Menu

Hokej

Mistrovství světa

Slovensko – Německo

1:2

konec (0:0, 1:2, 0:0)

14.05.2022, 19:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Skupina A • Michal Luxa (@MisakMispulin), Milan Huppert

Tipsport: 2.6 4.25 2.35 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Němci si spravili chuť po nevýrazném výkonu proti Kanadě a porážce 3:5 hned další den v utkání se Slovenskem, které po dramatické bitvě porazili těsně 2:1.

Všechny tři góly padly v průběhu druhé třetiny. Naše západní sousedy poslal do vedení Matthias Plachta, na rozdíl dvou branek posléze upravil Leonhard Pföderl. Slováci ovšem utkání nezabalili a vrátili se na kontakt zásluhou Kristiána Pospíšila. V úvodu třetí třetiny nicméně Ramsayho družina nevyužila téměř minutovou přesilovku pěti proti třem, což byl jeden z klíčových faktorů dnešní porážky. Kýžené vyrovnání nepřišlo ani v powerplay, Philipp Grubauer ve třetí dvacetiminutovce proměnil svou bránu v neprůstřelnou tvrz.

Vítězné Němce čeká třetí skupinové klání v pondělí večer, kdy budou plnit roli favorita v zápase proti Francii. Slováky ve stejný den čeká výrazně těžší oříšek, a sice jeden z nevětších kandidátů na zlato, Kanada. (21:45:02)

Utkání přihlíželo 4 387 diváků.
Statistiky zápasu:

Střely na branku – 29:16 (8:6, 13:7, 8:3)
Vyhraná vhazování – 28:25
Trestné minuty – 6:4
Nejlepší hráči: Adam Liška – Philipp Grubauer

Konec zápasu.

59:57

Poslední možnost k zakončení měl Peter Čerešňák. Jenže rychle letící puk mu přeskočil přes čepel hole do středního pásma, takže je jasno, Německo vítězí.

59:36

Dlouho trvající souboj o puk v rohu kluziště ukončili muži v pruhovaném až v momentě, kdy ztratili kotouč z dohledu. Vhazování proběhne po pravici Grubauera.

59:11

Okamžitě po buly zkusil štěstí přes celé kluziště Maxmilian Kastner. Cílový prostor výrazně mnul, rozhodčí vzápětí odpískali zakázané uvolnění.

59:07

Oddechový čas pro Slovensko.

58:58

Mezi kruhy dostal nabito Pavol Regenda, který okamžitě pálil, jenomže vyrovnání Slovensku nepřinesl. Zakončení totiž mířilo do míst, kde byl připravený Philipp Grubauer.

58:30

Kristián Pospíšil nahodil kotouč k pravému mantinelu, kde srdnatě bojoval Pavol Regenda. Postupně se připojilo více hráčů a uspěli ti slovenští. Pokračuje kombinace v útočném pásmu.

58:00

Slovensko se nacházelo v útočném pásmu, a tak Patrik Rybár opustil branku! V tom samém momentu ale přišel hostující tým o tlak a musel se rychle vracet.

57:33

Až do útočného pásma se Tomáš Tatar neprobil. Troufl si na dvojici německých protihráčů, puk mu čistým způsobem vypíchl Korbinian Holzer.

57:18

V závěru normální hrací doby se slovenský celek nemůže dostat přes střední pásmo. Německo výborně braní svou modrou čáru!

56:43

Německý trenér Toni Söderholm si vyžádal oddechový čas! Sám přistoupil ke svým svěřencům, jimž před závěrečnými okamžiky předal taktické pokyny.

56:43

Kličkovanou Juraje Slafkovského ukončil svým hvizdem čárový rozhodčí. Akci slovenské vycházející hvězdy zastavil odpískaný ofsajd způsobený netrpělivostí Miloše Romana.

56:08

V levém kruhu získal kontrolu nad kotoučem Michal Krištof. Do mezikruží nabil Tomáši Tatarovi, ránu doprostřed brány snadno pokryl Philipp Grubauer.

55:54

Po přesné přihrávce se střelou od modré čáry předvedl Peter Čerešňák, jenž trefil jen soupeře. Odraženého puku se ještě chopil mezi kruhy Mislav Rosandić, jenž znovu přestřelil bránu.

Slovensko – Německo

1:2

konec (0:0, 1:2, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 32. Pospíšil (Jánošík, Tamáši) – 22. Plachta, 27. Pföderl (Noebels)

Slovensko: Rybár (Húska) – Čerešňák (A), Rosandić, Nemec, Ivan, Grman, Jánošík, Gachulinec – Lantoši, Krištof (A), Tatar (C) – Regenda, Roman, Slafkovský – Pospíšil, Tamáši, Lunter – Takáč, Minárik, Liška.
Trenér: Craig Ramsay

Německo: Grubauer (Niederberger) – Seider, M. Müller (C), Holzer (A), J. Müller, Wissmann, Wagner, Bittner – Plachta, Stützle, Ehliz – Pföderl, Michaelis, Noebels (A) – Fischbuch, Loibl, Schmölz – Ehl, Kastner, Soramies.
Trenér: Toni Söderholm

Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Öhlund (SWE) – Sormunen (FIN), Yletyinen (SWE)

Diváci: 4 387

Průběh zápasu
1. třetina
17:58 SVK 2 Nemec, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
21:24 GER 0:1 Plachta
26:41 GER 0:2 Pföderl (Noebels)
31:15 SVK 1:2 Pospíšil (Jánošík, Tamáši)
31:45 SVK 2 Gachulinec, vražení na hrazení
32:21 SVK 2 Ivan, sekání
39:26 GER 2 Kastner, držení
Po 2. třetině
3. třetina
40:40 GER 2 M. Müller, sevření puku rukou
Konec