Menu

Futsal

Mistrovství světa

Thajsko – Maroko

1:1

konec (0:1)

16.09.2021, 19:00 • Kaunas Arena • Skupina C • Milan Huppert

Tipsport: 2.76 3.91 2.06 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:52:02)
Dramatický zápas mezi Marokem a Thajskem nepoznal vítěze. Mužstvo z afrického kontinentu mělo dlouho navrch po zásahu Youseffa Jouada z 18. minuty, nicméně thajští futsalisté po inkasované brance zápas nezabalili a tvrdě bojovali o vyrovnání, jehož se nakonec dočkali v poslední možné chvíli, dvanáct vteřin před koncem utkání prolomil Khiyariho kouzlo Jirawat Sornwichian.

Thajsko díky pozdnímu gólu získalo první bod na šampionátu a poslední zápas ve skupině odehraje proti outsiderovi ze Šalamounských ostrovů, kde bude hodně záležet na výši vítězství, protože lze jen těžko očekávat, že by Maroko obralo o body Portugalce, takže o druhém přímém postupujícím týmu rozhodne mezi Marokem a Thajskem právě skóre.

Konec zápasu.

39:48

39:48 Jirawat SORNWICHIAN - 1:1

39:48

Thajsko právě vstřelilo branku!
Výbuch radosti na thajské straně, bod za remízu 1:1 zařídil dvanáct vteřin před koncem zápasu JIRAWAT SORNWICHIAN! Právě on byl tím hráčem, který zaskakoval za gólmana a od Thueanklanga dostal nahrávku na levou stranu, aby bezmocného Khiyariho prostřelil pokusem k bližší tyči. Asistence: Suphawut Thueanklang.

39:24

Muhammad Osamanmusa si věřil, přestože ho Borite zatlačil do lehkého záklonu. Vystřelil nártem pravou nohou, balón prosvištěl nad břevnem.

39:00

Probíhá poslední minuta zápasu.

38:52

Balón se pohyboval zleva doprava. Sornwichian naznačil střelu, aby ještě nahrál pod sebe Kaewwilaovi, pokus placírkou se mezi tři tyče nevešel.

38:05

Skvělá práce Maročanů, kteří vysokým presinkem pořádně znepříjemnili soupeři život. Thajci ale nakonec zvládli tlak konkurenta prolomit a jsou zpět v útoku.

37:40

Zakončení vyšlo na Jirawata Sornwichiana. Balón si jedním dotekem připravil, pravačkou jej pak poslal nad bránu.

37:12

Thajsko se dostalo na útočnou polovinu, což byl signál pro Hankampu, který opustil bránu a pustil do pole jednoho hráče navíc. Sledujeme powerplay!

36:50

Oddechový čas pro Maroko.

36:47

El Mesrar moc dobře věděl, že rána z velkého záklonu nemá moc šancí na úspěch, jenže moc jiných možností neměl. Kulatý nesmysl poslal nad bránu.

36:21

Akci dvou proti dvěma řešil Wongkaeo kličkou, která se s úspěchem nesetkala. Boumezou ve skluzu odjel i s míčem do autu.

35:37

Nechybělo moc, aby si Amazal srazil míč do vlastní sítě. Po rohovém kopu konkurenta ztratil stabilitu a míč kopl o kousek vedle pravé tyčky vlastní brány.

35:10

Oddechový čas pro Thajsko.

35:09

Oblouček Chudecha přišel příliš pozdě. Jouad mezitím stihl natlačit tělo před Jungwongsuka a balón odhlavičkoval do bezpečí.

34:55

Hankampa chtěl rozehrávat od brány, jenže rozhodčí nařídila aut. Tak se hra lehce pozdržela, protože thajští futsalisté chvíli protestovali.

34:15

Konec zápasu se blíží a Maroko zuby nehty drží těsný náskok. V posledních minutách je mírně aktivnější, ale Thajsko čeká na každou chybu.

33:56

Ani teď se nepodařilo definitivně rozhodnout. El Ayyane zvolil průnik tentokráte po pravé lajně, křižnou ránou na Hankampu nevyzrál.

33:20

Bakkali se právem zlobí na El Mesrara. Sám totiž obešel dva soupeře a spoluhráči nahrál do gólové šance, aby míč proletěl jenom vysoko nad břevnem.

