Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava

1:6

konec (0:1, 1:4, 0:1)

24.09.2022, 12:30 • Winning Group Arena • 8. kolo • Matouš Vojáček (@vojacekmatous)

Boltvan si chtěl po siréně ještě něco vyříkat s protihráčem, ovšem k roztržce nedochází. (14:29:23)

Konec zápasu.

59:38

Závěr se tedy dohrává ve čtyřech na obou stranách.

59:08

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
Sedláček – 2 min., sekání.

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
Broš – 2 min., sekání.

58:20

Brňané jsou v útočném pásmu, jenže cesta k zakončení se hledá velmi těžce. Hosté dobře přistupují k hráčům Komety a nedávají jim čas na přesnější kombinaci.

57:09

Jihlava už polevila v aktivitě a nechává hrát modrobílé. Těm se však těžce překonává střední pásmo.

56:18

Kometa mířila do útočného pásma, jenže celou akci zastavuje čárový rozhodčí – ofsajd.

54:58

Denis Svoboda našel u brankoviště Ondřeje Cakla, který zkusil překonal Maláče rychlým bekhendovým zakončením, jenže hostující brankář je ve skvělé formě a lapačkou zastavil slibný pokus Brňana.

53:09

Matěj Kravec si vzal kotouč po vhazování u svého brankáře a bruslil na druhou stranu. Jediný mu stačil František Němec, jenž tak jihlavskému hráči nedal možnost zakončit.

51:18

Lukáš Eich si udělal prostor a jel až do branky, puk si natáhl na zadní tyč, ovšem Maláč s ním celou akci vybruslil a nedovolil domácímu obránci skórovat.

49:40

Dukla právě vstřelila branku!
Jonáš Jungwirth měl prostor v útočném pásmu, sjel si blíž k bráně a vyslal puk na branku. Maleček střelu vyrazil ke druhé tyči, kde se přes obránce prodral k zakončení do odkryté brány ŠIMON BÁŤA. Asistence: Jonáš Jungwirth.

47:42

Ivo Sedláček předvedl nádherný průnik v rychlosti, prodral se až před branku, jenže k dokonalosti chybělo i trochu štěstí. Maláč stihl zakročit a puk vyrazit k mantinelu na druhé straně.

46:42

Fajmon předal od modré zadovkou puk na Sedláčka, který stál na vrcholu levého kruhu pro vhazování. Bez přípravy Sedláček vystřelil, ovšem branku netrefil.

46:26

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
Vandas – 2 min., podrážení.

45:28

Číhal využil, že většina hráčů byla stažena k brněnské bráně a od modré vyslal dělovku. tentokrát Maleček nemusel zasahovat. Střela šla totiž mimo.

43:28

Maleček se pokusil rozehrát za vlastní brankou, ovšem trefil protihráče, který dojížděl za pukem. Maleček se musel rychle vrátit do branky, protože před brankou byl volný Pavelec, na kterého směřovala přihrávka. Domácí brankář šel na led a v leže zastavil puk mířící do branky levou rukou.

42:41

Puk se zastavil na oblouku branky Maláče. Souboj o to, kdo získá černou gumu, zastavil až rozhodčí, jenž píšťalkou přerušuje hru.

42:09

Brno je v plném počtu a Maleček ve stejné době chytá střelu do lapačky. Hra přerušena.

41:12

Domácí brankář byl opět pozorný. Nejdříve si poradil se střelou a následně i s dorážkou z hranice brankoviště.

40:43

Rauš nabral rychlost po pravé straně, dostal se až k zakončení na zadní tyč. Maleček byl připraven a lapačkou přerušuje hru.

40:20

Číhalovu dělovku od modré schytal Cakl do bruslí.

40:09

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
Otava – 2 min., nedovolené bránění.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina byla ukázkou jihlavské efektivity v zakončení. Hned tři hráči ve druhé části překonali Kavana, který následně odešel na střídačku. Za Brno korigoval stav Masař, ovšem Jihlava překonala i střídajícího Malečka. Třetí část začne v 13:59.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:52

Jakub Masař krásnou žabičkou vyřadil dva hostující obránce a udělal prostor pro Romana Otavu, který měl rychlost, dojel až k Maláčovi, ovšem střelou mezi betony jej nepřekonal.

