Menu

Hokejbal

Mistrovství světa žen

Česko – Slovensko

3:1

konec (1:0, 0:0, 2:1)

22.06.2022, 03:40 • Place Bell 2, Laval, Kanada • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:22:04)
Češky vstupní prohlídku na kanadském mistrovství světa zvládly. Zápasu diktovaly své vlastní tempo, dlouho se jim ovšem nedařilo navýšit vedení. Až ve třetí třetině další branku přidala útočnice Barbora Patočková a po ní také obránkyně Petra Herzigová. Na konečných 3:1 za Slovensko až šest sekund před závěrečnou sirénou snižovala Alžběta Šulíková. Češky si zapíšou první body na turnaji hned při své letošní premiéře.

Konec zápasu.

44:54

Slovensko právě vstřelilo branku!
Tak to je velký pech, který ale nebude mít destruktivní vliv na osud celého zápasu. Brankářka Kateřina Zechovská po dobrém výkonu přichází o čistý štít až při úplně poslední střele utkání, když ji šest vteřin před koncem překonala z levé strany v přesilové hře ALŽBĚTA ŠULÍKOVÁ. Alespoň symbolický úspěch pro Slovensko, body přesto zůstanou na české straně. Asistence: Patrícia Mária Dzurinová.

44:31

Třetí český trest v zápase postihne obránkyni Karolínu Kosinovou, ta si neodpustila podrážení.

44:04

S míčkem nádherně kvedlala Nela Lopušanová, pak si troufla na drzou otočku a málem se jí povedlo zastrčit míček za tělo brankářky Zdechovské. Místečko na zadní tyči ovšem nevyhledala a česká gólmanka je blízko čistému kontu.

43:03

Tělem si ve středním pásmu pomohla obránkyně Tereza Radová a sebevědomě rozehrává dopředu po pravé straně.

42:38

De facto na brankové čáře zalehla míček Pastorková Rišová, Slovensko bylo blízko další inkasované brance. Hráčky už by se asi nejraději viděly v šatně.

42:04

Trenér Manhart nabádá své hráčky k větší aktivitě i na konci zápasu. Přání mu chtěla vyplnit Denisa Křížová, střela se jí ovšem svezla.

41:22

Ofsajd zastavuje český tým v rozletu, ženy jsou nicméně velmi blízko úvodnímu vítězství na mistrovství světa.

40:44

Pochvalu za individuální schopnosti zaslouží Tamara Dobošová, která ve středním pásmu ukázala efektní otočku, ale pak ji došla šťáva a musela po nastřelení vystřídat.

39:36

Česko právě vstřelilo branku!
Není radno nabízet českým ženám přesilovku. Přihrávku Karolíny Kosinové do předbrankového prostoru bleskově uklidila asistenka kapitánky PETRA HERZIGOVÁ a zařizuje tak třetí trefu Česka v početní převaze. Zdá se, že na tento gól už Slovenky, které po celý zápas hrají spíše druhé housle, nedokážou odpovědět. Češky se ovšem současným náskokem nesmějí nechat ukolébat. Asistence: Karolína Kosinová.

38:22

Menší strkanice před brankou poté, co Lucie Rejlová s veškerou svou vervou tlačila míček pod beton Pastorkové Rišové, která ale nepovolila.

38:12

Nakonec se po souboji podívá za katr také Slovenka Kristína Šimnová, která dostává dvě minuty za podrážení a nabízí Česku další možnost v přesilovce.

38:12

Ostrý střet u mantinelu odnesla jedna z českých hráček, ale naštěstí je poměrně rychle na nohou. Snad bude vše v pořádku.

36:23

Česko právě vstřelilo branku!
Druhý gól v přesilovce i v zápase dokázala přidat BARBORA PATOČKOVÁ, když využila zmatku před brankovištěm a došla si pro dorážku, zatímco dezorientovaná Pastorková Rišová se už nezvládla přemístit. Češky si za svůj nápor branku zcela jistě zasloužily. Akci znovu založila kapitánka Lucie Mnahartová chytrým nahozením do brankoviště, což je její silná deviza. Asistence: Pavlína Horálková a Lucie Manhartová.

35:49

Přízemní pokus v podání Manhartové skončí znovu jen na připraveném betonu Pastorkové Rišové, která předvádí parádní představení.

35:19

Obránkyně Paula Cagáňová je odeslána na trestnou lavici, provinila se totiž držením. Další komplikace pro slovenský výběr.

34:54

Za brankou si důrazně, ale v rámci pravidel čistě počínala Nikola Nemčeková. Ještě se jí ovšem vyhodit nepovede.

Česko – Slovensko

3:1

konec (1:0, 0:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Patočková (Katlounková, Horálková), 37. Patočková (Horálková, Manhartová), 40. Herzigová (Kosinová) – 45. Šulíková (Dzurinová)

Česko: Zechovská (Bláhová) – Herzigová, Seroiszková, Martinů, Kosinová, Rejlová, Radová – Šmajdová, Patočková, Škorpíková, Kubínová, Křížová, Lédlová, Pangerlová, Horálková, Manhartová, Kotlíková, Krásová, Halbrštátová, Ištoková, Kaltounková
Trenér: Karel Manhart

Slovensko: Pastorková Rišová (Hupková) – Dzurinová, Šulíková, Martincová, Štrbáková, Cagáňová, Záborská, Gáborčíková – Klimantová, Leskovjanská, Šimnová, Paľová, Hájniková, Nemčeková, Halušková, Dobošová, Čorňáková, Randová, Huňadyová, Záňová, Lopušanová, Vršková
Trenér: Marián Hambálek

Rozhodčí: McLean, O'Dwyer

Průběh zápasu
1. třetina
02:50 CZE 2 Pangerlová, hra tělem v ženském hokejbale
06:48 CZE 2 Lédlová, hrubost
SVK 2 Šulíková, hrubost
13:23 SVK 2 Vršková, hákování
14:47 CZE 1:0 Patočková (Katlounková, Horálková)
Po 1. třetině
2. třetina
Po 2. třetině
3. třetina
35:19 SVK 2 Cagáňová, držení
36:23 CZE 2:0 Patočková (Horálková, Manhartová)
38:12 SVK 2 Šimnová, podražení
39:36 CZE 3:0 Herzigová (Kosinová)
44:31 CZE 2 Kosinová, podražení
44:54 SVK 3:1 Šulíková (Dzurinová)
Konec