Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

FK Jablonec – CFR Kluž

1:0

konec (0:0)

16.09.2021, 21:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Skupina D • Ondřej Belák

Tipsport: 2.9 3.15 2.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (23:03:42)

V Dánsku se zrodila remíza Randers s Alkmaarem 2:2, což znamená, že se Jablonec po prvním kole nachází na vedoucí příčce své skupiny!
Je konec! Jablonec přežil infarktový závěr a vstupuje do Evropské konferenční ligy výhrou nad rumunským mistrem z Kluže. Zápas rozhodla situace v úvodu druhé půle, když Camora zahrál ve vápně rukou. Nejen, že Václav Pilař penaltu zkušeně proměnil, ale hostující kapitán za svůj počin ještě dostal červenou kartu.

I v oslabení Kluž hrozila, skvělý Jan Hanuš však udržel svůj tým ve vedení. Když už se v samotném závěru zdálo, že CFR docházejí síly, přišla vyložená příležitost Costacheho prakticky posledním kopem zápasu. Klužský útočník však netrefil bránu a na severu Čech tak může propuknout nefalšovaná radost.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Tak to mohl být neuvěřitelný a velice krutý konec pro Jablonec. Po prodlouženém autu se míč dostal ke vzdálenější tyči, kde měl příliš mnoho místa Valentin Costache. Ten ale z několika málo metrů minul bránu! Balon se mu svezl po pravačce a skončil daleko mimo prostor jablonecké klece.

90+5

Hosté se ještě drží na útočné polovině. Dlouhý aut Jablonečtí ubránili, vzápětí však bude následovat ještě další.

90+4

Cristian Bălgrădean rozehrává od své branky akci Kluže. Dost možná jednu z posledních v dnešním utkání.

90+3

Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází Tomáš Hübschman.

90+2

Kluž se vůbec nemůže dostat k balonu, Severočeši jej zkušeně obehrávají po celém hřišti. Do série přihrávek se s chutí zapojil i brankář Hanuš.

90+1

Domácí tým se drží na útočné polovině. A co je důležité, tak s míčem pod svojí kontrolou.

90

Rachid Bouhenna (KLZ) už prakticky bez možnosti hrát míč zastavil pronikajícího Vaníčka a dostává žlutou kartu. To vše na pomezí pětiminutového nastavení!

89

Cristian Manea nezpracoval dlouhý nákop a Jablonec bude vhazovat. Pro Kluž už to začíná být závod s časem...

88

Antonín Vaníček se po srážce s protihráčem dožadoval odpískání faulu, rozhodčí byl ale jiného názoru. Poté z tribuny ještě na hráče rumunského týmu přilétlo z tribuny několik kelímků.

87

Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází David Houska, přichází Antonín Vaníček.

86

Teď už CFR utahuje šrouby.

85

Rumunský celek rozehrál standardku z poloviny hrací plochy dalekonosným centrem do vápna. Jan Hanuš se vydal daleko ze své branky, jenže neboxoval úplně přesvědčivě. Pomohli mu každopádně spoluhráči.

84

Kluž má na odvrácení porážky i s nastavením ještě přibližně deset minut. V těchto chvílích je však spíše pasivnější a není tak nebezpečná, jako v předchozí pasáži. To se ale ještě samozřejmě může změnit.

83

Severočeši si vyměňují přihrávky na útočné polovině.

82

Jan Krob zakroutil do vápna parádní centr, na který si neméně dobře naskočil Jaroslav Zelený. Velká škoda pro český tým, že hlavou ve výborné šanci netrefil bránu!

81

Jakub Považanec se ocitl na zemi po nevybíravém zákroku Boatenga. Jablonec má k dispozici standardku z nadějné pozice pro centr!

80

Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Gabriel Debeljuh, přichází Adrian Păun.

79

Billel Omrani se zleva protlačil do šestnáctky a po zemi nastřeloval míč na branku. Jan Hanuš byl u své bližší tyče připraven a bez potíží ztlumil balon v rukavicích.