38:10

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava zvyšuje své vedení. JONÁŠ JUNGWIRTH si sjel před branku, dostal puk z rohu hřiště od Josefa Báti a nechytatelně jej zakončil nad lapačku Malečka. Asistence: Josef Báťa, Adam Rauš.

37:50

Hra se opět stěhuje do útočného pásma Brna, jelikož je odpískáno zakázané uvolnění.

36:48

Jakub Masař okamžitě poslal puk na branku, když hostující brankář vyrazil střelu do rohu hřiště. Masařův pokus ovšem z úhlu neměl moc šancí na úspěch. Zvlášť, když se Maláč stihl vrátit do dobrého postavení.

35:27

Josef Broš stihl zakončit i v oslabení, když sebral kotouč v útočném pásmu a mířil z pravé strany na bližší tyč. Maleček si proti střele vyjel a puk zastavil trupem těla.

34:40

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
Kravec – 2 min., hákování.

33:23

Střídání v týmu HC Kometa Brno:
ze hřiště odchází Kavan, přichází Maleček.

33:23

Dukla právě vstřelila branku!
Těsné skóre trvalo jen chvíli. DAVID STRAKA totiž prostřelil z levé strany Jana Kavana na bližší tyč. Pro Jana Kavana to byl poslední moment v utkání, jelikož odchází střídat. Bez asistence.

33:17

Kometa právě vstřelila branku!
JAKUB MASAŘ dostal přihrávku do samostatného úniku od Patrika Ulbrichta. Masař se tak řítil na brankáře, zvolil střelu mezi betony, čímž překonal Maláče. Asistence: Patrik Ulbricht.

32:54

Dukla právě vstřelila branku!
Dlouhý boj na brankovišti stáhl většinu hráčů k centru dění. Kavan byl několikrát na ledě, ovšem Jihlava ani jednou puk do branky nedostala. To jí však nemusí vadit. Puk se dostal na modrou čáru k LUKÁŠI ČÍHALOVI, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Bez asistence.

31:59

Brnu se nedaří probojovat se přes modrou čáru, ovšem ani hosté se nedokáží usídlit před brankou Kavana.

31:00

David Straka si to namířil do útočného pásma, přejel modrou a otočil se směrem k mantinelu. Neměl podporu spoluhráčů, takže o černou pryž přišel.

30:00

Jungwirth se ve vlastním pásmu dostal pod tlak, když ztratil kontrolu nad pukem. Toho se pokusil využít Cakl, ale hostující hráč své pochybení stihl napravit.

29:03

Jihlava rozjel rychlou útočnou akci, kterou měl zakončit z levé strany Chvátal. To domácí obránci přečetli a přihrávku přes šířku pásma vychýlili.

27:38

Ondřej Cakl nahrával zpoza brány do brankoviště. Hostující brankář byl mimo pozici, ale sjÍždějící Sedláček nedostal možnost zakončit.

27:18

Jihlavští už jsou v pěti.

26:39

Matěj Bělohlav vystřelil puk z mezikruží, ale Maláč zasahovat nemusel. Střelu schytali hráči před brankou.

26:11

Brno se drží v útočném pásmu, ale zatím je to bez většího ohrožení branky.

25:12

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
Peš – 2 min., faul kolenem.

24:12

Kavan si tentokrát připal důležitý zákrok. Hostující útočník se rychle obtočil kolem branky a chtěl zasunout puk vedle tyčky. Domácí brankář se roztáhl a utěsnil místo, kudy mohl kotouč projít za brankovou čáru.

23:18

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava je v útoku velmi efektivní. MATĚJ KRAVEC získal puk před brankou Kavana a překonal jej střelou pod vyrážečku. Bez asistence.

22:39

Sedláček s Bártou vystihl hostující rozehrávku a vypadalo to, že z toho bude situace dva na dva, jenže hostující obránci byli důslední a Sedláčka blíž k bráně nepustili.

21:48

Po dlouhém souboji u mantinelu rozhodčí přerušuje hru. Bude se vhazovat u hostující branky.

