Menu

Další

Hokejové události

Poslední den hokejových přestupů

konec

31.01.2022, 07:00 • Daniel Ryl (@D_Ryl)

Já se s vámi tímto loučím, děkuji vám za pozornost a přeji vám dobrou noc! (00:17:59)
Letošní uzávěrka přestupů však byla relativně mrtvá. V podstatě úplně, protože výraznější rozruch způsobila jen Sparta, která přivedla Júlia Hudáčka, Davida Tomáška a Genadije Stoljarova. Když už nějaké změny vyběhly, jednalo se o střídavé starty z první ligy.

Velké jméno však ulovil Vsetín, kam zamířil zkušený útočník Radek Duda, který by měl na Lapači pomoci v boji o postup do extraligy.
Půlnoc odbila, máme to za sebou! Jistota je, že oficiálně už žádný český klub nové posily oficiálně nepřihlásí, ale je možné, že se ještě zítra ráno objeví představení zajímavé posily.

Mluví se o zájmu Olomouce o Jakuba Orsavu nebo o ruských posilách pro Vítkovice s Pardubicemi. Tak uvidíme, zda nás něčím překvapí!
LITVÍNOV – Žádnou velkou posilu Verva neohlásila, zato oznámila jedenáct hráčů na střídavé starty a prodloužené hostování Jiřího Fronka z Jihlavy. Vervě mohou pomoci třeba litoměřický kanonýr Rika Sihvonen, Lukáš Válek nebo staří známí jako Filip Helt nebo Michael Petrásek.

Všichni hráči mohou za Vervu nastoupit do 15. února. V případě, že by nastoupili v extralize po tomto datu, tak by museli v kádru Litvínova zůstat do konce sezóny.
OLOMOUC – U Jakuba Orsavy ještě zůstaneme. Šuškanda frčí napříč extraligou, ale reálné důvody jeho výměna nemá – minimálně bez náhrady. Rozpočet Mountfieldu nezatěžuje natolik, aby se ho zbavil. Jedná se o zkušeného útočníka do play-off, navíc příliš důvodů k odchodu z východu Čech na Hanou není ani po sportovní stránce.
OLOMOUC – I z malého plamínku může být oheň. Olomouc by se přece jen mohla zapojit do uzávěrky zajímavým přestupem – mluví se o zájmu o Jakuba Orsavu z Hradce Králové.
SPEKULACE – Na povrch nic nevyplulo, ale nebylo by překvapením, kdyby zkušení borci jako Zbyněk Irgl nebo Jan Hlaváč figurovali na soupiskách některých klubů v rámci střídavých startů pro případné boje v play-off.

Zejména druhý jmenovaný ve třetí lize válí, dneska přispěl k výhře Letňan 4:0 dvěma góly, čímž se dostal na 20 gólů a 22 asistencí.
Když si to shrneme, Sparta už má posily za sebou. Třinec, Liberec, Plzeň, Kladno, Karlovy Vary, Mladá Boleslav nebo Litvínov už nikoho nepřivedou. Posily Mountfieldu HK by byly překvapením, což platí i o Českých Budějovicích nebo Kometě Brno.

Ze hry by měly být také Zlín s Olomoucí, kde nejsou v prvním případě ambice a v obou ani dostatečné finance. Zbývají však Vítkovice s Pardubicemi, které se podle všeho snaží dotáhnout příchody Rusů – zatím bez úspěchu.
PLZEŇ – Indiáni už mají hotovo, fanoušci Západočechů už se žádné last minute posily nedočkají.
PŘEROV – Havířov i nadále škrtá, útočník Antonín Pechanec míří do konce sezony do Přerova, kterému pomůže v play-off!
VSETÍN – Na Lapači hlásí velkou posiilu! Z Benátek nad Jizerou přichází zkušený útočník Radek Duda, který tak mění dno Chance ligy boj o postup do nejvyšší soutěže.

„Radek je zkušený hráč. Cítíme z něj odhodlání porvat se o týmový úspěch v sezoně, kdy osobní statistiky jdou stranou. Věříme, že svými zkušenostmi mužstvu pomůže na ledě i v kabině,“ říká jednatel vsetínského klubu Daniel Tobola.
SPEKULACE – V hokejovém prostředí se šušká, že by se do extraligy mohl stěhovat také obránce Ruslan Pedan, o kterého by mělo mít zájem Dynamo i Vítkovice. Současný bek Chabarovsku odehrál v této sezoně 39 zápasů se čtyřmi góly a pěti asistencemi.
SPARTA – V Praze už je hotovo! Tři posily, výměna hráčů na hostování a žádné odchody ven. Pražané uvažovali o uvolnění některých hráčů, kteří nepředvádí očekávané výkony, ale nakonec se rozhodli věřit současnému mužstvu a pouze ho doplnili.
MOUNTFIELD HK – Hradec Králové posílil brankoviště Filipem Novotným a už se nezdá, že by ohlašoval další pozici. Ekonomicky silné mužstvo je samozřejmě stále na pozoru, ale kdyby mělo eso v rukávu, už by ho asi vytasilo.
LITVÍNOV – Konkurentem Kladna je aktuálně třináctý Litvínov, který touží po předkolu, ale vzhledem ke ztrátě formy se musí pomaličku koukat i za sebe. Nezdá se, že by došlo k nějakým velkým posilám.
KLADNO – Nikdy neříkej nikdy, ale všechny indicie naznačují, že Rytíři z Kladna už mají uzavřeno a o extraligu nebo v baráži budou bojovat se současným kádrem a hráči na hostování.
SPEKULACE – Sparta se pokukovala také v Třinci, kde se zajímala o někoho z ofenzivních hráčů, ale Slezané údajně požadovali přední obránce Pražanů, kteří tuto možnost okamžitě zamítli.
TŘINEC – Oceláři už asi posilovat nebudou, ale dle našich informací je reálné spojení s Danielem Voženílkem, který se dneska vrátil ze Sparty do Českých Budějovic. Silový útočník by měl ve Slezsku působit od příští sezony.
Čeká nás ještě něco? Mělo by, ale žádná divočina to rozhodně není. Kromě pár střídavých startů z nižších soutěží a trojici posil na Spartě jsme nic zásadního neviděli. Pořád ale zbývá čas!

Ve hře je ruská posila pro Pardubice či Vítkovice, podceňovat v tomto ohledu nemůžeme ani Kometu Brno. A na posily čekáme v Olomouci, která si ale zřejmě vystačí s pomocníky z Chance ligy.
SPARTA – Když je klid, vraťme se ještě ke Spartě. Ta jako náhradu za Alexandera Saláka přivedla slovenského brankáře Júlia Hudáčka, ale dle našich informací byla také blízko získání dvou cizinců.

Tím prvním byl Kanaďan Tyler Parks, chytající v AHL, jenž předešlou sezonu odchytal ve Slovanu Bratislava. Kontakt proběhl také s ruským gólmanem Iljou Ježovem, ale šampion z roku 2015 nakonec zůstává v Podolsku, kde je stabilní jedničkou.

Poslední den hokejových přestupů

konec