78

David Houska přebíral Zeleného přihrávku v těsném ofsajdu, čehož si pomezní dobře všiml.

76

Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Václav Pilař, přichází Tomáš Malínský.
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Martin Nešpor.
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Dominik Pleštil, přichází Jakub Martinec.

76

Jablonečtí se brání soupeřově aktivitě. Petr Rada létá za postranní čarou a diriguje své hráče ještě o trochu energičtěji, než jindy.

75

Mihai Bordeianu naběhl do protihráče a nechal se faulovat. CFR bude rozehrávat kousek za polovinou hrací plochy.

74

Martin Doležal si krásně píchl balon okolo bránícího hráče a už se zdálo, že by z toho mohla být šance. Hosté ho ale dál nepustili a zdá se, že má Doležal ještě křeče.

73

Domácí drží míč na vlastní obranné polovině a nikam s ním nespěchají.

71

Na jabloneckou kombinaci teď byla radost pohledět. Míč se dostal k Davidu Houskovi, který to zkusil z velké dálky. Bránu by však potřeboval o něco vyšší.

70

Jan Krob dobře zapracoval u levé postranní čáry. Miloš Kratochvíl pak ale napálil jen protihráče, vysoký snášející se míč musel řešit Jan Hanuš.

69

Václav Pilař (JAB) seslal k zemi Omraniho a už si prohlíží žluté ohodnocení.

68

Trenér Petr Rada hecuje jablonecké příznivce k ještě větší aktivitě. Napětí na Střelnici by se dalo krájet. Domácí jsou blízko a zároveň velmi daleko k velkému klubovému úspěchu.

67

Mihai Bordeianu zajímavou příležitost nevyužil ani k vážnějšímu ohrožení jablonecké klece, střela pravačkou se totiž zastavila už v zelenobílé zdi.

66

A pozor, uvidíme standardní situaci CFR těsně za pokutovým územím!

66

Rumunský mistr má teď i v oslabení poměrně velký tlak. Jablonec by proti oslabenému soupeři určitě mohl být aktivnější.

65

65. Skvělý zákrok Hanuše

65

Fantastický Jan Hanuš! Centr z levé strany jeden z hráčů Kluže nohou tečoval jen těsně před domácím brankářem, který se fantasticky vymrštil do vzduchu a vyškrábl míč nad horní tyčku.

63

Jablonečtí zbytečně chybovali na vlastní obranné polovině. Nana Boateng se hned hnal do nezformované defenzivy, jenže Gabriel Debeljuh si náslendou přihrávku nezpracoval dobře a centr nasměroval až do autu. Vše na tribuně hodně emotivně prožívali náhradníci Kluže.

62

Gabriel Debeljuh ve vzdušném souboji fauloval Jaroslava Zeleného, domácí budou rozehrávat.

61

Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Ciprian Deac, přichází Nana Boateng.
Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Claudiu Petrila, přichází Valentin Costache.

60

Centr z pravé strany trefil ve vápně Dominika Pleštila. Ten to měl hodně těžké a nedokázal míč umístit směrem na prostor mezi třemi tyčemi.

59

Domácí měli k dispozici standardku, kterou rozehráli nakrátko. David Houska se pak přece jenom rozhodl pro centr, levačkou ho nicméně poslal až za klužskou branku.

58

Martin Doležal fantasticky zabojoval, získal balon na útočné polovině a Jablonec může směle pokračovat v okupování pokutového území.

57

Mihai Bordeianu chtěl roztáhnout hru doleva, jenže hodně nepovedená přihrávka se stala kořistí jablonecké defenzivy. Severočeši hned otáčejí hru na druhou stranu.

56

David Houska (JAB) na polovině viditelně přidržel protihráče. Rozhodčí teď byl v rámci nasazeného metru naopak trošku přísnější a udělil mu žlutou kartu.

