Menu

Hokej

KHL

Neftěchimik Nižněkamsk – Traktor Čeljabinsk

1:3

konec (0:2, 0:0, 1:1)

16.09.2021, 18:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 3.44 4.15 1.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše, děkuji vám za pozornost a u dalších přenosů nejen z KHL zase někdy na počtenou! (20:39:04)
Pozítří hrají oba týmy doma. Nižněkamsk tentokrát přivítá Viťaz a Čeljabinsk vyzve Kunlun.
Česká a slovenská stopa

Lukáš Klok (NIZ) – 0+0, 4 střely na branku, čas na ledě 25:38
Ronald Knot (NIZ) – 0+0, 4 střely na branku, čas na ledě 19:43
Libor Hudáček (NIZ) – 0+0, 4 střela na branku, čas na ledě 16:07

Roman Will (CLJ) – úspěšnost zákroků 97,14%, 1 inkasovaný gól, odchytal celý zápas
Tomáš Hyka (CLJ) – 0+0, 3 střely na branku, čas na ledě 13:21
Lukáš Sedlák (CJL) – 0+0, 0 střel na branku, čas na ledě 14:12
Čeljabinsk vyhrál v Nižněkamsku a posunul se na druhé místo Východní konference

Už v první třetině vedl Čeljabinsk po trefách Stase a Fatějeva rozdílem dvou branek. Jeho soupeř totiž doplatil na přesilovky, které jednak nevyužil, a jednak při druhé z nich sám inkasoval.

I ve druhé části byl Nižněkamsk střelecky aktivnějším týmem, přesto mu Roman Will ani tentokrát nepovolil skórovat. Recept na českého brankáře nenašli ani jeho krajané Klok s Knotem, stejně jako jejich slovenský kámoš Hudáček.

Když pak ve 47. minutě přidal Kalinin v přesilovce třetí gól, bylo o vítězi rozhodnuto. Domácí sice ještě zásluhou Šutova pozvedli zbraně, ale zdramatizovat závěr jim už skvěle chytající Roman Will nedovolil.
Zápas přímo na tribunách sledovalo 2 620 diváků.
Střely na branku: 35:22 (13:9, 11:8, 11:5).

Konec zápasu.

59:44

Neftěchimik utahuje šrouby! Před brankovištěm vytvořil nepřehlednou skrumáž, kde se znovu sedícího Willa snažil pokořit Bulat Šafigullin. S pukem se však dostal příliš blízko brankáři a touš už přes něj nedovedl přehodit.

59:05

Před Romanem Willem bylo opět rušno! Čeljabinský gólman už dokonce seděl na zadku, ale ani tentokrát puk za svá záda nepustil.

58:48

Skvělý Roman Will nadvakrát vychytal Hudáčka! Ten se před rodákem z Plzně zjevil jako duch, ale ani z dorážky ho nepřekonal.

58:00

Přesně dvě minuty před koncem základní hrací dobu opustil Frans Tuohimaa brankoviště. Nižněkamsk nemá co ztratit a zkouší hru se šesti hráči v poli.

55:27

Čisté svědomí nemají ani hosté, protože prokombinovali málokdy vídanou situaci tři na dva. Nižněkamské střelce ale drží na uzdě a to je pro ně hlavní.

54:54

Nižněkamsk během přesilovky nic vážného nevymyslel a promrhal tak svou šanci na kontaktní gól.

52:54

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Teemu Pulkkinen.

52:54

Na druhé straně postupoval Lukáš Sedlák, jenže rozhodčí při jeho sólu napočítali šest hráčů na ledě a průnik českého hráče okamžitě zastavili. Odsedět trest půjde Teemu Pulkkinen.

51:34

Čeljabinsk je v defenzivě každopádně opatrnější a už nepouští své protivníky ke střelám.

49:59

49:59 Vladislav ŠUTOV - 1:3

49:59

Nižněkamsk právě vstřelil branku!
Ani za krajně nepříznivého stavu Tataři nesložili zbraně! Odměnou jim je gól, jenž ve skrumáži vstřelil VLADISLAV ŠUTOV. Ten těžil z dobré práce Miťakina, který sklepával puk ze vzduchu. Zmůže se Neftěchimik v posledních deseti minutách na drama? Asistence: Jevgenij Miťakin a Ansel Galimov.