20:40

Kometa se drží v útočném pásmu.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je u konce a s vedením jdou do kabiny hosté. Brno mělo více ze hry, ovšem vyloženou šanci si nevypracovali. Na druhé straně neměl Kavan tolik práce, ale stejně to byl on, kdo poprvé v zápase kapituloval, když jej v závěru třetiny překonal Straka.
Druhá třetina začne přibližně v 13:10.

20:00

První třetina skončila.

19:08

Maláč přerušuje hru, když vychytal střelu z čárek mezi kruhy.

18:45

Zakázané uvolnění hostů.

17:59

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava toho v této třetině příliš neměla, ale stejně jde do vedení. Chvátal dojel jako první puk v útočném pásmu a snažil se jej nahodit před branku. To se nepovedlo a puk skončil na boční síťce branky. Jihlavští však pokračovali v útočném snažení. Pavelec vybojoval puk, předal jej na pravé křídlo, odkud překonal Kavana střelou DAVID STRAKA, Asistence: Daniel Pavelec.

17:09

Jihlavě se nedaří udržet si puk na hokejkách a většinu posledních minut tráví v obraně.

16:40

Jungwirth přerušil za svou brankou útočné snažení Brna a Jihlava se dostává s kotoučem do středního pásma.

15:21

Bulík se natahoval ve středním pásmu pro pomalou přihrávku, čehož využil jeden z domácích a opět vrací hru před jihlavskou bránu.

13:55

Roman Otava se dostal přes útočnou modrou, kde byl dvojicí obránců zastaven. Jihlava si však kotouč dlouho neponechala a znovu je Brno před brankou Maláče.

12:32

Nesvadba udržel útočné pásmo a Šantora s Horkým se pokusili překonat brankáře. Ovšem bylo to už z většího úhlu, takže ani jeden pokus neskončil v síti.

11:22

Jihlava už byla kompletní, když mělo Brno zatím asi největší šanci. Denis Bárta nabral rychlost po levé straně a zamířil na zadní tyčku. Maláč jen vyrazil puk před sebe a musel po něm rychle skočit, jelikož na dorážku přijížděl Fajmon.

10:32

Jakub Masař z pravého kruhu vyslal střelu nad ledem. Hostující brankář znovu perfektně zasáhl.

09:54

A hostující brankář byl opět pozorný. Teď z druhé strany zlikvidoval pokus Sedláčka a přerušuje hru.

09:29

Pěknou domácí kombinaci zakončil z pravé strany Horký. Maláč se dobře přesunul a pokus vyrazil.

08:48

Fajmon předal na modré Sedláčkovi, který vystřelil dělovku, jež nezamířila mezi tři tyčky.

08:44

Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
Matějíček – 2 min., podrážení.

08:13

Ivo Sedláček se hnal za odraženým kotoučem, který mířil na Maláče. Ten si povyjel a hokejkou poslal puk na svého spoluhráče.

06:16

Robin Rakus prověřil Maláče z levého křídla. Mířil nad beton, takže hostující brankář musel jen puk vyrazit lapačkou.

05:12

David Bulík získal puk od spoluhráče ve slibné pozici, ovšem nevystřelil, protože mu Ulbricht stihl zablokovat hokejku.

04:46

Kavan radši přerušuje hru po jihlavském nahození.

04:03

Fajmon nepřesně zadovkou posílal puk za branku, což vystihl jeden z hráčů Dukly. Ani ten však nepřihrál přesně, takže se hosté musí dostat z útočného pásma.

03:16

Kavan přibrzdil nahození hostů a nejblíže ke kotouči měl Bůžek, takže se hra přesouvá do středního pásma.

02:27

Brňané napadali hosty u jejich branky. Jihlavský hráč se tak nerozmýšlel a poslal puk jednoduše do středního pásma.

01:50

Číhalova střela nebyla nebezpečná a domácí si po tomto pokusu vzali puk na své hokejky, jenže špatný pas skončil na zakázaném uvolnění.

01:18

František Němec vypálil od modré čáry. Střela nabrala výšku a Maláč si musel povyskočit, aby puk vyrazil za branku.

