Menu

Další

Severská kombinace

SP - Skoky mužů HS142, Ruka

J. M. Riiber (NOR)

konec

26.11.2021, 11:00 • Rukatunturi • Adam Kodet

Konečné pořadí:

1. Jarl Magnus Riiber (NOR) 149,2 b
2. Mario Seidl (AUT) +0:01
3. Manuel Faisst (GER) +0:10
4. Johannes Lamparter (AUT) +0:32
5. Kristjan Ilves (EST) +0:40
6. Jens Luraas Oftebro (NOR) +0:41
7. Lukas Greiderer (AUT) +0:43
8. Rjota Jamamoto (JPN) +0:56
9. Jörgen Graabak (NOR) +1:02
10. Akito Watabe (JPN) +1:26
11. Laurent Muhlethaler (FRA) +1:27
12. Jošito Watabe (JPN) +1:34
13. Espen Bjørnstad (NOR) +1:34
14. Vincenz Geiger (GER) +1:38
15. Johannes Rydzek (GER) +1:43
16. Simen Tiller (NOR) +1:45
17. Terence Weber (GER) +1:55
18. Julian Schmid (GER) +1:56
19. Franz-Josef Rehrl (AUT) +1:57
20. Kasper Moen Flatla (NOR) +2:00
21. Ben Loomis (USA) +2:01
22. Ilkka Herola (FIN) +2:03
23. Espen Andersen (NOR) +2:08
24. Tomáš Portyk (CZE) +2:15
25. Hideaki Nagai (JPN) +2:15
26. Matteo Baud (FRA) +2:20
27. Eric Frenzel (GER) +2:29
28. Szczepan Kupczak (POL) +2:39
29. Thomas Jöbstl (AUT) +2:49
30. Sora Jači (JPN) +3:12
-------------------------------------------
45. Jan Vytrval (CZE) +5:35
48. Ondřej Pažout (CZE) +6:01 (12:14:43)
Ode mě je to tedy pro tuto chvíli vše, ale srdečně vás zvu ke sledování našeho přenosu z odpolední běžecké části, která startuje v 15:00.
Žádné překvapení se nekonalo, závodníci s nejlepšími skokanskými výkony z minulého roku zaúřadovali i dnes. Nejlépe svůj skok zvládl držitel tří velkých glóbů z posledních tří let, Nor Jarl Magnus Riiber. I když předvedl až třetí nejdelší skok kola, v součtu stylových známek a bodového odpočtu mu tento výkon stačil na vítězství v prvním letošním skokanském klání.

Nejdelším skokem se prezentoval Němec Manuel Faisst, který využil silného protivětru a doplachtil až na hranici 143 metrů. Ještě před něj se ale vklínil Rakušan Mario Seidl, jenž v tréninku zaostal pouze půl metru za rekordem můstku. V závodě trochu ubral, i tak mu ale 141 metrů stačilo na druhou příčku, pouhou sekundu za Riiberem. Nor vyjádřil respekt k Seidlovým běžeckým schopnostem a v rozhovoru těsně po závodě připustil, že během letní Grand Prix ukázal Rakušan zlepšenou formu. Riiber se tedy na souboj v běhu na distanci 5 km těší.

Propadákem by se dala nazvat dnešní skokanská část pro zkušené Němce Frenzela a Riessleho, kteří po podprůměrných skocích obsadili až 27. respektive 34. příčku. Příliš dobré vyhlídky nemá ani vítěz Grand Prix a nejlepší běžec startovního pole Ilkka Herola, který skončil až dvaadvacátý a na Riibera ztrácí propastné dvě minuty. Na tak krátké trati je to nesmazatelná ztráta. Naopak překvapil Kristijan Ilves z Estonska, jenž obsadil za skok dlouhý 137 metrů skvělé páté míso. Lehce zklamaní budou tradičně skvělí skokané z Japonska, Rjota Jamamoto, vítěz několika skokanských kol z loňské sezóny, je osmý, bratři Watabeové končí na rozhraní první a druhé desítky.