48:29

Maxim Berezin po přihrávce zpoza brány otestoval kvalitu Willovy vyrážečky!

46:50

S Nižněkamskem mohlo být ještě hůře, kdyby Vjačeslav Osnovin prostřelil Tuohimau! Dlouho nikdo nevěděl, kde je puk, dokud ho finský gólman nakonec nevytřepal z výstroje.

46:19

46:19 Sergej KALININ - 0:3

46:19

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Rychle využitá přesilovka znamená pro Čeljabinsk třígólový náskok! Pokus o vyhození zhatil Těrtyšnyj, který si ihned všiml před brankou postaveného spoluhráče. Tím byl SERGEJ KALININ, jenž tváří v tvář gólmanovi neselhal. Asistence: Nikita Těrtyšnyj.

46:06

Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Marat Chajrullin – 2 min., hákování).

45:15

Poprvé ve třetí třetině se do zakončení dostal Čeljabinsk. Pulkkinenovi to překazil obránce, ale na vrcholu levého kruhu stál Lawrence Pilut, který Tuohimaovi pohrozil ráznou střelou nad ledem.

44:34

Další práce pro Willa, plzeňského rodáka tentokrát zaměstnal Vladislav Šutov.

43:52

Hosté hrají v plném počtu.

43:16

Hosté vysokým obloučkem nevyhodili. Dan Sexton pak přenesl hru doleva, kde působí Ronald Knot. Jeho tvrdou střelu vyrazil buď Roman Will, nebo někdo z jeho spoluhráčů.

42:22

Lukáš Klok oslovil u střídaček rozjetého Chajrullina, toho vychytal dnes bezchybný Roman Will.

41:52

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vitalij Abramov – 2 min., podrážení).

41:33

Timur Chafizov přehrál v útočném pásmu Bailena a domácí započali kombinaci. O přihrávku se hlásil Rafael Bikmullin, avšak beci k němu kotouč nepustili.

40:24

Maxim Berezin při napadání čeljabinské rozehrávky neobstál. A stejně to dopadlo s útokem na druhé straně.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 19:45.
I ve druhé části byl Nižněkamsk střelecky aktivnějším týmem, přesto mu Roman Will ani tentokrát nepovolil skórovat. Recept na českého brankáře nenašli ani jeho krajané Klok s Knotem, stejně jako jejich slovenský kámoš Hudáček. Čeljabinsk tak i po druhé třetině vede v Nižněkamsku 2:0 a je na nejlepší cestě za průběžným druhým místem ve Východní konferenci.
Střely na branku: 24:17 (13:9, 11:8).

40:00

Druhá třetina skončila.

38:51

Libor Hudáček opustil trestnou lavici a jeho Nižněkamsk je kompletní.

38:32

I když teď si na stejném místě jako před ním Hyka našel palebnou pozici Lawrence Pilut. Jeho svižná rána proletěla kolem lapačky.

38:18

V dalším průběhu oslabení se Nižněkamsk několikrát osvobodil a z jeho strany to vypadá o poznání lépe.

37:04

Na vrcholu pravého kruhu měl spoustu místa Tomáš Hyka! Popojel si proto dopředu a hledal škvíru mezi betony. Tuohimaa je k sobě srazil včas.

36:51

Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Libor Hudáček – 2 min., sekání).

35:15

A svůj náskok mohli hosté navýšit, protože upalovali v přečíslení dvou hráčů na jednoho! Přestože Sergej Kalinin mohl přihrávat, vzal raději zodpovědnost na sebe, Tuohimau ale neprostřelil.

34:19

Roman Will předvedl skvělou práci za brankou a zatím je oporou Čeljabinsku, který v Nižněkamsku stále vede dvougólovým rozdílem.

33:32

Čeljabinsk je kompletní.

32:35

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Timur Chafizov – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Ilja Karpuchin – 2 min., hrubost).

32:35

Ronald Knot pálil z podobné pozice ještě jednou a jeho pumelici musel Roman Will krotit nadvakrát. Následně před ním vznikla mela a bude se vylučovat.

31:49

Ronald Knot měl nabito před vrcholem kruhu a zdálo se, že trefil Willa do masky. Alespoň to signalizoval jeden z obránců, ale sudí nechali hru plynout dál.