32:43

Hankampa se chtěl zapojit do rozehrávky, jenže pod tlakem zazmatkoval a míč odkopl do autu. Maroko tak dostalo balón prakticky zadarmo.

32:12

Už to vypadalo, že Thajsku bude umožněno postupovat do brejku, ale ruská rozhodčí si všimla hry rukou Kaewwilaie, který si jí pomohl při zpracování.

31:45

Střílel Wongkaeo, a to rovnou z místa přestupku. Zvolil zakončení placírkou, avšak zasáhl pouze Khiyariho, ten střelci výborně zmenšil střelecký úhel.

31:40

Velmi zajímavý přímý kop pro Thajsko a navíc první žlutá karta do marockých řad, kterou si zblízka prohlédl Soufiane Borite, když tvrdě sestřelil k zemi Sornwichiana.

31:22

Reprezentant Maroka rozehráli rychlou akce a rázem postupovali ve třech proti dvěma obráncům. Zodpovědnost na sebe vzal Raiss El Fenni, technicky vystřelil vedle pravé části brankové konstrukce.

30:43

Střela se Osamanmusovi vůbec nepovedla. Střílel přímým nártem vedle levé tyče, bránící Borite stihl včas uskočit.

30:39

Thajský kapitán Wongkaeo se rozplácl na hrací ploše a vymodlil si faul. Bakkali protihráče skutečně podrazil, což ukázaly opakované záběry.

30:10

V době, kdy se zápas přehoupl do poslední desetiminutovky, poslal střílenou nahrávku Srirangpirot a byl to Chudech, kdo ve skluzu minul prostor mezi třemi tyčemi.

29:45

29:45 El Mesrar v úniku na Hankampu nevyzrál

29:45

El Mesrar mohl výrazně přiblížit Maroko vítězství, ale nestalo se tak! Dostal výbornou průnikovou nahrávku a před sebou měl pouze gólmana, jehož nastřelil do pravého ramene.

29:11

Další aut, tentokráte o poznání méně povedený. Bouyouzan si chtěl potáhnout míč po lajně, proti dvojici obránců ovšem neměl šanci na úspěch.

28:50

Útočí zase Maroko. l Mesrar vyslal z autu nahrávku na Saouda, jenž po krátkém zpracování vypálil technicky o kousek nad břevno.

28:33

Rychle na druhou stranu. Chaemcharoen naznačil střelu, aby překvapivě vypálil od pravé lajny, Khiyari vyrazil míč vedle pravé tyče.

28:19

El Ayyane se probojoval k zakončení, ale zády k bráně neměl příliš velký přehled o situaci. Hlavou zvedl míč vysoko nad břevno.

27:50

Obětavě skočil Wongkaeo do rány z voleje El Mesrarem, balónem schytal bolestivou střelu do zad. Míč posléze opustil hrací plochu.

27:23

Oba trenéři působí nervózním dojmem. Není divu, protože zápas je stále otevřený na obě strany a nejspíše rozhodne o druhém přímo postupujícím do play-off.

26:57

Chudech si přehodil míč z levačky na pravačku, aby následně nevymýšlel žádné přehnané složitost a odkopl kulatý nesmysl do autu.

26:36

Volnějšího středu chtěl využít Sornwichian. Sběhl mezi obránce, jenže pas dostal za paty, v záklonu pak nevyprodukoval takovou střelu, jež by měla Khiyariho ohrozit.

25:48

Poměrně dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Maroko kontroluje hru, ale stále vede pouze o jediný gól. Stačí jedna akce a vše může být jinak.

25:00

Maroko mělo k dispozici volný přímý kop kousek za brankovištěm soupeře. Amazal posunul balón na Boriteho, který pravačkou minul prostor u pravé tyče.

24:46

Parádní vysokou nahrávku využil Borite k ráně z voleje. Mířil k přední, pravé tyči, Hankampa balón nadvakrát úspěšně zpacifikoval.

24:16

Moc dobře El Mesrar věděl, že šance uspět proti dvěma protihráčům není příliš velká. Zkusil však štěstí a obešel Chudecha, Srirangpirot již byl nad jeho možnosti.

