Menu

Fotbal

Reprezentace U21

Česko – Norsko

0:4

konec (0:2)

22.11.2022, 14:30 • Pinatar Arena, Murcia, Španělsko • Info o změnách stavu (Michal Raška)

90

Konec zápasu. (16:20:01)

78

Norsko právě vstřelilo branku!
Autorem branky je ROBIN OSTROM.

76

Norsko právě vstřelilo branku!
Autorem branky je KRISTIÁN ARNSTAD.

72

Střídání v týmu Norsko:
ze hřiště odchází Klaesson, přichází Sjoeng,
ze hřiště odchází Kitolano, přichází Arnstad,
ze hřiště odchází Botheim, přichází Holm.

65

Žlutá karta pro tým Norsko (Seedy Jatta).

60

Střídání v týmu Norsko:
ze hřiště odchází Christensen, přichází Kjolo,
ze hřiště odchází Sebulonsen, přichází Ostrom.

58

Žlutá karta pro tým Česko (Jan Žambůrek).

46

Střídání v týmu Norsko:
ze hřiště odchází Ceide, přichází Mikkelsen,
ze hřiště odchází Sahraoui, přichází Jatta.

46

Začal druhý poločas.

45

První poločas skončil.

33

Norsko právě vstřelilo branku!
Autorem branky je TOBIAS CHRISTENSEN.

30

Norsko právě vstřelilo branku!
Autorem branky je OSAME SAHRAOUI.

1

Utkání právě začalo.

Z důvodu nedostupného živého vysílání ze španělské Pinatar Arény bude onlajn informovat o změnách stavu.
Úvodní sestavy:

Česko: Kinský – Gabriel, Hranáč, Kolář, Kušej, Pachlopník, Pech, Sejk, Souček, Vlček, Žambůrek
Náhradníci: Markovič – Dvořák, Elbel, Heidenreich, Icha, Mašek, Pudhorocký, Vecheta, Zlatohlávek

Norsko: Klaesson – Botheim, Ceide, Heggheim, Hove, Christensen, Kitolano, Olsen, Oppegard, Sahraoui, Sebulonsen
Náhradníci: Sjoeng – Arnstad, Holm, Jatta, Kamanzi, Kjolo, Kolskogen, Mikkelsen, Ostrom, Zafeiris.
„Rozhodně je naší motivací, abychom rok v úterý zakončili solidním výsledkem a rozešli se v pozitivní atmosféře,“ přál si kouč Jan Suchopárek. Souboj s Norskem je pro český tým zajímavou výzvou: Seveřané si v kvalifikaci zajistili přímý postup na mistrovství Evropy v příštím roce vítězstvím ve své skupině a na šampionát se podívají po devíti letech.

Norsko míří do Pinataru navíc povzbuzené sobotní remízou 1:1 na hřišti silné Francie. „Nebezpečný soupeř, velmi dobře organizovaný hrající v rozestavení 4-4-2. Kvalita ve středu pole, hrají přímočaře a mají také šikovné hráče v ofenzivě. Na přednosti soupeře musíme být nachystaní. Zároveň jsou trošku zranitelní v obranné fázi. Věřím, že se nám jejich nedostatky podaří potrestat. Ale očekávám velmi vyrovnaný zápas,“ uvedl Suchopárek, který ocenil i poslední výsledek soupeře a remízu získanou ve Francii.

„Rozhodně si tím posílili svoje sebevědomí. Byť Francie měla několik šancí, aby zápas rozhodla možná už v prvním poločase. Norsko však v závěru využilo jednu ze svých mála šancí, když spoléhalo především na rychlý přechod do útoku a výborně zahrávané standardní situace. I tak je remíza na hřišti jednoho z favoritů velmi dobrým výsledkem,“ podotkl Suchopárek.

Češi naopak chtějí odčinit páteční prohru 1:5 v Portugalsku, kde jim nevyšla konfrontace s úřadujícími mistry Evropy podle představ. „Bohužel jsme utrpěli vysokou porážku, nejvyšší za dobu, co jsme u jednadvacítky. Je třeba odstranit nedostatky, které jsme měli ve hře v Portugalsku. Měli jsme menší kvalitu především v blízkosti pokutového území a nebyli na rozdíl od soupeře vůbec produktivní. Ani dost koncentrovaní u standardních situací. Na tom všem jsme v posledních trénincích a celkově v přípravě pracovali,“ řekl Suchopárek.

Vzpomněl i na zápas reprezentace U19, která před čtyřmi lety v přípravném utkání podlehla v Nizozemsku 1:5, aby o několik dní později zvítězila ve Švýcarsku vysoko 5:0. „Věřím, že se něco podobného může částečně opakovat i nyní. Do utkání s Norskem jdeme s dalšími změnami v sestavě, ale náš tým má dobrý charakter a jsem přesvědčen, že jsme v úterý schopni podat mnohem lepší výkon než v Portugalsku,“ uvedl český trenér.

Tým „Lvíčat“ po pátečním zápase v Portugalsku doznal několika změn: od mužstva se odpojili Lukáš Červ, Michal Fukala, Matyáš Kozák a Matěj Valenta, Jakub Trefil a Pavel Šulc. Místo nich do Španělska dorazili Ondřej Pachlopník, Filip Souček, David Pech a Filip Vecheta. Pachlopník s Vechetou si proti Norsku mohou odbýt debut v jednadvacítce, stejně jako brankář Antonín Kinský.

„O změnách jsme dopředu věděli, jdeme do obou zápasů s částečně obměněnými mužstvy. Ale hráči, kteří přijeli, byli vybráni tak, aby zapadli do určité koncepce. Mužstvo je připravené a máme i varianty k použití během samotného utkání podle vývoje hry. Důležité bude, abychom zůstávali plně koncentrovaní v celém zápase. V Portugalsku byly ve hře občas maličkosti, kdy stačila vteřinová nepozornost a soupeř nás ihned trestal. Také na to jsme při rozboru zápasu a přípravě na Norsko hráče opakovaně upozorňovali. Jsem přesvědčen, že podáme po všech stránkách lepší výkon,“ řekl Suchopárek.

zdroj: fotbal.cz

Česko – Norsko

0:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 30. Sahraoui, 33. Christensen, 76. Arnstad, 78. Ostrom

Karty:   58. Žambůrek (CZE) – 65. Jatta (NOR)

Česko: Kinský – Gabriel, Hranáč, Kolář, Kušej, Pachlopník, Pech, Sejk, Souček, Vlček, Žambůrek
Náhradníci: Markovič – Dvořák, Elbel, Heidenreich, Icha, Mašek, Pudhorocký, Vecheta, Zlatohlávek

Norsko: Klaesson (72. Sjoeng) – Botheim (72. Holm), Ceide (46. Mikkelsen), Heggheim, Hove, Christensen, Kitolano (72. Arnstad), Olsen, Oppegard, Sahraoui (46. Jatta), Sebulonsen
Náhradníci: Sjoeng – Arnstad, Holm, Jatta, Kamanzi, Kjolo, Kolskogen, Mikkelsen, Ostrom, Zafeiris