Češi ve skokanské části poměrně propadli. Jan Vytrval ani Ondřej Pažout nepřekonali hranici 100 metrů a budou do odpolední běžecké části startovat až z páté desítky. Tomáš Portyk v tréninku ukázal famózní, čtvrtý nejdelší let, ale do závodu si to nepřenesl. za výkon o délce 125,5 metru obsadil 24. příčku se ztrátou přes dvě minuty na vítěze.

Italové z blíže neurčených důvodů nebyli vpuštěni ani na start a neskákali ani zkušební kolo, odhaduji, že na vině mohly být problémy spojené s pandemií Covid-19.

Závod právě skončil.

57

Jarl Magnus Riiber, fenomén posledních tří sezón, zvládl svůj skok i ve slabším větru famózně. Jako třetí závodník dnes překonal hranici 140 metrů, i když to bylo jen o půl metru. Na Seidla to ale o tři desetiny stačí, v přepočtu na vteřiny to znamená jedinou sekundu náskoku na Rakušana. Riiber je ale o třídu lepším běžcem a otevírá se mu cesta k dalšími triumfu v závodě SP.

56

Vincenz Geiger by se vedle Lampartera měl stát největším vyzyvatelem Riibera v boji o velký glóbus, jenže 129 metrů Němci momentálně stačí až na 12. pozici, více jak minutu a půl za Seidlem. Ani Geiger nebude spokojen.

55

Akito Watabe je devatenáctinásobným vítězem závodu SP a v 74 případech stál na pódiu. Dnes ale další zřejmě nepřidá, Japonec z Nagana je pos vém skoku o délce 130 metrů až devátý.

54

Fabian Riessle má ve svých 30 letech už hromadu zkušeností, dnes si musel dlouho počkat na zelené světlo a pokyn trenéra. A možná ho to rozhodilo, protože rozhazuje rukama a s výkonem 116,5 metru rozhodně nemůže být spokojen, ba naopak. Riessle bude horko těžko bojovat o pár bodů, Němec je až jednatřicátý.

53

Bývalý vládce světového poháru nemá na startu sezóny dobrou formu a i když přidal oproti tréninku 9 metrů, jeho průměrný výkon 121 metrů odsuzuje Němce až na 23. místo. To je velké zklamání pro pětinásobného vítěze velkého glóbu.

52

Úřadující mistr světa na velkém můstku Johannes Lamparter letní pohár vynechal, dnes ale ukázal, že formu má skvělou. I za horšího větru dopadl až na 136,5 metru a díky skvělým bodům a malému odpočtu za vítr jde Rakušan na třetí místo, půl minuty za Seidla.

51

Byl čtyřikrát druhý a pětkrát třetí, na vytoužené vítězství ale skvělý běžec Ilkka Herola čeká. A čekat bude i dál, vítěz letní Grand Prix skočil pouhých 125 metrů a je až osmnáctý s propastnou ztrátou dvou minut. To ani Herola na vzdálenosti 5 km nemůže umazat a bude zklamaný.

50

Létá se daleko a vidíme perfektní vyvrcholení dnešního prvního skokanského klání kombiňáků. Jens Luraas Oftebro předvádí skok o délce 137 metrů a jde před Greiderera na čtvrtou pozici. Před Rakušanem má náskok pouhé dvě vteřiny.

49

I Lucas Greiderer zaútočil na top pětku, do které se výkonem 137,5 metru také dostává. Čtvrté místo pro Rakušana s odstupem 42 sekund za Seidlem. To se bude na pětikilometrové trati mazat docela těžko.

48

Paráda! Manuel Faisst doplachtil ve zlepšeném předním větru až na hranici 143 metrů a předvedl nejdelší skok dne! Odpisy bodů za vítr sice znamenají až druhé místo, Faisst je ale lepším běžcem než Seidl a 9 vteřin může hravě umazat.
Čeká nás posledních deset skokanů dnešního dne.

47

Zkušený Johannes Rydzek je také velmi spokojen, i když za Graabakem zaostal o pět metrů, ale oproti tréninku se zlepšil i 11,5 metru. I tento Němec je lepším běžcem, takže pro něj je průběžné sedmé místo skvělým výsledkem po skoku.

46

Jörgen Graabak patří k nejlepším běžcům ve startovním poli, dnes ale ukázal, že je schopný i skvěle skákat. 136,5 metru znamená vztyčené obě ruce a široký úsměv ve tváři Nora. Tohle by mohlo být pódium pro Graabaka!