23:47

S těžkou malou domů si Khiyari poradil v rámci možností obstojně. Po solidním zpracování levačkou odpálil balón do zámezí.

23:30

Saoud si počkal na kličku, kterou od Jungwongsuka správně očekával. Soka za záda nepustil, kulatý nesmysl mu vypíchl z pod levačky čistým způsobem.

22:47

Boumezou si stoupl k exekuci rohového kopu. Místo riskantního řešení přihrál na polovinu hřiště nikým neatakovanému El Ayyanemu.

22:25

Futsalisté v červených dresech nepřipouští nebezpečí pro vlastní branku. Drží balón na svých sálovkách a nikam nespěchají.

21:53

Pohlednou individuální akcí se blýskl Srirangpirot, když obešel dva protihráče, načež mu nevyšla narážečka s Chudechem.

21:30

Youssef Jouad patří k nejlepším hráčům zápasu. Nyní si parádní stahovačkou pohrál s Rattanawongsawatenem, tentýž hráč jej pak fauloval.

21:11

El Mazray naznačil střelu, aby přes celou šíři hrací plochy nahrál na pravou stranu Amazalovi, jeho pokus z první rozvlnil pouze boční síť.

20:43

Tvrdou ránu dostal Bakkali. Šrám nad okem si ovšem zavinil sám, protože nedával pozor a zezadu narazil do Thuenklanga, jenž zastavil.

20:10

Druhý poločas má za sebou první vteřiny. Thajsko určitě bude chtít předvést lepší výkon, než v tom prvním, kdy nechalo hrát soupeře a za pasivní hru bylo potrestáno inkasovaným gólem.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:00.
Mírně favorizované Maroko je po prvním poločase před Thajskem o gól napřed. Doposud jediný gól střetnutí padl v 18. minutě, kdy Youssef Jouad nadvakrát vyzrál na Hankampu. Vedení hráčů z afrického kontinentu je zasloužené, neboť byli po většinu první půle aktivnějším týmem, Thajci mají o druhého dějství co zlepšovat.

20:00

První poločas skončil.

19:47

Maroko zkusilo navýšit náskok, leč neúspěšně. Wangsama-Aeo vystoupil proti Jouadovi, který vyslal střelu pravačkou o pořádný kus vedle levé tyče.

19:13

Chaemcharoen byl pod tlakem nucen hrát malou domů Hankampovi. Ten vyřešil situaci nahrávkou Sornwichianovi, jeho přihrávka po pravé lajně skončila v autu.

19:00

Probíhá poslední minuta prvního poločasu.

18:32

Kapitán El Mazray zabojoval a hrací předmět udržel ve hře. Jen na chvíli, ve velkém záklonu totiž vystřelil vysoko nad břevno.

18:09

Tvrdý nástřel před bránu vyřešil El Mesrar, jenž v pokleku pravou nohou napálil sice spoluhráče, ale od Boriteho se kulatý nesmysl odrazil do zámezí.

17:52

Thueanklang střílel pravou nohou kousek za marockým brankovištěm. Houf hráčů stojících před sebou neprostřelil, akce pokračuje rohovým kopem Thajska.

17:17

17:17 Youssef JOUAD - 0:1

17:17

Maroko právě vstřelilo branku!
S blížícím se koncem prvního poločasu získává vedení na svou stranu Maroko! Za obranu se prodral YOUSSEF JOUAD, jehož první pokus sice Hankampa vyrazil, nicméně zpátky ke střelci, jenž udělal kličku po své pravé ruce a bránícího protihráče na brankové čáře propálil. Bez asistence.

17:06

To se nepovedlo. El Mazray si myslel, že se Bouyouzan rozběhne za obranu, ale opak byl pravdou, spoluhráč zůstal stát na středu hřiště.

17:00

Raiss El Fenni se dlouho nerozpakoval a krátce po převzetí míče vypálil z levé strany. Slibný pokus vytěsnil Khiyari mimo tři tyče.

16:41

Další výborný zákrok thajského gólmana. Výborně zmenšil úhel po pravé straně běžícímu Boumezouovi, jeho střelu zklikvidoval pravou nohou.

