Menu

Fotbal

Španělský superpohár

FC Barcelona – Real Madrid

2:3

po prodl. (1:1)

12.01.2022, 20:00 • King Fahd International Stadium, Rijád • Semifinále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 3.38 3.75 2.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Real Madrid postoupil přes lépe hrají Barcelonu, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:37:06)
Fanoušci Realu Madrid se radují, jelikož jejich tým postupuje do finále Superpoháru! Ovšem buďme upřímní, Barcelona ve druhém poločase a v první prodloužení byla lepším týmem, jenže své příležitosti nedotáhla do zdárného konce. Ve druhé části prodloužení si pak bílý balet postup už pohlídal. Bohužel pro utkání hostujíc celek vždy po vedoucí trefě ubral, ale dnes mu to stačilo.

Konec zápasu.

120+2

Ousmane Dembèlé přeběhl na pravou stranu, odkud poslal další centr před branku. Jenomže pozorný Thibaut Courtois si míč stáhl ze vzduchu a Real postoupí do finále!

120+1

Ansu Fati mohl vyrovnat, ale jeho nůžky mířily jen vedle branky. A tak míč vykopl zpátky do hry Ronald Araújo. Jenomže míče se chopil Real a sám na Marca-Andrého ter Stegena mířil sám Rodrygo, jenž netrefil zařízení!

120+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát minimálně ještě dvě minuty.

120

Do pokutového území se tentokrát hnal Ferran Jutgla Blanc, kterého předčil Éder Militao. Hostující stoper už tahá čas, jelikož po odehrání usedl na zelený pažit.

119

Domácí mužstvo už vzadu hraje na riziko, a tak Real vyprodukoval další pas za obranu. Sám na brankáře mohl jít Karim Benzema, který opět nezvládl zpracování.

117

Eduardo Camavinga mohl definitivně rozhodnou, když se zadarmo dostal k míči. Ovšem přečíslení Realu nevyřešil správně.

116

Barcelona přišpendlila soupeře k jeho pokutovému území a po chvíli přišla přihrávka dovnitř, ale Memphis Depay měl hned na zádech Lucase Vázqueze.

115

Katalánci se nadychují k závěrečnému tlaku, z něhož potřebují vyrovnat. V opačném případě v Superpoháru končí a do jeho finále se podívá madridský Real.

113

Pas bílého baletu mířil za obranu, kam si nabíhal Karim Benzema. Na kapitána Realu nikdo nereagoval, ale francouzský útočník nezvládl zpracování.

112

Před branku Realu Madrid se hnal Ansu Fati, kterého čistě o balon obral Lucas Vázquez. Domácí útočník se kácel k zemi, ale rozhodčí byl blízko a okamžitě ukazoval, že pokutový kop nenařídí.

110

Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Eduardo Camavinga.
Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Abde Ezzalzouli, přichází Ferran Jutgla Blanc.

109

Za vápnem udělal kličku soupeři Abde Ezzalzouli, jehož pravačka pak nasměřovala míč vedle levé tyče. Domácí hráč se okamžitě podíval k nebesům, jelikož věděl, že mohl vyprodukovat více.

108

Real Madrid kombinoval na útočné polovině a snažil se vytáhnout soupeře z bloku. To se dařilo, ale domácí hráči byli příliš blízko, a tak přišla přihrávka zpátky.

107

Karim Benzema vysunul na pravé straně Casemira, jehož pokus byl spíše propagační a navíc mířil jen do rukavic připraveného německého brankáře.

106

O přestávce si vzal Karima Benzemu stranou lékař, jenž mu protáhl hrudník a záda. Hostující kapitán byl schopen naskočit do druhé části prodloužení.

106

Začalo druhé prodloužení.

FC Barcelona – Real Madrid

2:3

po prodl. (1:1)

Zpět na online

Branky: 42. L. de Jong, 84. Fati – 25. Vinícius Júnior, 72. Benzema, 98. Valverde

Karty:   23. F. Torres (BAR), 51. Dani Alves (BAR) – 75. Casemiro (REA)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:11.

FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves (78. González), R. Araújo, Piqué, J. Alba – F. de Jong (46. Ezzalzouli, 110. Blanc), S. Busquets (C), Gavi (78. Depay) – O. Dembèlé, L. de Jong (66. Fati), F. Torres (46. Pedri).
Náhradníci: Neto, Peña – Puig, Pedri, González, Ezzalzouli, Depay, Mingueza, Lenglet, Blanc, Fati.

Trenér: Xavi

Real Madrid: Courtois – Carvajal (91. L. Vázquez), Militao, Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić (83. Valverde), Casemiro, Kroos – Asensio (68. Rodrygo), Benzema (C), Vinícius Júnior (110. Camavinga).
Náhradníci: Lunin – Rodrygo, Marcelo, L. Vázquez, J. Vallejo, Valverde, D. Ceballos, Jović, Isco, E. Hazard, Camavinga.

Trenér: Carlo Ancelotti

Rozhodčí: Munuera – Prieto, Martínez