45

Trondheimský rodák Espen Bjørnstad zadělal skokem dlouhým 132 metrů na slušný výsledek, protože je skvělým běžcem. Nor je šestý a vystartuje s odstupem minuty a půl za Seidlem.

44

Naprosto klidný let a famózní telemark, tak se dá popsat skok Rjoty Jamamota. Nejlepší skokan loňské sezóny doletěl na hranici 136 metrů a obsazuje průběžné třetí místo. Na Seidle však ztrácí skoro minutu.

43

Terence Weber také rozhodně umí skákat dál, což potvrdil jeho tréninkový skok 138,5 metru, třetí nejdelší let. Teď ale Němec kroutí hlavou, ubral totiž celých 12 metrů a je pátý, i díky malému odpočtu za vítr. Weberovi zkrátka nefouklo příznivě.

42

Větrné podmínky jsou, zdá se, příznivé, začalo se skákat znatelně dál než v předchozím průběhu. Espen Andersen dosedl na hranici 126,5 metru a tento vášnivý golfista jde na desáté místo. Svěšená hlava ale znamená, že Nor si věřil na lepší výkon.

41

Estonec Kristjan Ilves ale překvapivě nezůstal za Seidlem tak daleko, jeho 137 metrů znamená vítězné gesto a druhé místo, 38 sekund za Seidlem.

40

Jeho krajan Mario Seidl ke spokojenosti Christopha Bielera na lavičce trenérů ukázal, že má nejlepší skokanskou formu ve svém životě. Veleskok z tréninku sice nezopakoval, ale 141 metrů a dokonce jedna devatenáctka od norského rozhodčího posílá Seidla do jasného vedení. Parádní výkon!

39

Martin Fritz zklamal, 14. místo a 116,5 metru není výkonem, se kterým by mohl být zkušený Rakušan spokojen.

38

První z bratří Watabeů Jošito předvedl parádní let a jde na druhé místo za Muhlethalera. Stačilo mu na to 129 metrů, protože dostal lepší body a nefoukl mu tak silný vítr pod lyže jako Tillerovi, který doletěl dál.
Před poslední dvacítkou závodníků se zvedá hodně silný vítr, doufejme, že to neohrozí regulérnost dnešního klání. Nájezdovou stopu teď projel jeden z předskokanů.

37

Zato Laurent Muhlethaler září úsměvy, protože jeho skok dlouhý 132,5 metru je zatím tím nejlepším, který jsme dnes mohli sledovat. Francouz vede o 18 vteřin a spolu se svými trenéry může sdílet obrovskou radost.

36

Bohužel jeho krajan Thomas Jöbstl nepředvedl to, an co má a co ukázal v tréninku. 117 metrů stačí jen na aktuální 10. místo.

35

Franz-Josef Rehrl se zotavil z vážného zranění, ale na první závod sezóny je připravený zřejmě dobře. Rakušan dolétl na 127 metrů a jde na třetí místo s odstupem 12 vteřin n Tillera.

34

Samuel Costa rovněž dnes skákat nebude.

33

Julian Schmid předvádí druhý nejdelší let dne a jde na druhé místo, jen deset vteřin za Tillera.

32

Japonská škola skoku na lyžích je pověstná, což potvrdil i Hideaki Nagai. Dosedl na hranici 126,5 metru ale měl větší odpočty za vítr a horší styl, a tak je až pátý za Portykem.

31

Antoine Gerard dosáhl v Ruce v roce 2018 na své nejlepší dosavadní umístění v podobě pátého místa. Dnes na něj ale nenaváže, se skokem o délce 114 metrů se zařazuje těsně před Retteneggera na 12. místo.

30

To Stefan Rettenegger bude zklamaný, jeho 111,5 metru ve zhoršených podmínkách znamená až 12. pozici.

29

To je škoda! Tomáš Portyk v trénincích ukazoval parádní formu a jeho 137 metrů ze zkušebního kola zhruba před hodinou věstilo skvělé předpoklady. V závodě to český reprezentant nepotvrdil, ale i tak je jeho 125,5 metru slušným výkonem a stačí na průběžné čtvrté místo se ztrátou půl minuty na Tillera.