31:32

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Albert Jarullin – 2 min., podrážení).

30:57

Přelezli jsme polovinu základní hrací doby. Z pozice levého beka nahazoval puk Nikita Těrtyšnyj a bylo to nepříjemné nahození, protože ho mohl kdokoliv tečovat. To se nakonec nestalo a pozorný Frans Tuohimaa schoval kotouč do výstroje.

29:18

Domácí se zmocnili puku až o chvíli později. Timur Chafizov ho vezl kolem mantinelu, když mu zatarasil cestu obránce a touš pak vypadl do hlediště.

28:26

Libor Hudáček prokázal svou nebojácnost. Slovenský forward se vydal napadat rozehrávku, ale proti trojnásobné přesile měl minimální šanci.

27:58

Hosté nejprve ubránili skrumáž v brankovišti a pak se do kontru vydal Tomáš Hyka. Mladoboleslavský rodák vypálil zprava k bližší tyči, ale Frans Tuohimaa mu tam nenechal ani centimetr místa.

26:44

V pokračující akci získal Neftěchimik území. Následné buly mezi Chafizovem a Stasem vyhrál domácí tým, kterému se pak nezdařila kombinace.

26:28

Ansel Galimov prosvištěl kolem trestných lavic a na osu hřiště adresoval přihrávku, kterou jeho spoluhráč tečoval mimo branku.

25:50

Po icingu se vhazovalo v obranném pásmu Nižněkamsku. Buly vyhrál útočící tým a Vitalij Abramov okamžitě provětral Tuohimaovu lapačku.

25:19

Čeljabinsk v tomhle oslabení neměl mnoho práce a už je kompletní.

24:52

Následně hosté vyhnali své protivníky z pásma a ti se při snaze o návrat provinili ofsajdem.

24:01

Nižněkamsk má zatím problém usadit se v pásmu. Na levém křídle si šteloval puk Rafael Bikmullin, ale se zakončením si to na poslední chvíli rozmyslel.

23:19

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Sergej Kalinin – 2 min., podrážení).

22:52

Teď se hraje za Romanem Willem, který je v brankovišti připraven. Zasahovat ale český brankář nemusí, jeho spoluhráči jsou v souboji úspěšnější.

21:19

Na druhé straně se Rafael Bikmullin rozjel podél střídaček. Roman Will si přední tyčku pokryl a s klidem se připravuje na blížící se vhazování.

20:44

A právě Vladimir A. Tkačov měl zanedlouho poté šanci! Od Kalinina dostal přihrávku zpoza branky a Frans Tuohimaa měl štěstí, že ho puk trefil do výstroje.

20:31

Sergej Kalinin bojoval v útočném rohu o kotouč. Na pomoc mu přijel Vladimir A. Tkačov a společnými silami puk získali.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne přibližně v 18:52.
Nižněkamsk prohrává s Čeljabinskem po první třetině 0:2, přestože mu byl minimálně střelecky více než vyrovnaným soupeřem. Doplatil však na přesilovky, které jednak nevyužil, a jednak při druhé z nich sám inkasoval. Ve finsko-českém souboji brankářů si tak vede mnohem lépe Roman Will, jenž pochytal všech třináct střel.
Střely na branku: 13:9.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Ještě jedno nahození za domácí branku a to je vše, co se v úvodní dvacetiminutovce stane.

19:09

Svého soupeře chtěl napodobit Lukáš Sedlák. Jeho drzý průnik však nižněkamská defenziva odrazila a celou situaci pak uklidnil brankář Tuohimaa.

18:18

Další starosti měl český gólman po odvážném sólu Jevgenije Miťakina. Ten se proháčkoval až před branku, ale ve vysoké rychlosti nedokázal přesně zakončit.

17:28

Na opačné straně hrozil Rafael Bikmullin. Jeho ránu z pravého kruhu vyrazil Roman Will betonem.

16:12

Hosté se během chvilky dostali do dvou střeleckých pozic. Nick Bailen ještě hradbu těl nepropálil, ale Nikita Těrtyšnyj už ano. Frans Tuohimaa musel zasáhnout lapačkou.

15:06

Nic hrozivějšího už Nižněkamsk nevymyslel a jeho přesilovka končí.