16:15

Do centru Bakkaliho zleva vložil hlavu Boumezou. Musel se ovšem hodně předklonit a kulatý nesmysl umístil přímo do rukavic Hankampy.

15:37

S blížícím se koncem úvodního dějství Thajsko zaznamenalo čtvrtý akumulovaný faul. Mělo vy si dávat velký pozor, v případě dalších dvou prohřešků totiž bude čelit desetimetrovému kopu.

15:05

Zajímavý signál, kdy se většina Maročanů natlačila před bránu, ale El Ayyane zůstal odstoupený a právě on dostal nahrávku, po níž střílel do protihráče.

14:56

Na malém prostoru El Mesrar vymotal tři protihráče, aby akci ještě vyšperkoval pasem na Boriteho, jenž gólmana neprostřelil.

14:12

Pravou lajnou nabral velkou rychlost Amazal. Jenže Jouad věřil spoluhráči ještě více a vyslal takovou přihrávku, kterou Amazal dostihl až za autovou čárou.

13:59

První žlutou kartu střetnutí obdržel Warut Wangsama-Aeo. Nezachytil pohyb El Mesrara, kterého proto zezadu stáhl za dres k zemi.

13:16

Oddechový čas pro Thajsko.

13:16

Bakkali od pravé lajny viditelně střílel na teč. K té skutečně došlo, ale jen v podání bránícího hráče, ten usměrnil hrací předmět mimo hrací plochu.

12:33

Postupnou kombinací to zatím nejde ani jednomu týmu. Teď zkoušelo štěstí Maroko, na konci střílel Boumezou pravačkou hodně nepřesně.

12:10

Počáteční třesení opadlo, Hankampa může pokračovat ve hře. Ihned se zapojil do kombinace, přenesl hru doleva na Sornwichiana.

11:15

El Ayyane navíc nestihl zastavit sprint a již nestihl uskočit před padajícím gólmanem, jehož pravou nohou kopl do hlavy. Rozhodčí po chvíli přerušila hru.

11:03

Výměna míče mezi El Ayaanem a Amazalem neměla chybu. První jmenovaný měl následně spíše střílet z první, místo toho zkazil zpracování a balón věnoval gólmanovi.

10:41

I přes veškeré úsilí Chaemcharoen na dlouhou nahrávku Srirangpirota nedosáhl, míč vzápětí doskákal až k brankáři.

10:08

Vysoký oblouček Bakkaliho si našel El Mesrar. Neotálel a vypálil z voleje levačkou, aby zasáhl prvního blokujícího protihráče.

09:32

Maroko poměrně často střídá, což by mohlo přinést efekt v podobě více fyzických sil v závěru střetnutí. Soupeř si dává výrazně delší intervaly.

09:01

El Ayyane se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku na svou osobu. Ruská rozhodčí Velikanovová však posoudila zákrok Jungwongsuka jako povolený.

08:40

Thajsko rozehrávalo standardku v podobě volného přímého kopu. Wongkaeo nastřelil míč před bránu, po zmatcích zvládl odpálit kulatý nesmysl El Mazray.

08:24

Hra se přelévá ze strany na stranu. Nyní útočili Maročané, ale ani oni bezbrankový stav nezlomili, ve finále akce Kaewwilai přestřelil.

07:55

Pod tlakem udělal Jouad to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Nastřelil Osamanmusu a vybojoval pro svůj tým aut.

07:18

Brankář Hankampa nesmyslně vyběhl z brány, avšak potrestán nebyl, na brankové čáře jej zastoupil Wongkaeo. Bez větších problémů zblokoval slabý pokus Boriteho.

06:57

Obranné povinnosti si na jedničku splnil Thueanklang. Thajský reprezentant vystál El Mesrara a při snaze o kličku soupeři míč vypíchl.

06:17

Neměl komu přihrát, tak se Bouyouzan rozhodl vypálit. Polovysoká rána pravačkou nabrala nebezpečný směr, aby nakonec prosvištěla těsně vedle pravé tyčky.

05:48

Za obranou číhal na přihrávku Wangsama-Aeo. Srirangpirot si jej všiml, nicméně dobře myšlený pas zvládl odklidit do bezpečí navrátilec Saoud.