55

Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Emmanuel Culio, přichází Rachid Bouhenna.

54

Kluž se i v oslabení hned žene vpřed. Akce skončila pouze útočným faulem, Jan Hanuš bude rozehrávat ze svého pokutového území.

52

52. Václav PILAŘ - 1:0

52

Jablonec právě vstřelil branku!
A z penalty je vedoucí gól Severočechů! VÁCLAV PILAŘ podtrhl svoji herní i střeleckou pohodu, když míč uklidil po zemi na opačnou stranu, než kam se vydal brankář. Obrovská radost na Střelnici, domácí vedou 1:0!

50

50. Červená karta

50

A navíc je to červená karta! Za "chycení" gólu ji vidí kapitán Camora (KLZ).

49

49. Hosté zahráli v pokutovém území rukou - penalta pro Jablonec

49

Penalta pro Jablonec! Po centru Kroba se míč odrazil do tyče klužské brány, po dalším odrazu zamířil těsně vedle. Jeden z hostů ovšem balon podle všeho zasáhl rukou, což bylo rozhodující.

49

Claudiu Petrila vystřelil z hodně velké dálky. Ke spoluhráčům hned zamířila omluva, slabá střela totiž sotva dojela do rukavic Hanuše.

48

Rumunský celek vstoupil zpět na hřiště o poznání aktivněji, než jak působil v předešlé polovině. Jablonečtí hráči si zatím víceméně nesáhli na balon.

47

Ciprian Deac v prvním poločase téměř nebyl vidět. Hned na úvod toho druhého chtěl složitou cestou prokličkovat k pokutovému území, jablonecká obrana byla proti.

46

Začal druhý poločas.

V souběžně hraném utkání vede favorizovaný Alkmaar na stadionu dánských Randers 2:1.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
Máme za sebou první poločas. A rozhodně nenudil! Aktivnější v něm byl Jablonec, který rumunského mistra chvílemi až překvapivě jasně přehrával. Hned po pár minutách měl šanci z kategorie nejvyloženějších Dominik Pleštil, který v samostatném úniku přestřelil bránu. Jelikož Cristian Bălgrădean zneškodnil obrovskou příležitost Jaroslava Zeleného a na druhé straně Billel Omrani hlavičkoval těsně nad, rozcházejí se týmy do kabin za stavu 0:0.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Zodpovědnost na sebe vzal Jan Krob, který ale nepřestřelil zeď. To je pro Jablonec opravdu škoda.

45

Mike Cestor tak dlouho opracovával Martina Doležala, až ho poslal k zemi. Bude z toho volný kop pro Jablonec z víceméně ideální střelecké pozice na ose hřiště!

44

S rozehrávkou standardky se ale Severočeši možná trošku ukvapili. Vše končí výkopem Cristiana Bălgrădeana od branky CFR.

43

Miloš Kratochvíl o míč bojoval i na zemi. Na pomoc mu přiběhl ještě Jakub Považanec, od jehož nohy balon zamířil do autu. Následoval další tvrdý souboj, po němž zůstává v nefotbalové poloze ležet Václav Pilař.

42

S blížícím se závěrem první půle se poněkud přiostřuje. Z jabloneckého pohledu bude důležité nenechat se strhnout aktuálně bouřlivější atmosférou.

41

Prvním žlutě trestaným hráčem zápasu je k nelibě domácích fanoušků jablonecký kapitán Martin Doležal (JAB).

40

Po následném rohovém kopu si střelecký prostor z hranice šestnáctky našel Emmanuel Culio, pravačkou však vypálil slabě a jen do středu brány.

39

Billel Omrani po přistrčení od spoluhráče zkusil vypálit, míč i díky lehké teči některého z jabloneckých zamířil mimo tři tyče.

38

Kluž bude rozehrávat standardku z nějakých třiceti metrů.

