Menu

Futsal

Mistrovství světa

Angola – Japonsko

4:8

konec (1:3)

14.09.2021, 19:00 • Švyturio Arena, Klaipeda • Skupina E • Milan Huppert

Tipsport: 8.57 6.29 1.22 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:05:56)
Futsalisté Japonska potvrdili roli velkého favorita, reprezentaci Angoly porazili v divoké přestřelce 8:4. V prvním poločase si svěřenci kouče Garcíi vybojovali dvougólové vedení, které v průběhu druhého dějství ještě navýšili. Angolané se sice dvakrát dostali na dostřel, ale pak je zlomili dva údery soupeře v průběhu jedné minuty. Na 4:6 ještě dokázal snížit Kaluanda, ale Japonci drama nepřipustili a sami v závěru přidali dva góly, po dnes čtyřgólovém Arthurovi de Oliveirovi uzavřel střelecký účet zápasu Šota Hoši.

Japonsko se v pátek postaví největšímu favoritovi skupiny Španělsku, na Angolu čeká tentýž den zápas s Paraguayí.

Konec zápasu.

39:57

39:57 Šota HOŠI - 4:8

39:57

Japonsko právě vstřelilo branku! Trenér Sampalo pro poslední šanci ještě odvolal gólmana. Manosele pravačkou minul bránu, načež gólman Sekiguči přihrál přes celé hřiště ŠOTOVI HOŠIMU. Tento japonský reprezentant si poradil se zpracováním, otočil se a míč uklidil do prázdné brány konkurenta. Asistence: Juši Sekiguči.

39:23

Velmi pěkný zákrok předvedl Gomito. Tvrdou střelu Moriho vyrazil nad sebe, vsedě se mu pak podařilo hrací předmět zachytit.

39:00

Probíhá poslední minuta zápasu.

38:49

Futsalisté v červených dresech se dožadovali odpískání pokutového kopu. Rozhodčí si šli opakovaný záběr prohlédnout na obrazovku a dospěli k rozhodnutí, že Jošikawa měl ruku u těla.

38:17

Střelu z velké vzdálenosti vyprodukoval Nišitani. Gomito měl štěstí, že míč před ním nikdo netečoval, proto si mohl připsat snadný zákrok levou rukou.

37:53

Japonci kontrolují míč na svých sálovkách. Na Angole je vidět, že už moc hrát nechce, viditelně se smířila s porážkou.

37:20

Mori viděl uličku na Mutoru, ale přihrávku mu neposlal. Místo toho se otočil a poslal dlouhou nahrávku brankáři Sekigučimu.

36:36

Japonsko si vítězství zaslouží. Jeho hra sice nebyla bezchybná, ale bylo výrazně aktivnější než soupeř, který těžil především z chyb.

36:04

36:04 Arthur de OLIVEIRA - 4:7

36:04

Japonsko právě vstřelilo branku! Ricardo udělal v průběhu powerplay obrovskou chybu, když od vlastní brány poslal nahrávku přímo k nohám ARTHURA DE OLIVEIRY, jemuž nedělalo velký problém vstřelit svůj čtvrtý gól v utkání.

35:30

Angolané si jsou velmi dobře vědomi, že čas hraj proti nim. Proto odvolali gólmana Gomita a zkouší v závěrečné pětiminutovce powerplay.

35:12

Henmi neměl šanci na dlouhou nahrávku Kazuji dosáhnout. Ještě natáhl pravou nohu, ale k míči mu chyběly dva, možná i tři metry.

34:46

A další japonský neúspěch. Od pravé lajny pokusil štěstí Kazuja, houf futsalistů před sebou ovšem neprostřelil, levou nohou si připsal úspěšný blok Cambangula.

34:20

Kato se chopil exekuce autu. Hledal Minamota, avšak ještě před ním zasáhl Osna, od nějž se kulatý nesmysl odrazil mimo hrací plochu.

33:53

Z velkého úhlu vypálil překvapivou ránu Arthur de Oliveira. Gomito reagoval pozdě, ale měl štěstí, zachránilo jej břevno.

33:38

Po oddechovém času Angola zkusila štěstí po levé lajně. Osna si vyměnil míč s Pradem, pak mířil pravačkou vedle levé tyče.

33:16

Oddechový čas pro Angolu.

32:40

Angola velkou šanci nevyužila. Osna z přímého kopu nahrál pod sebe Gugovi, jemuž rána vůbec nesedla, balón vypálil vysoko nad.

