Menu

Hokej

Tipsport extraliga

HC VERVA Litvínov – Banes Motor České Budějovice

3:4

konec (1:0, 2:2, 0:2)

11.02.2022, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • 41. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 2.55 4.2 2.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtenou. (20:03:25)
Dnešní utkání sledovalo 1000 diváků.
Je dobojováno. Hosté ve třetí třetině srovnali na 3:3 a poté využili přesilovku a strhli vedení na svou stranu. To i přes závěrečný domácí tlak udrželi a ze severu Čech pojedou na jih rozhodně spokojení, protože získali tři body. Domácí naopak během chvilky o bodový zisk přišli.

Konec zápasu.

59:45

Michal Vondrka nahodil naslepo puk před domácí branku, sice ji netrefil, ale už to vypadá, že hosté svůj těsný náskok uhájí.

59:16

Až nyní se to povedlo, kotouč je ve středním pásmu a Motor rychle střídá.

58:44

Domácí měli velký tlak, puk létal ze strany na stranu, hosté to ale ustáli. Nicméně nepovedlo se jim poslat puk do neutrální zóny.

58:07

Je to tak, branka Vervy je prázdná!

58:07

Oddechový čas si bere lavička domácích a dá se očekávat, že Litvínov to zkusí se šesti bruslaři a bez brankáře.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:39

František Gerhát poslal puk na modrou čáru, Patrik Demel ale nemohl zakončit, protože u něho byli dva protihráči. O chvilku později už stejný hráč zblízka zakončil, ale Strmeň zavřel bránu.

56:40

Jan Strejček vyslal na pravé straně nebezpečnou a tvrdou ránu, ovšem Jan Strmeň byl připraven a jeho pokus u své levé tyče si pohlídal a poté přerušil hru.

55:54

Lukáš Pech vyplaval u brankoviště Litvínova, ale nedostal přesnější přihrávku. Nepovedlo se mu tedy zakončit a do rychlé akce pádí domácí.

54:46

Domácí vrhají své poslední síly do útoku, nyní se uhnízdili v teritoriu hostů, ale nedokázali se před Janem Strmeněm dostat do vážnější šance.

53:41

Richard Jarůšek se pokusil z pravé strany o zakončení, ale to mu nesedlo a kotouč Strmeně vůbec neohrozil.

52:27

Jan Strmeň si nyní pohlídal svou levou tyč, tam pod lapačku ukryl kotouč a přerušil hru. Následuje ještě další komerční přestávka.

51:48

Andrej Kudrna číhal mezi kruhy, ovšem nikdo mu neposlal touš a ten se záhy ocitl jen ve středním pásmu.

51:01

Oba týmy nyní vystřídaly, od Godly zakládali akci Litvínovští, ale jejich souhra postrádala přesnost.

49:36

Bindulis pokazil rozehrávku Vervy, ta se musela vrátit zpět do obranného pásma a až poté otočila hru. Ale před Strmeněm nikdo nebyl, kdo by zakončil.

48:53

Hosté jsou nyní na koni a mají velkou chuť své vedení navýšit, ale jejich snaha tentokráte skončila na obraně Litvínova.

47:07

47:07 Stuart PERCY - 3:4

47:07

České Budějovice právě vstřelily branku!
Hosté využívají přesilovou hru a otočka je na světě. Jindřich Abdul poslal puk na levou stranu, kde byl dobře postaven STUART PERCY, jenž zakončil prakticky do odkryté sítě – 3:4 a má tak zaděláno na hattrick. Asistence: Jindřich Abdul a Lukáš Pech.

46:19

Motor hraje přesilovou hru a už je ho plné útočné pásmo. Abdul zamíchal pukem před Godlou, ale neprostřelil ho. Nicméně akce hostů trvá i nadále a svého soupeře ostřelují.

46:03

Komerční pauza.

46:03

Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pawel Zygmunt – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).

