Menu

Futsal

Mistrovství světa

Španělsko – Česko

5:2

konec (4:0)

24.09.2021, 19:00 • Vilnius Arena • Osmifinále • Vít Muzikář

Tipsport: 1.14 7.74 12.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Španělé budou hrát s lepším z dvojice Portugalsko – Srbsko. Buď dojde na reprízu finále posledního ME, nebo čeká Španělsko tým s trojicí, kterou moc dobře známe z 1. FUTSAL ligy (Kocić, Pršić, Radovanović). (20:54:44)
Španělé tak poráží český tým i ve čtrnáctém vzájemném zápase. Pro českou legendu Lukáše Rešetára to byl poslední duel na MS. Na další světový šampionát už podle svých slov nepojede.
Zápas podle všeho rozhodla skutečnost, že v prvním poločase měli Češi ze soupeře až přehnaný respekt. Ten ve druhé půli ze sebe setřásli a až do předposlední minuty, kdy Ortiz obral Slováčka a zakončil do prázdné brány, tak mohli reálně pomýšlet na prodloužení.
Český tým prohrává v osmifinále MS, stejně jako v roce 2012 o tři branky na svůj historický postup do čtvrtfinále si tak musí minimálně tři roky počkat. V prvním poločase Španělé dominovali, prezentovali se neskutečným presinkem a Češi vůbec nestíhali. Rozdíl mezi oběma týmy byl obrovský a vypadalo to na velký debakl. Ve druhém dějství ale hráli Češi jako vyměnění a mohou být hrdí na svůj výkon ve druhé půli. Snížili tečí Rešetára a Holým při powerplay na zadní tyč. Následně při pokračující powerplay mačkali finalisty posledního ME, ale spálili několik dalších vyložených šancí. Za zmínku stojí například obrovská příležitost Rešetára, který těsně minul vzdálenější šibenici, nebo Vnukův centr, který srazil brankář Herrero do přední tyče.

Konec zápasu.

39:44

Zápas už se pouze dohrává. Česká cesta z kvalifikační skupiny na podzim 2019 až do osmifinále MS právě končí.

38:52

Češi si ještě vzali trenérskou výzvu. Těžko říci proč, ale za této situace už nemá člověk, co ztratit. Každopádně bez úspěchu, gól platí.

38:52

38:52 ORTIZ - 5:2

38:52

Španělsko právě vstřelilo branku!
ORTIZ napadal z levé strany Slováčka. Obral ho o míč a poslal balón do prázdné brány, Seidler se ještě snažil zachránit situaci ve skluzu, ale už bylo pozdě. Bez asistence.

38:40

Vnuk nacentroval z levé strany k bližší tyči a Seidler patou neproměnil další loženku českého týmu při powerplay!

38:29

Vnuk přihrál zleva pod sebe na Holého a jeho střelu srazili Španělé na roh.

37:57

Raya pod tlakem na pravé straně odehrál balón do autu, rozehraje Rešetár.

37:33

Holý sklepl pod sebe, Fernandez presoval Seidlera a ten trefil balón nečistě.

37:21

Gomez držel Koudelku u české střídačky, Holý se v dresu brankáře vrací na plac.

36:37

Seidler střílel z levé strany do kratší šibenice, tam zakročil brankář rukama.

36:13

Španělé hodně vystoupili. Seidler posunul balón na pravou stranu Holému a při jeho nástřel chyběly centimetry Vnukovi, aby na vzdálenější tyči snížil!

35:33

Vnukův centr z levé strany se odrazil od Herrera do přední tyče a potom ven.

35:18

Seidler namazal Španělům nepřesným pasem, ale ti z levé strany minuli branku.

35:01

Po centru Seidlera z levé strany se Španělé na poslední chvíli v brankovišti vrhli do střely Slováčka!

Španělsko – Česko

5:2

konec (4:0)

Zpět na online

Branky: 4. Campos (Martinez), 5. Gomez, 13. Raya (Diaz), 15. Fernandez (Gomez), 39. Ortiz – 23. Rešetár (Seidler), 32. Holý (Seidler)

Karty:   14. Vnuk (CZE), 35. Koudelka (CZE)

Španělsko: Herrero (Juanjo) – Ortiz (C), Fernandez, Martinez, Campos – Diaz, Tolra, Gomez, Solano, Bebe, Chino, Raya, Mellado.

Česko: Vahala (Gerčák) – Koudelka, Záruba, Slováček, D. Drozd – Vnuk, Holý, Seidler, Rešetár (C), Křivánek, P. Drozd, Vokoun, Jošt.

Rozhodčí: Kozaki (JPN), Shepheard (AUS) – Mehrabi (IRN)