32:34

První žlutou kartu v utkání obdržel japonský gólman Juši Sekiguči. Vystartoval proti Pradovi, jenže u míče byl až jako druhý a protihráče sestřelil.

31:46

Zahrozilo i na druhé straně. Místo tvrdé střely zvolil Nišitani variantu lobu, jenže míč zvedl příliš vysoko, spadl na horní síť.

31:11

Sekigučiho zachránilo břevno! Na tom skončilo tečovaná střela Prada, následnou dorážku poslal Branquinho akrobatickým způsobem vedle pravé tyče.

30:46

Kato viděl uličku na nabíhajícího Jagiho. Adresoval mu míč, jenže spoluhráči si neporadil se zpracováním, i s míčem vyběhl mimo hrací plochu.

30:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka zápasu. V divoké přestřelce mají navrch Japonci, kteří vedou o dva góly, Angola ale bojuje minimálně o remízu.

29:38

Hra může pokračovat. Minamoto uspěchal aut, před obsazeným Jagim odkopl kulatý nesmysl do bezpečí Tonilson.

29:21

Nišitani špatně došlápl a drží se za pravý kotník. Rozhodčí po chvíli hru přerušil a k japonskému hráči pustil zdravotníky.

28:55

Jošikawa si narazil s Mutorou a pokračoval ve sprintu po pravé lajně. Z velkého úhlu pak vypálil vysoko nad horní tyčku.

28:20

Po špatní japonské kombinace se míče chopil gólman Gomito. Dlouho si jej neužil, co nejrychleji ho přihrál Kaluandovi.

28:01

28:01 KALUANDA - 4:6

28:01

Angola právě vstřelila branku!
Angolané se nevzdávají, KALUANDA si poradil se zpracováním a z levé strany dokonale přeloboval vyběhnuvšího Sekigučiho. Bez asistence.

27:22

Japonský kapitán Tomoki Jošikawa se na sebe hodně zlobí, protože měl před sebou volnou dálnici, místo toho ovšem zvolil pas na obsazeného Kata.

26:50

Hráči Japonska moc dobře vědí, že sami nemají kam spěchat. Stačí jim držet míč na kopačkách, případně nechat hrát soupeře na jeho vlastní polovině.

26:09

Navíc pokud bude pokračovat v minelách při rozehrávce. Branquinho viděl Prada, avšak kulatý nesmysl mu poslal příliš daleko za paty.

25:26

Minuta a Japonsko je rázem ve vedení o tři góly, a to vůbec poprvé v dnešním utkání. Angola bude mít ve zbývajícím průběhu extrémně těžké soupeře dotáhnout.

25:01

25:01 Rjosuke NIŠITANI - 3:6

25:01

Japonsko právě vstřelilo branku! Chyba v rozehrávce, výsledkem je šestý gól Japonska! Gomito ještě nahrávku zvládl, ale Prado pod tlakem poslal balón ideálně k noze RJOSUKEHO NIŠITANIHO, který snad ani nemohl minout prázdnou bránu. Bez asistence.

24:44

24:44 Rjuta HOŠI - 3:5

24:44

Japonsko právě vstřelilo branku! RJOTA HOŠI odčinil vlastenec tím nejlepším možným způsobem, gólem do té správné brány! Dostal nahrávku od držitele stejného příjmení Šoty Hošiho, načež technicky vystřelil na zadní tyč přes nohy gólmana. Asistence: Šota Hoši.

23:54

23:54 Rjuta HOŠI vlastní - 3:4

23:54

Angola právě vstřelila branku!
Vlastní gól Japonsku komplikuje situaci, favorit má znovu k dobru jen jeden gól. Osna viděl před brankou volného Gugu, jemuž ovšem zakončení ze záklonu nevyšlo, nicméně míč poslal k RJUTOVI HOŠIMU a ten si nešťastně srazil balón do vlastní sítě.

23:44

Snahu hráčům v červených dresech upřít nelze, nicméně finální fáze není ve většině případů řešena ideálně. Kaluanda místo očekávané nahrávky napálil míč do boční sítě.

23:11

Rukou hrál Šota Hoši a volný přímý kop kopal Kota. Angolský kapitán mířil špatně, ve středu brány našel jenom připraveného gólmana.

