Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary

3:4

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

24.09.2022, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • 8. kolo • Ondřej Belák

Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (20:13:29)
Je konec, Bílí Tygři téměř celé prodloužení tlačili, ale nakonec slaví hosté. Tadeáš Tůma totiž z pozice obránce zkompletoval hattrick a rozhodl bitvu o druhou příčku tabulky ve prospěch energetiků.

Nutno říct, že jsme sledovali nádherné juniorské utkání. Oba týmy naplno ukázaly, že oprávněně mají vysoké ambice. Remíza po základní hrací době byla zasloužená a přestože Liberec bere jen bod, předvedený výkon musel domácí trenéry potěšit.

Konec zápasu.

63:43

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Je rozhodnuto! Karlovarskou akci dvou na jednoho skvěle vyřešil Sapoušek, který z otočky našel TADEÁŠE TŮMU. Obránce Energie už před sebou měl téměř prázdnou bránu a dokonal hattrick. Asistence: Robin Sapoušek, Samuel Šmajda.

63:29

Dominik Brouček dlouho držel kotouč. Nakonec se vydal sám až do brankoviště, z ostrého úhlu už ale nebylo kudy. Adam Ebenstreit znovu zasahuje.

62:40

Plos vysunul do šance Šedivého, který to vzal přímo na branku. Z pravé strany minul jen o kousíček.

62:13

Jeden z trenérů si bere oddechový čas.

62:13

Vodlan hezky přenesl hru na Patzelta, jeho střele ale scházela potřebná razance. Ebenstreit má kotouč ve svém držení, bude se vhazovat.

61:28

Na puk si sáhli také Západočeši. Zatím ale nikam nespěchají a spíše nabírají síly po krušném úvodu nastavené pětiminutovky.

61:00

V prodloužení mají zatím kotouč na hokejkách celou dobu liberečtí hokejisté, kteří to teď zkoušejí po pravém křídle.

60:36

Prostor se otevřel před Mikulášem Jenčovským, který si s pukem najel mezi kruhy. Za zády brankáře Ebenstreita zazvonila tyčka, tady měli hosté velké štěstí!

60:14

Plos nikam nespěchá, vyjel z útočného pásma a rozjíždí novou akci Liberce.

60:01

Začalo prodloužení.
Zatímco druhá třetina patřila Karlovým Varům, třetí se hrála jasně v režii Liberce. Po základní hrací době je utkání zaslouženě vyrovnané na ledě i ve skóre. Za stavu 3:3 půjdeme do prodloužení!

60:00

Třetí třetina skončila.

59:41

Ani jeden tým se nechce smířit s nerozhodným skóre a poslední minuta se hraje nahoru – dolů. Oba gólmani se musejí mít na pozoru.

59:05

Zakázané uvolnění Západočechů.

58:42

Hezkou křižnou přihrávku dostal Lukáš Plos, který těžký puk netrefil podle představ. I skákavá střela ale v klíčové fázi zápasu nebyla pro Ebenstreita ničím jednoduchým.

58:18

Na modrou čáru dostal nabito střelecky aktivní Koštoval, jehož bomba prolétla těsně nad.

57:18

V závěru přesilovky tečoval Krajčíkovu střelu před bránou Šlechta, který usměrnil puk pouze na zadní plexisklo.

56:50

Teď už to pro Západočechy vypadalo zajímavěji, jenže pak do vzduchu vylétla lapačka Hambálka. Hra je přerušena, následuje buly.

56:13

Brouček dobře vypíchl puk a přestože se domácí nakonec do šance nedostali, alespoň pošetřili cenné vteřinky.

56:03

První třetina karlovarské početní výhody uplynula bez většího vzrušení.

55:27

Energie má dobrou šanci vrátit se do vedení. Ačkoliv se to Severočechům vůbec nelíbí, dnes už potřetí navštíví trestnou lavici Jakub Šedivý. Tentokrát ho rozhodčí usvědčili z krosčeku.

55:00

Przybyla šikovně zavezl kotouč do karlovarské třetiny, hosté nicméně soupeře nenechali v pásmu nic vymyslet.

54:22

Liberec právě vstřelil branku!
Obrovská radost na liberecké straně, konečně je vyrovnáno. MICHAEL KOŠTOVAL si srovnal puk ke střele zpoza pravého kruhu a skvělým projektilem pod horní tyč nedal Ebenstreitovi šanci. Asistence: Filip Kříž.

