Menu

Fotbal

Evropská liga

Real Betis – Celtic Glasgow

4:3

konec (2:2)

16.09.2021, 18:45 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Skupina G • David Suchý

Tipsport: 1.54 4.24 6.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Betisu, který svého soupeře porazil poměrem 4:3. Španělský celek vstoupil do druhého poločasu ukázkově, hned v úvodu se mu povedlo přidat dvě branky. Celtic najednou prohrával o dva zásahy, jenomže měl i tak hodně času na případné vyrovnání. Skotský celek se ovšem zmohl na kontaktní branku, ani přes závěrečný tlak se mu nepovedlo srovnat na 4:4. (20:37:36)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:10.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Tak ještě jedna žlutá karta, a sice za nedovolený zákrok pro domácího Morena.

90+1

Domácí celek si nyní vybojoval autové vhazování, se kterým nebude nikam spěchat.

90

Nastavují se tři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Celtic hraje hodně sympaticky, v zakončení se mu ale zrovna nedaří.

87

87. Anthony RALSTON - 4:3

87

Celtic právě vstřelil branku!
Tak přeci jenom je tu kontaktní branka! Celtic totiž zahrával standardní situaci z levé strany, která nabídla střílenou nabídku směrem do pokutového území, kde se jako poslední dotkl míče ANTHONY RALSTON.

87

S míčem se k pokutovému území dostával domácí Iglesias, který byl zastaven čistým způsobem a znovu tedy může hrát soupeř.

85

Betis se díky postupné akci dostával s míčem na opačnou stranu hrací plochy, kde se mu nakonec povedlo vybojovat další vhazování.

84

V pokutovém území měl hodně prostoru k zakončení hostující Ajeti, jehož rána směřovala pouze do rukavic brankáře Brava.

83

Po autovém vhazování se ke kombinaci na vlastní polovině dostal obránce Juranović, kterému přispěchal na pomoc Turnbull.

82

Do konce zápasu zbývá už jen posledních deset minut. Celticu se nyní směrem dopředu zrovna moc nedaří, navíc nemá zrovna moc času.

81

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází Rober.

79

K míči se v pokutovém území dostal domácí Iglesias, který zkoušel zakončit k zadní tyči, kterou ovšem o kousek netrefil.

77

Hodně prostoru měl kolem sebe Rogic, který se ovšem dostal pouze k prvnímu protihráči, jenž ho dokázal zastavit čistým způsobem.

76

Moreno místo zakončení zkoušel ještě v tandemu oslovit kolegu Carvalha, ke kterému se stačil vrátit Carter-Vickers, který rozjel protiakci.

75

Míč se nyní dostal ven z hrací plochu, což znamená autové vhazování. Postavil se k němu domácí Rodríguez, který dokázal najít Canalese.

74

Znovu se do kombinace domácího celku zapojil také brankář Bravo, který se pokoušel najít Rodrígueze, kterého dokázal oslovit.

73

Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední dvacetiminutovka. Betis stále vede o dvě branky, v posledních minutách je ale aktivnější soupeř.

71

Betis se s míčem dokázal udržet na polovině soupeře, avšak poté jsme sledovali přenesení hry na Jotu, který to zkoušel prudkým centrem.

70

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juan Miranda, přichází Alex Moreno.

69

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází William Carvalho.

68

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Guido Rodríguez.

67

V pokutovém území se k prudkému zakončení dostal hostující Rogic, který trefil pouze levou tyč, od které se míč odrazil zpět do hry.

66

Sledovali jsme odkop od domácí branky, který si pochopitelně vzal na starost zkušený brankář Bravo, který dokonce našel Ruibala.

65

K rozehrávce standardní situace se nakonec postavil Turnbull. Jeho nabídka našla Juranoviće, který prodlužoval mimo dosah Montgomeryho.

64

Nedovoleným zákrokem se před malým momentem prezentoval domácí Guardado, který fauloval Jotu a následovat bude standardka.

62

Máme za sebou zhruba hodinu hry, která nám nabídla již šest branek. Momentálně si španělský celek drží vedení o dva zásahy.