45:20

Vhazuje se po pravé ruce Denise Godly, hosté ožili a tlačí se čím dál více před jeho klec. Nyní střílel Lukáš Pech, ale jeho do boční sítě domácí brány.

44:58

Hosté jsou v plném počtu.

44:39

Hosté své oslabení zvládají velmi dobře, dokonce se dostali i do šance. Sice ji nevyužili, ale aspoň pošetřili cenné vteřiny z oslabení.

43:25

U brankoviště dorážel pokus Zdráhala Petr Straka a proti jeho pokusu byl Jan Strmeň.

42:58

Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (David Štich – 2 min., krosček).

41:29

41:29 Kristofers BINDULIS - 3:3

41:29

České Budějovice právě vstřelily branku!
Je vyrovnáno. Nepřehledná situace u domácího brankoviště, poté puk poslal Vondrka na KRISTOFERSE BINDULISE, jenž pak prostřelil Denise Godlu a začíná se znovu od začátku – 3:3. Asistence: Michal Vondrka.

40:37

Michal Vondrka poslal pas na Percyho a ten hned střílel po zemi, ale Godla si dokázal poradit.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 12 – 14
Druhá třetina je minulostí. V ní se povedlo hostům srovnat. Ovšem domácí dvěma góly rázem vedli 3:1. Hosté ale ještě stihli snížit na rozdíl jediného gólu a ještě tak mají šanci se zápasem něco udělat. Rozhodně nás ještě čeká napínavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:22.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:44

Jan Štencel to ještě zkusil z vrcholu pravého kruhu, jeho pokus ale nebyl tak prudký, aby Denise Godlu ohrozil.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:24

Demel uklidnil hru a pak dlouhým pasem z vlastního obranného pásma poslal puk na Richarda Jarůška, který na něj ale nedosáhl.

37:09

Do zakončení se přiřítil Jakub Valský, ale z nápřahu trefil jen beton Denise Godly, který si připisuje další velmi důležitý zákrok a drží svůj tým.

36:46

Hosté se dostali do další šance, ale vyrovnání jim nepovolila obrana Litvínova.

36:05

Závar před hostující klecí, Petr Straka ale nadvakrát Strmeně nepřekonal.

35:12

35:12 Lukáš PECH - 3:2

35:12

České Budějovice právě vstřelily branku!
Netrvalo dlouho a hosté jdou Litvínovu na dostřel jediné branky. Pawel Zygmunt neudržel kotouč, který mu vypadl z čepele a ten si sebral pohotově LUKÁŠ PECH a posléze ještě pohotověji zakončil přesně. České Budějovice jsou tak zpátky ve hře – 3:2. Bez asistence.

34:33

34:33 Jan STREJČEK - 3:1

34:33

Litvínov právě vstřelil branku!
Nic z toho nebylo a následně pak z rychlé akce naopak skórují domácí hráči. Kotouč se dostal k modré čáře, odkud vystřelil JAN STREJČEK a jeho pokus pak zapadl za záda Jana Strmeně – 3:1. Verva tak jde do dvoubrankového náskoku. Asistence: Viktor Hübl a Matěj Chalupa.

34:08

Matěj Stříteský chtěl vystřelit, ale jeho snahu zastavil Daniel Voženílek. Ten získal puk a hned ho se spoluhráči zavezl dopředu, kde už hosté kombinují.

33:52

Následuje další komerční přestávka.

32:57

Další pokus domácích, Strmeň se natahoval po puku semaforem, ale ten pak skončil vedle jeho brány. Nicméně to byla další dobrá šance domácích.

30:58

Jan Piskáček prostrčil podél levého hrazení puk do útočného pásma, ale nakonec byl v ofsajdové pasti a hra se stěhuje zpět do neutrální zóny.

30:03

Polovina řádné hrací doby je minulostí, u puku jsou hosté a hned se zkoušeli před Godlou prosadit, ovšem pokus Tomáše Chlubny končí mimo tři tyče.

