesť Juniorov. Na jednej strane ťaháme 16 a 17-ročných hráčov, čo je paráda, tí hráči, ktorí ale majú rozhodovať zápasy, tí to nerobia. Nikto im nevyčíta, že by im chýbalo chcenie alebo, že by hrali zle. Je to ale málo. Sú tu na to, aby strieľali góly ako je tomu napríklad v prípade Tyczynskeho v Martine. Takto to má byť, čo je u nás najväčšia diera. Pred najbližším duelom som chcel dať chalanom voľno, po tomto zápase to ale rušíme. S mojim asistentom sme sa dohodli, že v nedeľu bude tréning zameraný iba na koncovku a strely na bránku. Toto budeme spoločne pilovať, keďže bez toho to nejde."

Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Počas stretnutia na Slovane sme čiastočne obmenili zloženie formácií. Takisto sme isté posuny uskutočnili aj v obrane. Dnes odišiel Roman Rychlík chytať za Poprad do Košíc, keďže majú zranenú brankársku jednotku. Do bránky išiel Vlado. Vedeli sme, že Topoľčany hrajú tretí zápas za tri dni a z toho dôvodu to nebudú mať jednoduché. My sme však takisto po poslednej ceste nemali optimálne nohy. Podarilo sa nám streliť dva góly o čo sa pričinila štvrtá formácia. Toto bolo pozitívne, keďže prvú – pravidelne bodujúcu formáciu vystriedala iná a pridali sa ďalší hráči. Topoľčany mali nielen v prvej, najmä v druhej tretine úseky, počas ktorých nás dostali pod tlak. V druhej tretine sme pomerne ľahkovážne narábali s príležitosťami a vzniknuté situácie neriešili optimálne. Mohli sme radšej vystreliť namiesto zbytočného prihrávania si. Počas jedinej presilovej hry sme mali možno zakončovať spomedzi kruhov, namiesto toho sme volili prihrávku. Akoby sme sa snažili uraziť Šťastenu, čo sa ukázalo v závere zápasu, kedy sme mohli trafiť prázdnu bránku. Gól sme nestrelili, tri body ale i napriek tomu zostávajú doma. Vlado má nulu, v zakončení ale máme čo zlepšovať a zjednodušovať. Potom to môže byť dobré. Budúci týždeň na nás čakajú tri zápasy po sebe. Cestujeme do Žiaru, kde je malé klzisko a nehrá sa tu jednoducho. Na druhý deň nás čaká zápas v Poprade proti 18-ke, takisto na užšom klzisku. Potom máme ťažký zápas doma s Považskou Bystricou. Program máme náročný, hráčom sme povedali, aby si oddýchli a nabrali sily pred zápasmi. Od pondelka začíname všetci spoločne pracovať."

Miloš Bystričan (obranca HC Topoľčany): "V tejto sezóne nám to akosi do bránky nepadá. Absolvovali sme teraz síce tretí zápas v priebehu troch dní, na to sa ale nemôžeme vyhovárať. V stretnutí si vieme vypracovať príležitosti, bojujeme ale s efektivitou. Chýba nám lepší pohyb, nemáme jednoducho drive na bránku. Ak chceme pomýšľať na víťazstvo, góly strieľať potrebujeme. V závere stretnutia sme chceli streliť gól z power-play, bolo však už cítiť, že nám chýbajú sily. Trochu nešťastné rozlosovanie, včera sme cestovali do Popradu, dnes do Martina. Súťaž je určite ale vyrovnaná, stačí sa pozrieť na jednotlivé výsledky. Každý môže zvíťaziť nad každým, je ale potrebné bojovať, zbierať v zápasoch bodíky a stúpať nahor. S Martinom máme pomerne vyrovnané zápasy. Je tu skvelé publikum, či už v Topoľčanoch alebo v Martine, hráčov takéto zápasy bavia. Víťazstvo v takomto stretnutí je hlavne o tom, ktorý z tímov využije špeciálne situácie, či už presilové hry alebo vloží do hry viac srdiečka. Je to aj o šťastí, ktorému ale treba ísť naproti. Teraz sa potrebujeme po náročných zápasoch zregenerovať, na istý čas pustiť hokej z hlavy. V pondelok, utorok potrénujeme, v stredu nás čaká doma Považská Bystrica, ktorú máme spolu s Levicami na dosah. V každom z týchto stretnutí potrebujeme naplno zabodovať a ísť v tabuľke nahor."