28

Aaron Kostner taktéž dnešní závod vynechává.

27

Je vidět, že do nájezdové stopy se spouští čím dál kvalitnější závodníci. To potvrdil Matteo Baud s výkonem 124 metrů a čtvrté průběžné místo.

26

Norové přijeli do Finska dobře naladěni. Simen Tiller si dal krásný dárek k dnešním 26. narozeninám v podobě skoku o délce 130 metrů! Tiller jde do vedení s patnáctivteřinovým náskokem na krajana Flatlu.

25

Raffaele Buzzi stejně jako jeho krajané nestartuje.

24

Ani Jan Vytrval nevyjázal zvýšenou skokanskou formu a jeho 99 metrů znamená až 16. místo a odstup tři a půl minuty za vedoucím duem.

23

Perttu Reponen dnes stejně jako Italové nestartuje.

22

Kasper Moen Flatla po delší době sesazuje Loomise z čela, protože ukázal technicky a stylově výtečný skok ozdobený téměř bezchybným telemarkem. S délkou 126,5, ale s bodovým ziskem o pouhou desetinu vyšším jde Nor do vedení. Bude ale startovat se stejným odstupem jako Loomis.

21

Nájezdová rychlost Ondřeje Pažouta 89,3 km/h byla sice nejvyšší, český reprezentant z toho ale nevytřískal lepší skok než 95,5 metru, což je samozřejmě zklamáním. Pažout je momentálně až sedmnáctý se ztrátou čtyř minut.

20

12. místo, to je nejlepší výkon kariéry Poláka Szczepana Kupczaka. Uvidíme, zda na tento výsledek dokáže navázat, nezaložil skokem dlouhým 122 metrů špatně. Obsazuje průběžné druhé místo za neochvějným lídrem Benem Loomisem.

19

Druhým z tradičně dobře skákajících Japonců je Kodaj Kimura, který ukázal, že ve skokanské části je mezi svými krajany jasně nejslabším článkem. 110 metrů není nic, s čím by Kimura mohl být spokojen, obsazuje osmé místo.

18

Manuel Einkemmer si počínal slušně v letním poháru, kde se postavil i na stupně vítězů. Jeho dnešní výkon s hodnotou 115 metrů ho ale k podobné pozici rozhodně neopravňuje.

17

Gesto zmaru v podání Leeviho Mutru jasně indikuje, co si o svém skoku o délce 100 metrů myslí. Až 11. pozice pro domácího borce.

16

Prvním Japoncem v závodě je Sora Jači a i když z hrany vypadal skok dobře a Japonec se snažil využít silného větru pod lyže, na dopadu to s ním zamávalo a rukama horko těžko zabraňoval pádu. Stylové srážky byly výrazné, i tak je ale za skok 121 metrů dlouhý Jači druhý, ale hodně se zlobí. Ví, že měl na víc.

15

V roce 2018 odstartoval svou kariéru zde v Ruce Vid Vrhovnik, dnes zde skáče počtvrté. Za svůj výkon o délce 115 metrů, ale menšímu přípočtu za vítr oproti Blondeauovi jde před něj na třetí pozici.

14

Niklas Malacinski je v sedmnácti letech nejmladším účastníkem dnešního klání, oproti tréninku si polepšil o 22 metrů na výkon 112 metrů. Mladý Američan je spokojený a obsazuje 4. pozici.

13

Zato Marco Heinis se popasoval se svým pokusem obstojně, předvedl druhý nejdelší skok dne o délce 116 metrů a stejnou pozici obsazuje Francouz i v průběžném pořadí.

12

Odevzdaný výkon a skokanská forma daleko. 79 metrů pro Viktora Pasičnika je nejhorším dosavadním výkonem a propastná ztráta více jak šesti minut.

11

Gašper Brecl rozhodně umí skákat dál, 107 metrů znamená pro Slovince čtvrté místo se ztrátou téměř tří minut na Loomise.

10

Italové dnes tedy opravdu nestartují, skok Iacopa Bortolase tedy neuvidíme. Zatím není jisté, jaký je hlavní důvod k tomuto kroku, zřejmě ale bude vynucený.