60

Rogić si v pokutovém území naskočil na centr z pravé strany, načež se mu povedlo hlavičkovat k zadní tyči, avšak trefa neplatí kvůli ofsajdu.

59

S míčem si ovšem pohrál také brankář Hart, kterému se povedlo po zemi přesně rozehrát na Juranoviće, jenž pracoval s Ralstonem.

58

Sledovali jsme odkop Starfelta na opačnou polovinu. Nedovoleně si ovšem počínal Fékir a rozehrávky volného kopu se ujal Juranović.

57

Betis i po čtvrté vstřelené brance pokračuje v aktivitě. Z hranice pokutového území pálil Ruibal, avšak pouze do nohy protihráče.

56

Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Ismaila Soro, přichází James McCarthy.

55

Celticu se vstup do druhého poločasu absolutně nedaří. Během osmi minut totiž inkasoval dvakrát a bude muset dotahovat dvoubrankové manko.

54

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Aitor Ruibal.

53

53. JUANMI - 4:2

53

Real Betis právě vstřelil branku!
Domácí v úvodu druhého poločasu znovu skórují! Španělský celek totiž zahrával rohový kop z levé strany, ke kterému se postavil Fékir. Jeho nabídka směřoval k malému vápnu, kde se k volnému míči dostal JUANMI, který pálil přesně k zadní tyči.

52

A následně se do pokutového území dostával také domácí obránce Miranda, který centroval na Juanmiho, jenž pouze skluzoval vedle míče.

51

Kousek od pokutového území se k míči dostal Iglesias, který si potáhl balón na pravou nohu a poté se mu povedlo vypálit doprostřed.

50

50. Borja IGLESIAS - 3:2

50

Real Betis právě vstřelil branku!
Domácí celek se poprvé v utkání dostává do vedení! Betis se dostával do rychlého protiútoku, při kterém Miranda našel na levém křídle Canalese. Ten pro změnu centroval na bližší tyč, kde tečoval míč BORJA IGLESIAS.

50

O provedení autového vhazování se posléze postaral Ralston. Jeho vzdušná nabídka sice našla Ajetiho, který prodlužoval za sebe.

49

Od své branky poté mohl odkopávat brankář Bravo, kterému se povedlo poslat míč na druhou stranu, kde se prosadil Turnbull.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se do rozehrávky hostujícího celku zapojil také brankář Hart, kterému se povedlo nahrát na Starfelta.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned čtyři branky. Celtic předvedl aktivní vstup do zápasu a povedlo se mu hned dvakrát prostřelit brankáře, načež nebyl daleko ani od třetí branky. To se ovšem nekonalo a místo toho přišly hned dvě branky soupeře a výsledek je opět nerozhodný.

45+3

První poločas skončil.

45+1

Rogic zkoušel přenést hru na pravou stranu, odkud přiletěl do pokutového území vzdušný centr.

45

Nastavují se tři minuty.

43

Do vzdušného prostoru se nyní dostával domácí Iglesias, kterému se nepovedlo uspět a k míči se tak dostal hostující Juranović.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.

40

Žlutou kartu dostává Cameron Carter-Vickers (Celtic FC).

39

Obrannou povinnost si poté splnil domácí obránce Miranda, který za sebe nepustil Mongomeryho a soupeř bude moci vhazovat.

37

Po rozehrávce se ke kombinaci dostal domácí celek. S míčem si zahrál také brankář Bravo, který to zkoušel rozehrávkou na Gonzáleze.

36

Celou situaci znovu projednával videorozhodčí, ve hře totiž byl ofsajd naběhnuvšího Iglesiase, který se ovšem nepotvrdil.

35

35. JUANMI - 2:2

35

Real Betis právě vstřelil branku!
A v krátkém časovém sledu je tu vyrovnání! Fantastickou nahrávku vyprodukoval Joaquín, kterému se povedlo načasovat kolmici za obranu na Iglesiase. Ten místo zakončení zvolil nahrávku do tandemu na JUANMIHO, který měl před sebou prázdnou branku.