00:57

Josef Broš si připisuje první střelu na branku, když měl prostor na pravé straně útočného pásma. Kavan sklapl betony a vyrazil puk do ochranné sítě.

00:12

Jihlavští se jako první pustili do útočného pásma. Hra skončila až v rohu hřiště, kde puk získávají hráči Komety.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Kavan (Maleček) – Eich, Ulbricht, Bůžek, Svoboda, Němec, Fajmon (A), Řehák (C) – Cakl, Bělohlav, Bárta (A), Horký, Rakus, Masař, Otava, Boltvan, Šantora, Horváth, Sedláček (A), Nesvadba.
Trenér: Jan Zachrla

HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Číhal, Vovsík (C), Chvátal, Ludvík, Šabatka, Matějíček, Vandas – Pavelec, Bulík, Sojka, Kravec (A), Rauš (A), Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka, Jungwirth.
Trenér: Michal Broš

Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Roupec, Smetková.
HC Dukla Jihlava
Dukla se aktuálně nachází mezi nejlepšími týmy soutěže, konkrétně jim patří 5. místo se ziskem deseti bodů. Nejlepším střelcem klubu je Jonáš Jungwirth (3+3), zdárně mu však sekunduje Hynek Peš (2+3). Vysoce produktivní je i obránce Lukáš Číhal (4+0), který již čtyřikrát přesně zasáhl cíl. Brankoviště má pod palcem Filip Maláč (95%), jenž dostal prostor ve většině utkání.
HC Kometa Brno
Junioři v minulém týdnu zapsali cenný skalp Liberce a v tabulce se tak posunuli na 9. místo. Velký podíl na tom má Ivo Sedláček (4+4), který bodově táhne svůj tým vzhůru. Daří se i jeho kolegům z formace, tedy Denisi Bártovi (3+1) a Kevinu Horváthovi (1+3). Přesilovky diriguje z modré čáry Patrik Fajmon (0+6), který minulý zápas vynechal kvůli povolání do hlavního týmu Komety. V brankovišti se střídá dvojice Jan Kavan (93,2%) a Štěpán Maleček (91,5%). Oba maskovaní muži dokáží svůj tým podržet v těžkých chvílích a nastavený systém rotace tak není třeba měnit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

HC Kometa Brno – HC Dukla Jihlava

1:6

konec (0:1, 1:4, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 34. Masař (Ulbricht) – 18. Straka (Pavelec), 24. Kravec, 33. Číhal, 34. Straka, 39. Jungwirth (Báťa, Rauš), 50. Báťa (Jungwirth)

HC Kometa Brno: Kavan (34. Maleček) – Eich, Ulbricht, Bůžek, Svoboda, Němec, Fajmon (A), Řehák (C) – Cakl, Bělohlav, Bárta (A), Horký, Rakus, Masař, Otava, Boltvan, Šantora, Horváth, Sedláček (A), Nesvadba.
Trenér: Jan Zachrla

HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Číhal, Vovsík (C), Chvátal, Ludvík, Šabatka, Matějíček, Vandas – Pavelec, Bulík, Sojka, Kravec (A), Rauš (A), Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka, Jungwirth.
Trenér: Michal Broš

Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Roupec, Smetková

Průběh zápasu
1. třetina
08:44 JIH 2 Matějíček, podrážení
17:59 JIH 0:1 Straka (Pavelec)
Po 1. třetině
2. třetina
23:18 JIH 0:2 Kravec
25:12 JIH 2 Peš, faul kolenem
32:54 JIH 0:3 Číhal
33:17 KOM 1:3 Masař (Ulbricht)
33:23 JIH 1:4 Straka
33:23 KOM -Kavan +Maleček (Střídání)
34:40 JIH 2 Kravec, hákování
38:10 JIH 1:5 Jungwirth (Báťa, Rauš)
Po 2. třetině
3. třetina
40:09 KOM 2 Otava, nedovolené bránění
46:26 JIH 2 Vandas, podrážení
49:40 JIH 1:6 Báťa (Jungwirth)
59:08 KOM 2 Sedláček, sekání
JIH 2 Broš, sekání
Konec