Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

FC Kajrat Almaty – Omonia Nikósie

0:0

konec (0:0)

16.09.2021, 16:30 • Almaty Ortalyk Stadion • Skupina H • David Suchý

Tipsport: 1.94 3.56 4.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec. Dnešní utkání nám nakonec žádnou branku nepřineslo a oba celky si tak rozdělily po bodu. Také druhý poločas nabídl poměrně vyrovnanou podívanou, jenomže k první brance to zkrátka nevedlo. Oba celky si vypracovaly po jedné vyložené šanci, tu největší spálil domácí Love, který se řítil sám na branku. Almaty tak nepotvrdily roli favorita a s kyperským soupeřem si tak body rozdělí. (18:23:45)
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:11.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Omonia si nyní vybojovala standardní situaci z pravé strany, bude se jednat o centr do vápna.

90+1

Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Paris Psaltis, přichází Abdullahi Shehu.

90

Nastavují se tři minuty.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Oba celky mají na případnou vedoucí branku poměrně málo času.

85

Následovalo tak autové vhazování v podání Psaltise. Ten si dával poměrně načas, nakonec si vybral vedle postaveného Bachiroua.

85

Almaty se kombinační hrou dokázaly prodrat na opačnou stranu, jenomže Bagnack přesto přenášel hru na Alipa, který nedosáhl na nabídku.

84

Směrem dozadu to poté zvládl domácí Mikanović, který za sebe nepustil Kakoulise a hostující celek bude moci vhazovat.

83

Nyní se míč dostal zpět na kopačku domácího brankáře Pokatilova, kterému se odkopem povedlo dostat balón na druhou stranu.

81

Do konce zápasu zbývá už jen posledních deset minut. Oba celky stále hrají hodně vyrovnaně a první branky se dost možná ani nedočkáme.

80

Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Vágner Love, přichází Gulžigit Alykulov.

79

Fabiano se tak postaral o rychlou rozehrávku od své branky. Jeho celek se sice dostal na druhou stranu, tam ale daleko neprorazil Bachirou.

78

Hovhannisjan to poté zkoušel dalekonosným autovým vhazováním až před brankáře, kde si útočným faulem pomohl Košović.

77

Směrem dozadu se poté včas dokázal vrátit také český obránce Lecjaks, který obral soupeře o míč a poté jsme sledovali nahrávku na Langa.

75

Hodně rychle musel s míčem jednat hostující Psaltis, který nakonec přišel o míč. Hovhannisjan tak mohl centrovat, našel ale pouze soupeře.

74

Poljakov je zpět na nohou a vypadá to, že bude moci pokračovat ve hře. Almaty budou rozehrávat volný kop z vlastní obranné poloviny.

73

Po předchozím souboji skončil na zemi domácí Poljakov a hlavní sudí proto raději přerušil hru.

73

Bagnack šel do souboje skluzem a rovněž vyfasoval žlutou kartu.

71

Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední dvacetiminutovka. I nadále platí, že marně čekáme první přesný zásah.

69

Žlutou kartu dostává Héctor Yuste (AC Omonia Nikósie).

68

68. Loizou si nepřišel na Pokatilova.

68

A šance také na opačné straně! Hosté udrželi míč na hrací ploše a v pokutovém území se prokličkoval do šance Loizou, který trefil Pokatilova.

67

Lecjaks postupoval po levém křídle a šajtlí zkoušel centrovat do pokutového území, kde se marně po míči natahoval Kakoulis.

66

Pokatilov to zkoušel dalším vysokým odkopem od své branky, na opačné straně se ale povedlo zakročit Yustemu.

65

Přenesení hry poté našlo hostujícího Langa, který musel jednat hodně rychle. Před protihráčem ovšem odehrál míč pouze do zámezí.

64

Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází José Kante, přichází Artur Šušenačev.

63

63. Love selhal v šanci.

63

Tutovka pro domácí! Hostující obrana totiž propadla a sám na branku se řítil Love, který pouze napálil vyběhnuvšího brankáře.

62

Do protiútoku se dostával hostující Kakoulis, který prováhal ideální moment k zakončení a navíc se mu nepovedlo vybojovat ani penaltu.

61

Je za námi zhruba hodina hry. I nadále platí, že čekáme na první branku, druhý poločas zatím není moc atraktivní.

60

Vhazování se nakonec ujal obránce Mikanović, který vyprodukoval zpětnou nahrávku na brankáře Pokatilova, který to zkoušel nákopem vpřed.

59

Omonia Nikósie to znovu zkoušela nákopem na druhou stranu, kde měl daleko k míči Kakoulis a vhazovat bude soupeř.

57

Rozehrávku domácího celku ovšem pokazil brankář Pokatilov, kterému se nepovedlo přesně najít Hovhannisjana a míč skončil v zámezí.

56

S míčem si posléze zahrál také hostující brankář Fabiano, který z jedničky odkopával na druhou stranu, kde se k míči dostal Dugalić.