53:45

Další akci domácího celku zastavuje čárový rozhodčí. Píská se postavení mimo hru.

53:27

Liberec tlačí, ale ne a ne srovnat. Puk se v přesilovce odrazil na levý kruh k Plosovi, který ještě hledal před prázdnou klecí stojícího Šedivého. Karlovarští ovšem nějakým způsobem dokázali téměř jistému gólu zabránit.

52:41

Karlovarští se dvakrát osvobozují.

52:13

Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
Váňa – 2 min., krosček.

51:57

Richard Patzelt přihrávkou z říše snů vyslal z vlastního obranného pásma do šance Lukáše Plose, jehož táhlý blafák zneškodnil skvělý Ebenstreit.

50:20

Brouček se protáhl před branku. Střelu zblokoval obránce na hokejku Kofroně, který pohotově dorážel. Adam Ebenstreit udržel Karlovy Vary ve vedení senzačním zákrokem lapačkou, když už s ní máchl jen tak naslepo, ale zasáhl puk!

49:27

Šlechta a Kusak byli aktivní u levé Hambálkovy tyčky. Strážce liberecké branky všechny pokusy zastavil.

48:49

Samuel Šmajda se krásnou individuální akcí proháčkoval až do obrovské příležitosti. Znovu zkusil bekhendový blafák, tentokrát ho do gólového konce těsně nedotáhl.

47:57

Energetici se vymanili ze soupeřova náporu a vyhodili puk směrem k brankáři. Hambálek ho před dojíždějícími protihráči raději schoval pod rukavicí.

47:01

Liberec teď má zajímavý tlak. Nebezpečně pálil z vrcholku levého kruhu Jenčovský, Ebenstreit puk vyrazil těsně mimo tři tyčky.

46:47

Lukáš Plos to vzal na sebe, projel do útočné třetiny až na pravý kruh a těsně minul klec.

45:46

Filip Kříž měl velkou šanci na vyrovnání, když ujel karlovarské obraně. V zakončení ho ale protihráč přece jenom trošku rozhodil a pokus mezi betony Ebenstreita se neujal.

45:12

Michal Kusak se objevil v předbrankovém prostoru, bekhendem ještě neúspěšně hledal spoluhráče.

44:59

Střela karlovarského beka Bulka od modré čáry byla po cestě možná i dvakrát tečovaná. Naštěstí pro Liberec byl Hambálek jistý a podržel kotouč.

43:37

Tadeáš Tůma opět cílil na hattrick. Tentokrát si najel oblouk v pásmu a pálil z vrcholků kruhů, Hambálek si trošku vylepšil vzájemnou bilanci a dobře zasáhl lapačkou.

42:33

Koštoval už z pravého kruhu mohl pálit, ještě ale přenechával za sebe Broučkovi, který to měl na bekhend. Domácí nadějnou akci vůbec nezakončili.

41:14

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Západočeši dokonávají obrat! SAMUEL ŠMAJDA si najel na povedenou průnikovou přihrávku, udržel bránícího hráče za zády a překonal Hambálka skvěle provedeným blafákem do bekhendu. Asistence: Ondřej Dorot, Kryštof Bulka.

40:31

Jeden z Karlovarských si u hrazení vyčíhal Kříže a srovnal ho se zemí. Hosté otočili hru a Hambálek musel krotit nahození Zolnaje od modré lajny.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:29.
Druhá část se nesla ve znamení zvýšené karlovarské aktivity. Přestože hosté prohrávali už o dvě branky, zásluhou gólů Tůmy srovnali stav. Ještě to bude pořádné drama!

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Tůma stále nemá dost, teď ho centimetry dělily od hattricku a obratu skóre! Puk se k němu odrazil na pravý kruh, rána bez přípravy prolétla těsně mimo odkrytou část domácí branky.

38:42

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Krátce po vyjetí z trestné lavice se TADEÁŠ TŮMA prosazuje podruhé! Karlovarský obránce puk zavezl do útočného pásma, načež další parádní střelou – tentokrát z pravé strany – trefil prostor pod horní tyčí. Asistence: Jakub Anton.

38:22

Robin Sapoušek na konci oslabení skvěle vyvezl puk a ještě sám nadělal neplechu před bránou Liberce. Tygrům se přesilovka moc nedaří.

37:30

Po hezké akci si k tyči sjížděl Jenčovský, prudkou přihrávku ale jen těsně nezvládl usměrnit do sítě!