22:43

Hra se často kouskuje, což platilo i v prvním poločase. K dalšímu pozastavení času došlo poté, co Guga mířil k levé tyči, ale minul bránu.

22:02

22:02 Arthur de OLIVEIRA - 2:4

22:02

Japonsko právě vstřelilo branku! Dlouho netrvalo a Japonci mají zpět svůj dvoubrankový náskok. Jošikawa z rohu poslal balón na ARTHURA DE OLIVEIRU, tento futsalista střelou z voleje o zem překonal bezmocného Gomita. Asistence: Tomoki Jošikawa.

21:50

Zajímavě vypadající akci Angoly završil Manosele nahrávkou Osnovi, který ještě kličkou chtěl obejít gólmana, ten však sokovi skočil pod nohy a míč zachytil.

21:23

Kacutoši Henmi vystřelil z pravé strany zajímavou přízemní křižnou střelu. Gomito zasahovat nemusel, míč proletěl těsně vedle tyče.

20:47

Hned v první minutě druhé půle tak zápas zase chytil o něco větší náboj. Hráči z afrického kontinentu se dostali na dostřel a určitě budou chtít i vyrovnat.

20:21

20:21 GUGA - 2:3

20:21

Angola právě vstřelila branku!
Parádní start Angoly do druhého poločasu! Cambangula z autu nastřelil u pravé tyčky stojícího GUGU, od nějž se míč odrazil za záda bezmocného Sekigučiho. Asistence: Jó Cambangula.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:09.
Japonsko zatím potvrzuje roli favorita, po prvním poločase vede nad Angolou 3:1. Skóre střetnutí otevřel ve 13. minutě Arthur de Oliveira, o necelou minutu později spoluhráče doplnil mezi úspěšnými střelci Júki Murota. Angola snížila zásluhou Gugy, nicméně poslední slovo v první půli měli Japonci, vteřinu před koncem sirény vstřelil svůj druhý gól v utkání, tentokráte z volného přímého kopu, Arthur de Oliveira.

20:00

První poločas skončil.

19:59

19:59 Arthur de OLIVEIRA - 1:3

19:59

Japonsko právě vstřelilo branku! Poslední vteřina prvního poločasu přinesla japonský třetí gól! ARTHUR DE OLIVEIRA se chopil exekuce standardky kousek za angolským brankovištěm a míč poslal parádně nad hlavami tří obránců stojících na brankové čáře. Lépe to trefit nešlo. Bez asistence.

19:43

obstřelem ještě zkoušel štěstí Henmi. Gomita sice proměnil v diváka, ale přesto gól nevstřelil, Angolu zachránil pohotovým obranným zákrokem Cambangula.

19:20

Slibně vypadající standardní situace skončila neúspěchem. Zodpovědnost na sebe vzal Kato, avšak balón přes čtyřčlennou zeď neprocpal.

19:11

Japonci zkusili bleskově odpovědět. Kato dostal nahrávku těsně za angolské brankoviště a už se chystal vystřelit, když jej stáhl k zemi Branquinho.

19:00

Probíhá poslední minuta prvního poločasu.

18:37

18:37 GUGA - 1:2

18:37

Angola právě vstřelila branku!
Futsalisté Angoly jsou za svou zvýšenou aktivitu odměněni kontaktním gólem! Manosele v souboji desítek obral o míč Henmiho a naservíroval míč před prázdnou bránu GUGOVI, který ve své druhé příležitosti tentokráte nezaváhal. Asistence: Manosele.

18:20

Za obranou zůstal nikým nehlídaný Guga! Samostatný nájezd ale neproměnil, mezeru mezi Sekigučiho nohama nenašel!

17:44

Prado chtěl napravit zaváhání z před malé chvíle, nicméně neuspěl. Střelou pravou nohou z jedničky zasáhl pouze dobře postaveného Minamota.

17:11

Snížení měl na kopačce Prado! Stál na konci parádní kombinace, jenže místo prázdné brány levačkou těsně minul pravou tyč.

16:50

Oddechový čas pro Japonsko.

16:45

Japonsko rozehrávalo sedm rohových kopů, přičemž ani z jednoho přímo neohrozilo bránu. Kato teď nahrál Kazujovi, jenž napálil Prada.

16:21

Nespokojený kouč Angoly přechází zleva doprava a hlasitě komenduje svou družinu. Ta se zatím marně snaží prolomit čisté konto Sekigučiho.