05:14

Příliš před sebe si míč posunul Borite, z velkého úhlu si již zakončit netroufl. Místo toho poslal míč do lajny Bakkalimu, jenž neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Kaewwilaiovi.

04:40

První akumulovaný faul míří do thajských řad. Byl z kategorie zbytečných, kapitán Wongkaeo se totiž dopustil prohřešku na útočné polovině.

04:18

Boumezou vystihl nahrávku Chaemcharoena a vystartoval do brejku. Než ovšem stihl hlavu, tak už mu pod nohy zajel Khiyari a čistým způsobem soka obral.

03:58

Úvod střetnutí je opatrný z obou stran. Jednou šanci měl El Mesrar, který orazítkoval tyčku, jinak ovšem pracují obě defenzivy výborně.

03:29

Z velkého úhlu střílel Jungwongsuk. Dvakrát tečovaný pokus sebral gólman Khiyari, jemuž hodně pomohla skutečnost, že Amazal nasměroval míč přímo do míst, kde stál.

02:44

Osamanmusa se prezentoval parádní individuální akcí, ale až k zakončení se neprobojoval, protože si píchl míč až moc před sebe a gólman Khiyari ve skluzu odkopl míč do autu.

02:20

02:20 El Mesrar vystřelil do tyče

02:20

Zvoní tyč! El Mesrar nahrál El Ayyanemu, načež o téhož hráče dostal zpětnou nahrávku patičkou a levačkou trefil pravou část brankové konstrukce.

01:53

Narážečka mezi Chaemcharoenem a Sornwichianem nevyšla. Prvnímu jmenovanému totiž vystavil stopku Bakkali.

01:17

Za hlavu se chytil Sornwichian. Do pravačky obdržel ideální přihrávku od El Mesrara, nicméně z první napálil jen prvního stojícího soka.

00:32

Na druhé straně zahrozil střelou z velké dálky Thueanklang. Vypálil pravačkou a Khiyari měl co dělat, aby zasáhl pravou nohou.

00:10

Rozehrávka patřila Maročanům, kteří hned rozjeli útočnou akci. Po pravé lajně ji vedl El Mesrar, El Ayyane na střílenou nahrávku nedosáhl.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Thajsko: Hankampa (Phoopun) – Sornwichian, Wongkaeo (C), Thueanklang, Chaemcharoen, Srirangpirot, Srisubseang, Jungwongsuk, Chudech, Wangsama-Aeo, Osamanmusa, Rattanawongswas, Kaewwilai.

Maroko: Khiyari (Anbia) – El Ayyane, El Mazray (C), El Mesrar, Bakkali, Saoud, Jouad, Borite, Amazal, Boumezou, Bouyouzan, Raiss El Fenni, Bouzid.

Rozhodčí: Velikanovová (RFU), Sinclair (NZL), Černý (CZE).
Souboj Thajska s Marokem by měl být přímým soubojem o druhé postupové místo do play-off, neboť na první místo má výborně našlápnuto Portugalsko, zatímco poslední pozice je, zdá se, předurčena pro Šalamounovy ostrovy. V lepším rozpoložení půjde do zápasu Maroko, které potvrdilo roli favorita a Šalamounovy ostrovy porazilo jasně 6:0. Thajsko sice prohrálo, ale s Portugalskem odehrálo velmi sympatický zápas a porážka 1:4 ve výsledku není vůbec špatná.
Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný čtvrteční večer. Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu skupiny C mezi Thajskem a Marokem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Thajsko – Maroko

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 40. Sornwichian (Thueanklang) – 18. Jouad

Karty:   14. Wangsama-Aeo (THJ) – 32. Borite (MAR)

Thajsko: Hankampa (Phoopun) – Sornwichian, Wongkaeo (C), Thueanklang, Chaemcharoen, Srirangpirot, Srisubseang, Jungwongsuk, Chudech, Wangsama-Aeo, Osamanmusa, Rattanawongswas, Kaewwilai.

Maroko: Khiyari (Anbia) – El Ayyane, El Mazray (C), El Mesrar, Bakkali, Saoud, Jouad, Borite, Amazal, Boumezou, Bouyouzan, Raiss El Fenni, Bouzid.

Rozhodčí: Velikanovová (RFU), Sinclair (NZL), Černý (CZE)