37

Libor Holík povedeným centrem z pravého křídla našel přesně hlavu Miloše Kratochvíla. Ten byl úplně volný, nicméně hlavičkoval z poměrně velké dálky a navíc přímo do středu klece. Tam byl připravený Cristian Bălgrădean.

36

Kluž kombinovala na útočné polovině, sama si ale akci zkazila. Claudiu Petrila prudkou a nepřesnou přihrávku na hřišti nechytil a balon končí v zámezí.

34

Jaroslav Zelený nezvládl rozehrávku a Billel Omrani se dostal víceméně zdarma k míči. Zpracovat ho ale nedokázal a ještě se poroučel na zem, možná špatně došlápl. Na místo už míří zdravotníci.

33

Zdá se, že rumunský tým nabírá dech, v posledních minutách už hra je o poznání vyrovnanější.

32

Severočeši hned zkusili kontrovat, jejich akce nicméně končí jen odkopem od branky soupeře.

31

Kluž se teprve poněkolikáté v celém utkání usadila v blízkosti jabloneckého vápna a získala roh. Centr od pravého praporku se stal zajímavou nabídkou pro Billela Omraniho, který vyšplhal ze všech nejvýše a zblízka hlavou přestřelil! Teď měl Jablonec štěstí.

30

Vojtěch Kubista u vlastního pokutového území nevěděl co s míčem, a tak ho chtěl po lajně napálit do bezpečí. Netrefil se ale úplně ideálně a balon přistál v zámezí.

29

Emmanuel Culio se ve středu pole tvrdě srazil s Jakubem Považancem. Rozhodčí nechává hru plynout, rumunský celek bude vhazovat.

28

Vojtěch Kubista nedopřál Debeljuhovi ani centimetr prostoru. Na polovině hřiště mu nakonec byl odpískán nedovolený zákrok.

27

Cristian Bălgrădean vyrazil boxovat míč a srazil se přitom s Milošem Kratochvílem. Ten zůstal chvíli otřesen ležet na zemi, už je ale připraven pokračovat.

26

Teď se domácí v kombinaci nepohodli a Cristian Bălgrădean bude vykopávat od své brány.

24

Jablonec předvedl na levé straně ťukes, za který by se nemusel stydět ani Manchester City. Miloš Kratochvíl pak šajtlí hledal spoluhráče z druhé vlny, přihrávka už úspěšná nebyla.

23

Severočeši jsou v této fázi utkání výrazně lepší. Velká škoda, že žádná z velkých příležitostí neskončila v síti.

22

Domácí zahrozili, a to pořádně! Po několika odrazech se ke střele v oblasti penaltového puntíku dostal Jaroslav Zelený, Cristian Bălgrădean ovšem jeho levačku skvělým reflexem vytěsnil.

21

Jablonečtí si zkusí další roh. Přibývá jich, podaří se z některého výrazněji zahrozit?

20

Další skvělý moment Václava Pilaře! Teď se skvěle opřel do voleje z rohu pokutového území a Cristian Bălgrădean musel rychle na zem, aby ránu nenechal projít okolo bližší tyče. Ještě následoval roh, který Kluž ustála.

19

Billel Omrani vzal zodpovědnost na sebe, levačkou však nervy jabloneckých příznivců moc nepocuchal. Balon prolétl daleko mimo cíl.

18

Jablonec si naprosto zbytečně zahrával na vlastní obranné polovině, až se Vojtěch Kubista pod tlakem ukopl a bylo zle. Právě Kubista pak zastavil akci faulem a uvidíme přímý kop přibližně z 25 metrů.

17

Svěřenci Petra Rady rozehrávali roh z pravé strany. Hezký centr vyprodukoval Jan Krob, jehož nabídku hlavou mírně lízl Miloš Kratochvíl. Další potřebná teč už ale nepřišla.

16

Hráči Kluže to v úvodu hodně zkoušejí na rozhodčího, snadno se poroučejí k zemi a rozhazují rukama. Sudí ale zatím fyzickou hru Jablonce toleruje a hra má skvělý spád.