15:37

Parádní střílenou nahrávku vymyslel Jagi na Henmiho. Kulatý nesmysl tečoval, ale poměrně výrazně vedle pravé tyčky.

15:14

Gomito do poslední chvíle počkal, co Nišitani vymyslí. Technický pokus směřující pod břevno konečky prstů vytěsnil nad horní tyč.

14:49

U balónu opět reprezentanti Japonska. Minamoto vystřelil přes obránce, toho ovšem trefil do nastavené pravé nohy.

14:25

Futsalisté Angoly se pokusili o rychlou odpověď, avšak neuspěli. Narážečku mezi Manoselem a Cambangulou výborně přečetl Kato.

13:38

13:38 Juki MUROTA - 0:2

13:38

Japonsko právě vstřelilo branku! Druhý gól v rozmezí jedné minuty a Japonci rázem disponují dvoubrankovým náskokem! Lob Šoty Hošiho se od břevna odrazil příhodně k nohám JUKIHO MUROTY, ten bezpečně trefil odkrytou bránu. Bez asistence.

13:00

13:00 Arthur de OLIVEIRA - 0:1

13:00

Japonsko právě vstřelilo branku! Favorit se dočkal, na sklonku 13. minuty se ujímá vedení! Na střed obdržel nahrávku od Henmiho ARTHUR DE OLIVEIRA, za přízemním pokusem k pravé tyči se Gomito natahoval marně. Asistence: Kacutoši Henmi.

12:39

Leo se dlouho nerozmýšlel a levačkou vystřelil z levé lajny. Mířil na zadní tyč, ještě před gólmanem tvrdou ránu zblokoval Jagi.

12:02

Z velké dálky vyzkoušel štěstí Henmi. Jeho rána nebyl vůbec špatná, ale začala padat příliš pozdě, Gomito měl situaci pod kontrolou.

11:44

Prado zkusil štěstí individuálně. Zbavil se jednoho soka, ale na dalšího už nevyzrál, Kato jej za svá záda nepustil.

11:20

Gomito si dal hodně načas s rozehrávkou, kterou trefil jednoho ze soupeřů. Nakonec míč opustil hrací plochu a u míče zůstane Angola.

10:36

Kouč Angoly Sampaio byl v průběhu oddechového času hodně hlasitý. Hra jeho svěřenců se mu evidentně nelíbí, proto diktuje novou taktiku.

10:12

Oddechový čas pro Angolu.

10:08

Angole vázne komunikace. Futsalisté v červených dresech sice zvládají hru do obrany, ale do útoku doposud byli úplně neškodní.

09:54

Velká frustrace je vidět i na španělském trenérovi Japonska Garcíovi, který si je vědom, že jeho svěřenci jsou lepším týmem, ale z důvodu neproměňování šancí se stále musí strachovat o výsledek.

09:03

To je až neuvěřitelné, co všechno lze nedat! Střelu Kata totiž Gomito neudržel a obrovskou šanci k otevření skóre tak měl Mori, jenže míč zvedl příliš vysoko, trefil břevno!

08:45

Japonci se zatím nemohou dostat k úplně té své hře, čímž jsou viditelně frustrovaní. Angolané úvod střetnutí zvládají velmi dobře.

08:16

Příliš agresivně naběhl Jagi do Gugy. Angolský reprezentant doletěl až mimo hrací plochu, rozhodčí odpískal jasný faul.

07:32

Angolu zachránila tyčka! Mori zvládl těžké zpracování a vyběhnuvšího Gomita prostřelil mezi nohama, míč posléze narazil do pravé brankové konstrukce.

07:00

Brankář Gomito oplývá obrovskou sebedůvěrou. Vyběhl z brány a prokličkoval se mezi třemi protihráči, aby jej nakonec fauloval Kazuja.

06:41

Netrvalo dlouho a gólman Angoly musel znovu zasahovat. Tentokráte řešil o poznání snazší práci, pokus Moriho směřoval přímo do středu.

06:18

Gomito je v laufu a každý svůj zákrok hlasitě slaví. Teď vyzrál na volej Jošikawy, který by nejspíše zaplul pod horní tyčku.

05:40

Situaci tři na tři řešil Guga nahrávkou od levé lajny pod sebe. Pas přišel příliš pozdě, dobře zakročil navrátilec de Oliveira.

05:12

Prado se zamotal do vlastních kliček. Chtěl zmást Minamota, jenže nohy jej neposlouchaly a v pohybu k bráně sice pokračoval, ale bez míče.

