Menu

Fotbal

Italský Super Cup

Inter Milán – Juventus FC

2:1

po prodl. (1:1)

12.01.2022, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Petr Frömel

Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. Na počtenou. (23:49:33)
Trofej byla předána, jako první jí zvedl nad hlavu kapitán Interu Milán a zároveň jeho gólman Samir Handanovič. Milánský tým se tedy, jak už bylo zmíněno, pošesté raduje z jeho zisku.
A nyní si už pro medaile přicházejí i hráči Interu Milán, kteří jsou samozřejmě v daleko lepší náladě.
Hráči Juventusu přebírají pamětní medaile za účast ve finále Superpoháru tohoto ročníku.
Inter Milán se z celkového triumfu v italském superpoháru raduje pošesté, naposledy to ovšem bylo před dvanácti lety za kouče Rafaela Beníteze. Nyní tak skončilo jeho dlouhé čekání a Simone Inzaghi si může připsat cenný trenérský úspěch. A to ještě může milánský tým pomýšlet na zisk titulu mistra Seria A i italského poháru.
Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:16.
Tak to byl opravdu neuvěřitelný závěr tohoto utkání. Snad všichni už byli připraveni na penalty, trenéři si v hlavách promýšleli, které hráče k exekuci pošlou, avšak přišla úplně poslední akce prodloužení, ze které se Interu povedlo vstřelit druhý gól, čímž nejen, že se poprvé dostal v zápase do vedení, ale zároveň dokonal obrat a také rozhodl o své výhře a celkovém triumfu. Milánský tým vítězí nejspíš zaslouženě, v zápase byl o něco více nebezpečnějším týmem, Juventus byl až příliš pasivní, jeho taktika zřejmě byla dovést duel do penalt, ale po velké chybě inkasoval podruhé a neměl už žádný čas na srovnání, neboť hlavní arbitr nenechal ani rozehrát a mač ukončil.

120+2

Konec zápasu.

120+2

Žlutou kartu dostává Alexis Sánchez (Inter Milán), který při oslavě gólu svlékl dres.

120+1

120+1. Alexis SÁNCHEZ - 2:1

120+1

Inter Milán právě vstřelil branku!
Neuvěřitelný závěr prodloužení. V době, kdy už vše směřovalo k pokutovým kopům a málokdo pochyboval, že by k nim nedošlo, chybovali v obraně Aléx Sandro a Giorgio Chiellini, kterým se nepovedlo odehrát centrovaný míč do bezpečí, k tomu se dostal před malým vápnem ALEXIS SÁNCHEZ a zblízka zamířil po zemi na levou stranu vedle padajícího brankáře, kde bylo volné místo. Mattia Perin byl tak překvapen, že ani nestačil rychle vyběhnout a na míč už nemohl dosáhnout. Je zřejmě rozhodnuto.

120

Giorgio Chiellini odvrátil centr před svou bránu, následně si hosté špatně přihráli a míč poslali pouze ke gólmanovi Interu.

118

Žlutou kartu dostává Arturo Vidal (Inter Milán), který se provinil faulem.

118

Hakan Çalhanoğlu pokazil křižnou přihrávku na levé křídlo, situace se otáčí.

117

Alexis Sánchez se kopačkou lehce dotkl pravé ruky gólmana Juventusu, který si vyběhl z brány pro volný míč. Karta to ale není.

116

Nyní Inter přenesl hru ke svému gólmanovi. Opravdu nudná podívaná je teď k vidění.

114

Juventus si přihrával před velkým vápnem domácích tak dlouho, až o míč přišel. Interu však místo rychlého brejku zabrzdil akci a také volí jen přihrávky.

112

Bastoni se málem dostal k hlavičce, Perin v poslední chvíli míč vyboxoval.

111

Alexis Sánchez dostal zpětnou přihrávku od Vidala před hranici pokutového území, ale trefil jen protihráče.

Inter Milán – Juventus FC

2:1

po prodl. (1:1)

Zpět na online

Branky: 35. Lautaro Martínez (pen.), 120+1. Alexis Sánchez – 25. McKennie

Karty:   60. Džeko (INM), 106. Correa (INM), 118. Arturo Vidal (INM), 120+2. Alexis Sánchez (INM) – 43. Bernardeschi (JUV), 105. Dybala (JUV), 109. Rugani (JUV)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:16.

Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries (89. Darmian), Barella (89. Arturo Vidal), Brozović, Çalhanoğlu, Perišić (100. Dimarco) – Džeko (76. Correa), Lautaro Martínez (75. Alexis Sánchez).
Náhradníci: I. Radu – Kolarov, Ranocchia, Dimarco, D'Ambrosio, Darmian, Gagliardini, Vecino, Sensi, Arturo Vidal, Alexis Sánchez, Correa.

Trenér: S. Inzaghi.

Juventus FC: Perin – De Sciglio, Rugani, Chiellini (C), Sandro – Bernardeschi (79. Arthur), Locatelli (91. Bentancur), Rabiot, McKennie – Kulusevski (74. Dybala) – Morata (88. Kean).
Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Danilo, Pellegrini, Bonucci, De Winter, Arthur, Bentancur, Dybala, Kean, Kaio Jorge, M. Aké.

Trenér: M. Allegri.

Rozhodčí: D. Doveri – D. Bindoni, D. Imperiale