37:15

Plos to vzal na sebe, z pravého kruhu si vytvořil střeleckou pozici. Ebenstreit vyráží.

36:35

Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
Tůma – 2 min., sekání.

35:56

Kotouč z libereckého náporu vyplaval na pravý kruh k Bačkovskému. Ten mířil na vzdálenější tyč a skvělý zákrok předvedl Adam Ebenstreit, který puk bruslí vyrazil nad bránu!

35:36

Koštoval nabral rychlost a prohnal se do útočného pásma. Střela mu následně sjela, Ebenstreit mohl tentokrát zůstat v klidu.

34:11

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Energie využívá přesilovku a je sníženo! TADEÁŠ TŮMA si na vrcholku levého kruhu zkušeně počkal na nejlepší okamžik ke střele a pak kotouč trefil chirurgicky přesně nad Hambálkovo rameno. Asistence: Robin Sapoušek, Samuel Šmajda.

33:36

Patzelt byl jako první u puku za bránou a po mantinelu ho poslal do bezpečí. Hosté mají další šanci, jak si vylepšit přesilovkovou bilanci.

33:17

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
Šedivý – 2 min., napadení.

32:38

Bulka od modré čáry prostřelil blokujícího Kříže, brankáře Hambálka už nikoliv.

31:47

Adámek napadal rozehrávajícího Duschku a získal puk, načež se obtočil okolo klece a dával kotouč do brankoviště. Tam Duschka odčinil předchozí chybičku, když protihráče nepustil ke střele.

31:12

Dobrou ránu z pravého křídla vyslal Patzelt, po zákroku Ebenstreita neměl k dorážce daleko Jenčovský. Nakonec to pro energetiky dobře dopadlo.

30:27

Liberec právě vstřelil branku!
Bílí Tygři přidávají druhý gól a znovu to byla smolná záležitost pro brankáře Ebenstreita. Tentokrát mu totiž propadla dalekonosná střela obránce Šedivého. Karlovarští sice puk s vypětím všech sil nenechali doskákat až za čáru, jenže ho odvrátili jen na hůl DOMINIKA BROUČKA, který pohotově zamířil pod horní tyč! Bez asistence.

29:56

Przybyla bekhendovou žabičkou hledal najíždějícího Jenčovského před brankou. Přihrávka byla trošku delší, než by domácí potřebovali, a navíc z toho byl protiútok Západočechů. Váňa si najel do zajímavé střelecké pozice, jenže Hambálek je zatím perfektní.

29:10

Bačkovský s Jansou výborným napadáním komplikovali karlovarskou rozehrávku. Šmajda se s pukem nakonec stejně dostal až do útočné třetiny a z dálky pozdravil Hambálka.

28:27

Dominik Brouček po zpracování puku možná malinko prováhal nejlepší okamžik k přihrávce na najíždějícího Janatu. Druhý jmenovaný na přihrávku těsně nedosáhl, jinak by mohl uhánět sám na bránu.

27:32

Ehrenberger smolně podklouzl přes Handlem a vznikla z toho zajímavá šance Energie. Handlova přihrávka nicméně ke svému adresátovi nedoputovala.

27:10

Plos nepovedeným zpracováním nasměroval puk na vlastní střídačku, hra je tedy po velice živé pasáži přerušena.

26:15

Lukáš Plos fotbalově vytlačil puk z obranného pásma. Liberecká akce pak skončila u levého mantinelu a Karlovarští otočili hru. Hambálek vykopl pokus z levého kruhu.

26:05

Liberečtí si pomáhají icingem.

25:16

Jako blesk z čistého nebe přišlo zajímavé přečíslení Liberce. Škoda pro domácí, že Lysoňkovu přihrávku výborným obranným zákrokem zastavil jediný protihráč v cestě.

24:44

Puk se na chvíli ztratil ve výstroji bránícího Ehrenbergera, ten ho ale vytřepal a hra pokračuje, Severočeši otáčejí hru.

23:51

Teď ale Karlovy Vary až moc uspěchaly rozehrávku a píská se zakázané uvolnění. Liberečtí se mohou v útočném pásmu zkusit dostat zpátky do tempa.

23:11

Tadeáš Tůma práskl do kotouče na modré čáře. Tvrdý projektil se odrazil od oblouku branky, nápor Západočechů tím nekončí.

22:20

Energetici vstoupili do druhé části s aktivitou na hokejkách a drží se v útočném pásmu. Bílí Tygři teď naopak trošku hledají led pod nohama.