55

Do rychlého protiútoku se na opačné straně dostával domácí Košović, před kterého se na poslední chvíli dostal obránce Yuste.

54

Lecjaks to pro změnu zkoušel pasem podél autové lajny, kam si nabíhal jeho kolega Loizou, před kterým ale zasahoval Mikanović.

53

Na levou stranu si seběhl Lecjaks, kterému se v pokutovém území povedlo najít Zacharioua, jehož ránu zablokoval jeden z protihráčů.

52

Z útočné poloviny poté mohl rozehrávat hostující Loizou. Jeho vysoká nabídka se snesla pouze k připravenému Dugalićovi.

51

Následoval rohový kop z levé strany, který si vzal na starost hostující Gómez, který svým centrem našel pouze rukavice Pokatilova.

50

Žlutou kartu dostává Ricardo Alves (FC Kajrat Almaty).

49

Hovhannisjan to poté zkoušel příliš čitelnou nahrávkou za hostující obranu, navíc se jako první dostal k míči zadák Panagiotou.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se do kombinace zapojil také Bachirou, který ovšem přišel o míč a soupeř se dostává do protiútoku.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Iyayi Atiemwen, přichází Loizos Loizou.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku, i když jsme se dočkali několika šancí. Omonia měla více ze hry v úvodu, postupem času se Kajrat prezentoval větší aktivitou a při své největší šanci mířil do břevna Kante. Fabiano měl mnohem více práce, nicméně ani on neinkasoval.

45+2

První poločas skončil.

45

Nastavují se dvě minuty.

45

Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Fotis Papoulis, přichází Panyiotis Zachariou.

43

Lecjaks se poté s míčem dostal na levou stranu, kde se mu v pokutovém území povedlo oslovit Papoulise, jehož střelu zablokoval Bagnack.

41

Žlutou kartu dostává José Kante (FC Kajrat Almaty).

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.

38

Málo prostoru měl kolem sebe domácí Alves, kterému se přesto povedlo vystřelit a jeho sražená rána nakonec přinese rohový kop.

37

Po kombinaci to zkoušel po levém křídle domácí Košović, který ovšem nepřešel přes protihráče a Omonia to zkouší z protiakce.

35

Žlutou kartu dostává Jordi Gómez (AC Omonia Nikósie).

35

Nikósie nakonec do rozehrávky zapojila také brankáře Fabiana, který odkopával na druhou stranu, kde se mu nepovedlo najít Psaltise.

34

S těžkou nahrávkou si poté poradil hostující Papoulis, který skončil po souboji na zemi a rozehrávat bude moci Atiewmen.

33

Pokatilov si tak další zákrok nepřipsal, naopak mohl odkopávat od své branky a míč poslal na druhou stranu do souboje mezi Lovem a Langem.

32

Omonia zahrávala standardní situaci z pravé strany. K odraženému míči se poté dostal Papoulis, který zakončoval vysoko nad branku.

31

Máme za sebou zhruba třetinu hry, která nám stále nepřinesla žádnou branku, i když jsme již několik šancí viděli.

29

K provedení vhazování se nakonec postavil domácí Mikanović. Domácí hráč totiž při odkopu ještě otřel míč o nohu protihráče.

28

S těžkou nahrávkou si nakonec dokázal poradit Kakoulis, kterého čistým způsobem zastavil Mikanović a Omonia bude vhazovat.

27

Love se posléze pokoušel prodrat s míčem do pokutového území, kde ho ovšem zastavil Yuste, který odkopával do protiútoku.

26

Hodně nepřesně si na opačné straně počínal domácí Košović, jehož prudká nahrávka putovala mimo dosah Poljakova.

25

Lecjaks to zkoušel centrovanou nabídkou z levé strany přímo do pokutového území, kde ovšem našel pouze Bagnacka.

24

Z druhé vlny si do slušné šance seběhl hostující Psaltis, který to zkoušel do protipohybu brankáře, na kterého si ale nepřišel.

23

Atiemwen se ještě pokoušel zachránit míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepovedlo a Pokatilov bude moci odkopávat.

22

Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Almaty jsou v posledních minutách aktivnější.

20

Kajrat si vybojoval rohový kop.

19

Pokatilov mohl odkopávat od své branky, přičemž na opačné straně uspěl v hlavičkovém souboji Love, který prodlužoval míč za sebe.

18

A po rychlé kombinaci se v pokutovém území dostal k zakončení Papoulis, jehož rána ale nebyla vůbec přesná.

17

Na opačné straně se o provedení autového vhazování postaral hostující zadák Psaltis, kterému se povedlo oslovit Kakoulise.

15

Krátce poté si nedovoleným způsobem počínal domácí Love, čehož si všiml také hlavní sudí a odpískal domácím faul.

14

Kante se před malým momentem dostal do střelecké pozice, přičemž to zkoušel pravou nohou, avšak míč poslal vedle branky.