34

Betis to i tak bude mít hodně složité. Z ojedinělé šance se mu totiž povedlo snížit, navíc utkání je v prvním dějství hodně vypjaté.

33

Žlutou kartu dostává Nabil Fékir (Real Betis).

32

32. Juan MIRANDA - 1:2

32

Real Betis právě vstřelil branku!
Je tu poměrně rychlá kontaktní branka! JUAN MIRANDA si seběhl na zadní tyč, kde se jako první dostal k odraženému míči a ten v poklidu poslal za záda Harta. Hostující obrana nyní moc nezafungovala.

31

Je za námi zhruba třetina hry. Celtic je směrem dopředu nesmírně nebezpečný a málem se mu povedlo už potřetí překonat brankáře.

30

Krátce po rozehrávce se k míči dostal Turnbull, kterému se na pravém křídle povedlo oslovit Jotu, jenž ale nepřehodil vyběhnuvšího Brava.

29

Španělský celek si tak tento zápas pořádně komplikuje. V současné době prohrává již o dvě branky a na bodový zisk to nevypadá.

27

27. Josip JURANOVIĆ - 0:2

27

Celtic právě vstřelil branku!
A hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil JOSOP JURANOVIĆ, kterému se povedlo zamířit přesně nad brankáře.

27

Jović skončil po předchozím souboji s Bravem na trávníku a pokutový kop se tak zatím odkládá.

26

26. Penaltový zákrok.

26

Je tu pokutový kop pro Celtic!

24

Na hranici pokutového území se do kombinace zapojil také domácí Fékir, kterému míč uskočil daleko od kopačky, avšak Juranović toho nevyužil.

23

Napadající Jota nyní aktivně napadal domácí rozehrávku a povedlo se mu nasbírat cenné vteřinky. Betis má v těchto momentech více ze hry.

22

Nyní se domácí Miranda s míčem dostal na hostující polovinu, kde ovšem za sebou nechal míč a poté nahrával na Gonzáleze.

21

Vzdušná nabídka nakonec dopadla na hlavu Guardada, který to zkoušel prudkou hlavičkou k zadní tyči, kam se ovšem dokázal vytáhnout Hart.

20

Žlutou kartu dostává Andrés Guardado (Real Betis).

19

Španělský celek bude zahrávat úvodní rohový kop.

18

Až na levém křídle se k prostoru k centru dostal Miranda, který cpal míč do malého vápna, kde se ovšem povedlo zakročit Juranovićovi.

17

S míčem se na druhou stranu dostal domácí Guardado, kterému se povedlo přenést hru na volného Montoyu, jenž to nezkoušel centrem.

16

Domácí celek stále marně reklamuje hru rukou, avšak branka platí. Real Betis to bude mít v tomto případě hodně složité.

15

15. Albian AJETI - 0:1

15

Celtic právě vstřelil branku!
Branka nakonec platí! ALBIAN AJETI si seběhl k hranici malého vápna, kde na střílenou nabídku reagoval tečí těla. Nejprve to vypadalo na hru rukou, avšak tu videorozhodčí vyvrátil a Celtic se tak dostává do vedení.

13

Hostující Ajeti se nyní s míčem dostal do pokutového území, kde se mu povedlo dotlačit balón za Brava. Do akce ale poprvé vstupuje video!

12

Do protiútoku se poté dostával Celtic. Ajeti si seběhl pro nahrávku do pokutového území, odkud trefil pouze kopačku Gonzáleze – roh.

11

Máme za sebou úvodní desetiminutovku tohoto zápasu. Bravo odkopával pravačkou na druhou stranu, ve vzduchu ale uspěl Carter-Vickers.

10

Ve středu hrací plochy byl za cenu nedovoleného zákroku zastaven domácí Fékir, španělský celek rychle rozehrál po zemi nakrátko.

9

Žlutou kartu dostává Ismaila Soro (Celtic FC).

8

Hart znovu rozehrával, tentokráte z místa přestupku nedovoleného zákroku. Jeho vysoká nabídka našla pouze domácího Gonzáleze.