21:59

Luka Vodlan se výborně vrátil s Adámkem a když chtěl střílet, přizvedl mu hokejku.

21:26

Zdeněk Šmíd si najel před Hambálka na střílenou přihrávku od levého mantinelu, kotouč tečoval těsně mimo cíl!

20:33

Zbytek karlovarské přesilovky je pryč. Na početních výhodách budou chtít b dalším průběhu střetnutí hosté určitě zapracovat.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:43.
Máme za sebou velice zajímavou první třetinu. Až na jednu situaci v ní kralovali oba brankáři. Bílí Tygři si do kabiny odnášejí těsný náskok 1:0, což je skóre, které slibuje napínavou podívanou i nadále.

20:00

První třetina skončila.

19:31

I tahle přesilovka Varů je zatím statická a mohl za to přijít trest. Kotouč totiž vydoloval Plos a doslova se prodral přes střední pásmo až do útočného. Pak našel mezi kruhy Jenčovského, který pálil z první. Výborný zákrok si připisuje také Adam Ebenstreit.

18:32

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
Lysoněk – 2 min., nedovolené bránění.

18:11

Fantastický Hambálek! Puk se od Rybářovy brusle odrazil příhodně pro Karlovarské, Šmajda ho zatáhl za branku a nabil mezi kruhy Adámkovi. Ten mířil dobře do horního růžku, jenže vzduchem prosvištěla lapačka libereckého gólmana, do které kotouč zapadl!

17:48

Karlovy Vary už jsou kompletní a Vojtěch Hambálek musel dvakrát v krátkém časovém sledu do akce.

17:18

V závěru přesilovky se Kříž s Jenčovským doslova prodrali až mezi kruhy a nescházelo mnoho, aby ještě vyprodukovali nebezpečné zakončení.

16:50

V další fázi oslabení už se hosté brání bez větších potíží a poněkolikáté vyhazují.

16:00

Liberečtí rozebrali karlovarskou čtveřici do posledního šroubku. Na závěr celé akce vybídl Fiala přes brankoviště Vodlana, který si ovšem musel kotouč ještě zpracovávat a Adam Ebenstreit se výborně dokázal přesunout!

15:14

Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
Handl – 2 min., vysoká hůl.

15:03

Teď už ale byla k vidění zajímavá příležitost Energie. Adámek střílel z levého kruhu, Hambálek puk vyrazil a včas se přemístil i proti dalšímu pokusu stejného hráče.

14:35

Hra se teď moc nekouskuje, s čímž také ubylo šancí na obou stranách. Aktuálně si oba týmy spíše předávají kotouč.

13:16

Šmajda po hezkém průjezdu libereckou třetinou vybídl ke střele obránce Krajčíka, který zacloněným pokusem z levého kruhu těsně minul bránu.

12:53

Ofsajd Západočechů.

12:21

Ehrenberger procedil kotouč do středního pásma na Jenčovského. Ten se dostal až za branku, zpětná přihrávka následně ke smůle libereckého týmu nikoho nenašla.

11:02

Energetici se objevili v situaci tři na dva. Pochvalu od trenéra si určitě zaslouží Michael Koštoval, který skvěle přečetl situaci a hosty o šanci obral.

10:38

Hezká pasáž pokračovala pro změnu příležitostí šelem. Filip Kříž měl čas na zpracování, pak z kruhu vyprášil výstroj gólmana.

10:12

Málem bylo vyrovnáno, David Varvařovský se totiž protáhl na pravý kruh a orazítkoval vzdálenější tyč!

09:40

Ebenstreit teď vyrazil daleko ze své branky a zdálo se, že se možná vzniklé situace trošku lekl. Nakonec zaregoval dobře a odpálil kotouč mimo dosah libereckých holí.

08:49

Na druhé straně se vzápětí v dobré pozici objevil Šedivý, jehož střelu z mezikruží vyrazil Adam Ebenstreit lapačkou do bezpečí.

08:31

Brejk Energie vzal na sebe Matyáš Adámek, který zleva přestřelil. Možná i kvůli úspěšné teči libereckého obránce.

07:31

Tečovaná Koštovalova rozehrávka proskákala až do jízdy Radku Janatovi. Když už to vypadalo na samostatný únik, fantastickou rybičkou puk vypíchl poslední bránící karlovarský hráč Ondřej Dorot!

07:00

Teď už byl Ebenstreit o poznání přesvědčivější, když schoval kotouč před dojíždějícím Křížem.

