Menu

Hokej

Extraliga dorostu

Mountfield HK – BK Havlíčkův Brod

4:5

konec (0:0, 2:4, 2:1)

22.09.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Skupina Střed • Tomáš Kalas (@tomascipy)

59:59

V poslední sekundě dostává ještě dvě minuty Patrik Mrtka (HBR) za úmyslné padnutí na kotouč a Brod to dohraje ve třech, i na přímou střelu z buly však je stále příliš málo času!

59:54

Puk je zašlápnutý po dalším souboji v rohu, ještě se bude vylučovat, ale tohle asi už Rebelové zvládnou!

59:24

Dvě minuty nakonec dostává gólman Lukáš Kamenický (HBR) za hrubost, neboť si již v přerušené hře neodpustil ještě jedno prudké strčení do protihráče. Trest odpyká Křížek a hosté berou oddechový čas!

59:18

Divočina v předbrankovém prostoru Brodu! Nahození neměl Kamenický vůbec pod kontrolou a puk se válel někde v okolí jeho vyrážečky. Situaci mu pomohli dostat pod kontrolu obránci, kotouč posléze ztratil rozhodčí z dohledu a začalo se to strkat. Jeden trest určitě bude udělen, a to na brodské straně.

58:33

Meišner jede na střídačku, Hradec hraje vabank!

51:26

Hradec právě vstřelil branku!
Další situaci ale již brodská obrana neustála a bude to drama až do konce zápasu! Výbornou práci předvedl zejména JAKUB BEDNÁŘ, který se vydal za Páleníkovým nahozením, natlačil se mezi dva brodské obránce, až byl rázem za nimi a připraven ke střele. Přestože přepadl dopředu, v pádu ještě pak dokázal puk napálit do vinglu – 4:5! Asistence: Ondrej Páleník.

48:21

Možnost tlačit soupeře ještě víc přichází pro Hradec právě teď. Patrik Mrtka (HBR) ošklivě dohrál protihráče na mantinel a dostává dvojku za vražení na mantinel.

47:53

Páleník mohl však snížit už jenom na jednu branku! Kotouč mu vyplaval na hranici brankoviště a domácí útočník zkusil bekhendové zakončení, jenže skvěle chytajícího Kamenického ani tentokrát nepřekonal!

42:47

Hradec právě vstřelil branku!
Jenže Východočeši hned záhy snižují a nejlepší moment si pro tuhle chvíli nevybral gólman Kamenický! JAROSLAV BOLEHOVSKÝ se uvolnil na vrcholku pravého kruhu po Hendrychově přihrávce a střílel. Hostující gólman sice vyrazil puk lapačkou nad sebe, ten však nabral obrácenou rotaci a stočil se směrem do branky – 3:5! Asistence: Patrik Hendrych, Jakub Aschenbrenner.

40:29

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Do třetí třetiny vstupuje Rebel nejlépe jak může a míří za třemi body! Přesilovku 5 na 3 přitom využil TADEÁŠ KOUBEK nejlépe, jak mohl. Nabruslil si na modrou, počkal na přesnou přihrávku od Mrtky a z voleje napálil puk nad rameno Meišnera, tohle nešlo chytat – 2:5! Asistence: Patrik Mrtka.

39:58

V samotném závěru ještě přišla přihrávka před branku na Nového, který nebyl obsazen a byla před ním prázdná kasa, v tutovce však hostuíjcí útočník netrefil!

39:22

A pro Mountfield přichází další komplikace! 38 sekund před koncem třetiny jde totiž do tří poté, co Jakub Jón (MHK) si dle názoru rozhodčího Pastiera pomohl krosčekem v souboji. Rebelové mají 1:18 5 na 3!

38:40

Jenže poté následuje hned další oslabení pro domácí. Marek Mráz (MHK) si vyšlápl před vlastní střídačkou na Koubka a trefil jej ramenem do hlavy, za což dostává dvě minuty.