13

Po pravém křídle se prodral vpřed hostující Atiemwen, který se nedostal přes protihráče, přesto se mu povedlo vybojovat roh.

12

Košović zahrával standardní situaci z levé strany, kterou nebezpečně posílal do pokutového území, kde ovšem nedosáhl Love.

11

Na centrovanou nabídku si naskočil domácí Kanté, který to zkoušel pod břevno, avšak míč poslal pouze do horní konstrukce.

11

Máme za sebou úvodní desetiminutovku tohoto zápasu. Omonia Nikósie má zatím více ze hry, avšak míč spíše drží na své polovině.

9

Hostující Lang poté zkoušel přenést hru na obsazeného Kakoulise, před kterého se ale vzorně dostal domácí Dugalić.

8

Na útočnou polovinu se poté dostával hostující Atiemwen, který si ukopl míč daleko od kopačky a vhazovat bude moci Hovhannisjan.

7

Práce pro brankáře Fabiana, který si nakonec poradil s centrem z pravé strany a poté se mu povedlo po zemi rozehrát na Yusteho.

6

Omonia Nikósie se s míčem dostala k hranici pokutového území, kde to Gómez zkoušel prostrkávačkou, kterou si dokázal najít Pokatilov.

5

Poprvé se k míči dostal také hostujcíí brankář Fabiano, kterému se po zemi nakrátko povedl oslovit kolegu Panagiotoua.

4

Posléze si na pravém křídle řekl o nahrávku také Atiemwen. Ten pouze sklepával pod sebe na Psaltise, který nepřesně přenášel hru.

3

Ihned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali hostující kombinaci, při které obránce Lang úspěšně přenášel hru na osamoceného Yusteho.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Kajrat Almaty: Pokatilov (C) – Mikanović, Bagnack, Dugalić, Alip, Hovhannisjan – D. Poljakov, R. Alves, Kosović – Kante, Vágner Love.
Náhradníci: Ustimenko – Abiken, Alykulov, Usenov, Vorogovskij, Sejdachmet, Šušenačev, Kejler.

AC Omonia Nikósie: Fabiano – Psaltis, Lang, Yuste, Panayiotou, Lecjaks – Atiemwen, Bachirou, Jordi Gómez (C) – Kakoullis, Papoulis.
Náhradníci: Uzoho, Chorążka – Ďuriš, Zachariou, Tzionis, Shehu, Kiko, Hubočan, Loizou, Charalambous..
FC Kajrat Almaty

Kazašská liga je naopak v plném proudu a již má za sebou dvacet zápasů. Almaty se momentálně nacházejí na třetí pozici, přičemž na vedoucí Tobol v současné době ztrácí osm bodů. Kajrat v posledním kole prohrál, což znamenalo třetí ligovou porážku, kde se urodila na hřišti pátého Ordabasyho. Kajrat se pro změnu do základní skupiny Konferenční ligy dostal skrze úspěšnou kvalifikaci, přičemž v posledním předkole se mu povedlo vyzrát na lucemburskou Folu, která prohrála nejprve 4:1 a poté 3:1.
AC Omonia Nikósie

Kyperská Omonia má za sebou úvodní duel své domácí soutěže, který se jí ovšem nepovedl dle předpokladů. Omonia totiž prohrála s domácím AEK Larnakou a první body si tak nepřipsal. Omonia se do Konferenční ligy dostala díky prohranému poslednímu předkolu Evropské ligy. V něm totiž narazila na belgické Antverpy, které sice v prvním duelu prohrály poměrem 2:4, avšak na domácím stadionu se jim nakonec povedlo postoupit po penaltovém rozstřelu a zajistily si tak základní skupinu Evropské ligy.
Evropská konferenční liga má před sebou skupinové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Kajrat Almaty a AC Omonia Nikósie.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

FC Kajrat Almaty – Omonia Nikósie

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   41. Kante (KAL), 50. R. Alves (KAL), 73. Bagnack (KAL) – 35. Jordi Gómez (OMO), 69. Yuste (OMO)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:11.

FC Kajrat Almaty: Pokatilov (C) – Mikanović, Bagnack, Dugalić, Alip, Hovhannisjan – D. Poljakov, R. Alves, Kosović – Kante (64. Šušenačev), Vágner Love (80. Alykulov).
Náhradníci: Ustimenko – Abiken, Alykulov, Usenov, Vorogovskij, Sejdachmet, Šušenačev, Kejler, Sujumbajev, Širobokov.

Omonia Nikósie: Fabiano – Psaltis (90+1. Shehu), Lang, Yuste, Panayiotou, Lecjaks – Atiemwen (46. Loizou), Bachirou, Jordi Gómez (C) – Kakoullis, Papoulis (45. Zachariou).
Náhradníci: Uzoho, Chorążka – Ďuriš, Zachariou, Tzionis, Shehu, Kiko, Hubočan, Loizou, Charalambous, Savva, Asimenos.

Rozhodčí: Bojko – Matyaš, Nyžnyk (UKR)