06:09

Liberec právě vstřelil branku!
Mikuláš Jenčovský od mantinelu výborně uvolnil Jakuba Hladíka, který si od modré čáry vylepšil pozici a prověřil Ebenstreita. Karlovarskému brankáři se puk vykutálel z výstroje a jako první u něj byl LUKÁŠ PLOS, který už nemohl minout! Asistence: Jakub Hladík, Mikuláš Jenčovský.

05:26

Až po skončení přesilovky si Hambálek připsal zákrok na bližší tyčce. Domácí posléze otočili hru, zastavil je nicméně odpískaný ofsajd.

04:45

Špatná přesilovka Energie pokračuje. Na útočné modré čáře teď musel Bulka rychle zareagovat, aby nepustil protihráče do úniku.

03:53

Karlovy Vary toho zatím v přesilovce moc nepředvedly. Výbornou práci naopak odvádí liberecká čtveřice, zejména Vodlan, Rybář a Przybyla drží hru daleko mimo blízkost domácí branky.

03:30

Plos osvobozuje svůj tým.

02:57

Jakub Šedivý šel tvrdě do souboje u mantinelu a atakoval soupeře, který ztratil stabilitu a ošklivě vrazil do hrazení. Liberecký obránce inkasuje dvě minuty za krosček.

02:20

Lysoňkovi zůstala po souboji zaseknutá hůl soupeře pod rukou a chvíli to pro Severočechy vypadalo zajímavě. Nakonec se ale sami vyhnali do středního pásma.

01:47

Jeden z domácích vyhodil puk ze svého obranného pásma až na tribunu, vylučovat se však nebude – bylo to s tečí.

01:41

Zakázané uvolnění Liberce.

01:27

Koštovalovi těžká přihrávka poskočila na čepeli a za pukem se dral Varvařovský. Koštoval lehčí zaváhání napravil dobrým obranným zákrokem.

00:24

Karlovarští se hezky vykombinovali ze svého obranného pásma. Sapoušek pak chtěl kličkou obelhat Jenčovského, liberecký útočník dobře zapracoval v defenzivě.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Šedivý, Hladík (A), Koštoval, Patzelt, Duschka, Rybář, J. Ehrenberger – Przybyla, Jenčovský (C), Plos – Kříž, Vodlan, Brouček – Lysoněk, Fiala, Janata – Jansa, Kofroň, Bačkovský.

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Dybal) – Tůma, Dorot (A), Bulka, Krajčík, Zolnaj, Anton – Adámek, Varvařovský, Sapoušek (C), Šlechta, Handl, Šmajda, Váňa, Šmíd, Menc, Kusak.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary

3:4

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Plos (Hladík, Jenčovský), 31. Brouček, 55. Koštoval (Kříž) – 35. Tůma (Sapoušek, Šmajda), 39. Tůma (Anton), 42. Šmajda (Dorot, Bulka), 64. Tůma (Sapoušek, Šmajda)

Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Krátký) – Šedivý, Hladík (A), Koštoval, Patzelt, Duschka, Rybář, J. Ehrenberger – Przybyla, Jenčovský (C), Plos – Kříž, Vodlan, Brouček – Lysoněk, Fiala, Janata – Jansa, Kofroň, Bačkovský.

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Dybal) – Tůma, Dorot (A), Bulka, Krajčík, Zolnaj, Anton – Adámek, Varvařovský, Sapoušek (C), Šlechta, Handl, Šmajda, Váňa, Šmíd, Menc, Kusak.

Průběh zápasu
1. třetina
02:57 LIB 2 Šedivý, krosček
06:09 LIB 1:0 Plos (Hladík, Jenčovský)
15:14 KVA 2 Handl, vysoká hůl
18:32 LIB 2 Lysoněk, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
30:27 LIB 2:0 Brouček
33:17 LIB 2 Šedivý, napadení
34:11 KVA 2:1 Tůma (Sapoušek, Šmajda)
36:35 KVA 2 Tůma, sekání
38:42 KVA 2:2 Tůma (Anton)
Po 2. třetině
3. třetina
41:14 KVA 2:3 Šmajda (Dorot, Bulka)
52:13 KVA 2 Váňa, krosček
54:22 LIB 3:3 Koštoval (Kříž)
55:27 LIB 2 Šedivý, krosček
Po 3. třetině
Prodloužení
63:43 KVA 3:4 Tůma (Sapoušek, Šmajda)
po prodl.