Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace U21

konec

25.05.2022, 10:30 • Tiskový sál FAČR • Aleš Strouha (@AlesStrouha)

Tisková konference je u konce, za chvilku začne tisková konference A-týmu. (11:22:01)
Jan Suchopárek: „V nominaci je šest hráčů Sparty. Hráči Sparty byli v týmu celou kvalifikaci a ukazovali, že jsou základními kameny sestavy. Se Spartou samozřejmě komunikujeme, ale nikdy nebyl problém s tím, že tak velký počet hráčů v týmu máme."
Jan Suchopárek: „Náš program rozdělíme na dvě části. Nejprve se budeme soustředit na zápas s Anglií a pak bude pro tým následovat krátké volno. Druhý zápas s Andorou totiž hrajeme až o deset dní později a nemělo smysl, abychom tak dlouho jen trénovali."
Jan Suchopárek: „V prvním zápase v Anglii jsme podali bojácný výkon a nedařilo se nám. To teď chceme změnit a chceme hrát jinak. Věříme tomu, že můžeme uspět."
Jan Suchopárek: „Anglie je vynikající tým s obrovskou kvalitou. Právě tento tým vyhrál v kategorii U17 mistrovství světa a je jasným favoritem. Celý tým hraje pravidelně Premier League, kvalita je tedy opravdu obrovská."
Jan Suchopárek: „Hrát budeme na stadionu v Českých Budějovicích, kde je výborné prostředí a skvělá atmosféra. Těšíme se na to a věříme, že nám fanoušci pomohou podat co nejlepší výkon."
Jan Suchopárek: „Jsem rád, že jsme se dostali do stavu, že můžeme v závěru zápasu hrát proti Anglii rozhodující zápas o postup na EURO."
Nominace reprezentace U21 na závěr kvalifikace o EURO
Brankáři: Vítězslav Jaroš (Notts County), Matěj Kovář (Burton Albion), Jakub Markovič (FK Pardubice).

Obránci: Martin Cedidla (Fastav Zlín), Denis Donát (MFK Chrudim), Adam Gabriel (Sparta Praha), David Jurásek (Slavia Praha), David Pech (Mladá Boleslav), Karel Pojezný (FK Pardubice), Martin Vitík (Sparta Praha).

Záložníci: Lukáš Červ (Pardubice), Kryštof Daněk (Sigma Olomouc), Petr Jaroň (Baník Ostrava), Filip Kaloč (Baník Ostrava), Adam Karabec (Sparta Praha), Michal Kohút (1. FC Slovácko), Filip Souček (Sparta Praha), Pavel Šulc (Viktoria Plzeň), Matěj Valenta (Dynamo ČB), Jan Žambůrek (Viborg).

Útočníci: Tomáš Čvančara (Sparta Praha), Daniel Fila (Slavia Praha), Václav Sejk (Sparta Praha)
Tiskový mluvčí reprezentace U21 Martin Gregor vyjmenoval nominované hráče.
Fotbalovou reprezentaci do jednadvaceti let čeká závěr kvalifikace o mistrovství Evropy. Tým Jana Suchopárka nejprve v pátek 3. června vyzve v Českých Budějovicích Anglii a poté v pondělí 13. června v Brně Andorru. Především zápas proti Anglii bude rozhodujícím soubojem o přímý postup na EURO. Právě dnes trenér Suchopárek představí hráče, které pro následující kvalifikační zápasy nominoval.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace U21

konec