13:19

Po vyhraném buly domácí způsobili v brankovišti značný rozruch! Roman Will už dokonce seděl na zadku, přesto dokázal puk udržet před brankovou čárou.

13:06

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vitalij Abramov – 2 min., držení).

11:48

Ve hře přelévající se z jedné strany na druhou vidíme množství osobních soubojů.

10:37

Timur Chafizov mohl vrátit svůj tým do zápasu! Zcela osamocen si na zadní tyči počíhal na křižný pas, jenže v zakončení trestuhodně promáchl.

09:22

Nepovedenou přesilovku Neftěchimik neodčinil a odteď už musí hrát do plného počtu.

08:06

08:06 Jegor FATĚJEV - 0:2

08:06

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Nižněkamsk inkasuje i při vlastní přesilovce! Pilut vystihl soupeřovu kombinaci a s JEGOREM FATĚJEVEM se rozjel do přečíslení. Při něm svému spoluhráči adresoval přihrávku do jízdy, načež se Tuohimaa nechal ošálit bekhendovým blafákem – 0:2. Asistence: Lawrence Pilut a Alexej Byvalcev.

07:22

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., vražení na hrazení).

04:37

Žádnou z dalších střel Frans Tuohimaa už během oslabení za svá záda nepustil.

02:37

Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (2 min. za zdržování hry).

02:37

02:37 Andrej STAS - 0:1

02:37

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Kapustin naznačil objetí branky, ale ještě předtím zadovkou našel najíždějícího spoluhráče. Přesunující se Frans Tuohimaa neudržel pozici a puk mu proklouzl za záda. Protože situace vypadala na první pohled zmatečně, vybral si Oleg Leontěv Coach's Challenge. Videozáběry však žádné porušení pravidel neodhalily, takže se ANDREJ STAS může radovat oprávněně. Asistence: Kirill Kapustin.

01:25

Škoda pro Čeljabinsk, že Nikita Těrtyšnyj nepřenesl hru přesněji. Na pravé straně měl totiž úplně volného spoluhráče.

00:14

Zahajovací buly vyhrál právě Nižněkamsk. Jeho první útok hosté dokázali odrazit.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči nastoupili na led, a jak to v KHL bývá zvykem, poslechli si hymny. Nejprve ruskou a poté hymnu autonomní republiky Tatarstán, z níž Nižněkamsk pochází.
Úvodní sestavy:

Neftěchimik Nižněkamsk: Tuohimaa (Ivannikov) – Berezin (A), Knot, K. Vorobjov (A), Klok, Puzanov, Glazkov, Sidorov – Chajrullin (C), L. Hudáček, Porjadin – Šafigullin, Chafizov, Bikmullin – Popov, Čiviljov, Sexton – A. Galimov, Miťakin, Šutov.

Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Jarullin (A), Pilut, Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, V. A. Tkačov, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Těrtyšnyj – V. Abramov, Byvalcev, Osnovin – Fatějev, Stas, Kapustin – Gorjunov-Rolgizer.

Rozhodčí: Ovčinnikov, Odinš – Osipov, Sysujev.
Hlásím se zrovna během rozbruslení, takže nastal nejvyšší čas prozradit vám sestavy.
Dobrý den! Dovolte mi vás ještě jednou přivítat u sledování on-line přenosu z utkání KHL mezi týmy a Neftěchimik Nižněkamsk – Traktor Čeljabinsk.
Česká a slovenská stopa

Nižněkamsk:
Lukáš Klok – 5 bodů (1+4)
Ronald Knot – 1 bod (1+0)
Libor Hudáček – 1 bod (0+1)

Čeljabinsk:
Roman Will – úspěšnost zákroků 91,67%
Tomáš Hyka – 6 bodů (2+4)
Lukáš Sedlák – 5 bodů (2+3)
Vzájemná utkání v loňské sezoně

Čeljabinsk – Nižněkamsk 6:3
Nižněkamsk – Čeljabinsk 5:3
Nižněkamsk – Čeljabinsk 2:3
Čeljabinsk – Nižněkamsk 5:3

V gólových přestřelkách třikrát uspěl Čeljabinsk a pouze jednou Nižněkamsk. Zajímavostí je, že mužstvo, které bylo vedeno jako hostující, dalo pokaždé tři góly.
Neftěchimik Nižněkamsk

Nižněkamští můžou svým protivníkům začít šlapat na paty. Potřebují k tomu jediné – vyhrát v základní hrací době. Ohlížet se ale musejí i za sebe, protože tam na jejich zaváhání čekají tři další týmy: Omsk a s dvoubodovým odstupem i Kunlun s Barysem.