Vladimír Glosár (brankár HK VITAR Martin): "K stretnutiu sme pristúpili zodpovedne, najmä v obrane. Chalani mi pomohli, možno len vpredu nám dnes chýbalo chladnokrvnejšie zakončenie. Dnes sme určite mali príležitostí na viac ako len tri góly. Musíme len tieto premieňať, získavať body a stúpať v tabuľke. Najdôležitejšie sú víťazstvá, ktoré nás dokážu približovať k našim cieľom. Súper v závere stretnutia nemal čo stratiť, išiel za gólom až do konca. Či už by prehrali 4:0 alebo iným rozdielom, s výsledkom sa snažili niečo urobiť. Z ich strany bolo mimoriadne sympatické, že neskladali zbrane a išli ďalej. Dnes podali Topoľčany bojovný výkon, na víťazstvo im to ale nestačilo. Osobne som bol prekvapený, že sme mali len jedno vylúčenie a nehrali sme žiadne oslabenie. Mali sme zároveň iba jednu presilovú hru, čo odráža prvé stretnutie s Topoľčanmi na ich ľade. Vtedy mali výhodu presilovej hry práve domáci hráči. Z tohto pohľadu to bolo pokojné stretnutie bez prehnaných emócií. V stretnutí nebolo nič také, čo by rozhodcovia prehliadli, bolo to naozaj čisté z oboch strán. Ak má niektorý z tímov v tejto sezóne víťaznú sériu, veľmi rýchlo môže byť na prvom či druhom mieste. Ak sa mu nedarí, takisto sa môže veľmi rýchlo ocitnúť na šiestom či siedmom mieste. Nemožno nič podceniť, pracovať na vybudovaní si náskoku, aby nám niektorý z tímov za nami nedýchal na chrbát. Túto sezónu je ale súťaž najvyrovnanejšia za posledné roky. Minimálne tie, ktoré som odchytal. Fanúšik je našim šiestym hráčom, čo nám môžu závidieť mnohé tímy, nielen čo sa týka návštevnosti. Za toto všetkým fanúšikom ďakujeme. Chceme sa im za podporu odvďačiť výkonmi i keď nie vždy sa to dá alebo ide podľa predstáv. Žiadny z hráčov nechce prehrávať, chce naďalej pozývať fanúšikov na domáce stretnutia v čo najvyššom počte. Ďakujeme, že chodia a vážime si toho." (22:45:49)
Topoľčany dnes nedokázali Martinu streliť gól a tak mu podľahli 3:0. Góly: 6. Semaňák (Ďurina, Sleziak), 18. Tiainen (Ďurina, Nemec), 41. Dírer (Charvát, Juščák).

Koniec zápasu.

59:46

Petran trafil Gergela. Ten mohol vzápätí streliť gól.

59:30

Tyczynski mohol trafiť prázdnu bránku. Mal to z ostrého uhla.

59:06

Petran dostal puk len do stredného pásma. Addison mu viac nedovolil.

58:44

Hostia si udržia útočné pásmo. Zásluhou Mateja.

58:04

Kompas opúšťa bránku. Hostia hrajú power-play.

58:01

Toma získava puk v strednom pásme. Takto to budú mať hostia náročné.

57:41

Oddychový čas pro tím HC Topoľčany.

57:31

Juščák od modrej. Vzápätí na opačnej strane Stránský.

57:01

Postavenie mimo hry. Na strane hostí. Dopustil sa ho Matej.

56:41

Tyczynski na opačnej strane. Dnes má chuť na gól.

56:11

Vybíral stíhaný Paulínym. Vytlačený do rohu klziska.

55:34

Dírer vysunul Tomu. Posunutá bránka hostí.

55:16

Addison udrží útočné pásmo. Ťažiť z toho mohol Tomčák.

54:39

Tomčák vedľa bránky. Vzápätí to skúša Dúžek.

54:26

Bystričan z prvej. Ďalekonosný pokus.

53:44

Laurenčík sa musel vrátiť dozadu. Domácim takáto hra vyhovuje.

HK VITAR Martin – HC Topoľčany

3:0

konec (2:0, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Semaňák (Ďurina, Sleziak), 18. Tiainen (Ďurina, Nemec), 41. Dírer (Charvát, Juščák)

HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Mešár, Charvát – Krempaský, Lavička – Dvořák, Petran – Semaňák, Nemec – Poliaček, Tyczynski, Paulíny – Juščák, Dírer, Toma – Stanček, Vaňo D., Vaňo R. – Ďurina, Sleziak, Tiainen
Trenér: Daniel Babka

HC Topoľčany: Kompas (Vojvoda) – Dúžek, Hřebíček – Bystričan, Zekucia – Laurenčík, Dosek – Sedlák – Matej, Tomčák, Addison – Cápay, Stránský, Ručkay – Vybíral, Nagy, Detko – Gergel, Patrovič, Šándor
Trenér: Jozef Kováčik

Rozhodčí: Krajčík, Mĺkvy – Šefčík, Kollár, Číž (inštruktor)

Diváci: 832

Průběh zápasu
1. třetina
05:10 MAR 1:0 Semaňák (Ďurina, Sleziak)
17:02 MAR 2:0 Tiainen (Ďurina, Nemec)
Po 1. třetině
2. třetina
36:20 TOP 2 Laurenčík, bitka
36:20 MAR 2 Charvát, bitka
38:48 TOP 2 Ručkay, napadení
Po 2. třetině
3. třetina
40:53 MAR 3:0 Dírer (Charvát, Juščák)
Konec