Menu

Hokejbal

Mistrovství světa žen

Česko – Slovensko

3:1

konec (1:0, 0:0, 2:1)

22.06.2022, 03:40 • Place Bell 2, Laval, Kanada • Patrik Czepiec

44:54

Slovensko právě vstřelilo branku!
Tak to je velký pech, který ale nebude mít destruktivní vliv na osud celého zápasu. Brankářka Kateřina Zechovská po dobrém výkonu přichází o čistý štít až při úplně poslední střele utkání, když ji šest vteřin před koncem překonala z levé strany v přesilové hře ALŽBĚTA ŠULÍKOVÁ. Alespoň symbolický úspěch pro Slovensko, body přesto zůstanou na české straně. Asistence: Patrícia Mária Dzurinová.

44:31

Třetí český trest v zápase postihne obránkyni Karolínu Kosinovou, ta si neodpustila podrážení.

39:36

Česko právě vstřelilo branku!
Není radno nabízet českým ženám přesilovku. Přihrávku Karolíny Kosinové do předbrankového prostoru bleskově uklidila asistenka kapitánky PETRA HERZIGOVÁ a zařizuje tak třetí trefu Česka v početní převaze. Zdá se, že na tento gól už Slovenky, které po celý zápas hrají spíše druhé housle, nedokážou odpovědět. Češky se ovšem současným náskokem nesmějí nechat ukolébat. Asistence: Karolína Kosinová.

38:12

Nakonec se po souboji podívá za katr také Slovenka Kristína Šimnová, která dostává dvě minuty za podrážení a nabízí Česku další možnost v přesilovce.

36:23

Česko právě vstřelilo branku!
Druhý gól v přesilovce i v zápase dokázala přidat BARBORA PATOČKOVÁ, když využila zmatku před brankovištěm a došla si pro dorážku, zatímco dezorientovaná Pastorková Rišová se už nezvládla přemístit. Češky si za svůj nápor branku zcela jistě zasloužily. Akci znovu založila kapitánka Lucie Mnahartová chytrým nahozením do brankoviště, což je její silná deviza. Asistence: Pavlína Horálková a Lucie Manhartová.

35:19

Obránkyně Paula Cagáňová je odeslána na trestnou lavici, provinila se totiž držením. Další komplikace pro slovenský výběr.

31:28

Nejprve Aneta Lédlová a po ní znovu Denisa Křížová ostřelovaly slovenskou branku. Češky byly opravdu blízko k navýšení vedení, nakonec je ovšem rozhodčí vyhání až do středního pásma. Velká škoda pro svěřenkyně Karla Manharta.

16:38

Nádherná kombinace Češek před brankou, ale ani dva pokusy na střelu nestačily kapitánce Lucii Manhartové k tomu, aby překonala Pastorkovou Rišovou v brance Slovenska. Gólmanka pak ukrývá míček pod lapačkou.

14:47

Česko právě vstřelilo branku!
Tak přece jen ještě závěrečná trefa v přesilovce pěti proti čtyřem. Prosazuje se BARBORA PATOČKOVÁ a Češky se ujímají vedení nad svým věčným rivalem. Asistence: Kristýna Katlounková a Pavlína Horálková.

13:23

Asistentka kapitánky Michaela Vršková nyní oslabuje svůj tým, když s blížícím se koncem třetiny provedla hákování.

06:48

Hned od úvodních minut je jasné, že utkání se ponese v ostřejším tempu. Do vlasů si nyní vjely česká útočnice Aneta Lédlová a slovenská obránkyně Alžběta Šulíková, obě musí vychladnout na trestné lavici (hrubost).

02:50

Za nepřiměřenou hru tělem putuje na trestnou lavici Natálie Pangerlová, česká útočnice tak nabízí Slovenkám úvodní přesilovku.

Česko – Slovensko

3:1

konec (1:0, 0:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Patočková (Katlounková, Horálková), 37. Patočková (Horálková, Manhartová), 40. Herzigová (Kosinová) – 45. Šulíková (Dzurinová)

Česko: Zechovská (Bláhová) – Herzigová, Seroiszková, Martinů, Kosinová, Rejlová, Radová – Šmajdová, Patočková, Škorpíková, Kubínová, Křížová, Lédlová, Pangerlová, Horálková, Manhartová, Kotlíková, Krásová, Halbrštátová, Ištoková, Kaltounková
Trenér: Karel Manhart

Slovensko: Pastorková Rišová (Hupková) – Dzurinová, Šulíková, Martincová, Štrbáková, Cagáňová, Záborská, Gáborčíková – Klimantová, Leskovjanská, Šimnová, Paľová, Hájniková, Nemčeková, Halušková, Dobošová, Čorňáková, Randová, Huňadyová, Záňová, Lopušanová, Vršková
Trenér: Marián Hambálek

Rozhodčí: McLean, O'Dwyer

Průběh zápasu
1. třetina
02:50 CZE 2 Pangerlová, hra tělem v ženském hokejbale
06:48 CZE 2 Lédlová, hrubost
SVK 2 Šulíková, hrubost
13:23 SVK 2 Vršková, hákování
14:47 CZE 1:0 Patočková (Katlounková, Horálková)
Po 1. třetině
2. třetina
Po 2. třetině
3. třetina
35:19 SVK 2 Cagáňová, držení
36:23 CZE 2:0 Patočková (Horálková, Manhartová)
38:12 SVK 2 Šimnová, podražení
39:36 CZE 3:0 Herzigová (Kosinová)
44:31 CZE 2 Kosinová, podražení
44:54 SVK 3:1 Šulíková (Dzurinová)
Konec