Nejlepší pětka týmového bodování:
Marat Chajrullin (RUS) – 5 bodů (3+2)
Lukáš Klok (CZE) – 5 bodů (4+1)
Danila Popov (RUS) – 3 body (1+2)
Pavel Porjadin (RUS) – 3 body (1+2)
Ansel Galimov (RUS) – 3 body (0+3)

A jak je to s dosavadními výsledky? Po vydařeném vstupu do sezony (Neftěchimik vyhrál první tři domácí duely) přišlo silné vystřízlivění, a to při prohrách 1:5 na ledě Ufy a 0:4 v Magnitogorsku.
Traktor Čeljabinsk

Traktoristé jsou momentálně třetí. Už dnes ale můžou předskočit Magnitogorsk, jenž má o jeden zápas více, i Ufu, která o dvě hodiny dříve přivítá Kunlun. Pokud by Salavat Julajev s čínským sokem nebodoval a Čeljabinsk by naopak svůj zápas vyhrál, vyhříval by se tým kouče Gaťatulina až na výsluní.

Nejlepší pětka týmového bodování:
Teemu Pulkkinen (FIN) – 6 bodů (4+2)
Tomáš Hyka (CZE) – 6 bodů (2+4)
Nikita Těrtyšnyj (RUS) – 6 bodů (2+4)
Albert Jarullin (RUS) – 5 bodů (3+2)
Lukáš Sedlák (CZE) – 5 bodů (2+3)

Čeljabinsk naplno bodoval ve čtyřech z pěti zápasů, jen jednou prohrál v prodloužení. Naposledy se ukázal na ledě Viťazu, kde zvládl sedmigólovou přestřelku.
KHL pokračuje dalšími zápasy. V jednom z nich se utká Nižněkamsk s Čeljabinskem, který na dálku svede souboj s Ufou o čelo Východní konference.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Neftěchimik Nižněkamsk – Traktor Čeljabinsk

1:3

konec (0:2, 0:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 50. Šutov (Miťakin, A. Galimov) – 3. Stas (Kapustin), 9. Fatějev (Pilut, Byvalcev), 47. Kalinin (Těrtyšnyj)

Neftěchimik Nižněkamsk: Tuohimaa (Ivannikov) – Berezin (A), Knot, K. Vorobjov (A), Klok, Puzanov, Glazkov, Sidorov – Chajrullin (C), L. Hudáček, Porjadin – Šafigullin, Chafizov, Bikmullin – Popov, Čiviljov, Sexton – A. Galimov, Miťakin, Šutov.

Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Jarullin (A), Pilut, Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, V. A. Tkačov, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Těrtyšnyj – V. Abramov, Byvalcev, Osnovin – Fatějev, Stas, Kapustin – Gorjunov-Rolgizer.

Rozhodčí: Ovčinnikov, Odinš – Osipov, Sysujev

Diváci: 2 620

Průběh zápasu
1. třetina
02:37 CLJ 0:1 Stas (Kapustin)
02:37 NIZ 2
07:22 CLJ 2 Sedlák, vražení na hrazení
08:06 CLJ 0:2 Fatějev (Pilut, Byvalcev)
13:06 CLJ 2 V. Abramov, držení
Po 1. třetině
2. třetina
23:19 CLJ 2 Kalinin, podrážení
31:32 CLJ 2 Jarullin, podrážení
32:35 NIZ 2 Chafizov, hrubost
CLJ 2 Karpuchin, hrubost
36:51 NIZ 2 L. Hudáček, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
41:52 CLJ 2 V. Abramov, podrážení
46:06 NIZ 2 Chajrullin, hákování
46:19 CLJ 0:3 Kalinin (Těrtyšnyj)
49:59 NIZ 1:3 Šutov (Miťakin, A. Galimov)
52:54 CLJ 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Pulkkinen
Konec