29:27

29:27 Patrik ZDRÁHAL - 2:1

29:27

Litvínov právě vstřelil branku!
Také litvínovští hráči využívají svou početní výhodu a znovu vedou. Krásně to udělal Giorgio Estephan, který okolo beka hostů prostrčil puk do mezikruží, kde vyplaval PATRIK ZDRÁHAL a bleskovou střelou pak rozvlnil síť za zády Jana Strmeně – 2:1. Asistence: Giorgio Estephan.

28:48

Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Roman Vráblík – 2 min., nedovolené bránění).

28:29

Následuje další komerční přestávka.

28:29

A hned z dalšího rychlého protiútoku se zrodila velká šance hostů, na levé straně zakončoval Jan Štencel, ale otevřenou část klece Litvínova minul!

27:39

Patrik Zdráhal poslal do úniku Matěje Chalupu, který se natlačil až před Strmeně, ovšem zblízka ho nechal jen vyniknout!

26:21

Richard Jarůšek se natahoval holí po kotouči u bližší tyče, ale kotouč končí vedle Strmeňovy branky. Na druhé straně pak nepovedenou střelu poslal vedle David Štich.

25:20

Teď měli zase šanci domácí hráči, ale jejich pokus končí na pozorném Janu Strmeňovi.

24:05

A hosté mohli jít dokonce do vedení, ale jejich pokus končí na tyči litvínovské branky, kterou orazítkoval Miroslav Holec!

23:17

23:17 Stuart PERCY - 1:1

23:17

České Budějovice právě vstřelily branku!
A nyní to už hostujícímu hráči vyšlo a je vyrovnáno. STUART PERCY dostal pas od Jindřicha Abdula a z levé stany pohotovou střelou umístil puk k protější tyči – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Jindřich Abdul a Lukáš Pech.

22:49

Abdul dostal puk na Percyho, který ale z levé strany netrefuje zařízení. O chvilku později už ale stejný hráč orazítkoval tyč Godlovy brány!

22:28

Hosté mají k dispozici druhou přesilovku a už se roztahují v litvínovském teritoriu a mají snahu ji využít, aby se dostali k vyrovnání.

21:55

Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Demel – 2 min., podrážení).

21:47

Matúš Sukeľ se nyní ocitl v obrovské šanci, kdy měl čas k přesnému zakončení, ale nakonec jeho velká šance končí zmarem.

20:14

Aaron Irving získal kotouč a hned ho poslal do středního pásma, tam na něj nedosáhl svojí holí Giorgio Estephan.

20:01

Začala druhá třetina.
Hráči obou celků krouží po ledové ploše, která po jejím vyčištění není úplně v pořádku, na ledě je dost vody. Všichni sudí se tedy ještě radí, co s danou situací. Ale vypadá to, že se za chvíli nakonec začne hrát.
Další třetina začne přibližně v 18:26.
Střely na branku: 10 – 4
První třetina je minulostí. Oba celky se v její první desetiminutovce přetlačovaly a snažily se otevřít účet zápasu, ale oba gólmani byli pozorní. V deváté minutě pak udeřila Verva. Přemysl Svoboda dostal pěknou přihrávku od Zygmunta a z levé strany trefil částečně odkrytou klec Jana Strmeně. Litvínov tak po prvním dějství vede o jeden gól a hosté se budou snažit vyrovnat.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Nyní už je puk ve středním pásmu, mají ho hosté, ale zřejmě se v této části hry už nic nestane.

19:32

Půl minuty před koncem první třetiny se ještě vhazovalo před Strmeněm, ovšem domácí před ním nedokázali zakončit.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:51

Velký závar před domácí brankou, nejlépe se zorientoval Jindřich Abdul, ovšem jeho svižný pokus končí na zacvaknutých betonech Denise Godly!