36:03

Záhy však přichází pro domácí oslabení. Patrik Hendrych (MHK) srazil vytrčenou nohou k ledu Kozlíka a faul kolenem dostává dvě minuty.

35:32

Hradec právě vstřelil branku!
Východočeši navíc snižují a náboj duelu není menší, ba naopak! Přesnou přihrávkou na Jóna nastartoval Jakub Aschenbrenner brejk 2 na 1, který sice domácí kapitán zakončil střelou do betonu Kamenického, odražený kotouč se ale dostal na hůl VOJTĚCHA ASCHENBRENNERA, který z jedničky poslal puk do prázdné – 2:4! Asistence: Jakub Jón, Jakub Aschenbrenner.

32:16

Navíc přichází pro Rebel další komplikace. Štěpán Adamec (HBR) míří na dvě minuty ven za nedovolené bránění při snaze dostat se do útočného pásma.

31:40

Hradec právě vstřelil branku!
Hradec však velmi rychle snižuje a ještě se drží ve hře! Pavlík měl prostor za brankou a rychle našel VOJTĚCHA ASCHENBRENNERA, který zkusil zakončení z bekhendu. Puk propadl Kamenickému přes teploměr a ještě to bude rozhodně dramatické – 1:4! Asistence: Dominik Pavlík.

31:00

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Druhý gól z přesilovky a Brod míří za naprostou senzací! Kachlíř posunul puk podél modré pro TADEÁŠE KOUBKA, který využil zhruba stejnou šablonu, co jeho spoluhráči v případě třetího gólu. Znovu byla výborně postavená clona před brankou, znovu to byla umístěná střela a domácí lavička si bere oddechový čas – 0:4! Asistence: Lukáš Kachlíř, Patrik Mrtka.

30:36

Vyloučení v týmu Mountfield HK:
Pavlík – 2 min., napadení.

28:31

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Ba co více, z minima vytěžil maximum a jde už na tři branky náskoku! Martin Dvořák posunul puk na modrou pro TADEÁŠE ADAMA, který stihl jít do zakončení ještě předtím, než k němu dostoupili obránci. Meišner navíc přes clonu vůbec nic neviděl a puk mu prolétl těsně nad lapačkou – 0:3! Asistence: Tadeáš Dvořák.

26:00

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Další studená sprcha pro Lvy, Brod totiž využívá i druhou přesilovku! Parádní přehled o hře ukázal Koubek od pravého mantinelu, když našel skvěle postaveného PATRIKA KŘÍŽKA před brankou Hradce. Ten navíc nebyl nijak pokrytý a po přesné přihrávce doklepl puk za záda Meišnera – 0:2! Asistence: Tadeáš Koubek, Patrik Mrtka.

24:09

Vyloučení v týmu Mountfield HK:
HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Burda.

21:21

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Pět sekund před koncem přesilovky jde Rebel do překvapivého vedení! FILIP VANĚK si u levého mantinelu po Adamově přihrávce našel kotouč a poslal jej na branku. Zřejmě navíc došlo ještě k teči jednoho z domácích a puk propadl až za Meišnerova záda – 0:1! Asistence: Tadeáš Adam, Filip Ondruš.

19:25

35 sekund před koncem první třetiny navíc přichází další přesilovka pro Brod. Vojtěch Aschenbrenner (MHK) dostal dvě minuty za nedovolené bránění.

18:12

Samek zůstal zcela bez povšimnutí obrany na levém kruhu a sjel si až před branku, z nadějné pozice však vysoko přestřelil!

16:09

Teml s Kraučukem zakombinovali na levém křídle, k ničemu většímu to ale nevedlo. Naopak se pak museli o to rychleji vracet, když Páleník vyzval přihrávkou do brejku Černého, tomu chybělo jenom zvednout kotouč nad beton ležícího Kamenického!