15

Z levého křídla přilétl před klužskou klec nebezpečný centr, vzrušení však bylo zbytečné. Albánský rozhodčí totiž pískal nedovolený zákrok Doležala.

14

Václav Pilař už byl uvězněn v rohu hřiště. V těžké pozici si ještě zatancoval nad míčem a elegantně pro svůj celek získal aut.

13

Claudiu Petrila si dobře zpracoval křižnou přihrávku a znovu najížděl na Kubistu. Také v tomto případě si ale lépe počínal domácí válečník, od jehož nohy se balon odrazil do autu.

12

Vojtěch Kubista nenechal Petrilu prosmýknout se po lajně. Míč bude putovat do držení českého mužstva.

11

Rumuni vypadají trošku překvapeně, jasně aktivnější jsou zatím Severočeši. Hodně používají zejména levou stranu, kde – navzdory zahozené tutovce – skvěle létá Pleštil.

10

Z rohu nic nebylo, nicméně Jablonečtí to dobře obehráli a z druhé strany kroutil míč do pokutového území Libor Holík. Ten hledal věž v podobě Martina Doležala, jehož zvládl ubránit Camora. Tato dvojička se zatím na hřišti hodně potkává.

9

Centr Jana Kroba hosté srazili do zámezí, uvidíme roh. Jablonec teď hraje výborně a tlačí.

8

Po sérii odrazů na polovině hřiště bude vhazovat Kluž.

7

Martin Doležal pronásledoval Camoru, který si kryl míč. Přitom mu lehce zavadil o nohy a k nevoli domácích fanoušků se píská faul.

6

6. Pleštil vysoko přestřelil

6

Obrovská šance Jablonce! Neskutečně to udělal Václav Pilař, který nakopl motory a prohnal se středem hřiště. Pak ještě krásnou kolmicí vysunul Dominika Pleštila, který už před sebou měl jen gólmana. Mladý záložník Jablonce ale netrefil míč dobře a branku vysoko přestřelil!

5

Camora udržel míč na hrací ploše a po zemi centroval do šestnáctky. Tam stál dobře postavený Jaroslav Zelený, který míč nekompromisně odkopl do bezpečí.

3

Vojtěch Kubista zezadu drcnul do protihráče. Hosté se tak trošku spolehli na rozhodčího, jenže píšťalka zůstala němá a vpřed pelášil Dominik Pleštil. Škoda pro Jablonec, že mu centr vůbec nevyšel.

2

Mike Cestor se díky skvělému napadání Miloše Kratochvíla vystavil pod tlak a musel rozehrávat ve spěchu. Balon následně znovu doskákal do autu.

1

Výkopu se chopil rumunský celek, jemuž první akce příliš nevyšla. Dlouhý nákop totiž přistál až v zámezí a jablonečtí fotbalisté budou vhazovat.

1

Utkání právě začalo.
Vše už je připraveno ke startu duelu. Jablonec oblékl tradiční zelené dresy, Kluž se představí v rovněž typické rudé barvě.

Zatímco jablonecký kouč Petr Rada dnes soudě podle sestavy bude chtít vycházet zejména ze zabezpečeného středu pole, Kluž se představí v hodně ofenzivním rozestavení 4-3-3.
Hráči už se rozcvičují před dnešním velkým zápasem. Počasí fotbalu relativně přeje, přestalo totiž pršet a terén bude rychlý.
Úvodní sestavy:

FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, V. Kubista, Zelený, Krob – Pleštil, Houska, Považanec, Kratochvíl, Pilař – Doležal (C).
Náhradníci: V. Hrubý, Vajner – Haitl, Hübschman, Čvančara, Malínský, Martinec, Nešpor, Smejkal, Surzyn, Vaníček.

CFR Kluž: Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora (C) – Deac, Bordeianu, Culio – Omrani, Debeljuh, Petrila.
Náhradníci: Cristiano, Hindrich – Boateng, Bouhenna, Ciobotariu, Costache, Fică, Gîdea, Păun.