9

Tradiční účastník závodů z Koreji Če-un Pak ukázal svůj víceméně tradiční skok, který neměřil ani 100 metrů.

8

S větrem zprava zezadu se nepopasoval Dmytro Mazurčuk a Ukrajinec jde až na šesté místo po bídném skoku o délce pouhých 100 metrů.

7

Ben Loomis má rád i lyžování na vodě, dnes ale ukázal, že doma je hlavně se skočkami na nohách. 126,5 metru znamená vedení s obrovským náskokem minuty a 46 sekund na druhého Blondeaua. Skvělý základ pro běžeckou část a Američan zřejmě vydrží na čele pořadí dlouho.

6

Další z domácích borců Arttu Mäkiaho také na můstku, který dobře zná, zklamal. Sice se usmívá, ale skok dlouhý 102,5 metru je hluboko pod jeho možnosti. Čtvrté místo pro Fina.

5

Zato Gael Blondeau z Francie jde s velkým náskokem do vedení, jeho skok dlouhý 116 metrů už snesl přísnější měřítka. Na Niittykoskiho momentálně naskákal skoro minutu náskoku.

4

I Jasper Good vypadá zklamaně, protože proti zkušebnímu kolu ubral víc jak deset metrů. 102 metry znamená, že Američan rozhodně nehýří nadšením.

3

Otto Niittykoski ještě nikdy nebodoval, nejblíže byl loni právě zde v Kuusamu. Po svém skoku mával do kamery, ale se skokem dle kyselého úsměvu spokojen nebyl. i když 105,5 metru znamená jasné vedení.

2

Rasmus Ahtava skáče své první závody na nejvyšší světové úrovni a při nájezdové rychlosti 88,8 km/h dosedl na hranici 93 metrů. Na svého předchůdce má náskok už půl minuty.

1

Waltteri Karhumaa jako člen finské národní skupiny započal letošní ostrou sezónu Světového poháru a příliš nezazářil. 88 metrů je podprůměrným výsledkem.

Závod právě začal.
Skákat se bude pro začátek z lavičky číslo 18, první skokan už je na ní připraven.
Středisko Ruka je známé nevyzpytatelnými větrnými podmínkami, věřme, že dnešní den bude výjimkou. Uvidíme, zda v závodě budou startovat Italové, kteří poměrně překvapivě vynechali zkušební kolo.
Ve zkušebním kole dnes ráno dolétl nejdál Mario Seidl, jehož veleskok měřil 148 metrů! Za rekordem můstku Erika Frenzela tedy Rakušan zaostal jen o půl metru! 140 metrů přeletěl ještě Jarl Magnus Riiber a českým fanouškům udělal radost výkon Tomáše Portyka, který dosedl na úctyhodných 137 metrů a předvedl čtvrtý nejdelší skok kola. To je skvělý závdavek do ostrého závodu, který zanedlouho odstartuje.
Startovní listina:

1. Waltteri Karhumaa (FIN)
2. Rasmus Ahtava (FIN)
3. Otto Niittykoski (FIN)
4. Jasper Good (USA)
5. Gael Blondeau (FRA)
6. Arttu Mäkiaho (FIN)
7. Ben Loomis (USA)
8. Dmytro Mazurčuk (UKR)
9. Če-un Pak (KOR)
10. Iacopo Bortolas (ITA)
11. Gašper Brecl (SLO)
12. Viktor Pasičnik (UKR)
13. Marco Heinis (FRA)
14. Niklas Malacinski (USA)
15. Vid Vrhovnik (SLO)
16. Sora Jači (JPN)
17. Leevi Mutru (FIN)
18. Manuel Einkemmer (AUT)
19. Kodaj Kimura (JPN)
20. Szczepan Kupczak (POL)
21. Ondřej Pažout (CZE)
22. Kasper Moen Flatla (NOR)
23. Perttu Reponen (FIN)
24. Jan Vytrval (CZE)
25. Raffaele Buzzi (ITA)
26. Simen Tiller (NOR)
27. Matteo Baud (FRA)
28. Aaron Kostner (ITA)
29. Tomáš Portyk (CZE)
30. Stefan Rettenegger (AUT)
31. Antoine Gerard (FRA)
32. Hideaki Nagai (JPN)
33. Julian Schmid (GER)
34. Samuel Costa (ITA)
35. Franz-Josef Rehrl (AUT)
36. Thomas Jöbstl (AUT)
37. Laurent Muhlethaler (FRA)
38. Jošito Watabe (JPN)
39. Martin Fritz (AUT)
40. Mario Seidl (AUT)
41. Kristjan Ilves (EST)
42. Espen Andersen (NOR)
43. Terence Weber (GER)
44. Rjota Jamamoto (JPN)
45. Espen Bjørnstad (NOR)
46. Jörgen Graabak (NOR)
47. Johannes Rydzek (GER)
48. Manuel Faisst (GER)
49. Lukas Greiderer (AUT)
50. Jens Luraas Oftebro (NOR)
51. Ilkka Herola (FIN)
52. Johannes Lamparter (AUT)
53. Eric Frenzel (GER)
54. Fabian Riessle (GER)
55. Akito Watabe (JPN)
56. Vincenz Geiger (GER)
57. Jarl Magnus Riiber (NOR)
Čtvrteční skokanské zkušební kolo ovládl dle očekávání Johannes Lamparter, jenž dolétl na hranici 140 metrů a i když to nebyl nejdelší skok dne, v součtu bodů a kompenzací stačil na první příčku. Jarl Magnus Riiber skočil o metr dál, Mario Seidl předvedl dokonce o dva metry delší let o délce 142 metrů. Stočtyřicítku překonal ještě Rjota Jamamoto. Tato čtyřka patří k dlouhodobě nejlepším skokanům ve startovním poli, což svým zkušebním pokusem všichni čtyři potvrdili. Rozhodně je na co se těšit.

Tomáš Portyk si vedl nejlépe z Čechů a skokem dlouhým 129 metrů si zajistil slušné 18. místo. Ondřej Pažout obsadil 43. pozici za 103,5 metru, ještě hůř skončil Jan Vytrval, jenž nepřekonal ani stometrovou hranici. Oba dva hůře postavení závodníci jasně ukázali, že jejich doménou je spíše běh na lyžích než skok.
Ruka už potřetí v řadě hostí miniturné na začátek sezóny SP, a tak i o tomto víkendu jsou na programu tři závody ve třech dnech. Skákat se bude na velkém můstku, běžecké distance měří v pátek 5 km a v sobotu a v neděli 10 km. Vítěz celého turné, který bude určen po součtu získaných bodů do pořadí SP ve všech třech závodech, dostane kromě poháru štědrou odměnu 15,000 švýcarských franků.
Vítězem letošní letní Grand Prix se stal jeden z nejlepších běžců ve startovním poli Fin Ilkka Herola, který dva závody vyhrál a v žádném z pěti klání nechyběl na pódiu. Čtyřikrát se na stupně vítězů postavil i Rakušan Mario Seidl, který ovládl poslední měření sil ve Villachu.

Nutno ale podotknout, že letních závodů se neúčastnila kompletní světová špička. Norové na většinu z nich vyslali jen své béčko, fenomén posledních let a obhájce žlutého trikotu z minulých tří sezón Jarl Magnus Riiber nenastoupil ani do jediného závodu. Obecně se očekávají nervydrásající souboje mezi ním a novou vycházející hvězdou z Rakouska Johannesem Lamparterem, který Riiberovi vyfoukl dvě zlata na mistrovství světa, včetně toho nejcennějšího v individuálním závodě na velkém můstku. Ani on však na Grand Prix nestartoval.

Své do pořadí ve Světovém poháru budou chtít říci tradičně silní Němci, Johannes Rydzek a Vincenz Geiger budou silnými vyzyvateli dvěma největším favoritům sezóny. Co předvede veterán Akito Watabe a fantastický skokan Rjota Jamamoto? Najde Norsko mezi ostatními závodníky dalšího šampióna? Nebo překvapí nějaké nové jméno? To se dozvíme v průběhu letošní olympijské sezóny, která začíná právě dnes!
Vítejte ve finském Kuusamu, ve sportovním středisku Ruka, které bude dějištěm prvních letošních závodů v běhu na lyžích a v severské kombinaci v rámci Světového poháru. Cesta za olympijským vrcholem právě začíná!
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