15:32

Vojtěch Aschenbrenner udělal dva rychlé kroky a zůstal rázem sám na levém kruhu, střelou jenom orazítkoval tyč Kamenického kasy!

11:06

Po dalším propadu brodské obrany jeli domácí do těžko uvěřitelné situace 5 na 2, přičemž koncovku vzal na sebe Voděracký z mezikruží, Kamenickému sice kotouč propadl, avšak těsně mimo branku!

07:44

Přesilovka Brodu navíc rychle skončila a vzpomínat rád na to moc tým z Kotliny asi nebude. Filip Ondruš (HBR) se snažil zastavit útočníka nedovoleným způsobem a za nedovolené bránění dostává dvě minuty.

07:29

Páleník spálil v oslabení další tutovku! Voděracký výborně zapracoval na levé straně a poslal puk domácímu útočníkovi před odkrytou branku, v nadějné pozici ale Páleník přestřelil!

06:58

Paradoxně v oslabení však přišla největší šance Lvů! Hendrych vypíchl přihrávku na modrou a valil sám na branku, nepříliš svižnou kličku na bekhend však Kamenický s přehledem přečetl a zachránil celek z Vysočiny!

06:42

Šance pro Brod může přijít navíc hned záhy. Jakub Jón (MHK) nezachytil pohyb soupeře a podrazil jej.

Mountfield HK – BK Havlíčkův Brod

4:5

konec (0:0, 2:4, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 32. V. Aschenbrenner (Pavlík), 36. V. Aschenbrenner (Jón, J. Aschenbrenner), 43. Bolehovský (Hendrych, J. Aschenbrenner), 52. Bednář (Páleník) – 22. Vaněk (Adam, Ondruš), 26. Křížek (Koubek, Mrtka), 29. Adam (Dvořák), 31. Koubek (Kachlíř, Mrtka), 41. Koubek (Mrtka)

Mountfield HK: Meišner (Růžička) – Janeček, Černý, Samek (A), Mráz (A), J. Aschenbrenner, Forejtek – Jón (C), Hendrych, Burda – Voděracký, V. Aschenbrenner, Bolehovský – Pavlík, Bednář, Páleník
Trenér: Luboš Dvořák

BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Ondruš, Mrtka (C), Vaněk, Adam, Kachlíř – Dvořák, Koubek, Nový (A) – Frühbauer, Kozlík, Křížek – Teml, Kraučuk, Adamec
Trenér: Miroslav Duben

Rozhodčí: Pastier – Dědek, Hlinka

Diváci: 70

Průběh zápasu
1. třetina
06:42 HKM 2 Jón, podrážení
07:44 HBR 2 Ondruš, nedovolené bránění
19:25 HKM 2 V. Aschenbrenner, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
21:21 HBR 0:1 Vaněk (Adam, Ondruš)
24:09 HKM 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Burda
26:00 HBR 0:2 Křížek (Koubek, Mrtka)
28:31 HBR 0:3 Adam (Dvořák)
30:36 HKM 2 Pavlík, napadení
31:00 HBR 0:4 Koubek (Kachlíř, Mrtka)
31:40 HKM 1:4 V. Aschenbrenner (Pavlík)
32:16 HBR 2 Adamec, nedovolené bránění
35:32 HKM 2:4 V. Aschenbrenner (Jón, J. Aschenbrenner)
36:03 HKM 2 Hendrych, faul kolenem
38:40 HKM 2 Mráz, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
39:22 HKM 2 Jón, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
40:29 HBR 2:5 Koubek (Mrtka)
42:47 HKM 3:5 Bolehovský (Hendrych, J. Aschenbrenner)
48:21 HBR 2 Mrtka, vražení na hrazení
51:26 HKM 4:5 Bednář (Páleník)
59:24 HBR 2 Kamenický, hrubost, odpyká Křížek
59:59 HBR 2 Mrtka, zdržování hry / padnutí na puk
Konec