04:44

Na nedostatek práce si zatím Gomito nemůže stěžovat ani zdaleka. Nyní pravou rukou zastavil tvrdý pokus vyslaný z pravačky Muroty.

04:15

Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Kato si pohybem řekl o míč, nicméně Minamoto přecenil rychlostní schopnosti kolegy a nahrál mimo jeho dosah.

03:37

Na druhé straně o sobě dal vědět Sekiguči. Výborně vystartoval z brány, aby před rozběhnutým Osnou odkopl míč mimo nebezpečí.

03:06

Fantastický dvojzákrok Gomita! Nejprve vyrazil tvrdou střelu z voleje de Oliveiry, načež vsedě zvládl zastavit i dorážku Šoty Hošiho!

02:38

Svěřenci kouče Garcíí zkouší štěstí postupnou kombinací. Kazuja si několikrát vyměnil míč s Henmim, načež nepřesně hledal Kata.

02:15

Manosele už mohl střílet, ale z pravé lajny ještě volil nahrávku přesně mezi dva spoluhráče. Rozehrávat bude soupeř.

01:44

První akumulovaný faul míří na stranu futsalistů v bílých dresech. De Oliveira nezachytil pohyb Cambanguly, jehož zezadu podrazil.

01:16

Japonsko rozehrávali standardku v podobě rohového kopu. Henmi přihrál za brankoviště Jošikawovi, ani on nevyzrál na Gomita.

00:31

Hned v první minutě musel Gomito vytáhnout zákrok. Šel včas na zem, aby pod pravou nohou zastavil střelu Kazuji.

00:10

Zápas mezi Angolou a Japonskem právě začal! Favoritem jsou hráči z asijského kontinentu, ale ti z afrického rozhodně nejsou bez šance.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Angola: Gomito (Neblu) – Prado, Manosele, Jo, Osna, Toni, Leo, Joao, Branquinho, Kota (C), Kaluanda, Ricardo, Guga.

Japonsko: Sekiguči (Pires) – Jošikawa (C), Šimizu, Henmi, Oliveira, R. Hoši, Jagi, Minamoto, Murota, Kato, Š. Hoši, Mori, Nišitani.

Rozhodčí: Molina (CRC), Flores Hernández (SLV), Fernandes (POR).
Japonsko

Protože se asijský šampionát z důvodu pandemie koronaviru zrušil, tak tři týmy z asijského kontinentu byly nominovány AFC, dva si musely účast vybojovat přes play-off. Japonci jsou mezi týmy, které se na světový šampionát dostali bez boje. Na mistrovství světa se představí po devíti letech, tehdy skončili ve skupině ve společnosti s Brazílii, Portugalska a Libye třetí, v osmifinále pak vypadli po porážce 3:6 s Ukrajinou.
Angola

Angola se na světový šampionát probojovala poprvé v historii. Z afrického kontinentu si postup zajistily tři celky a futsalisté Angoly byli třetí, když se po semifinálové porážce 0:4 s Marokem herně zvedli a v souboji o poslední postupové místo na mistrovství světa porazili Libyi 2:0. Angolané ukazují, že jsou na vzestupu, protože v rámci Poháru afrických národů z před pěti let skončili ve skupině poslední, přičemž nezískali ani jeden bod.
Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu skupiny E mezi Angolou a Japonskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Angola – Japonsko

4:8

konec (1:3)

Zpět na online

Branky: 19. Guga (Manosele), 21. Guga (Cambangula), 24. R. Hoši (vla.), 29. Kaluanda – 13. Oliveira (Henmi), 14. Murota, 20. de Oliveira, 23. de Oliveira (Jošikawa), 25. R. Hoši (Š. Hoši), 26. Nišitani, 37. de Oliveira, 40. Š. Hoši (Sekiguči)

Karty:   33. Sekiguči (JAP)

Angola: Gomito (Neblu) – Prado, Manosele, Cambangula, Osna, Toni, Leo, Joao, Branquinho, Kota (C), Kaluanda, Ricardo, Guga.

Japonsko: Sekiguči (Pires) – Jošikawa (C), Šimizu, Henmi, Oliveira, R. Hoši, Jagi, Minamoto, Murota, Kato, Š. Hoši, Mori, Nišitani.

Rozhodčí: Molina (CRC), Flores Hernández (SLV), Fernandes (POR)