17:40

Nyní se drze rozhýbali hosté v pásmu Litvínova, ale zblízka pak nedokázal Vondrka zakončit přesněji.

16:29

Hned na to dopředu šli domácí, Chalupa byl chvíli na puku a poslal ho Danielu Kolářovi, který hned vystřelil a přesný zákrok vytasil Jan Strmeň.

15:41

Denis Godla si zapisuje další důležitý zákrok, když zlikvidoval pokus Lukáše Pecha. Ten objel jeho branku a na pravé straně pohotově zakončil.

14:12

Na řadě je další komerční přestávka.

13:05

Patrik Demel vyslal jedovku od modré čáry a obránci hostů ji srazili do bezpečí. Následně pak se opět hra stáčela před Godlu, který byl i tentokráte bez práce.

11:51

Útok Českých Budějovic byl neúspěšný, po něm pak opět pláchli do teritoria soupeře domácí hráči, ale jejich snaha před Janem Strmeněm byla taktéž neúspěšná.

11:21

Zakázané uvolnění Motoru, hra se tak stěhuje před Jana Strmeně, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

10:51

Nahození kotouče do pásma hostů nebylo zakázaným uvolněním jak ukazuje sudí a domácí tak velmi rychle zase otáčejí hru před Strmeňovu klec.

10:01

Do další akce se rychle rozjeli domácí hráči, Viktor Hübl zavezl touš do útočného pásma, kde ale následně pak netrefuje zařízení z levého kruhu Jiří Fronk.

08:53

Za brankou hostů získal kotouč Jan Štencel a poté šli hráči Motoru směrem před litvínovskou branku, ale k žádnému zakončení díky obraně Litvínova se nedostali.

08:26

Nyní následuje první komerční přestávka.

08:09

08:09 Přemysl SVOBODA - 1:0

08:09

Litvínov právě vstřelil branku!
Domácí se ujímají vedení. Pawel Zygmunt u hrazení vybojoval puk, udělal s ním pár kroků a poté z pravé strany u brankoviště poslal kotouč na levou stranu, kde ho do odkryté sítě bez větších problémů trefuje PŘEMYSL SVOBODA – 1:0. Asistence: Pawel Zygmunt.

07:40

Také Motor své oslabení zvládl a už je v plném počtu.

07:09

Hosté se dostali na puk a hned ho vyhodili až před Denise Godlu. Osvobozují se a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.

06:28

Patrik Demel byl důrazný u hostujícího brankoviště, ale nakonec kotouč končí jen vedle pravé tyče branky Jana Strmeně.

05:40

Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Tomáš Chlubna – 2 min., hákování).

05:40

Také Litvínov si zahraje početní výhodu, hostům se ji využít nepodařilo, budou domácí úspěšní?

05:05

Litvínov je v plném počtu.

04:30

Hráči Vervy zatím své oslabení hrají velmi dobře, po nepřesném zakončení Romana Vráblíka zachytil puk Matěj Stříteský a odpálil ho až před Strmeně.

03:23

Ve vlastním oslabení střílel jeden z domácích a Strmeň musel zakročit. Hosté tak zvládli tuto šanci bez inkasované branky a hned po zisku kotouče do útočného pásma.

03:05

Jako první mají k dispozici přesilovou hru při vyloučení Strejčka, který už sedí na trestné lavici za držení. Vhazovat se bude po pravé ruce Denise Godly.

03:05

Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Strejček – 2 min., držení).

01:56

Přemysl Svoboda vypíchl Lukáši Pechovi kotouč a spěchal s ním do pásma, ale z levé strany gólmana Jana Strmeně nepřekonal.

00:45

Domácí nyní zahrozili, když Petr Straka pálil z prostoru mezi kruhy, ale dobře zakročil Václav Karabáček, jenž puk srazil mimo tři tyče.