7

Starfelt se s míčem dostal na polovinu soupeře, kde to zkoušel nahrávkou do tandemu na Sora, jenž pro změnu centroval do pokutového území.

6

Hart posléze vyprodukoval vysoký odkop na opačnou stranu, kde si ve vzdušném souboji nakonec počínal nedovoleně Ruiz.

5

Posléze se k míči dostal také domácí Iglesias, který sice po souboji skončil na zemi, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře.

4

K volnému míči se posléze dostal hostující Rogic, kterému se na pravém křídle nepovedlo vysunout Mongomeryho, před kterého se dostal Bravo.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu se do kombinace svého celku zapojil také brankář Hart, kterému se následně povedlo oslovit Starfelta.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Betis: Bravo – Montoya, González, V. Ruiz, Miranda – Guardado, Canales – Joaquín, Fékir, Juanmi – Iglesias.
Náhradníci: Rui Silva – Bellerín, Akouokou, Tello, Ruibal, Pezzella, Moreno, W. Carvalho, Rodri, G. Rodríguez, Rober, José.

Celtic FC: Hart – Starfelt, Carter-Vickers, Juranović, Ralston – Soro, Rogic, Turnbull – Jota, Al. Ajeti, Montgomery.
Náhradníci: Bain, Barkas – Welsh, Urhoghide, Shaw, Scales, Henderson, Murray, James McCarthy..
Real Betis

Dnešním soupeřem bude španělský Real Betis, který pro změnu v domácí soutěži okupuje čtvrtou pozici a povedlo se mu nasbírat pět bodů. Real Betis si teprve v minulém kole připsal první ligovou porážku, bylo tomu tak na hřiště Granady, přičemž rozhodující branka přišla v samotném závěru. Real Betis si drží průměr jedné vstřelené a také jedné inkasované branky na utkání. Real Betis si letos evropské poháry ještě nezahrál, do základní skupiny Evropské ligy se totiž probojoval skrze šestou pozici v uplynulém ročníku LaLigy.
Celtic FC

Skotský Celtic se ve své domácí soutěži zatím nachází na páté pozici, přičemž se mu povedlo nasbírat devět bodů. Celtic ovšem během pěti duelů hned dvakrát prohrál, naposledy to bylo v derby proti Rangers, přičemž tento duel nabídl pouze jednu branku. Celtic se do základní skupiny Evropské ligy dostal skrze úspěšnou kvalifikaci. V posledním předkole totiž narazil na nizozemský AZ. Skotský celek nejprve na domácím stadionu dokázal vyhrát poměrem 2:0, načež mu v odvetě stačila k postupu také porážka poměrem 1:2.
Evropská liga má na programu skupinové boje, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Betis a Celtic FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

Real Betis – Celtic Glasgow

4:3

konec (2:2)

Zpět na online

Branky: 32. Miranda (Fékir), 35. Juanmi (Iglesias), 50. Iglesias (Canales), 53. Juanmi – 15. Al. Ajeti (Jota), 27. Juranović (pen.), 87. Ralston (Turnbull)

Karty:   20. Guardado (RBE), 33. Fékir (RBE), 90+2. Moreno (RBE) – 9. Soro (CEL), 40. Carter-Vickers (CEL)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:10.

Real Betis: Bravo – Montoya, González, V. Ruiz, Miranda (70. Moreno) – Guardado (69. W. Carvalho), Canales (81. Rober) – Joaquín (C) (54. Ruibal), Fékir (68. G. Rodríguez), Juanmi – Iglesias.
Náhradníci: Rui Silva – Bellerín, Akouokou, Tello, Ruibal, Pezzella, Moreno, W. Carvalho, Rodri, G. Rodríguez, Rober, José.

Celtic Glasgow: Hart (C) – Starfelt, Carter-Vickers, Juranović, Ralston – Soro (56. James McCarthy), Rogic, Turnbull – Jota, Al. Ajeti, Montgomery.
Náhradníci: Bain, Barkas – Welsh, Urhoghide, Shaw, Scales, Henderson, Murray, James McCarthy.

Rozhodčí: Jović (CRO) – Radić (CRO), Pušić (CRO)