Menu

Fotbal

Africký pohár národů

Alžírsko – Rovníková Guinea

0:1

konec (0:0)

16.01.2022, 20:00 • Japoma Stadium (Douala) • Skupina E • Milan Huppert

Tipsport: 1.31 4.63 12.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:06:12)
Situace ve skupině se má následovně. Pobřeží Slonoviny vedou se ziskem čtyř bodů. Druhá Rovníková Guinea má tři body, Sierra Leone dva a Alžírsko se krčí na posledním místě s jedním bodem.

Stále však lze říct, že všechny týmy mají situaci ve svých rukou s tím rozdílem, že Pobřeží Slonoviny a Rovníkové Guinee k jistotě postupu stačí remíza. Alžírsko musí bezpodmínečně zvítězit, zatímco Sierra Leone by teoreticky mohla brát také postup i za remízu, to by pak záviselo na pořadí tabulky třetích týmů, z níž do další fáze postupující čtyři týmy z šesti.
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:14.
Šok, senzace, selhání. Těžko popsat jediným slovem utkání, v němž obrovský outsider Rovníková Guinea zaskočila Alžírsko a nejtěsnějším možným vítězstvím 1:0 si hlasitě řekla o účast v další fázi turnaje.

Alžírsko podle očekávání dominovalo na míči, ale nevypracovalo si ani zdaleka tolik příležitostí, jak se očekávalo. Ano, svěřenci kouče Bilmadáho bezesporu měli i smůlu, neboť hned dva góly jim neplatili pro ofsajd, ale i přes tento fakt disponují bezesporu kvalitnějším kádrem a zápas prostě měli zvládnout za tři body.

O vítězství outsidera rozhodl skvěle sehraný rohový kop ze 70. minuty, kdy Miranda šikovně prodloužil míč patičkou na zadní tyč, kde Esteban Obiang střelou ve skluzu rozvlnil síť. Alžířanům dvacet minut na odpověď nestačilo, střeleckou mlčenlivost neprolomili.
Je konec a my máme možnost sledovat dvě zcela odlišné emoce. Alžírští fotbalisté smutně klesli na kolena, fanoušci v ochozech se jen stěží brání slzám.

Naopak Rovníková Guinea slaví historický úspěch a živí reálnou naději na postup do další fáze turnaje. Sami hráči jako by při bujarých oslavách ani sami nevěřili, co že se jim to vlastně podařilo.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Nastavený čas vypršel a hráči Rovníkové Guiney netrpělivě očekávají závěrečný hvizd! Alžírsko nejspíše promrhalo poslední šanci už promrhalo, dlouhý nákop z poloviny hřiště snadno lapil do rukavic Owono.

90+4

Časovou prodlevu způsobil Esteban Obiang, když na polovině hřiště poslal k zemi Bilajlího. Situaci si ještě chtěl vyžehlit u rozhodčího, ani tak žluté kartě neunikl.

90+4

Fotbalisté v červených dresech hýří obrovským sebevědomím. Kontrolují míč na kopačkách na útočné polovině, Alžírsko marně usiluje o jeho uzmutí zpět.

90+3

Nově příchozí Santiago Eneme chtěl zabránit odkopu od brány za každou cenu. Rybičkou se mu to povedlo a na dálku si vysloužil pochvalu od trenéra, byť hraje soupeř.

90+2

Střídání v týmu Rovníková Guinea: ze hřiště odchází Iban Salvador, přichází Santiago Eneme.

90+1

Guatemalský arbitr Escobar je k Rovníkové Guinee ještě přívětivý, protože vzhledem k častému přerušování hry mohl klidně nastavit i delší časový úsek.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.

89

Zamýšlel to chytře, ale realizace pokulhávala. Luis Nlavo chtěl nastřelit Binsibajního a vybojovat aut, avšak byl to on, kdo hrál jako poslední před opuštěním míče hrací plochu.

88

Útočný faul odpískán Ibanu Salvadorovi. Mahdí Jean Táhrát jej sice trefil loktem do hlavy, ale nejprve forvard Rovníkové Guiney soupeři skočil na pravou nohu.

87

Příliš okatě chtěl Júsuf Bilajlí nafilmovat penaltu. Začal padat ještě dříve, než k nějakému kontaktu s Machínem vůbec došlo, arbitr Escobar hru citlivě nechal pokračovat.

86

86. Obiang měl velké štěstí, že si míč neposlal do vlastní brány

86

Esteban Obiang po vstřeleném gólu málem způsobil i vlastní gól. Trefil jej střílený centr z pravé strany a stoper měl velké štěstí, že se míč odrazil vedle pravé tyče.

Alžírsko – Rovníková Guinea

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 70. Obiang

Karty:   4. Búnedžáh (ALG), 8. Binsibajní (ALG), 45. Mándí (ALG) – 9. Ndong (RGU), 43. Bikoro (RGU), 45. Siafá (RGU), 90+4. Obiang (RGU)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:14.

Alžírsko: Mbúlhí – Atál, Mándí, Binlamrí (54. Táhrát), Binsibajní – Fíghúlí (64. Búlája), Binnásir, Bindebka (73. Bráhímí) – Mahriz (C), Búnedžáh (64. Slímání), Bilajlí.
Náhradníci: Úkíddžá – Amúra, Belqebla, Binajáda, Binrahma, Búlája, Bráhímí, Šettí, Slímání, Táhrát, Túqáj, Zorqán.

Trenér: Djamel Bilmadí

Rovníková Guinea: Owono – Akapo, Obiang, Coco, Ndong – Ganet, Machín – Salvador (90+2. Eneme), Bikoro (66. Miranda), Buyla (66. Dorian Jr.) – Siafá (46. Nlavo).
Náhradníci: Mba, Sapunga – Akapo, Anieboh, Anvene, Balboa, Belima, Eneme, Dorian Jr., Mayé, Miranda, Nlavo.

Trenér: Juan Micha Obiang Bicogo

Rozhodčí: Escobar (GUA) – Nguegoue (CAM), Yaya (CHA)