00:18

Hosté se natlačili před branku Litvínova, kde si sjížděl Petr Šenkeřík, ale nakonec na puk nedosáhl. Nicméně Motor stále operuje před Denisem Godlou.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, D. Kolář, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman – P. Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Jarůšek, Sukeľ, P. Straka (A) – Fronk, V. Hübl (C), M. Chalupa – P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt.
Trenér: Vladimír Růžička

Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Piskáček (A), Percy, Bindulis, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Bučko – Valský, Pech (A), D. Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka (C) – Karabáček, Holec, M. Beránek – J. Ondráček, Abdul, Štich.
Trenér: Patrik Martinec

Rozhodčí: Micka, Hradil – Lederer, Gerát.

Budou se radovat i dnes?

HC VERVA Litvínov
Litvínovští stále bojují o postup do předkola play-off. Naposledy změřili chemici síly s Olomoucí. Byť první třetina hovořila ve prospěch černožlutého celku, zbytek utkání měli kohouti ve své režii. Jednalo se o důležité utkání, protože Olomouc se v tabulce nacházela přímo nad Litvínovem. Svůj souboj svěřenci Vladimíra Růžičky prohráli a po 45 odehraných zápasech se Verva nachází až na 13. místě a od Kladna ji dělí pouhých 7 bodů. Nejproduktivnějším hráčem chemiků je Kanaďan Giorgio Estephan, který posbíral 38 kanadských bodů. Na druhém místě se nachází Patrik Zdráhal s 34 body. Zranění nepustilo do hry brankáře Denise Godlu, proto do posledních zápasů nastoupil Jakub Neužil.
Motor České Budějovice
Na sever míří Motor v dobré formě, zvítězil už pětkrát v řadě. S chemiky Českobudějovičtí nemají dobrou bilanci, v obou odehraných zápasech se dařilo Litvínovu, který bral všechny body. Naposledy se České Budějovice utkaly s Vítkovicemi a sehrály souboj o 5. místo, který Motor vyhrál a posunul se tabulkou. Nejproduktivnějším hráčem Motoru je Lukáš Pech s 38 body na kontě. Na druhém místě se drzí Milan Gulaš s 31 body.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC VERVA Litvínov – Banes Motor České Budějovice

3:4

konec (1:0, 2:2, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. P. Svoboda (Zygmunt), 30. P. Zdráhal (Estephan), 35. Strejček (V. Hübl, M. Chalupa) – 24. Percy (Abdul, Pech), 36. Pech, 42. Bindulis (Vondrka), 48. Percy (Abdul, Pech)

HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, D. Kolář, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman – P. Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Jarůšek, Sukeľ, P. Straka (A) – Fronk, V. Hübl (C), M. Chalupa – P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt.
Trenér: Vladimír Růžička

Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Piskáček (A), Percy, Bindulis, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Bučko – Valský, Pech (A), D. Voženílek – Chlubna, Koláček, Vondrka (C) – Karabáček, Holec, M. Beránek – J. Ondráček, Abdul, Štich.
Trenér: Patrik Martinec

Rozhodčí: Micka, Hradil – Lederer, Gerát

Diváci: 1000

Průběh zápasu
1. třetina
03:05 LIT 2 Strejček, držení
05:40 CEB 2 Chlubna, hákování
08:09 LIT 1:0 P. Svoboda (Zygmunt)
Po 1. třetině
2. třetina
21:55 LIT 2 Demel, podrážení
23:17 CEB 1:1 Percy (Abdul, Pech)
28:48 CEB 2 Vráblík, nedovolené bránění
29:27 LIT 2:1 P. Zdráhal (Estephan)
34:33 LIT 3:1 Strejček (V. Hübl, M. Chalupa)
35:12 CEB 3:2 Pech
Po 2. třetině
3. třetina
41:29 CEB 3:3 Bindulis (Vondrka)
42:58 CEB 2 Štich, krosček
46:03 LIT 2 Zygmunt, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
47:07 CEB 3:4 Percy (Abdul, Pech)
Konec