Rozhodčí: Jorgji – Çokaj, Rexh (všichni Albánie).
CFR KLUŽ

Úřadující rumunský mistr začínal v předkole Ligy mistrů. Sítem mezinárodních soutěží se nakonec propadl do nově vzniklé Evropské konferenční ligy, kde může směle pokukovat po příčkách zajišťujících postup do vyřazovací fáze.

Zatímco na evropské scéně se Kluž pravděpodobně chtěla představit v některé z vyšších soutěží, se vstupem do rumunské ligy může být naprosto spokojená – zatím je totiž na nejlepší cestě k obhajobě titulu! Po sedmi výhrách (z nichž šest bylo pouze o gól) minulý víkend poprvé padla, přesto má na čele tabulky skvělých 21 bodů z 24 možných. Zajímavostí je, že vrtkavé výkony v předkolech stály místo dosavadního kouče Sumudicu, kterého vystřídal Dan Petrescu – jedna z ikon rumunského fotbalu. Petrescu se na tiskové konferenci vyjádřil, že by z Jablonce bral i remízu.

Kluž je pro českého fotbalového fanouška vcelku známým pojmem, před dvěma lety totiž zápolila o účast v základní skupině Ligy mistrů se Slavií. Po dvou výhrách 1:0 se tehdy radovali Pražané. Bude se Rumunům proti Jablonci dařit více, nebo jim český fotbal znovu zhořkne?
FK JABLONEC

Severočeši se v základní skupině evropských pohárů představí teprve podruhé v klubové historii. Původně bojovali o Evropskou ligu, v jejímž předkole ale padli se slavným Celticem. Následně si ovšem suverénně poradili se Žilinou a zařídili si neméně cenný start alespoň o patro níže.

Jablonec je zatím v aktuální sezóně týmem dvou tváří. Na evropském poli hraje sympatický fotbal a Žilině nasázel ve dvojutkání úctyhodných osm branek (5:1, 3:0). To v domácí soutěži se spíše trápí, za sedm kol FORTUNA:LIGY se zmohl celkově jen na pět gólů a s bilancí 2 – 2 – 3 zůstává za očekáváním.

Uvidíme, v jakém světle se svěřenci Petra Rady představí v ostře sledovaném čtvrtečním duelu. V nelehké skupině s nizozemským Alkmaarem, dánskými Randers a právě rumunskou Kluží potřebují na domácím hřišti vybojovat co nejvíce bodů. Posílí hned na úvod své šance na postup?
Zdravím všechny fanoušky kvalitního fotbalu! Evropská konferenční liga má ve čtvrtek na programu své historicky první zápasy ve skupinové fázi. A hrát se bude i v Jablonci, kam dorazí rumunská Kluž.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

FK Jablonec – CFR Kluž

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 52. Pilař (pen.)

Karty:   41. Doležal (JAB), 56. Houska (JAB), 69. Pilař (JAB) – 90. Bouhenna (KLZ)   50. Camora (KLZ)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 16:12.

FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, V. Kubista, Zelený, Krob – Pleštil (76. Martinec), Houska (87. Vaníček), Považanec, Kratochvíl (90+3. Hübschman), Pilař (76. Malínský) – Doležal (C) (76. Nešpor).
Náhradníci: V. Hrubý, Vajner – Haitl, Hübschman, Čvančara, Malínský, Martinec, Nešpor, Smejkal, Surzyn, Vaníček.

CFR Kluž: Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora (C) – Deac (61. Boateng), Bordeianu, Culio (55. Bouhenna) – Omrani, Debeljuh (80. Păun), Petrila (61. Costache).
Náhradníci: Cristiano, Hindrich – Boateng, Bouhenna, Ciobotariu, Costache, Fică, Gîdea, Păun.

Rozhodčí: Jorgji – Çokaj, Rexh (všichni Albánie).