SP - Skoky mužů HS142, Ruka

J. M. Riiber (NOR)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí
Konečné pořadí:

1. Jarl Magnus Riiber (NOR) 149,2 b
2. Mario Seidl (AUT) +0:01
3. Manuel Faisst (GER) +0:10
4. Johannes Lamparter (AUT) +0:32
5. Kristjan Ilves (EST) +0:40
6. Jens Luraas Oftebro (NOR) +0:41
7. Lukas Greiderer (AUT) +0:43
8. Rjota Jamamoto (JPN) +0:56
9. Jörgen Graabak (NOR) +1:02
10. Akito Watabe (JPN) +1:26
11. Laurent Muhlethaler (FRA) +1:27
12. Jošito Watabe (JPN) +1:34
13. Espen Bjørnstad (NOR) +1:34
14. Vincenz Geiger (GER) +1:38
15. Johannes Rydzek (GER) +1:43
16. Simen Tiller (NOR) +1:45
17. Terence Weber (GER) +1:55
18. Julian Schmid (GER) +1:56
19. Franz-Josef Rehrl (AUT) +1:57
20. Kasper Moen Flatla (NOR) +2:00
21. Ben Loomis (USA) +2:01
22. Ilkka Herola (FIN) +2:03
23. Espen Andersen (NOR) +2:08
24. Tomáš Portyk (CZE) +2:15
25. Hideaki Nagai (JPN) +2:15
26. Matteo Baud (FRA) +2:20
27. Eric Frenzel (GER) +2:29
28. Szczepan Kupczak (POL) +2:39
29. Thomas Jöbstl (AUT) +2:49
30. Sora Jači (JPN) +3:12
-------------------------------------------
45. Jan Vytrval (CZE) +5:35
48. Ondřej Pažout (CZE) +6:01
Startovní listina
1. Waltteri Karhumaa (FIN)
2. Rasmus Ahtava (FIN)
3. Otto Niittykoski (FIN)
4. Jasper Good (USA)
5. Gael Blondeau (FRA)
6. Arttu Mäkiaho (FIN)
7. Ben Loomis (USA)
8. Dmytro Mazurčuk (UKR)
9. Če-un Pak (KOR)
10. Iacopo Bortolas (ITA)
11. Gašper Brecl (SLO)
12. Viktor Pasičnik (UKR)
13. Marco Heinis (FRA)
14. Niklas Malacinski (USA)
15. Vid Vrhovnik (SLO)
16. Sora Jači (JPN)
17. Leevi Mutru (FIN)
18. Manuel Einkemmer (AUT)
19. Kodaj Kimura (JPN)
20. Szczepan Kupczak (POL)
21. Ondřej Pažout (CZE)
22. Kasper Moen Flatla (NOR)
23. Perttu Reponen (FIN)
24. Jan Vytrval (CZE)
25. Raffaele Buzzi (ITA)
26. Simen Tiller (NOR)
27. Matteo Baud (FRA)
28. Aaron Kostner (ITA)
29. Tomáš Portyk (CZE)
30. Stefan Rettenegger (AUT)
31. Antoine Gerard (FRA)
32. Hideaki Nagai (JPN)
33. Julian Schmid (GER)
34. Samuel Costa (ITA)
35. Franz-Josef Rehrl (AUT)
36. Thomas Jöbstl (AUT)
37. Laurent Muhlethaler (FRA)
38. Jošito Watabe (JPN)
39. Martin Fritz (AUT)
40. Mario Seidl (AUT)
41. Kristjan Ilves (EST)
42. Espen Andersen (NOR)
43. Terence Weber (GER)
44. Rjota Jamamoto (JPN)
45. Espen Bjørnstad (NOR)
46. Jörgen Graabak (NOR)
47. Johannes Rydzek (GER)
48. Manuel Faisst (GER)
49. Lukas Greiderer (AUT)
50. Jens Luraas Oftebro (NOR)
51. Ilkka Herola (FIN)
52. Johannes Lamparter (AUT)
53. Eric Frenzel (GER)
54. Fabian Riessle (GER)
55. Akito Watabe (JPN)
56. Vincenz Geiger (GER)
57. Jarl Magnus Riiber (NOR)